Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też jestem ! Z butelką najlepszej wody prosto z gór. Najlepszych !!!
grazka0022 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Vienna wrote:Mam już wyniki 😊
Glukoza 91mg/dl
Estradiol 179,97 pg/ml
Progesteron 14,04 ng/ml
Insulina 7,7 ulU/mlVienna lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Dziewczyny, któraś musi mnie zastąpić za godzinę, aby zaprowadzić pociąg do Katsue 🚂
Katsue lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Suzie wrote:Dziewczyny, któraś musi mnie zastąpić za godzinę, aby zaprowadzić pociąg do Katsue 🚂
Ok, zgłaszam się na ochotnika i już puszczam tutoriale na YT jak się prowadzi pociągPrezesoowa, Suzie, Leśneintro, elektro96, Vienna, Katsue, Dropsik, Gregorka lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Ok, zgłaszam się na ochotnika i już puszczam tutoriale na YT jak się prowadzi pociąg
Przekazuje czapkę 🚂Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:Przekazuje czapkę 🚂
Już oglądam : https://www.youtube.com/watch?v=M1vSRSNMmVQ
HIT! DZIEŃ Z ŻYCIA MASZYNISTY. Czy łatwo jest prowadzić pociąg? SPRAWDZAMY!
24 mninuty, muszę przewijać żeby zdążyćLeśneintro, elektro96, Dropsik lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Na razie jedziemy na wizytę Suzie - odważnych zapraszam do zajmowania siedzeń w przedziałach
A potem gładko podjeżdżamy do laboratorium z Katsue.
Leśneintro, Vienna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Nie wiem jak daleko jest laboratorium Katsue, ale zdaję się, że już trzeba powoli ruszać, także zapraszam
Katsue lubi tę wiadomość
Już jestem po.
Obraz PCOS jest, tutaj nie ma żadnych wątpliwości. Owulacji nie ma i się nie zapowiada, żeby było, bo cienkie endometrium jest. Bardzo szczegółowy wywiad dotyczący mnie i męża. Mam utrzymywać dietę i sport, tutaj nie ma wątpliwości. Muszę brać tabletki na indukcję owulacji, jak po 2-3 cyklach nic się nie wydarzy to muszę iść na drożność jajowodów. Mam brać najniższą dawkę na razie i przyjść za tydzień sprawdzić czy coś urosło. A mąż ma iść obowiązkowo na badanie nasienia, bo jak tam będzie coś nie tak to też bezsensu ładować we mnie leki. I pierwszy raz dostałam wydruk zdjęcia moich jajników, jak ser szwajcarski xdDropsik lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:Już jestem po.
Obraz PCOS jest, tutaj nie ma żadnych wątpliwości. Owulacji nie ma i się nie zapowiada, żeby było, bo cienkie endometrium jest. Bardzo szczegółowy wywiad dotyczący mnie i męża. Mam utrzymywać dietę i sport, tutaj nie ma wątpliwości. Muszę brać tabletki na indukcję owulacji, jak po 2-3 cyklach nic się nie wydarzy to muszę iść na drożność jajowodów. Mam brać najniższą dawkę na razie i przyjść za tydzień sprawdzić czy coś urosło. A mąż ma iść obowiązkowo na badanie nasienia, bo jak tam będzie coś nie tak to też bezsensu ładować we mnie leki. I pierwszy raz dostałam wydruk zdjęcia moich jajników, jak ser szwajcarski xd
Czy czujesz, że wizyta coś pomogła?🤔 -
Suzie brzmi jakby to był rzeczywiście specjalista z planem na Ciebie/na Was. Jesteś zadowolona z tej wizyty? Jakie masz przemyślenia? Co dostałaś na indukcję owulacji?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Dziewczyny, myślę że jestem zadowolona. Mieliśmy mieć miesiąc przerwy, ale ja chyba spróbuję teraz, żeby zobaczyć czy pęcherzyk w ogóle rośnie i żeby ten cykl jakoś wyglądał, a nie czekanie na niewiadomo co. Dostałam Lamette
Speranza :), ultramaryna_, Prezesoowa, Gregorka, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:Dziewczyny, myślę że jestem zadowolona. Mieliśmy mieć miesiąc przerwy, ale ja chyba spróbuję teraz, żeby zobaczyć czy pęcherzyk w ogóle rośnie i żeby ten cykl jakoś wyglądał, a nie czekanie na niewiadomo co. Dostałam Lamette
Popieram Suzie ☺️ Działajcie, tak jak radzi lekarz ☺️ Będę mocno trzymać kciuki!"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Katsue wrote:Speranza, dziękuję za piękne prowadzenie pociągu! 🍀
Ja również dziękuję, godny zastępca!Speranza :) lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20