Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka mi się wydaje, że czasami może tak być, bo organizm to też znów robot i czasami różnie reaguje. Może stres, może jakaś infekcja, może leki, inny klimat itp itd 😁
Marzycielka, Suzie, Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Marzycielka wrote:Tak dumam i dumam... Cykle przeważnie 26, 27 dni, a teraz tylko 24... Czemu taki krótki? Macie jakieś pomysły? 🤔
Marzycielka lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:A takie pH jest źle? Mój rekord to 8 i lekarz powiedział, że w ciąży to się zdarza. Zbadałam kilka dni później i już było w normie. Nawet posiew dla spokoju zrobiłam. A pijesz tą żurawinę nadal? Ona powinna Ci zakwaszać mocz.
Sorry, czytam, że to o pH pochwy mówisz a nie moczu 🙈🙈 to nieważne już 😬 -
Elektro tulę 🫂🥺😘
-
Pati2804 wrote:Nie to ja się pomyliłam ph moczu jest 7,5-8 🙈 dzięki za czujność 😅 ale ph moczu nie jest za wysokie ? 🤔
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Uwaga, uwaga! Popołudniu zadzwonili do nas i jechaliśmy odebrać osobiście wyniki prenatalne badań z krwi. Ryzyka dla dzidziusia są bardzo niskie 🥳🥰😁
No ale żeby nie było tak całkiem różowo, to ja mam wysokie ryzyko preeklempsji i zalecenie brania aspiryny 150. Nie przejmuje się jednak tym bardzo, bo i tak już biorę aspirynę, mierze ciśnienie regularnie i wiem, że to ryzyko może być trochę zawyżone tym moim pomiarem w dniu badania przy syndromie białego kitla 🫣Dropsik, Pati2804, Anonim1992, elektro96, Eniana, ultramaryna_, Leśneintro, MummyYummy, Katsue, Paima, Suzie, Marzycielka, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Elektro, usuń te ilość cykli że stopki. Niepotrzebne Ci to liczenie zupełnie. Tylko Cię dołuje. Ja wiem, że jesteście na dobrej drodze i że już niedługo ☺️ Ściskam Cię mocno 😘"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Speranza to dobre wieści! A Ty jesteś obstawiona lekami ✊🏻
Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Po prostu nie mogę w to uwierzyć 😄 Naprawdę spodziewałam się średnich ryzyk z uwagi na mój wiek. A tu taka niespodzianka! Malutki dobrze się rozwija ❤️ Jeszcze tylko czekam na zniknięcie krwiaka i już będzie pełnią szczęścia 😁
Dropsik, CoffeeDream, Anonim1992, elektro96, Leśneintro, MummyYummy, Suzie, Marzycielka, ellevv, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Pati ja też miałam takie mega wysokie pH i lekarz powiedział, że jest ok wszystko, więc chyba nie ma to aż takiego znaczenia.
Pati2804 lubi tę wiadomość
Speranza super , bardzo się cieszę!!!🥺❤❤😘🍀
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Uwaga, uwaga! Popołudniu zadzwonili do nas i jechaliśmy odebrać osobiście wyniki prenatalne badań z krwi. Ryzyka dla dzidziusia są bardzo niskie 🥳🥰😁
No ale żeby nie było tak całkiem różowo, to ja mam wysokie ryzyko preeklempsji i zalecenie brania aspiryny 150. Nie przejmuje się jednak tym bardzo, bo i tak już biorę aspirynę, mierze ciśnienie regularnie i wiem, że to ryzyko może być trochę zawyżone tym moim pomiarem w dniu badania przy syndromie białego kitla 🫣Speranza :) lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Speranza, super niespodzianka! ❤️🥳 Ale się zaskoczyłaś 😉
Tych ryzyk z preeklampsji nie ma co ignorować, bo one są wyliczane na podstawie łożyskowego czynnika wzrostu (parametr z krwi), a ten bezpośrednio zapowiada, że mogą pojawić się problemy. To coś innego - i niezależnego od Ciebie - niż syndrom fartucha. Najważniejsze, że Acard w krytycznym okresie bierzesz 🤞 Chcesz napisać, ile Ci wyszło tego ryzyka? Pamiętaj, że to wciąż statystyka 😘Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
🩺 23.11. III prenatalne
-
ultramaryna_ wrote:Elektro 🥺🫂 Choć każdy zbliża do celu, jest ich dla Was już wystarczająco 🥺🫂
Speranza, super niespodzianka! ❤️🥳 Ale się zaskoczyłaś 😉
Tych ryzyk z preeklampsji nie ma co ignorować, bo one są wyliczane na podstawie łożyskowego czynnika wzrostu (parametr z krwi), a ten bezpośrednio zapowiada, że mogą pojawić się problemy. To coś innego - i niezależnego od Ciebie - niż syndrom fartucha. Najważniejsze, że Acard w krytycznym okresie bierzesz 🤞 Chcesz napisać, ile Ci wyszło tego ryzyka? Pamiętaj, że to wciąż statystyka 😘
Jeśli dobrze pamiętam, to 68. Powinno być ponad 100 żeby ryzyka nie było. Wiadomo, że nie lekceważe tego, ale mam nadzieję, że z pomocą lekarza i leków uda mi się to ogarnąć"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
nick nieaktualny
-
Speranza :) wrote:Jeśli dobrze pamiętam, to 68. Powinno być ponad 100 żeby ryzyka nie było. Wiadomo, że nie lekceważe tego, ale mam nadzieję, że z pomocą lekarza i leków uda mi się to ogarnąć
Kochana, gratuluję niskiego ryzyka ♥️ To cudowne wiadomości, na pewno dobrze robią na głowę 😊
U mnie ryzyko preeklampsji pomiędzy 34 a 37 tygodniem wynosi 1:53Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Po prostu nie mogę w to uwierzyć 😄 Naprawdę spodziewałam się średnich ryzyk z uwagi na mój wiek. A tu taka niespodzianka! Malutki dobrze się rozwija ❤️ Jeszcze tylko czekam na zniknięcie krwiaka i już będzie pełnią szczęścia 😁
Speranza :) lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ?