X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Akcja obiad odwołana 🤣🤣 Moja teściowa usmaży nam naleśniki z twarogiem i przywiezie. Jak to powiedziała: dla wnuczka zrobię to i my przy okazji zjemy 🙈 Więc zrobimy jakąś zupkę i może ciasto 😜 To jest właśnie cała moja teściowa 🥰

Na pewno, jak każda teściowa, bywa między nami różnie, ale to, że Twoja przyjedzie z własnym obiadem... No czad 😍♥️

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Baby boomer z efektem lustra, jak mi wyjdzie 😄

To czekamy na fotki 💪😊

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego weekendu. Wszystko uzupełniłam co miałam, a jak coś jest nie tak to piszcie to poprawię. 😶‍🌫️

Zaczarowan lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Miłego weekendu. Wszystko uzupełniłam co miałam, a jak coś jest nie tak to piszcie to poprawię. 😶‍🌫️

Super, dziękuję za uzupełnienie! :D

Suzie lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Na pewno, jak każda teściowa, bywa między nami różnie, ale to, że Twoja przyjedzie z własnym obiadem... No czad 😍♥️
    Myślę, że moja sława mnie wyprzedza i ona też nie chce jeść tego co ugotuję 🤣🤣 ale zupkę i szarlotkę zrobię 💪
    Ona pod kątem żywienia nas to jest typową teściową/ babcią i nie dość, że spędzamy u nich weekend i jesteśmy nazarci po kokardę to jeszcze drugie tyle mamy w siatach jak wyjeżdżamy 😆 Czasem przez tydzień nie gotujemy, bo mamy tyle żarcia. A kupować musimy tylko chleb, chociaż i chleb potrafią nam dać 😂🙈
    Czasem z mężem się śmiejemy, czy my będziemy tacy dla naszych dzieci czy wnuków 😍 Chyba nie mamy takich zapędów, ale może nam się na starość zmieni ;)

Zaczarowan, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik o jak miło, że teściowa przywiezie obiad 😁 a takie naleśniki to bym sama zjadła 😂

Może jutro zrobię naleśniki z twarogiem albo placki ziemniaczane 🥹

Marzycielka, Dropsik lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    🔜 poród 🥰
    preg.png
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dropsik o jak miło, że teściowa przywiezie obiad 😁 a takie naleśniki to bym sama zjadła 😂

Może jutro zrobię naleśniki z twarogiem albo placki ziemniaczane 🥹

Naleśniki z twarogiem mniam 😋😋😋

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Myślę, że moja sława mnie wyprzedza i ona też nie chce jeść tego co ugotuję 🤣🤣 ale zupkę i szarlotkę zrobię 💪
    Ona pod kątem żywienia nas to jest typową teściową/ babcią i nie dość, że spędzamy u nich weekend i jesteśmy nazarci po kokardę to jeszcze drugie tyle mamy w siatach jak wyjeżdżamy 😆 Czasem przez tydzień nie gotujemy, bo mamy tyle żarcia. A kupować musimy tylko chleb, chociaż i chleb potrafią nam dać 😂🙈
    Czasem z mężem się śmiejemy, czy my będziemy tacy dla naszych dzieci czy wnuków 😍 Chyba nie mamy takich zapędów, ale może nam się na starość zmieni ;)

To jest coś cudownego! 🩷❤️ zdrowo zazdroszczę 😂🥹 Moja teściowa to przeciwieństwo tego co napisałaś 😂🤡

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiem zbiorczo z mężem nic poważnego gra słów.. trochę przegiął.. ale trochę trzeba go podroczyć niech się stara.. jak to w małżeństwie...
    Moja gin odpisała karze czekać jeszcze dwa tygodnie... zna mnie od lat i jest naprawdę bardzo.dobrym ginekologiem... karze czekać.. czekam... może ten mój starczy wiek... ale szczerze wkurza taka niewiadoma bo ostatnio byle co i łezki...
    Impreza 70 urodziny wujka męża... bardzo miły sympatyczny człowiek.. z choroba serca bo jego serce na wydajność jak dobrze pamiętam tylko 40 %... ale pogodny ..
    Edit doktorowa dopisała że jakby po 2 tygodniach nie przyszło to mam się z nią skontaktować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2024, 14:14

Dropsik, elektro96 lubią tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Odpowiem zbiorczo z mężem nic poważnego gra słów.. trochę przegiął.. ale trochę trzeba go podroczyć niech się stara.. jak to w małżeństwie...
    Moja gin odpisała karze czekać jeszcze dwa tygodnie... zna mnie od lat i jest naprawdę bardzo.dobrym ginekologiem... karze czekać.. czekam... może ten mój starczy wiek... ale szczerze wkurza taka niewiadoma bo ostatnio byle co i łezki...
    Impreza 70 urodziny wujka męża... bardzo miły sympatyczny człowiek.. z choroba serca bo jego serce na wydajność jak dobrze pamiętam tylko 40 %... ale pogodny ..
    Edit doktorowa dopisała że jakby po 2 tygodniach nie przyszło to mam się z nią skontaktować...

jejku, masz 45dc, proga zero, a ona ci każe czekać 2 tygodnie kolejne? To już będzie 59 dc...

Speranza :) lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Aż chciałoby się zapytać na co czekać? Ale to wy się znacie i ona Ciebie zna, Ty jej ufasz, więc czekamy na aktualizację o Twoim stanie 🥺

Biedna jesteś, że tak w zawieszeniu teraz tkwisz. To musi być trudne psychicznie do dźwigania. Przytulam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2024, 14:35

Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Nineq Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana, współczuję naprawdę. Ja przy cyklu, który trwał 40 dni myślałam, że nie wytrzymam 🙄
    Takie tkwienie w zawieszeniu.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 17:45

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się dzisiaj nic nie chce 😅😅😅😅😅

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Jak mi się dzisiaj nic nie chce 😅😅😅😅😅
    Widać organizm się dopomina odpoczynku 😂 Musisz słuchać organizmu 😁

Marzycielka lubi tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana współczuję, że jeszcze dwa tygodnie musisz czekać.... Oby okres jednak wcześniej się pojawił.

Ja leżę z mokrym ręcznikiem na głowie, boli mnie od samego rana i ani trochę nie minęło 😔 Może to stres wczorajszej wizyty wychodzi.

Oczywiście dzisiaj też brązowa krew rano. Co rano tak mam, no ale przynajmniej wiem że dzięki temu krwiak się zmniejsza i tak po prostu musi być...

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechałam na gwałt po kalosze, bo leje jak z cebra, a ja na koncert w plenerze. Będzie ciekawie.

Dropsik, Zaczarowan lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro super że udało się szybszy termin u napro znaleźć ☺️☺️☺️

elektro96 lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 2 sierpnia 2024, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    A ja pojechałam na gwałt po kalosze, bo leje jak z cebra, a ja na koncert w plenerze. Będzie ciekawie.

Oo, a na jaki koncert się wybierasz Suzie?

‹‹ 1589 1590 1591 1592 1593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ