Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:A ja się jednak umówiłam do jeszcze jednej lekarki na USG, ale dopiero za miesiąc. Miała terminy na kolejny czwartek, ale niestety od poniedziałku zostaję sama do nadzorowania dwóch działów i nie będę mogła wyjść w trakcie dnia pracy, a innych godzin nie było..
Prezi ja cię podziwiam za cierpliwość i taki spokój związany z tymi wizytami terminami u gina.. 😂 Naprawdę szacunek 😘Liyss🧚🏻, elektro96, Prezesoowa, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Super, bo to chyba u męża bardziej szukamy, co?27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Elektro super, czekamy na wyniki męża! 🤩 Był ostatnio na poprawie tych poprzednich?Zaczarowan, CoffeeDream, Dropsik, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Vienna lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
elektro96 wrote:Tak, ale myślicie że jest możliwość żeby u mnie nic nie wyszło a u niego tak? 🙄 chyba niezbyt, co ?
W nasieniu może wyjść wg mnieelektro96, Zaczarowan, CoffeeDream lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
elektro96 wrote:Tak, ale myślicie że jest możliwość żeby u mnie nic nie wyszło a u niego tak? 🙄 chyba niezbyt, co ?
CoffeeDream, elektro96 lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Jeszcze troszkę ✊
2,5h 🤞
Ten tydzień jest dziwny, ja też się dziwnie czuję.. Ale na pewno lepiej niż wczoraj.CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
CoffeeDream wrote:Miałam zacząć ograniczać kawę z 2 do 1xdziennie, ale powiem Wam, że w tym tygodniu nie daje rady... 😴 muszę zacząć chodzić wcześniej spać...
A pomaga Ci kawa?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Elektro, chyba niekoniecznie tak to działa. Miałam kiedyś klientkę, której mąż zachorował na WZW C i ona się nie zaraziła jakimś cudem 😐 A WZW jest z tego pamiętam bardzo zakaźne. Więc co dopiero jakieś bakterie czy grzyby.
elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Ja teeeeeż. Po pracy jadę do przyjaciółki na weekend, więc nie mogę się doczekać. No i nie chce mi się pracować dziś, że hoho.
Dodatkowo jest mi trochę niedobrze, tak się czuję jakbym zjadła jakieś nieświeże rzeczy i boli mnie jakby żołądek. Czy to są te mityczne mdłości?
No i ja jeszcze 4,5h w robocie 🙃
Możliwe... 🤔👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Prezesoowa wrote:A pomaga Ci kawa?
Edit: ja niskociśnieniowec 😅 kawa i mąż podnoszą mi ciśnienie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 12:35
Prezesoowa lubi tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
No i mam po pracy... Lekarz napisał,że to duży krwiak i mam w domu leżeć i się oszczędzać...
Zaczarowan lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:No i mam po pracy... Lekarz napisał,że to duży krwiak i mam w domu leżeć i się oszczędzać...
Kochana, to najwidoczniej ten czas... Musisz odpuścić dla siebie i dla maluszka 🩷🥹🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Speranza :) wrote:No i mam po pracy... Lekarz napisał,że to duży krwiak i mam w domu leżeć i się oszczędzać...
Lepiej nie ryzykować... odpoczywaj!👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Speranza :) lubi tę wiadomość