Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Dzień dobry! To będzie ciężki dzień, ale damy radę Trzymam kciuki za wszystkie wyniki badań
Prezesoowa lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Gregorka wrote:Hej ovusiorki! 🧡💙❤️🩷💛
Właśnie wróciłam z wyjazdu!
Urlop mocno udany! Odwiedziliśmy wszystkie miejsca, które zaplanowaliśmy 🤩 Największe wrażenie zrobiły na nas Kirgistan i Kazachstan, ale to była wielka zasługa ludzi- tylu bezintersownych, życzliwych ludzi nigdy nie poznałam 🤩🤗❤️❤️❤️ Na każdym kroku ktoś zagadywał, proponował pomóc, czy tez jej nie odmawial,kiedy o nią prosiliśmy ❤️🫶🥹 W Uzbekistanie bylo trochę inaczej,też sporo miłych osób poznaliśmy,ale to właśnie tam zdażyło się nas naciągnąć, wymuszać kaskę 😬 Architektonicznie przepięknie. Przesyłam kilka ujęć🤗❤️
Wybaczcie,że się nie odniosę do Waszych wiadomości,ale będę na dniach,jak się uporam z obowiązkami nadrabiac😁🤗
Miłego ogladania🥰❤️
Gregorka lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
elektro96 wrote:No właśnie tutaj też miałam zaznaczone, że to będzie 5 spotkań. Plus czytałam, że to jeszcze jakieś materiały, zeszyty itp… Wydaje mi się, że sama w miarę to ogarniam, no ale nie wiem. Zastanowię się jeszcze.
Co do grupki, zapraszamy serdecznie. Dodam Cię do przyjaciółek i wyślij mi proszę nr tel 😊 -
Suzie wrote:Trochę się rozrósł ten mój podpis...Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Nineq wrote:Mam wystrzeloną w kosmos prolaktynę... to co ja się dziwię, że nie mogę załapać ciąży 😪
Ile? Przygotowałaś się do badania wcześniej?👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Uprawiałaś wcześniej sport? Dotykałaś się po miejscach intymnych? Stres? To też ma wpływWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 10:47
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Zaczarowan wrote:Dzień dobry dziewczyny! 😘😘Dobrego dnia! 🌞
Liyss o której masz wizytę? Kciuki! 😘
Suzie kciuki za badania! Co badałaś? 😘
A nudy, morfologia, lipidogram, próby wątrobowe👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:Uprawiałaś wcześniej sport? Dotykałaś się po miejscach intymnych? Stres? To też ma wpływ
Przynajmniej mi ładny wynik lh i fsh wyszedł 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia, 11:02
-
Nineq wrote:No właśnie nie. Byłam wczoraj tylko na spokojnym spacerze 🙂
Przynajmniej mi ładny wynik lf i fsh wyszedł 🥲
No to pewnie coś dostaniesz na zbicie prolaktyny. Będzie dobrze.
Dobrze że przynajmniej reszta ok, a to to się da ogarnąć.Nineq lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Nineq wrote:Mam wystrzeloną w kosmos prolaktynę... to co ja się dziwię, że nie mogę załapać ciąży 😪
Jeśli masz potwierdzone owulacje to prolaktyna za wiele nic innego nie namiesza pewnie wlecą jakieś delikatne leki i będzie po wszystkim :* kiedy się wybierasz do lekarza skonsultować?Nineq lubi tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Powtórz badanie to na pewno! Nie było stresu ani stosunku seksualnego przed? Możesz też zbadać makroprolaktynę, i prolaktynę z obciążeniem. U mnie bez obciazenia wywalona w kosmos a z obciążeniem prawidłowa. Ja też zostałam skierowana na rezonans mózgu i sprawdzali czy nie mam guza na przysadce mózgowej. Mimo wysokiej prolaktyny miałam swoje owulacje potwierdzone na monitoringu. A Ty masz swoje owulki?
Bujałam się kilka lat z ta prolaktyna i nawet brałam 3 lata leki a potem trafiłam na lekarza, który rozszerzył diagnostykę i się okazało, że nie musiałam brać leku.
Trzymam kciuki!Nineq lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Zaczarowan wrote:Dzień dobry dziewczyny! 😘😘Dobrego dnia! 🌞
Liyss o której masz wizytę? Kciuki! 😘
Suzie kciuki za badania! Co badałaś? 😘
Dziękuję 😘 wizyta 15:30 ale na pewno będzie obsuwa jak zawsze 😂Zaczarowan lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Speranza :) wrote:Dobrego dnia dziewczyny! ☺️ mam nadzieję, że dzisiaj będzie lepszy ten dzień, bo wczorajszy był dla mnie paskudny i jeszcze skończył się mega kłótnia. A w nocy śniło mi się, że krwawię żywa krwią. Oby to był tylko głupi sen.
Pati się dawno nie odzywała... Mam nadzieję, że wszystko dobrze u niej, może po prostu ma intensywniejszy czas...
Jak się czujesz ? 😘Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Złapałam ostatni wolny termin na monitoring za tydzień. 13.08 o 14.20
elektro96, Dropsik, Prezesoowa, Majlen, Zaczarowan, Liyss🧚🏻, Gregorka lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Liyss🧚🏻 wrote:Powtórz badanie to na pewno! Nie było stresu ani stosunku seksualnego przed? Możesz też zbadać makroprolaktynę, i prolaktynę z obciążeniem. U mnie bez obciazenia wywalona w kosmos a z obciążeniem prawidłowa. Ja też zostałam skierowana na rezonans mózgu i sprawdzali czy nie mam guza na przysadce mózgowej. Mimo wysokiej prolaktyny miałam swoje owulacje potwierdzone na monitoringu. A Ty masz swoje owulki?
Bujałam się kilka lat z ta prolaktyna i nawet brałam 3 lata leki a potem trafiłam na lekarza, który rozszerzył diagnostykę i się okazało, że nie musiałam brać leku.
Trzymam kciuki!Prezesowa wrote:Jeśli masz potwierdzone owulacje to prolaktyna za wiele nic innego nie namiesza pewnie wlecą jakieś delikatne leki i będzie po wszystkim :* kiedy się wybierasz do lekarza skonsultować?
Wiecie, wydawać mi się może że mam owulacje, cykle regularne też. Tak naprawdę w tym miesiącu planowałam właśnie głębiej drążyć.
Próbuje przez pakiet pzu dorwać jakiegoś lekarza. Jak im długo zejdzie z wyznaczeniem mi terminu to pójdę prywatnie byle w sierpniu.
Dzięki Wam😙Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:Nie mam się ostatnio czym stresować. A stosunku też nie było, bo mam @😄
Wiecie, wydawać mi się może że mam owulacje, cykle regularne też. Tak naprawdę w tym miesiącu planowałam właśnie głębiej drążyć.
Próbuje przez pakiet pzu dorwać jakiegoś lekarza. Jak im długo zejdzie z wyznaczeniem mi terminu to pójdę prywatnie byle w sierpniu.
Dzięki Wam😙Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ?