Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dropsik wrote:Czyli nie robicie przerwy tylko wdrażasz leki i jedziecie z tematem? 🥺 bo pamiętam, że tam jakaś uroczystość w tle była i kolidowałaby z ciążą.
Tak, ale nawet lekarz powiedział, że to na początku będzie jakieś 25-30% szans, więc chociaż zobaczymy czy coś rośnie ☺️Speranza :), Dropsik lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Suzie wrote:Ja również dziękuję, godny zastępca!
Stres był, nie ukrywam 😅"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Suzie wrote:Dziewczyny, myślę że jestem zadowolona. Mieliśmy mieć miesiąc przerwy, ale ja chyba spróbuję teraz, żeby zobaczyć czy pęcherzyk w ogóle rośnie i żeby ten cykl jakoś wyglądał, a nie czekanie na niewiadomo co. Dostałam LametteStarania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
🩺 23.11. III prenatalne
-
Speranza :) wrote:Elektro, masz jakieś wieści od męża?27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Właśnie wróciłam z wyjazdu!
Urlop mocno udany! Odwiedziliśmy wszystkie miejsca, które zaplanowaliśmy 🤩 Największe wrażenie zrobiły na nas Kirgistan i Kazachstan, ale to była wielka zasługa ludzi- tylu bezintersownych, życzliwych ludzi nigdy nie poznałam 🤩🤗❤️❤️❤️ Na każdym kroku ktoś zagadywał, proponował pomóc, czy tez jej nie odmawial,kiedy o nią prosiliśmy ❤️🫶🥹 W Uzbekistanie bylo trochę inaczej,też sporo miłych osób poznaliśmy,ale to właśnie tam zdażyło się nas naciągnąć, wymuszać kaskę 😬 Architektonicznie przepięknie. Przesyłam kilka ujęć🤗❤️
Wybaczcie,że się nie odniosę do Waszych wiadomości,ale będę na dniach,jak się uporam z obowiązkami nadrabiac😁🤗
Miłego ogladania🥰❤️
Gregorka lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Gregorka wrote:Hej ovusiorki! 🧡💙❤️🩷💛
Urlop mocno udany! Odwiedziliśmy wszystkie miejsca, które zaplanowaliśmy 🤩 Największe wrażenie zrobiły na nas Kirgistan i Kazachstan, ale to była wielka zasługa ludzi- tylu bezintersownych, życzliwych ludzi nigdy nie poznałam 🤩🤗❤️❤️❤️ Na każdym kroku ktoś zagadywał, proponował pomóc, czy tez jej nie odmawial,kiedy o nią prosiliśmy ❤️🫶🥹 W Uzbekistanie bylo trochę inaczej,też sporo miłych osób poznaliśmy,ale to właśnie tam zdażyło się nas naciągnąć, wymuszać kaskę 😬 Architektonicznie przepięknie. Przesyłam kilka ujęć🤗❤️
Wybaczcie,że się nie odniosę do Waszych wiadomości,ale będę na dniach,jak się uporam z obowiązkami nadrabiac😁🤗
Miłego ogladania🥰❤️
Wow 😍😍😍Gregorka lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
elektro96 wrote:Nie potrafię określić, co czuję i co myślę. Na pewno nie odczułam dzisiaj żadnego kroku w przód. Jeżeli chodzi o bakterię, to miano jest niskie. Lekarz zastanawiał się, czy w ogóle stosować antybiotyk, ale ostatecznie go przepisał. Prolaktyna w obciążeniu wywalona w kosmos… także doszło nam kolejne rozpoznanie i kolejna tabletka do kolekcji. Przepisany jest Bromocorn - na początek 1/4 tabletki. Za 2 miesiące kontrola prolaktyny, testosteronu i prób wątrobowych. Dla mnie zalecenie prowadzenie obserwacji cyklu metodą Creightona i spotkania z instruktorem. Tak naprawdę obserwuję się sama, ale może skuszę się na te dodatkowe wizyty, żeby ktoś na to spojrzał wprawnym okiem…
Elektro dobrze, że udało się z tym antybiotykiem i że lekarz przepisał nowy lek na te prolaktynę. Myślę, że to wszystko Was przybliża do celu ❤️🤞🏻"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza, a czy Ty też prowadziłaś obserwacje cyklu i czy miałaś jakieś spotkania z instruktorem? Zastanawiam się nad tym cały czas…27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Miłego ogladania🥰❤️
O cudownie! 🤩 Czekamy na Ciebie :* dobrze, że jesteś!Gregorka lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Hej ovusiorki! 🧡💙❤️🩷💛
Miłego ogladania🥰❤️
Cudowne zdjęcia 😍Gregorka lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
@Suzie- wpisz mnie tam na wolnego strzelca narazie 😄 bo czytałam ten nasz kalendarz, owulacja jak wiadomo - wiemy, że niewiadomo xd
Po jutrze to ten pociąg będzie kursował !
Szyny będą gorące !Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
elektro96 wrote:Speranza, a czy Ty też prowadziłaś obserwacje cyklu i czy miałaś jakieś spotkania z instruktorem? Zastanawiam się nad tym cały czas…
Lekarz mi to proponował, dał jakieś ulotki do poczytania na ten temat, ale ostatecznie nie spotkałam się z instruktorem. Po prostu zaczęłam bardziej obserwować swój organizm, śluz, wszystkie objawy i zwykle wiedziałam kiedy mam owu. Poza tym chodziłam też dość często na monitoring. Myślę więc, że to zależy na ile znasz swój organizm i potrafisz sama wyłapac dni płodne. Jeśli masz z tym trudności, to taki instruktor może pewnie duzo pomóc.elektro96 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Gregorka cudne zdjęcia, cieszę się, że urlop się udał ☺️ Niezła przygoda i pewnie wspomnienia na całe życie 🤩 Fajnie że już jesteś z nami
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dobrego dnia dziewczyny! ☺️ mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepszy ten dzień, bo wczorajszy był dla mnie paskudny i jeszcze skończył się mega kłótnia. A w nocy śniło mi się, że krwawię żywa krwią. Oby to był tylko głupi sen.
Pati się dawno nie odzywała... Mam nadzieję, że wszystko dobrze u niej, może po prostu ma intensywniejszy czas...elektro96 lubi tę wiadomość
Hej. Ja już w drodze na pobranie krwi, a później będziemy do Lyiss na wizytę 🚂
Speranza :), Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Gregorka, Zaczarowan, Dropsik lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:Hej. Ja już w drodze na pobranie krwi, a później będziemy do Lyiss na wizytę 🚂
Kciuki Suzie ☺️ Powodzenia też dla reszty dziewczyn na dzisiejszych wizytach ☺️"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"