Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Speranza :) wrote:Uwaga, uwaga! Popołudniu zadzwonili do nas i jechaliśmy odebrać osobiście wyniki prenatalne badań z krwi. Ryzyka dla dzidziusia są bardzo niskie 🥳🥰😁
No ale żeby nie było tak całkiem różowo, to ja mam wysokie ryzyko preeklempsji i zalecenie brania aspiryny 150. Nie przejmuje się jednak tym bardzo, bo i tak już biorę aspirynę, mierze ciśnienie regularnie i wiem, że to ryzyko może być trochę zawyżone tym moim pomiarem w dniu badania przy syndromie białego kitla 🫣
Bardzo się cieszę ❤️Speranza :) lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Ja dziś jakaś takaa mało aktywna...i czuję, że doba jest dla mnie za krótka 😒
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
MummyYummy wrote:Kochana, gratuluję niskiego ryzyka ♥️ To cudowne wiadomości, na pewno dobrze robią na głowę 😊
U mnie ryzyko preeklampsji pomiędzy 34 a 37 tygodniem wynosi 1:53
Mam ryzyko obliczone na 1:54, a 68 to wynik badania łożyskowego czynnika wzrostu"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Po prostu nie mogę w to uwierzyć 😄 Naprawdę spodziewałam się średnich ryzyk z uwagi na mój wiek. A tu taka niespodzianka! Malutki dobrze się rozwija ❤️ Jeszcze tylko czekam na zniknięcie krwiaka i już będzie pełnią szczęścia 😁
Kochana rewelacyjne wieści 😘Speranza :) lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
No i pojawiła się królowa. Także następne testowanie za około 4 tygodnie Zaczynam nowy cykl, trzymajcie kciuki bo mam nadzieję że zbliżam się do konca tej długiej walki powoli.
Powiem Wam szczerze dziewczyny, że mimo opóźnienia nie miałam ani jednego ciążowego objawu i byłam pewna, że to nie to. Opóźnienie było konkretne, ale z drugiej strony miesiączka do 6tyg po biochemie jest w granicach normy, czyli to że nie dostałam okresu 4 tyg po może nie powinno mnie dziwić.Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
NiedoszlaWielodzietna wrote:No i pojawiła się królowa. Także następne testowanie za około 4 tygodnie Zaczynam nowy cykl, trzymajcie kciuki bo mam nadzieję że zbliżam się do konca tej długiej walki powoli.
Powiem Wam szczerze dziewczyny, że mimo opóźnienia nie miałam ani jednego ciążowego objawu i byłam pewna, że to nie to. Opóźnienie było konkretne, ale z drugiej strony miesiączka do 6tyg po biochemie jest w granicach normy, czyli to że nie dostałam okresu 4 tyg po może nie powinno mnie dziwić.
Kochana w takim razie obie zaczęłyśmy dzisiaj nowy cykl 😘😘😘👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
nick nieaktualny
-
Katsue wrote:Hej, w celu „potwierdzenia” owu 7 dpo
Marzycielka lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
NiedoszlaWielodzietna wrote:No i pojawiła się królowa. Także następne testowanie za około 4 tygodnie Zaczynam nowy cykl, trzymajcie kciuki bo mam nadzieję że zbliżam się do konca tej długiej walki powoli.
Powiem Wam szczerze dziewczyny, że mimo opóźnienia nie miałam ani jednego ciążowego objawu i byłam pewna, że to nie to. Opóźnienie było konkretne, ale z drugiej strony miesiączka do 6tyg po biochemie jest w granicach normy, czyli to że nie dostałam okresu 4 tyg po może nie powinno mnie dziwić.
To trzymamy kciuki 😘Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Dzień doberek 🌞
Mam nadzieję, że mimo mojej nocnej biegunki, dziś taki będzie.
4 razy wstałam w nocy..co godzinę, a do pracy wstaje o 4:00, więc tego snu było 0 😱
no Cóż..później będę odsypiać.
U mnie dziś 4dc i już wredna @ się kończy 🥳
A teraz uciekam do pracy, miłego dnia 😊Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
W końcu!👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Marzycielka wrote:Najukochańsze moje, a proszę powiedzcie mi jeszcze kiedy mam zbadać progesteron ? 😘 W którym dniu cyklu?
Przymierzam się na poważnie zrobić sobie badania do końca wakacji 🙂
Ok. 7 dnia po owulacji, ale tak jak pisze Majlen to 8 dnia też będzie ok.Marzycielka lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Dzień dobry!
Speranza, cieszą mnie bardzo niskie ryzyka u Twojego maluszka ♥️Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry i miłego dnia!
U mnie nie długo wycieczka 2h do kliniki. Dam znać pewnie po południu jak badania malucha w 50%
Speranza :), Pati2804, Prezesoowa, Zbuntowana, Dropsik, MummyYummy, elektro96, Marzycielka lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Miłego dnia 💕
Katsue może lepiej w sb znaleźć lab 🥹
Majlen oby szybko minęło w pracy ✊🏻 4 to nieludzka godzina 😁 ale za to pewnie szybciej w domu jesteś 🥹
Kciuki za wizytę Pati ✊🏻
Ja już po pobraniu, po śniadaniu i zaraz dalej w kimę 😆Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Dzień dobry 🌼
Speranza cieszę się że dostałaś dobre wieści i są niskie ryzyka ❤️
Katsue chyba faktycznie lepiej będzie znaleźć jakiś lab otwarty w sobotę. Mi wypada 7dpo w niedzielę to ja sobie machnę w poniedziałek dopiero 😊
Dziewczyny kciuki za wizyty 🤞🥰Pati2804, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna kciuki za nowy cykl ✊🍀
Eniana będziemy czekać na wieści od Ciebie 😘 kciuki masz ✊🍀
Ja jem śniadanko i niedługo pędzę podejrzeć Franka 😊
No i zobaczymy co lekarz na moją krzywą powie..😬🙈Speranza :), Prezesoowa, Zbuntowana, Dropsik, Marzycielka, Eniana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ciężarne mam pytanko. Robicie III prenatalne? Jesli tak to po prostu chcecie dla świętego spokoju czy lekarz Wam doradził, czy może nie robicie?Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰