X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 18:02

• Suzie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Czyli nie robicie przerwy tylko wdrażasz leki i jedziecie z tematem? 🥺 bo pamiętam, że tam jakaś uroczystość w tle była i kolidowałaby z ciążą.

Tak, ale nawet lekarz powiedział, że to na początku będzie jakieś 25-30% szans, więc chociaż zobaczymy czy coś rośnie ☺️

Speranza :), Dropsik lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja również dziękuję, godny zastępca!

Stres był, nie ukrywam 😅

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, myślę że jestem zadowolona. Mieliśmy mieć miesiąc przerwy, ale ja chyba spróbuję teraz, żeby zobaczyć czy pęcherzyk w ogóle rośnie i żeby ten cykl jakoś wyglądał, a nie czekanie na niewiadomo co. Dostałam Lamette
    Super, mocne kciuki! 🤞❤️ Myślę, że jakby wyszło, to żadna inna uroczystość w tle tej radości nie odbierze 😍👍

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
    30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
    7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
    🩺 13.01.

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Elektro, masz jakieś wieści od męża?
    Nie potrafię określić, co czuję i co myślę. Na pewno nie odczułam dzisiaj żadnego kroku w przód. Jeżeli chodzi o bakterię, to miano jest niskie. Lekarz zastanawiał się, czy w ogóle stosować antybiotyk, ale ostatecznie go przepisał. Prolaktyna w obciążeniu wywalona w kosmos… także doszło nam kolejne rozpoznanie i kolejna tabletka do kolekcji. Przepisany jest Bromocorn - na początek 1/4 tabletki. Za 2 miesiące kontrola prolaktyny, testosteronu i prób wątrobowych. Dla mnie zalecenie prowadzenie obserwacji cyklu metodą Creightona i spotkania z instruktorem. Tak naprawdę obserwuję się sama, ale może skuszę się na te dodatkowe wizyty, żeby ktoś na to spojrzał wprawnym okiem…

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ovusiorki! 🧡💙❤️🩷💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 12:18

Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Dropsik, Suzie, elektro96, Malinowysorbet, Zaczarowan, Majlen, Majuna, Vienna, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hej ovusiorki! 🧡💙❤️🩷💛

Właśnie wróciłam z wyjazdu!
    Urlop mocno udany! Odwiedziliśmy wszystkie miejsca, które zaplanowaliśmy 🤩 Największe wrażenie zrobiły na nas Kirgistan i Kazachstan, ale to była wielka zasługa ludzi- tylu bezintersownych, życzliwych ludzi nigdy nie poznałam 🤩🤗❤️❤️❤️ Na każdym kroku ktoś zagadywał, proponował pomóc, czy tez jej nie odmawial,kiedy o nią prosiliśmy ❤️🫶🥹 W Uzbekistanie bylo trochę inaczej,też sporo miłych osób poznaliśmy,ale to właśnie tam zdażyło się nas naciągnąć, wymuszać kaskę 😬 Architektonicznie przepięknie. Przesyłam kilka ujęć🤗❤️
    Wybaczcie,że się nie odniosę do Waszych wiadomości,ale będę na dniach,jak się uporam z obowiązkami nadrabiac😁🤗
    Miłego ogladania🥰❤️

IMG-20240805-203114-869.webp IMG-20240805-202728-165.webp
    Niesamowite zdjęcia! Dobrze, że jesteś 😘

Gregorka lubi tę wiadomość

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka cudownie, że wyjazd udany 🥹 piękne widoki 🥰

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    🔜 poród 🥰
    preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka, cudownie 🥰 piękne zdjęcia, a wspomnień pewnie masa 😍😍

• Suzie Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hej ovusiorki! 🧡💙❤️🩷💛

Urlop mocno udany! Odwiedziliśmy wszystkie miejsca, które zaplanowaliśmy 🤩 Największe wrażenie zrobiły na nas Kirgistan i Kazachstan, ale to była wielka zasługa ludzi- tylu bezintersownych, życzliwych ludzi nigdy nie poznałam 🤩🤗❤️❤️❤️ Na każdym kroku ktoś zagadywał, proponował pomóc, czy tez jej nie odmawial,kiedy o nią prosiliśmy ❤️🫶🥹 W Uzbekistanie bylo trochę inaczej,też sporo miłych osób poznaliśmy,ale to właśnie tam zdażyło się nas naciągnąć, wymuszać kaskę 😬 Architektonicznie przepięknie. Przesyłam kilka ujęć🤗❤️
    Wybaczcie,że się nie odniosę do Waszych wiadomości,ale będę na dniach,jak się uporam z obowiązkami nadrabiac😁🤗
    Miłego ogladania🥰❤️

Wow 😍😍😍

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Nie potrafię określić, co czuję i co myślę. Na pewno nie odczułam dzisiaj żadnego kroku w przód. Jeżeli chodzi o bakterię, to miano jest niskie. Lekarz zastanawiał się, czy w ogóle stosować antybiotyk, ale ostatecznie go przepisał. Prolaktyna w obciążeniu wywalona w kosmos… także doszło nam kolejne rozpoznanie i kolejna tabletka do kolekcji. Przepisany jest Bromocorn - na początek 1/4 tabletki. Za 2 miesiące kontrola prolaktyny, testosteronu i prób wątrobowych. Dla mnie zalecenie prowadzenie obserwacji cyklu metodą Creightona i spotkania z instruktorem. Tak naprawdę obserwuję się sama, ale może skuszę się na te dodatkowe wizyty, żeby ktoś na to spojrzał wprawnym okiem…

Elektro dobrze, że udało się z tym antybiotykiem i że lekarz przepisał nowy lek na te prolaktynę. Myślę, że to wszystko Was przybliża do celu ❤️🤞🏻

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza, a czy Ty też prowadziłaś obserwacje cyklu i czy miałaś jakieś spotkania z instruktorem? Zastanawiam się nad tym cały czas…

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hej ovusiorki! 🧡💙❤️🩷💛

Miłego ogladania🥰❤️

O cudownie! 🤩 Czekamy na Ciebie :* dobrze, że jesteś!

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hej ovusiorki! 🧡💙❤️🩷💛

Miłego ogladania🥰❤️

Witamy po wakacjach 🥰🥰
    Cudowne zdjęcia 😍

Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷

♀️28 ♂️33

- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna

Cykle z owulacją od 09.2024.
    Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.

➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2024, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Suzie- wpisz mnie tam na wolnego strzelca narazie 😄 bo czytałam ten nasz kalendarz, owulacja jak wiadomo - wiemy, że niewiadomo xd

Po jutrze to ten pociąg będzie kursował !
    Szyny będą gorące !

Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷

♀️28 ♂️33

- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna

Cykle z owulacją od 09.2024.
    Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.

➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg

✨️2025 jest nasz!✨️

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Speranza, a czy Ty też prowadziłaś obserwacje cyklu i czy miałaś jakieś spotkania z instruktorem? Zastanawiam się nad tym cały czas…

Lekarz mi to proponował, dał jakieś ulotki do poczytania na ten temat, ale ostatecznie nie spotkałam się z instruktorem. Po prostu zaczęłam bardziej obserwować swój organizm, śluz, wszystkie objawy i zwykle wiedziałam kiedy mam owu. Poza tym chodziłam też dość często na monitoring. Myślę więc, że to zależy na ile znasz swój organizm i potrafisz sama wyłapac dni płodne. Jeśli masz z tym trudności, to taki instruktor może pewnie duzo pomóc.

elektro96 lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka cudne zdjęcia, cieszę się, że urlop się udał ☺️ Niezła przygoda i pewnie wspomnienia na całe życie 🤩 Fajnie że już jesteś z nami

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego dnia dziewczyny! ☺️ mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepszy ten dzień, bo wczorajszy był dla mnie paskudny i jeszcze skończył się mega kłótnia. A w nocy śniło mi się, że krwawię żywa krwią. Oby to był tylko głupi sen.

Pati się dawno nie odzywała... Mam nadzieję, że wszystko dobrze u niej, może po prostu ma intensywniejszy czas...

elektro96 lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja już w drodze na pobranie krwi, a później będziemy do Lyiss na wizytę 🚂

Speranza :), Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Gregorka, Zaczarowan, Dropsik lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi

Wysłany: 6 sierpnia 2024, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Hej. Ja już w drodze na pobranie krwi, a później będziemy do Lyiss na wizytę 🚂

Kciuki Suzie ☺️ Powodzenia też dla reszty dziewczyn na dzisiejszych wizytach ☺️

‹‹ 1599 1600 1601 1602 1603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ