Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:35
Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Rahia wrote:Ja stosuję Gynoxin Optima - maść. Jest z aplikatorem żeby wprowadzić do środka. Polecam, na mnie działa super. A jak jakaś infekcja u mnie wychodzi to mężowi delikatnie daję clotrimazolum maść, tak zapobiegawczo.
Dokładnie tak zrobię, kupiłam dla męża clotrimazol tak w razie czegoZaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Ja mam wrażenie, że wszechświat się na mnie uwziął, zanim nie zaczęliśmy się starać przez długi długi czas wszystko było ok. A tu co cykl coś… infekcji żadnej nie miałam od lat, a tu nagle dzisiaj coś mnie delikatnie jakby piecze. Nie mam żadnych upławów, niby wszystko ok, ale ja czuję jakiś dyskomfort. No i właśnie, zawsze brałam w takim wypadku Gynoxin Uno, teraz też kupiłam i zaczęłam się bić z myślami. Dziś 12 dc, jeśli już miałam owu to zazwyczaj ok. 19 dc, myślę że chyba mogę bezpiecznie zastosować? Nie nastawiam się w ogóle na owu w tym cyklu bo bez wspomagaczy, no ale w razie „w”…
Wg mnie możesz. Ja tak brałam Fluomizin. Byle przed ovu skończyć -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:35
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Zaczarowan wrote:Właśnie dostałam powiadomienie od Diagnostyki, że z okazji Światowego Dnia Zdrowia, można wykonać w promocyjnej cenie pakiety badań. Na ich stronie macie złożoną listę.
Kod: ZDROWIE2024 i podobno -20%, od 09.04-11.04 w internetowym sklepie Diagnostyki.
Dziewczynki, sprawdźcie sobie jeszcze legitność tej promki 😂 wiadomość z oficjalnej strony, ale ja sama nie używałam. Komu się przyda to super🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
MummyYummy wrote:@Chmurka, @elektro jesteście bardzo silne 🫂🫂🫂 @Chmurka, świetnie, że po wizycie dobre wieści ♥️ I że mąż ma lepsze nastawienie, to też dużo daje!
@Monk@, no tego to się nie spldziewalam! Jeju, ale tak szybko po owu okres?
@Rachelka, muszę wypróbować Twojego sposobu na zaparcia 🤔 Brzmi nieskomplikowanie, na pewno mniej niż obżeranie się suszonymi śliwkami i picie siemienia lnianego na zmianę 🤭
@Prezesoowa, szacun za leczenie bez znieczulenia 💪 Ja proszę o zastrzyk zanim powiem dzień dobry 🤣
@Rahia, super, że cycki mają się dobrze 🥰
@Leśneintro, super, że TSH ok ♥️
@elektro, @Majuna, ja także jestem wierząca, ale trochę wychodzę z takiego założenia, że przy IVF też czuwa ręka Boga. Jeżeli ma się udać, to się uda i nie ważne, czy to będzie naturalns, in vitro czy inseminacja ♥️ @Frutellka też pięknie napisała 🥰
Raaaany, Dziewczyny, miałam 8 stron do nadrobienia ☺️ Ta wczorajsza cisza na forum to chyba była cisza przed burzą postów 🤣
Melduję, że mam lekkie mdłości 🥺 No cieszę się jak wariatka 🤭🤭🤭
Miłego dnia! ♥️ I czekamy na wieści z pozostałych wizyt ✊✊✊MummyYummy lubi tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
LH. 8.96
FSH. 5.55
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
Pati2804 lubi tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
LH. 8.96
FSH. 5.55
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
Zaczarowan wrote:
Rzucam foteczkę mojego tancerza
https://ibb.co/MNnM4sd
Dziękuje za trzymanie kciuków ❤️🌷
Super ♥️ Śliczny tancerz 😁
Zaczarowan, Anonim1992 lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
LH. 8.96
FSH. 5.55
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
Pati Piękne słodkości 😍😍 rosnijcie zdrowo 😁😁😍😍 co do księdza to słyszałam o tym że ksiądz wyczytuje ile kto dal na kolędzie ale to chyba tylko w małych kościołach i miejscowościach 🤣 u nas było tak że co łaska ale cennik przygotowany 🤣
Pati2804 lubi tę wiadomość
Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
U nas ksiądz mówi tak „no co łaska ale ludzie 500 dają” 😅 a we wsi obok też był taki ksiądz co spisywał nazwiska i wyczytywał kto ile dał. Dodatkowo ktoś go musiał na te kolędy wozić i jak ktoś odmówił to też wyczytywał na ambonie. Już nie mają tego księdza, podobno tankował. Później się dziwią że „młodzież odchodzi od kościoła”. Ja nie jestem przeciwko kościołowi i księżom, ale niestety sami to sobie robiąStart starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Cześć wszystkim ! jestem tu nowa. Postanowiłam,że napiszę tutaj post bo widzę jak świetnie sobie pomagacie i jaką macie wiedzę na te tematy
Razem z mężem chcemy starac się o dziecko ale od 3 miesięcy zmagam się z krostami, które powstały na brodzie. Pomimo wszelakiej pielęgnacji ich stan się nie poprawia. Niestety wizyta u dermatologa i ginekologa mam dopiero za miesiąc. Połączyłam teraźniejszy stan moje skóry z problemami hormonalnymi. Dziś zrobiłam badania, które wymieniałyscie na grupie, które warto zrobić . Badania robiłam 5dc:
Testosteron 25,36 ( 13.84-53.35)
Prolaktyna 8.56 (5.18-26.53)
FSH 6.16
LG 3.57
Estradiol 29.2
Podpowiedzcie proszę czy Waszym zdaniem wyniki są odpowiednie ? Czy powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania ? I czy powinnam problemy skórne łączyc z problemami hormonalnymi ? Z góry bardzo dziękuję za pomoc -
Zaczarowan, bardzo się cieszę ❤️ czekamy razem z Tobą na wyniki 😊 śliczny maluszek 😍
Anonim, 🤞🏼🤞🏼 za 🥚🥚
Pati, u Ciebie również piękności 😍 super, że wszystko ok!
Notsobad, oby dziadostwo szybko poszło 😠
Rachelka, serio diagnostyka droższa? 😳 u nas alab o wiele droższy. Ale to właśnie zawsze powtarzam, trzeba sprawdzać u siebie. Ja kiedyś też jak do rodziców jeździłam często, to i u nich patrzyłam na ceny, bo one w każdym mieście lubią być inne 🤡
Dropsik, mam nadzieję, że gin coś sensownego doradzi z tym tsh 😵💫 dziwna sprawa. A jak się czujesz?
W ogóle super podejście do tej koleżanki! Miałam podobną sytuację, znajomi starają się mniej wiecej tyle, co my. W międzyczasie ja zaszłam, urodziłam, syn skończył rok. U nich dalej nic. Wiem, że kontakt nam się mocno poluźnił przez to, że ona sobie z tym kiepsko radzi, że inni mają dzieci, a ona nie. Jest mi z tego powodu trochę smutno, bo szkoda tego kontaktu, ale też rozumiem, że sobie z tym nie radzi i każde spotkanie potem „odchorowuje”. Po prostu nie naciskamy na spotkania, wiedzą, że mogą na nas liczyć, ale tematu z nami nie poruszają. Ale wiem też, że inni znajomi to właśnie idą w tę drugą stronę, o której pisała Prezesowa. Pokazywanie, że w sumie rodzicielstwo jest przereklamowane, że to takie ciężkie, męczące i w sumie to nie ma czego żałować. Ja tego nie rozumiem. W takiej sytuacji staram się nie poruszać tematu. Przecież to, że komuś jest ciężko z dzieckiem czy w ciąży, nie zmieni faktu, że ktoś inni pragnie tego dziecka dla siebie. I nie ma dla niego znaczenia, czy będzie potem ciężko, na tym polega rodzicielstwo. Nie wiem, czy takim ludziom się nagle wydaje, że ktoś inny po takich tekstach machnie ręką i stwierdzi, ze no racja, może lepiej nie mieć dzieci? Nie wiem, co takim osobom siedzi w głowie, serio.notsobadd, Prezesoowa, Zaczarowan, elektro96, Rachelka23, Platynova55, Pati2804, Lauraa, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Himeria wrote:Cześć wszystkim ! jestem tu nowa. Postanowiłam,że napiszę tutaj post bo widzę jak świetnie sobie pomagacie i jaką macie wiedzę na te tematy
Razem z mężem chcemy starac się o dziecko ale od 3 miesięcy zmagam się z krostami, które powstały na brodzie. Pomimo wszelakiej pielęgnacji ich stan się nie poprawia. Niestety wizyta u dermatologa i ginekologa mam dopiero za miesiąc. Połączyłam teraźniejszy stan moje skóry z problemami hormonalnymi. Dziś zrobiłam badania, które wymieniałyscie na grupie, które warto zrobić . Badania robiłam 5dc:
Testosteron 25,36 ( 13.84-53.35)
Prolaktyna 8.56 (5.18-26.53)
FSH 6.16
LG 3.57
Estradiol 29.2
Podpowiedzcie proszę czy Waszym zdaniem wyniki są odpowiednie ? Czy powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania ? I czy powinnam problemy skórne łączyc z problemami hormonalnymi ? Z góry bardzo dziękuję za pomoc
Na moje oko za niski stosunek LH do FSH. Powinien być ok. 1 z tego co wiem. Widziałam na ig hormonalna_przestrzeń takie info:
Miś lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Ponawiam pytanie, bo nie dostałam odpowiedzi 🙈
Chciałam jeszcze podpytać o to siemie lniane, czy może wiecie czy można je pić cały cykl czy tylko do owulacji jak wiesiołka?
I czy można pić non stop czy robić przerwy po iluś miesiącach stosowania?
Bo na jednej stronie piszą, że można cały czas , na drugiej żeby robić przerwy po 3 miesiącach , a jeszcze jedna kobieta gdzieś na jakimś wątku ovufriend, napisała żeby po miesiącu picia, robić miesiąc przerwy 🫣
Jestem już skołowana 😵💫♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024 - starania "na poważnie"
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Ponawiam pytanie, bo nie dostałam odpowiedzi 🙈
Chciałam jeszcze podpytać o to siemie lniane, czy może wiecie czy można je pić cały cykl czy tylko do owulacji jak wiesiołka?
I czy można pić non stop czy robić przerwy po iluś miesiącach stosowania?
Bo na jednej stronie piszą, że można cały czas , na drugiej żeby robić przerwy po 3 miesiącach , a jeszcze jedna kobieta gdzieś na jakimś wątku ovufriend, napisała żeby po miesiącu picia, robić miesiąc przerwy 🫣
Jestem już skołowana 😵💫Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 20:45
Majlen lubi tę wiadomość
-
Okej, dziękuję dziewczyny 🥰
♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majuna, Monk@ lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Monk@ wrote:😠
Rachelka, serio diagnostyka droższa? 😳 u nas alab o wiele droższy. Ale to właśnie zawsze powtarzam, trzeba sprawdzać u siebie. Ja kiedyś też jak do rodziców jeździłam często, to i u nich patrzyłam na ceny, bo one w każdym mieście lubią być inne 🤡
.
W Alabie -20% więc zapłaciłam jakoś mniej więcej po 36 zł za badania.🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
LH. 8.96
FSH. 5.55
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅