Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowysorbet wrote:Jezu...przyznam szczerze, że od czwartku kiedy dowiedziałam się że to koniec zerkałam na forum tylko sporadycznie bo jak tylko je odpalałam to nie mogłam powstrzymać lez. Dopiero dzisiaj mignął mi Twój post i aż przeszedł mnie dreszcz 🥺 nie mam słów na to co się dzieje, bardzo mi przykro, że spotkało Cie takze coś tak strasznego 💔
Cały czwartek przeplakalam, wczorajszy dzień też ale do wieczora bo od wczorajszego wieczora czuje taka złość...mówiłam mężowi, że gdyby ktoś zaczepił mnie na ulicy to chyba bym się z nim pobiła. Serio. I szczerze mówiąc cieszę się z tej złości bo to mi daje siłę żyć i "normalnie" funkcjonować.
@siesiepy jak widać los chciał żebyśmy szły z tym razem. Ja również idę do szpitala w poniedziałek. Choć wirtualnie będę przy Tobie i będę Cie trzymać za rękę ❤️🍀 Dodałam do przyjaciółek gdybys także chciała pogadać.
Dziewczyny odniosę się też do Was, dziękuję że jesteście i za każde mile słowo ❤️
U mnie nie było to puste jajo. Był zarodek, był puls ale jego rozwój zatrzymał się na 6tc. Po wizycie 13lipca czułam, że coś jest nie tak ale nie szłam do lekarza bo bałam się tego co mogę usłyszeć...mój mąż wierzył do samego końca. Widzialam jego łzy w oczach po wizycie i to jak sobie z tym nie radził. To on dzwonil umówić mnie do szpitala. Mowil, że po tym telefonie był tak roztrzęsiony, że nie wiedział co ma ze sobą zrobić...
Gin poleciła nam, skoro to już 2 poronienie, żeby zrobić testy genetyczne po zabiegu. Tak też zrobimy. Postaramy się zrobić wszystko co możemy, żeby spróbować uniknąć tego w przyszłości, bo mam nadzieję że kiedyś zostanę mama pięknego, zdrowego bobasa.
Za jakiś czas wrócę, by walczyć od nowa. Teraz trzymam kciuki za Was 🍀❤️😘
Sorbecik, nie powiem nic mądrego poza tym, że życzę Ci dużo siły i mam nadzieję, że badania przyniosą Wam odpowiedź jak zapobiec temu w przyszłości. Ściskam z całych sił, będziemy Cię wyglądać 🥹♥️👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Malinowysorbet wrote:Jezu...przyznam szczerze, że od czwartku kiedy dowiedziałam się że to koniec zerkałam na forum tylko sporadycznie bo jak tylko je odpalałam to nie mogłam powstrzymać lez. Dopiero dzisiaj mignął mi Twój post i aż przeszedł mnie dreszcz 🥺 nie mam słów na to co się dzieje, bardzo mi przykro, że spotkało Cie takze coś tak strasznego 💔
Cały czwartek przeplakalam, wczorajszy dzień też ale do wieczora bo od wczorajszego wieczora czuje taka złość...mówiłam mężowi, że gdyby ktoś zaczepił mnie na ulicy to chyba bym się z nim pobiła. Serio. I szczerze mówiąc cieszę się z tej złości bo to mi daje siłę żyć i "normalnie" funkcjonować.
@siesiepy jak widać los chciał żebyśmy szły z tym razem. Ja również idę do szpitala w poniedziałek. Choć wirtualnie będę przy Tobie i będę Cie trzymać za rękę ❤️🍀 Dodałam do przyjaciółek gdybys także chciała pogadać.
Dziewczyny odniosę się też do Was, dziękuję że jesteście i za każde mile słowo ❤️
U mnie nie było to puste jajo. Był zarodek, był puls ale jego rozwój zatrzymał się na 6tc. Po wizycie 13lipca czułam, że coś jest nie tak ale nie szłam do lekarza bo bałam się tego co mogę usłyszeć...mój mąż wierzył do samego końca. Widzialam jego łzy w oczach po wizycie i to jak sobie z tym nie radził. To on dzwonil umówić mnie do szpitala. Mowil, że po tym telefonie był tak roztrzęsiony, że nie wiedział co ma ze sobą zrobić...
Gin poleciła nam, skoro to już 2 poronienie, żeby zrobić testy genetyczne po zabiegu. Tak też zrobimy. Postaramy się zrobić wszystko co możemy, żeby spróbować uniknąć tego w przyszłości, bo mam nadzieję że kiedyś zostanę mama pięknego, zdrowego bobasa.
Za jakiś czas wrócę, by walczyć od nowa. Teraz trzymam kciuki za Was 🍀❤️😘27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Dropsik, Speranza :), notsobadd, MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Sorbeciku jestem z Tobą myślami. Tule mocno 🫂❤️Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Suzie wrote:Fajnie, że w czwartek mam lekarza, ale dzisiaj znowu dużo śluzu i to rozciągliwego, bardziej szkliste niż wczoraj co jest xD
To może jednak szanowna ovu się pojawi w tym cyklu? ☺️elektro96 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Nie wiem o co chodzi, nie nastawiam się na nic, ale będę obserwować dalej 👀
Speranza :) lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:Fajnie, że w czwartek mam lekarza, ale dzisiaj znowu dużo śluzu i to rozciągliwego, bardziej szkliste niż wczoraj co jest xD
A robiłaś jakieś owulaki ?Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:To może owulka?
A robiłaś jakieś owulaki ?
Nie, olałam to aktualnie 🫣👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:Nie, olałam to aktualnie 🫣Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:To działajcie na wszelki wypadek ❤️😍
Nie ma mnie w domu na weekend, ale i tak mamy przerwę, bo w maju mamy Komunie 🤭Marzycielka lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:Spróbuj. U mnie za pierwszym razem zero efektu, a wzięłam oeparol i śluz jakiś jest i zobaczymy ☺️
Na opakowaniu niby 2, ale nie wiem czy nie więcej?Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Dziewczyny, mam info że wyszło coś w tym nasieniu, ale nie mam jeszcze wyników na papierze. Dam znać 😊
Sikoreczkaaa, Leśneintro, Dropsik, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Na opakowaniu niby 2, ale nie wiem czy nie więcej?
Dwie rano i dwie wieczoremMajlen lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
elektro96 wrote:Dziewczyny, mam info że wyszło coś w tym nasieniu, ale nie mam jeszcze wyników na papierze. Dam znać 😊
Czekamy!👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
elektro96 wrote:Dziewczyny, mam info że wyszło coś w tym nasieniu, ale nie mam jeszcze wyników na papierze. Dam znać 😊
Oo, no to chyba mamy przyczynę... Myślę, że to dobre info, bo będzie można wyleczyć ten problem ☺️ Chociaż może dziwnie to brzmielektro96 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"