Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Może tym razem cykl bezowulacyjny się trafił i dlatego się tak przeciąga?mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Prezesoowa wrote:Może tym razem cykl bezowulacyjny się trafił i dlatego się tak przeciąga?mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
MummyYummy wrote:Jak wrażenia po zupie rybnej? Jakoś nigdy nie jadłam i ciekawi mnie ten smak 🤔🤭
Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Suzie, cudna ta sukienka
U nas też ma dziś być wypłata, ale jest szansa, że ja nie dostanę, bo wredna jędza uprzykrza mi życie jak tylko potrafiPrezesoowa lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Zimozielona wrote:Hej dziewczyny! Dawno nie pisałam. Ale strasznie dużo się u mnie działo. W pracy uchowałam sie przez ciąże, ale musiałam zwolnić cały mój zespół, dodatkowo sporo podróży, do tego choroba mojego przyjaciela Maltańczyka i niestety pożegnaliśmy ja po 13 latach, położyło ją w ciągu dwóch dni;( ciężka decyzja o uśpieniu gdyż była z nami od studiów i to było nasze jakby pierwsze dziecko. Jechała ze mną do ślubu, zwiedzała Włochy, jeździła w wózku syna 4 lata w koszyku. Przeżywamy koszmar od kilku dni, nie przestaje płakać. Zanosimy się cała rodzina z płaczu. Dodatkowo w zeszły piątek zasłabłam z wymiotów, musiałam odwołać dyżury i je nadrabiam od wczoraj do niedzieli. Zaczęłam brać leki p/wymiotne i powoli działają ale i tak wieczorem raz muszę zwymiotować. Morfologia poleciała i już mam anemię.
Tyle strasznych i stresujących chwil że nie da się opisaćmięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
wiek ah ten wiek..
Zbuntowana wrote:No tak jakoś nie wiem co ze sobą zrobić... więc staram się nie myśleć w ciągu dnia mlody Peace ogródkowe które uwielbiam wieczór i znów dół... pożaliłam się malowi że zrobiłam test biało... on wie że mnie to męczy ale nic cisza... bo co miał powiedzieć... ehh nie smece...
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Lecę spać, bo jutro dzień zaczynamy od jogi na plaży 😍 wstęp wolny, zabieramy ze sobą synka, bo on kocha psa z głową w dole 😂 Potem szybkie śniadanie w domu i lecimy na weekend do teściów.
Dobrze, że poszłam po te kropelki do uszu, bo zakraplam to ucho i mimo braku bólu to czuję, że coś tam się dzieje. Taki dyskomfort, lekkie przytkanie. Oby pomogły i rozeszło się po kościach. Jeszcze się zastanawiam czy woskowiny się nie zebrało tam za dużo, ale p dr nic o tym nie wspomniała a o zaczerwienieniu już tak.
Miłego weekendu 🥰elektro96 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej!
Śniło mi się dzisiaj, że wysikałam dwie kreski 🥹
Takie to było realistyczne, że nie mogę już zasnąć z wrażeniaDropsik, Katsue, Paima, Leśneintro, notsobadd, Liyss🧚🏻, Speranza :), Zaczarowan, Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804, CoffeeDream, NiedoszlaWielodzietna, pp2018, MummyYummy, Vienna lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
A u mnie dziś już małpiszon, ale to dobrze. Czekałam na tą spóźnialską...natomiast wredota nie przyszła sama, a przez ❤️ wywołana. 3 dni spóźnienia.
Zastanawiam się, czy zacząć pić oeaparol? Bo wczoraj kupiłam, a w poprzednim cyklu było ciężko że śluzem..bo mam też rozkminę czy może fertistim mi zadziała dobrze na śluz, jak myślicie?
Dziś po południu jedziemy do mojego taty na urodziny i grilla, a wcześniej zawożę mu swoje auto, na wymianę paru części, bo tak został ostatnio zdiagnozowany na przeglądzie i trza zrobić 🤑, jak to dobrze, że ten mój tatuś lubi grzebać w samochodach 😄
Pogoda już się zapowiada na upalny dzień 🌞
będę łapać witaminę D dzisiaj 🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 07:40
Zbuntowana, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Dzień dobry! Śniła mi się owulacja dzisiaj 🫣
Speranza :), Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry!
@Majlen, zazdroszczę. moja coś się nie chce pojawić, miałam nadzieję, że wstanę i będzie 🤭 o wiesiołku już Ci kiedyś pisałam, że różnie działa. Na większość ludzi świetnie, mnie wysuszył, czytałam tu na forum też jedną dziewczyna pisała to samo, więc różnie to bywa 🤪
@elektro, oby to był proroczy sen! 🥹♥️🤞🏻
Majlen, elektro96 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
notsobadd wrote:Dzień dobry!
@Majlen, zazdroszczę. moja coś się nie chce pojawić, miałam nadzieję, że wstanę i będzie 🤭 o wiesiołku już Ci kiedyś pisałam, że różnie działa. Na większość ludzi świetnie, mnie wysuszył, czytałam tu na forum też jedną dziewczyna pisała to samo, więc różnie to bywa 🤪
@elektro, oby to był proroczy sen! 🥹♥️🤞🏻
Chyba spróbujęStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:Dzień dobry 😊
A u mnie dziś już małpiszon, ale to dobrze. Czekałam na tą spóźnialską...natomiast wredota nie przyszła sama, a przez ❤️ wywołana. 3 dni spóźnienia.
Zastanawiam się, czy zacząć pić oeaparol? Bo wczoraj kupiłam, a w poprzednim cyklu było ciężko że śluzem..bo mam też rozkminę czy może fertistim mi zadziała dobrze na śluz, jak myślicie?
Dziś po południu jedziemy do mojego taty na urodziny i grilla, a wcześniej zawożę mu swoje auto, na wymianę paru części, bo tak został ostatnio zdiagnozowany na przeglądzie i trza zrobić 🤑, jak to dobrze, że ten mój tatuś lubi grzebać w samochodach 😄
Pogoda już się zapowiada na upalny dzień 🌞
będę łapać witaminę D dzisiaj 🌞
Spróbuj. U mnie za pierwszym razem zero efektu, a wzięłam oeparol i śluz jakiś jest i zobaczymy ☺️Majlen lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Miłego dnia ✌🏻
Majlen fajnie, że macie plany 😁
Elektro niech to będzie proroczy sen 🥹😘Majlen, elektro96 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
No i miałam wyrzucić testy owulacyjne w kąt, a właśnie je zamówiłam 🙈
Ale to ze wglądu na ten wiesiołek 😄
@Elektro96 - dokładnie tak jak dziewczyny, niech to będzie proroczy sen ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca, 08:15
elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
notsobadd wrote:Dzień dobry!
@elektro, oby to był proroczy sen! 🥹♥️🤞🏻Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ?