Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:Ostatnio robiłam zupę krem z pomidorów ale ja kupiłam w biedronce te pomidory w puszce z gustobello czy jakoś tak , jedne z bazylia a drugie z czosnkiem , podsmażyłam pora , przyprawiłam plus oliwa , później wrzuciłam te pomidory z puszki i na końcu serek topiony i jak się zagotowało to zblendowałam wszystko w blenderze i była gładziutka 😁 ale była pyszna, aż mąż chwalił 😅
Zapisuję, brzmi świetnie 😋Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Cześć dziewczyny, chciałam tylko dać znać że żyje, ale możliwe, że bedzie mnie trochę mniej.
Od wczoraj mam straszliwego doła. Wczoraj wieczorem położyłam się spać i się rozpłakałam i nie mogłam uspokoić. Najbardziej szkoda było mi mojego męża bo nie wiedział jak mi pomóc...
Chyba ten strach robi mi taka czarna dziurę w głowie i ciągle mam tylko w myślach, że chyba coś nie tak, a co jeśli jest nie tak....ja wiem, że to robi mi moja głowa i hormony i pewnie nie powinnam tak mysleć ale no nie jest łatwo ...🥺🥺
Przytulam Cię mocno 🫂🫂🫂 Też przez to przechodziłam 😘 Rozumiemy, że potrzebujesz czasu, wysyłam mnóstwo ciepła ♥️Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Byłam właśnie w kibelku i na papierze zobaczyłam kilka kropel krwi.. masakra.. Narazie jednorazowo, ale napisałam już do mojego gina. Nie wiem co się dzieje ☹️
elektro96, notsobadd, Pati2804, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Paima wrote:Hihi, akurat może dostrzegł pierwszy objaw 😄😄
Nieee, w zeszłym cyklu też mi nagle od razu po owu cycki urosły, pewnie jakaś w tym zasługa Aromka 😁
Nie czuję póki co, żeby ten cykl miał być inny niż poprzednie i tak szczerze mówiąc się w ogóle nie nakręcam ani nie nastawiam, jak elektro mnie zapytała ile dpo to musiałam policzyć, a zazwyczaj to była pierwsza myśl po przebudzeniu 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Anonim1992 wrote:Przeszło mi przez myśl że Prezesoowa może jest ta która wpisze się w historie lipca i stąd ta nagła ucieczka 🤞🤞
Oo byłoby świetnie to nie @Dropsik czasem zniknęła na parę dni, żeby wrócić i ogłosić nam ciążę? 🤞🤞❤️Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
elektro96, Zaczarowan, Anonim1992, Liyss🧚🏻, Vienna, Dropsik, Malinowysorbet, Pati2804, notsobadd, MummyYummy, Gregorka lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Anonim1992 wrote:Przeszło mi przez myśl że Prezesoowa może jest ta która wpisze się w historie lipca i stąd ta nagła ucieczka 🤞🤞
Chyba ten scenariusz nie pasuje, bo w tym tygodniu robiła badania z 3dcSperanza :) lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Zaczarowan wrote:Pewnie tak.. ale nie wiem co, my nie uprawiamy jakiś dzikich seksów 😂
Czasami nie muszą być dzikie! 🫣
Dobrze, że lekarz Cię uspokoił i że jutro masz wizytę ❤️Zaczarowan, elektro96 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Vienna lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zrobisz tak jak czujesz, ja trzymam kciuki za Was ✊🍀❤❤Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Byłam właśnie w kibelku i na papierze zobaczyłam kilka kropel krwi.. masakra.. Narazie jednorazowo, ale napisałam już do mojego gina. Nie wiem co się dzieje ☹️
Edit : widziałam, dobrze że jutro wizyta , odpoczywaj 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2024, 17:54
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Dobra, doktor mi odpisał, że takie plamienia podobno od czasu do czasu występują i jutro i tak się widzimy, więc na spokojnie. Mam obserwować i nie panikować 😂 Nie używałam detektora przez dobre 2 msc, ale dzisiaj w tej panice odpaliłam.. Dziękuję za wsparcie 💜
Cieszę się, że jesteś uspokojona ♥️Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zaczarowana przytulam, sama miałam ostatnio krwawienie i wiem jaki to mega stres (chociaż jestem na dużo wcześniejszym etapie ciąży)... Dobrze że jutro masz wizytę i że lekarz Cię uspokoił ☺️ U mnie po tej jednej nocy krwawienia już się nie powtórzyło, więc może rzeczywiście czasem takie coś się dzieje i nie oznacza niczego złego
Zaczarowan lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Katsue wrote:Sorbeciku tulę 🫂 i niezmiennie trzymam z was kciuki 🍀🤞🏻
Suzie, jak Ty to zrobiłaś, że Ci te gofry wyszły?! Ja wszystko krok w krok i ciapa 🤣
Vienna, mniam!
Ja już po wizycie. W bylo w porządku, naprawdę nie żałuję i dziękuję wam, że mnie namówiłyście 🥹 być może w razie potrzeby odwiedzę jeszcze tą Panią, no ale mam jednak nadzieję, że nie będzie potrzeby… swoją drogą to podrzuciła mi jeszcze jedno nazwisko ginekologa (przy okazji pokrywa się z listą od Dropsika) jakby ta, do której idę nie okazała się tą jedyną, choć szczerze to mam nadzieję, że będzie 🍀Katsue lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Speranza :), Katsue lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Katsue ale się cieszę, że jesteś zadowolona po wizycie 😘 Trzymam też kciuki za tę nową, poleconą panią doktor, oby Cię dobrze i z sukcesem poprowadziła ☺️
Katsue lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"