Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:O nieee, teraz chyba sezon anginowy, oby to nie to…
Nawet nie wiem jak to wygląda 🫣PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Leśneintro wrote:@Malinowy skoro tak się stresujesz, to może da się przyspieszyć Twoją wizytę u gina?
grazka0022, Leśneintro, notsobadd, Speranza :), Vienna, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Malinowysorbet wrote:Gdyby działo się coś naprawdę niepokojącego to bym napisała i pewnie gdzieś by mnie wcisnęła, a tak to sama wiem, że to tylko moja panika i bez sensu. Wygadalam się mężowi, wam, troche popłakałam i postaram sie aby powoli wszystko wrócilo do normy, a to tylko tydzień więc dam rade:)
Kochana, ale jesteś silna Twój Kropciu na pewno też!!! Jestem z TobąMalinowysorbet lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Zaczarowan wrote:Byłam właśnie w kibelku i na papierze zobaczyłam kilka kropel krwi.. masakra.. Narazie jednorazowo, ale napisałam już do mojego gina. Nie wiem co się dzieje ☹️
Mam nadzieję, że gin coś wymyśli -
@MalinowySorbet przytulam mocno. To co czujesz jest zrozumiałe i wcale nie musisz się z tego tłumaczyć hormonami. Trzymam kciuki, aby ten tydzień szybciutko Tobie zleciał.
@Zaczarowan trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Również przytulam i czekamy tutaj razem z Tobą na pozytywny finał!
Ja dziewczyny aż mi głupio - jestem w fazie lutealnej i ciagle mi się wydaje, że jestem w ciąży. Ja raczej do tych co się dopatrują objawów nie należę, ale ja bez drzemki w ciągu dnia nie daje rady, cycki mnie swędzą… może coś się po prostu rozregulowało przez tego biochemia. Ja już po tym drugim biochemie obiecałam sobie że dopiero będzie test jak miesiączka będzie spóźniona, więc jeszcze trochę czekania zostało. Dzisiaj mamy 9/10 dpo.Malinowysorbet lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
NiedoszlaWielodzietna wrote:@MalinowySorbet przytulam mocno. To co czujesz jest zrozumiałe i wcale nie musisz się z tego tłumaczyć hormonami. Trzymam kciuki, aby ten tydzień szybciutko Tobie zleciał.
@Zaczarowan trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Również przytulam i czekamy tutaj razem z Tobą na pozytywny finał!
Ja dziewczyny aż mi głupio - jestem w fazie lutealnej i ciagle mi się wydaje, że jestem w ciąży. Ja raczej do tych co się dopatrują objawów nie należę, ale ja bez drzemki w ciągu dnia nie daje rady, cycki mnie swędzą… może coś się po prostu rozregulowało przez tego biochemia. Ja już po tym drugim biochemie obiecałam sobie że dopiero będzie test jak miesiączka będzie spóźniona, więc jeszcze trochę czekania zostało. Dzisiaj mamy 9/10 dpo. -
U mnie na obiadek dziś było ala spaghetti z cukinia , cebulką i pomidorkami z ogródka jestem z siebie niesamowicie dumna że się udało nam z własnym warzywnikiem 😁😁
Sorbeciku i Zaczarowana🤞🤞🤞 żeby wszystko się udało a to tylko nie potrzebny stres 🫂🫂
Ja na forum chyba jestem od marca 😅 wcześniej czytałam 😁Malinowysorbet, ultramaryna_, Gregorka lubią tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Zaczarowan wrote:Byłam właśnie w kibelku i na papierze zobaczyłam kilka kropel krwi.. masakra.. Narazie jednorazowo, ale napisałam już do mojego gina. Nie wiem co się dzieje ☹️
Może pękło jakieś naczynko… 🥹
Oby to się już nie powtórzyło! 🥹👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Leśneintro wrote:Kiedy testujesz?
Podejrzewam, że jeżeli nie przyjdzie to przed 28.07 i tak sprawa się wyjaśni i test będzie tylko formalnością.Leśneintro lubi tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Dobra, doktor mi odpisał, że takie plamienia podobno od czasu do czasu występują i jutro i tak się widzimy, więc na spokojnie. Mam obserwować i nie panikować 😂 Nie używałam detektora przez dobre 2 msc, ale dzisiaj w tej panice odpaliłam.. Dziękuję za wsparcie 💜
Anonim1992, elektro96, Leśneintro, NiedoszlaWielodzietna, Malinowysorbet, Vienna, Gregorka, Liyss🧚🏻, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Dobra, doktor mi odpisał, że takie plamienia podobno od czasu do czasu występują i jutro i tak się widzimy, więc na spokojnie. Mam obserwować i nie panikować 😂 Nie używałam detektora przez dobre 2 msc, ale dzisiaj w tej panice odpaliłam.. Dziękuję za wsparcie 💜
Rozumiem, że Tomek sobie grzecznie podskakuje i daje znać, że wszystko oki?Zaczarowan, elektro96, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Serducho biję?
A ja takie pytanie z innej beczki idę na rutynowe badanie USG brzucha w dniu spodziewanej miesiączki czy uważacie że powinnam zmienić termin?? Jeśli byłaby ciaza to wiadomo że nic by nie było widać ale jednocześnie czy podczas miesiączki powinnam robić usg ?Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
notsobadd wrote:Rozumiem, że Tomek sobie grzecznie podskakuje i daje znać, że wszystko oki?
No na szczęście coś tam się rusza ❤️ 😂 tyle dobrego! 🌞
A powiedz mi, bo już za niedługo testowanko chyba? Jakie masz nastawienie? -
Zaczarowan wrote:Dobra, doktor mi odpisał, że takie plamienia podobno od czasu do czasu występują i jutro i tak się widzimy, więc na spokojnie. Mam obserwować i nie panikować 😂 Nie używałam detektora przez dobre 2 msc, ale dzisiaj w tej panice odpaliłam.. Dziękuję za wsparcie 💜
Dobrze, że jutro masz wizytę.
Ale gdyby coś się działo, to leć na izbę przyjęć ginekologiczną 😘Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Dobra, doktor mi odpisał, że takie plamienia podobno od czasu do czasu występują i jutro i tak się widzimy, więc na spokojnie. Mam obserwować i nie panikować 😂 Nie używałam detektora przez dobre 2 msc, ale dzisiaj w tej panice odpaliłam.. Dziękuję za wsparcie 💜29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
A powiedz mi, bo już za niedługo testowanko chyba? Jakie masz nastawienie?
Szczerze mówiąc to tak jak Wam ostatnio pisałam, nie wierzę że się w ogóle uda a co dopiero w tym cyklu. Jakaś taka jestem po prostu na nie w tym cyklu.
Ale wczoraj Stary mnie rozbawił, idziemy pod prysznic, rozebrałam się a on czekaj, czekaj… mówię co jest? On mówi: sutki masz duże, w ciąży jesteś 😂Paima, Liyss🧚🏻, Pati2804, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Szczerze mówiąc to tak jak Wam ostatnio pisałam, nie wierzę że się w ogóle uda a co dopiero w tym cyklu. Jakaś taka jestem po prostu na nie w tym cyklu.
Ale wczoraj Stary mnie rozbawił, idziemy pod prysznic, rozebrałam się a on czekaj, czekaj… mówię co jest? On mówi: sutki masz duże, w ciąży jesteś 😂
No daj sobie czas, był seks był, więc nadzieje zawsze musisz mieć ;* Hahaha jaki analitykelektro96, notsobadd lubią tę wiadomość
-
telefon_w_rosole wrote:Ja dzisiaj stołuję się na mieście i zagryzam stresem, więc tak jakby!
Speranza :) lubi tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.