Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowan wrote:Dzień dobry dziewczyny! Dobrego dnia dla nas 🌞🍀😘😘 Wczoraj wysprzątałam dosłownie całe mieszkanie, więc dzisiaj będę się snuła 😂 Planuję zamówić wyprawkę apteczną, bez wymysłów, stawiam na minimalizm najwyżej dokupi się coś później 🫣
Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Popieram minimalizm 😁 Ja do dzisiaj nigdy nie kupiłam kremu na pupę na odparzenia, bo dziecko ma dwa lata i nigdy sie nie odparzyło, odpukać! A sól fizjologiczną, którą kupiłam przed urodzeniem synka to mam do dzisiaj z datą ważności do 01.2025 😂 Kilka ampułek zużyłam dla noworodka, a resztę już długo później przy chorobach 🙈
No jak widzę ile dziewczyny kupują i jakie miliony wydają na to.. jakieś żele do mycia itp. przecież to nie jest potrzebne, a zwłaszcza w pierwszych miesiącach. Byle by hajs zgarnąć.. 😂🤔 -
CoffeeDream wrote:Hej 🌸 Miłego piątku ☀️🩷💚🩷
Jakie plany na dziś?Liyss🧚🏻, CoffeeDream, Katsue, ellevv lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
My podobnie z wyprawką apteczną staramy się zachować zdrowy rozsądek. Maść do pupy kupię, ale u mnie obie panie miały wrażliwe pupy, więc tutaj nie spodziewam się czegoś innego 🤭 Poza tym idziemy w Bepanthen albo Linomag, a u nas ogólnie to schodzi. Do tyłka idę w gaziki i wodę, chusteczki nam się nie sprawdziły.
Właśnie, Dropsik, Zaczarowana, co z myciem planujecie? Ostatni raz, jak miałam w domu noworodka, to były Oilatumy itp. 🤔Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Jaki plan na pazurki? 😍
Liyss🧚🏻, MummyYummy, Dropsik, Speranza :) lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Dropsik wrote:Ja mam ćwiczenia w ciąży o 11.00. Trochę mnie ręką boli po szczepieniu, ale może dam radę 😎
I muszę chatę z grubsza ogarnąć, bo jutro teściowie wpadną na obiad, bo mają nas na trasie. I wymyślić obiad na jutro 🙈 Jakieś pomysły?
Może lasagne 😁elektro96, Dropsik lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Miłego dnia! Zjadłam pizzerkę i dalej jestem Głodna. Jak żyć z takim apetytem 😂
Marzycielka, Zbuntowana, Speranza :) lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
MummyYummy wrote:My podobnie z wyprawką apteczną staramy się zachować zdrowy rozsądek. Maść do pupy kupię, ale u mnie obie panie miały wrażliwe pupy, więc tutaj nie spodziewam się czegoś innego 🤭 Poza tym idziemy w Bepanthen albo Linomag, a u nas ogólnie to schodzi. Do tyłka idę w gaziki i wodę, chusteczki nam się nie sprawdziły.
Właśnie, Dropsik, Zaczarowana, co z myciem planujecie? Ostatni raz, jak miałam w domu noworodka, to były Oilatumy itp. 🤔
Też nie lubię chusteczek. Biorę tylko jedno opakowanie do szpitala, teraz przy straszaki używamy na spacerach tylko jak trzeba mu ręce czy buzię przed/po jedzeniu umyć. Ja pupy nie umiem chusteczkami myć 🙈 -
Dzień dobry, witam się późno z Wami.
Zwolniła się wizyta u napro na poniedziałek ♥️ co prawda ja nie dam rady pojechać bo muszę być w pracy… ale mam nadzieję, że mąż sobie poradzi ♥️CoffeeDream, MummyYummy, Zaczarowan, Dropsik, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Leśneintro, Zbuntowana, Malinowysorbet, Speranza :), ellevv, Pati2804 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
MummyYummy wrote:My podobnie z wyprawką apteczną staramy się zachować zdrowy rozsądek. Maść do pupy kupię, ale u mnie obie panie miały wrażliwe pupy, więc tutaj nie spodziewam się czegoś innego 🤭 Poza tym idziemy w Bepanthen albo Linomag, a u nas ogólnie to schodzi. Do tyłka idę w gaziki i wodę, chusteczki nam się nie sprawdziły.
Właśnie, Dropsik, Zaczarowana, co z myciem planujecie? Ostatni raz, jak miałam w domu noworodka, to były Oilatumy itp. 🤔
Tak samo jak Dropsik, planuję w wodzie (jak będzie dużo mleczka) to również chętnie dodam. Ewentualnie pomyślę o olejku migdałowym, teraz większość o tym trąbi 😂🤔 Co do podmywania pupki, to robiłaś to pod umywalka czy jakiś specjalny gadżet? 😂 Widziałam takie myjki wielorazowe, chciałabym w to pójść, ale chusteczki też mam w razie W. Tak samo odnośnie pampersów- mam kupione kilka paczek, ale wielorazowe tez chcę zobaczyć jak się sprawdzą -
Zaczarowan wrote:Tak samo jak Dropsik, planuję w wodzie (jak będzie dużo mleczka) to również chętnie dodam. Ewentualnie pomyślę o olejku migdałowym, teraz większość o tym trąbi 😂🤔 Co do podmywania pupki, to robiłaś to pod umywalka czy jakiś specjalny gadżet? 😂 Widziałam takie myjki wielorazowe, chciałabym w to pójść, ale chusteczki też mam w razie W. Tak samo odnośnie pampersów- mam kupione kilka paczek, ale wielorazowe tez chcę zobaczyć jak się sprawdzą
Czasem pod umywalką, ale też jak nie chciałam w nocy maluszka rozbudzać, to miałam dwie miseczki - w jedną wlewałam letnią wodę, moczyłam w niej gazik i do tej drugiej wrzucałam brudny, a później do śmietnika.
Wielopielo też bardzo mnie przekonuje, za to mojego Męża jakiś mniej 🤪Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Tak samo jak Dropsik, planuję w wodzie (jak będzie dużo mleczka) to również chętnie dodam. Ewentualnie pomyślę o olejku migdałowym, teraz większość o tym trąbi 😂🤔 Co do podmywania pupki, to robiłaś to pod umywalka czy jakiś specjalny gadżet? 😂 Widziałam takie myjki wielorazowe, chciałabym w to pójść, ale chusteczki też mam w razie W. Tak samo odnośnie pampersów- mam kupione kilka paczek, ale wielorazowe tez chcę zobaczyć jak się sprawdzą
Pampersy u nas akurat Pampers premium care przy synku najlepiej działały i w te idziemy. Ale dziewczyny u nas na grupie używały wszystkiego (biedronka, Lidl, Huggies) i każda była ze swoich zadowolona. Miałam letnie dziecko to kilka razy w upały kupowałam takie bawełniane Bambiboo czy coś w ten deseń, ale synek na szczęście nie miał skłonności do odparzeń pupy. Nie ma w tym mojej zasługi (może tylko geny 😎) , bo nic specjalnego nie robiłam w tym temacie.
Ja olejek po prostu używam też do masażu krocza stąd mam w domu, specjalnie bym nie kupowała. Tego olejku to minimalnie, bo dziecko się ślizga potem 🙈 trzeba uważać. Ja chciałam też robić masaże shantala 🤣🤣 taaa, dziecko zweryfikowało, że bardzo nie lubi tak leżeć i było po masażu 😆 Tyle z planów 🙃Zaczarowan, MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, chyba powoli będę tu wracać Dobrego dnia Wam życzę i od razu zaatakuje z pytaniem, bo gdzie jak nie do Was a mianowicie ginekolog zaleciła mi badania i wśród nich m.in. białko c i s i teraz moje pytanie czy któraś z Was robiła to badanie i czy może orientujecie się o jaką formę białka chodzi? Wydaje mi się, że białko C aktywne i S wolne, ale nie mam pewności, a nie mam możliwości teraz dopytać lekarzastarania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
Platynova55 wrote:Hej dziewczyny, chyba powoli będę tu wracać Dobrego dnia Wam życzę i od razu zaatakuje z pytaniem, bo gdzie jak nie do Was a mianowicie ginekolog zaleciła mi badania i wśród nich m.in. białko c i s i teraz moje pytanie czy któraś z Was robiła to badanie i czy może orientujecie się o jaką formę białka chodzi? Wydaje mi się, że białko C aktywne i S wolne, ale nie mam pewności, a nie mam możliwości teraz dopytać lekarza
Platynova55 lubi tę wiadomość
-
Akcja obiad odwołana 🤣🤣 Moja teściowa usmaży nam naleśniki z twarogiem i przywiezie. Jak to powiedziała: dla wnuczka zrobię to i my przy okazji zjemy 🙈 Więc zrobimy jakąś zupkę i może ciasto 😜 To jest właśnie cała moja teściowa 🥰
elektro96, MummyYummy, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, CoffeeDream, Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość