Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie temperatura nisko, więc u mnie to chyba jednak nie była owulacja 🥲👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Suzie wrote:U mnie temperatura nisko, więc u mnie to chyba jednak nie była owulacja 🥲
Dowiemy się u lekarza co to było ☺️"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Marzycielka wrote:Witam się w deszczowy poranek 🥰
Temperatura mi poszybowała wysoko jak na mnie 🤞 a powinna już raczej spadać... W brzuchu dziwnie cichutko, a powinnam już mieć silne bóle na 🐒
Do tego okropne przeziębienie, mdłości i zawroty głowy nieważne czy chodzę, siedzę czy leżę 😅
Kto będzie ze mną jutro pod kibelkiem? ❤️
Możemy być, lubimy patrzeć na osikane patyki 🤣🤣🤣Marzycielka, elektro96, MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Temperatura mi poszybowała wysoko jak na mnie 🤞 a powinna już raczej spadać... W brzuchu dziwnie cichutko, a powinnam już mieć silne bóle na 🐒
Do tego okropne przeziębienie, mdłości i zawroty głowy nieważne czy chodzę, siedzę czy leżę 😅
Kto będzie ze mną jutro pod kibelkiem? ❤️
Ja!Marzycielka lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Jutro napisze do mojego ginekologa w sprawie tej brązowej krwi, właściwie to było takie plamienie, a nie krwawienie. Mam nadzieję, że po prostu się opróżnia ten krwiak. Chociaż oczywiście łapie schizy czy to na pewno dobry objaw 🫤 Dzisiaj zajmuje się leczeniem jeszcze bardziej niż wczoraj, bo wczoraj upiekłam ciasto - robiłam to na raty, z przerwami na leżenie 🤣 Zrobiłam sernik z brzoskwiniami z kwestii smaku"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Dzień dobry, miłego dnia dla Was!
U mnie narazie jest pochmurno i deszczowo, ale duszno 🥵Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
U mnie wieje i leje, nie będzie roweru👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Kto będzie ze mną jutro pod kibelkiem? ❤️Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Jutro napisze do mojego ginekologa w sprawie tej brązowej krwi, właściwie to było takie plamienie, a nie krwawienie. Mam nadzieję, że po prostu się opróżnia ten krwiak. Chociaż oczywiście łapie schizy czy to na pewno dobry objaw 🫤 Dzisiaj zajmuje się leczeniem jeszcze bardziej niż wczoraj, bo wczoraj upiekłam ciasto - robiłam to na raty, z przerwami na leżenie 🤣 Zrobiłam sernik z brzoskwiniami z kwestii smaku
-
Vienna wrote:Ale masz na myśli ten tajemniczy śluz? 😅 Obserwuj jeszcze, bo ja mam śluz rozciągliwy przez około tydzień przed owulacją 😘
Tak i zazwyczaj on był tylko chwilę 🙈 no zobaczymy co dalej👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Speranza :) wrote:Jutro napisze do mojego ginekologa w sprawie tej brązowej krwi, właściwie to było takie plamienie, a nie krwawienie. Mam nadzieję, że po prostu się opróżnia ten krwiak. Chociaż oczywiście łapie schizy czy to na pewno dobry objaw 🫤 Dzisiaj zajmuje się leczeniem jeszcze bardziej niż wczoraj, bo wczoraj upiekłam ciasto - robiłam to na raty, z przerwami na leżenie 🤣 Zrobiłam sernik z brzoskwiniami z kwestii smaku
Odpoczywaj lepiej!👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Vienna wrote:Odpoczywaj Kochana 😘 kiedy masz jakąś wizytę żeby to skontrolować na usg? ❤️
8 sierpnia dopiero, ale jutro napisze do mojego lekarza, to może będzie chciał coś przyspieszyć. Dzisiaj już mu nie będę pisać, by jest niedziela, a nic bardzo złego się nie dzieje chyba.Zjadłam śniadanie i leżę. Dzisiaj chyba w ogóle się z domu nie ruszę, bo u nas też pada i wieje."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
@Marzycielka, będę 🤞🏻
@Speranza, na pewno masz rację, że to wina tego krwiaczka, ale jak skonsultujesz z lekarzem to na pewno będziesz spokojniejsza 😊 a tymczasem grzecznie do łóżeczka 🤪:*Speranza :), Marzycielka, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Dropsik wrote:Do trzech razy sztuka jak to mówią 🤞
Czas pokaże 😪⏳👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Spokojnie kochana, znacząca jest tutaj ta barwa. Na szczęście nie jest to żywa 🩸 🫂🫂 Oczysisxie rozumiem niepokój, ale jak sama powiedziałaś- prawdopodobnie Twoje ciało się oczyszcza 😘 Daj znać, co gin powie!Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny 😘 Zaraz jakiś film z łóżka odpalę ☺️
Marzycielka, MummyYummy lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"