Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłem swoje wyniki i w moich norma anty tg jest do 115 iu/ml 🙈

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd, ceny u dentystów to jest absolutny kosmos 🥴 My z córką byłyśmy wczoraj 🤑 Także tym młoteczkiem to daleko od twarzy 🤭
    @Suzie, no właśnie to jest trochę dziwne - rozumiem, że chrzestny na rozruszać dziecku wartości chrześcijańskie, więc słabo, żeby sam się ich nie trzymał, ale jeśli ten ślub jest kwestią czasu, to nie ogarniam.
    @Gregorka, to brzmi pięknie 😍 Bardzo zazdroszczę Wam takie podróży, oczywiście pozytywnie 💪 To na pewno będą piękne wspomnienia na całe życie ♥️ My myślimy o takiej podróży, jak dzieci trochę podrosną, ale właśnie bardziej japońskie klimaty 😊
    @grazka, ja też uwielbiam Syrka! Rzeczywiście miewa córki żart, ale za jego stand up o chorobie to wielki, wielki szacunek. Myślę, że są ludzie, którzy właśnie tego potrzebują.
    @Liyss, nie widzę już zdjęcia, ale wierzę, że była pyszna 🤤
    @Dropsiku, daj znać, czy polecasz książkę. Ja powolutku myślę o jakichś przygotowaniach, choć jeszcze do końca nie wiem, na czym stoję, ale jednak wolę nastawić się i na to, i na to. W ogóle to zastanawiam się nad dogadaniem się z położną, czy nie przyjechałaby do domu, jakbym już miała regularne skurcze i możliwość SN. U mnie dość długo postępuje rozwarcie i nie chcę jechać zbyt wcześnie do szpitala, bo wiadomo, że w domu jakiś tak lepiej. Mój Mąż już mnie pyta, jak to mierzyć, że może da radę 🤣
    @elektro, stopka jak się patrzy 💪♥️
    @ellevv, a masz oddzielny pojemnik na mleko? My mamy ten kapsułkowy, robiłam z mlekiem roślinnym i wszystko było ok 😊 Nie tylko z migdałowym, ale owsianymi czy sojowym też.
    @Liyss, @Dropsik, przybijam piątkę, ja też dużo jem 🤭 Na szczęście ja wadze tego nie widać, bo nadal jestem 1,5 kg mniej, niż przed zajściem w ciążę. Jeśli chodzi o mdłości, to ja wczoraj mało nie ubrudziłam fotela u dentysty, jak mi tą dmuchawką powiało 🙃
    @Majuna, absolutnie pięknie 😍😍😍
    @Anonim, różowy śluz i gość, który coś podrzucił brzmią obiecująco 💪✊♥️
    @Zaczarowan, cieszę się, że wszystko dobrze ♥️ Cioteczki czekają na foteczki!

Uff, nadrobiłam! Ale pędzicie dzisiaj, Kobietki 🤭

Cieszę się, że już weekend ♥️ Życzę wszystkim udanego wypoczynku 😍

Gregorka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Sprawdziłem swoje wyniki i w moich norma anty tg jest do 115 iu/ml 🙈
    To dziwne te Śląskie laboratoria 🙈

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    AntyTG to jedne z przeciwciał w Hashimoto, wcale nie musi być AntyTPO podniesione. Ważne, że masz hormony tarczycy w normie, samo Hashi nie wpływa jakoś szczególnie na zajście w ciążę, chyba, że masz nieuregulowane hormony. Endo Cię pokieruje, co robić, poszuka przyczyn.
    Mam tę chorobę zdiagnozowaną od 19roku, żyje z nią większość życia 😉
    Też diagnozę o hashi usłyszałam w 2019 😅 kiedyś się śmiałam że jak ktoś nie ma hashi to aż dziwne w dzisiejszych czasach. Bo prawie co drugamoja koleżanka ma dowiedziały się przypadkiem z reguły już w ciąży.

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny mam pytanie, ja wstaje dzisiaj o 24 😅 i biorę eutyrox to mam brać o 24? Czy rano czy jak mam wziąć? XD

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩26 lat
    👨28 lat
    🐶5 lat

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
    05.2026
    I FET - biochem ❌

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomek waży już 980gram 😂😎 więc duży chłopak, wszystko ladnie! Dostałam dodatkowo zalecenia co do suplementacji żelaza, by robić to po posiłku :D Kolejna wizyta za miesiąc :) Ahhh oczywiście wzruszyliśmy się z narzeczonym, gdy zobaczyliśmy buźkę naszego skarba. To było silniejsze od nas :D 🥰🥰 Podsyłam foteczki, syrka Tomusia pozdrawia 😂😄

IMG-6492.jpg
    IMG-6494.jpg

Anonim1992, Gregorka, MummyYummy, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Speranza :), ellevv, elektro96, notsobadd, Dropsik, ultramaryna_, Suzie, Pati2804, nick nieaktualny, Zbuntowana, Vienna, PaulaG lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Chciałam tylko powiedzieć, że jesteście niemożliwe. Nie wytrzymałam...poszłam do lidla i spędzam wirczór w kuchni 🤭

Zaczarowan cieszę się, że wszystko dobrze z maluchem ❤️

aeb40e2038749.jpg

PYSZNIE WYGLADA 😋

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Tomek waży już 980gram 😂😎 więc duży chłopak, wszystko ladnie! Dostałam dodatkowo zalecenia co do suplementacji żelaza, by robić to po posiłku :D Kolejna wizyta za miesiąc :) Ahhh oczywiście wzruszyliśmy się z narzeczonym, gdy zobaczyliśmy buźkę naszego skarba. To było silniejsze od nas :D 🥰🥰 Podsyłam foteczki, syrka Tomusia pozdrawia 😂😄

IMG-6492.jpg
    IMG-6494.jpg
    Slodziaczek niech Tomuś rośnie zdrowo 😁😁

Zaczarowan lubi tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

IMG-6492.jpg
    IMG-6494.jpg
    Jakie śliczne zdjęcia dostaliście 🥰🤩❤️ Bardzo się cieszę,że wszystko dobrze❤️

3×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    👼👼
    FET 🩵🤱
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

IMG-6492.jpg
    IMG-6494.jpg

Jejku 🥺♥️ Już niedługo te stopki będzie można całować 🥺

Zaczarowan, elektro96 lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

IMG-6492.jpg
    IMG-6494.jpg
    I te malutkie paluszki 🥺🥰🥰

Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny! 😘😘 Po wizycie zgrzeszyliśmy i pojechaliśmy do kfc, mam nadzieję, że nie będę tego żałować.. 🤔🥲

Liyss🧚🏻, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomuś rządzi ❤️😁 Stópka przeslodka. Przy okazji - Tomek to bardzo ładne imię ☺️

Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Majlen ja się niestety nie znam, trzymam kciuki zobaczymy co Ci Endo powie ✊🏻

Sorbecik mmm na zdrowie 😁

Elektro teraz czekamy jeszcze na Twojego gyrosa😂😘

Zaczarowana jaki Tomuś słodziak 🥹😘

Dropsik i notsobad bawcie się 🥹😘

A mnie mąż namówił na kino i pojechaliśmy 🥹 bardzo się cieszę, że dałam się namówić. Oczywiście i tak w głowie ciągle mam myśli obym źle się nie poczuła ale to silniejsze ode mnie. Muszę jakoś walczyć z tymi myślami bo ciężko czasami 🙈

Dropsik, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
    22.04 564g naszego cudu 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

IMG-6492.jpg
    IMG-6494.jpg
    Śliczny chłopak ♥️♥️♥️

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 19 lipca 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss na co pojechaliście do kina? 😘

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Liyss na co pojechaliście do kina? 😘

Terapia dla par. Polecam 😁

Zaczarowan, elektro96, Suzie, Pati2804 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
    22.04 564g naszego cudu 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

IMG-6492.jpg
    IMG-6494.jpg

Co za małe słodkości 😍
    Wcale się Wam nie dziwię, nawet ja mam wzrusz patrząc na tą małą syrkę… 🥹♥️

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana, piękne foty i spory chłopczyk 🥰 Śliczny jak z obrazka 😍

Mummy, jestem po kilku stronach i jak na razie to wydaje się być warta przeczytania :) Zobaczymy co będzie dalej. Jak skończę to dam znać 😁

Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

IMG-6492.jpg
    IMG-6494.jpg

Przystojniak z tego Tomusia 🤭

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
‹‹ 1442 1443 1444 1445 1446 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ