Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:A to nie jest tak, że kp podnosi dość mocno poziom prolaktyny, a to najczęściej w efekcie prowadzi do „zablokowania” owulacji? Nie karmiłam, nie znam się, tak po prostu słyszałam.
Jest wątek dedykowany temu problemowi, więc pewnie tam dziewczyny coś doradząKalinowemarzenie lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
notsobadd wrote:Dziewczyny, ja się wyciszam na chwilę. Może dzień, dwa, może parę dni… Na pewno wpadnę jutro, bo będę wypatrywać naszej Prezesowej.
Wrócę do Was albo z @ albo z dobrymi wieściami 😏
Miłego dnia ♥️
Notsobadd trzymam mocno kciuki za dobre wieści ☺️☺️😘Zbuntowana lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Miłego dnia dziewczyny 😘🍀♥️
Ja wczoraj padłam o 22 i wstałam przed 6, oczywiście z dwoma przerwami na siku (swoją drogą nie wiedziałam że to nocne sikanko zacznie się tak wcześnie)Zbuntowana lubi tę wiadomość
Paima wrote:Notsobadd ❤️
Ja się witam w mooooocno deszczowy dzień.
Jadę tylko na porządne zakupy, a później spędzę dzień w domu.
Co do karmienia, to ja też tylko takie historie jak Suzie słyszałam . Że dziewczyny myślały, że nie zajdą i mają teraz dzieci rok po roku.
Speranza paradoksalnie chyba na początku sika się najczęściej 🤭 teraz przesypiam noc z reguły.
Miłego dnia wszystkim ❤️
Serio??? 😄 a ja myślałam że jest dokładnie odwrotnie, wydawało mi się że ten problem pojawia się później, jak już dziecko w brzuszku jest większe. U mnie potrzeba sikania w nocy pojawiła się w nocy po zobaczeniu dwóch kresek, już myślałam że jakaś dziwna jestem 🤣🤣🤣Zbuntowana lubi tę wiadomość
Dzień dobry 🌸
@Notsobadd- to będziemy czekać 🥰
U mnie dziś powinna być @, ale żadnych oznak nie dała. Ten mój endokrynolog w końcu odpisał
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Notsobadd odpoczywaj i czekamy na same dobre wieści 😘
Dzisiaj faktycznie trochę deszczowo, ale można odpocząć od upałów:p
Miłego dnia dziewczyny 😊Zbuntowana lubi tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Majlen wrote:
Chcesz wziąć? Zastanawiam się czy jest sens skoro cukry są ok 🤔👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
notsobadd wrote:Dziewczyny, ja się wyciszam na chwilę. Może dzień, dwa, może parę dni… Na pewno wpadnę jutro, bo będę wypatrywać naszej Prezesowej.
Wrócę do Was albo z @ albo z dobrymi wieściami 😏
Miłego dnia ♥️Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Chcesz wziąć? Zastanawiam się czy jest sens skoro cukry są ok 🤔Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Dzień dobry dziewczyny 😘
Majlen totalnie nie znam się w tym temacie, 😔 a Ty co o tym myślisz? 🤔 co to za lek ? Zaraz o tym poczytam -
Pati2804 wrote:Dzień dobry dziewczyny 😘
Majlen totalnie nie znam się w tym temacie, 😔 a Ty co o tym myślisz? 🤔 co to za lek ? Zaraz o tym poczytam
To lek m.in. zmniejszający stężenie glukozy we krwi. Używa się go w cukrzycy oraz w cukrowym pcosPati2804 lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:To lek m.in. zmniejszający stężenie glukozy we krwi. Używa się go w cukrzycy oraz w cukrowym pcos
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 08:05
Zaczarowan lubi tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:Znalazłam ten wątek, gdzie dziewczyny biorą pomimo dobrego cukru. No i ja mam też podwyższone androgeny. Zapytam się jeszcze mojego ginekologa
Pokaż, chętnie poczytam👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Dzień dobry, ja rano spuściłam krew na wizytę za tydzień u endo. Zobaczymy co moja tarczyca ma mi do powiedzenia Mam nadzieję, że już nie świruje 😁
Notsobadd, czekamy na Ciebie 🌷
Majlen, ciekawy pomysł z Tą metforminą 🤔 Ja nie pamiętam Twoich wyników już, ale piszesz, że problemów z cukrem nie miałaś. Ciekawe co Twój ginekolog na to i czy Endo odpisze po co Ci to.
Pozdrawiam Dobrego Duszka Wątku 👻 To już jutro, ważna wizyta 🤞 Nie mogę się doczekać wieści po.Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Wczoraj miałam taki zaganiany dzień, dużo opieki nad synkiem, bo mąż w pracy i na szybko coś pisałam, a nie chciałam za dużo w tel siedzieć. Więc nadrabiam 😁 Nie są takie piękne jak wasze długie pazurki, ale przez te 30 lat już się przyzwyczaiłam do moich ogryzków 😜 Jest wakacyjnie, jest czysto, starannie i jestem zadowolona 🥰
Pati2804, Vienna, Malinowysorbet, MummyYummy, CoffeeDream, Speranza :), elektro96, Paima, Leśneintro, ultramaryna_, Gregorka, Zbuntowana, Liyss🧚🏻, Zaczarowan lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Pokaż, chętnie poczytam
Kurcze nie wiem sama czy powinnam czy nie
Gdybym miała coś z tym cukrem to pewnie bym nie miała wątpliwości, no a z drugiej strony te nieregularne miesiączki i podwyższony testosteronStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Dropsik wrote:Dzień dobry, ja rano spuściłam krew na wizytę za tydzień u endo. Zobaczymy co moja tarczyca ma mi do powiedzenia Mam nadzieję, że już nie świruje 😁
Notsobadd, czekamy na Ciebie 🌷
Majlen, ciekawy pomysł z Tą metforminą 🤔 Ja nie pamiętam Twoich wyników już, ale piszesz, że problemów z cukrem nie miałaś. Ciekawe co Twój ginekolog na to i czy Endo odpisze po co Ci to.
Pozdrawiam Dobrego Duszka Wątku 👻 To już jutro, ważna wizyta 🤞 Nie mogę się doczekać wieści po.
A ten cukier tak wyglądał ostatnio
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ?