Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Po wizycie:) 1,8kg dziewczynki 🥰 Wszystko ok, a teraz wizyta już we wrześniu na wymaz GBS 🥺 Jak będzie wynik to można rodzić 🤩

Ja nie wierzę, że już jest taka duża 🥰 Jak ten czas na suwaczkach zasuwa! Cieszę się, że wszystko u Was dobrze ❤️

Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 14 sierpnia, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Hej, jestem już po wizycie. Na lewym jajniku 17mm pęcherzyk dominujący, w czwartek rano mam wziąć ovitrelle i ok. 29 sierpnia zrobić test :)

Suzie, super znaczy się, że stymulacja podziałała - mocno trzymam kciuki ☺️🍀

Zbuntowana lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 14 sierpnia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen, Grażka, Niedoszławielodzietna - czasem takie olanie tematu w sensie zrobienie sobie przerwy w staraniach, testowaniu I myśleniu w kółko o tym się bardzo mocno przydaje. Sama tak miałam i to mocno czyściło głowę. A może będą z tego pozytywne niespodzianki, czego bardzo mocno Wam życzę 😘

Zbuntowana, grazka0022 lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 sierpnia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zaspamowałam trochę wątek i idę zrobić herbatę 😄 Aaaa jeszcze się pochwalę, że dzisiaj odebrałam zamówiona książkę - album 'Historia sztuki'. Od dzieciństwa o takim albumie marzyłam, nie wiem dlaczego tyle lat z tym czekałam. Teraz się jaram jak dziecko 😄

Dropsik, elektro96, Zbuntowana, Gregorka, notsobadd, Kori_, Paima, Katsue, MummyYummy, Leśneintro lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 sierpnia, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Na WhatsApp też zapanował spokój 🙈 wszyscy odpoczywają 😅
    A jak nie wiem co to za choróbsko, ale antybiotyk mam więc liczę że zadziała 🙏
    Cieszę się że plamienie ustało, po cichu zaciskam kciuki aby tak zostało ✊🍀😘 mnie się już przytyło 4 kg, także ten 😅🙈 uważam że to i tak mało 🙂 a jak u Ciebie z wyprawka? Coś już masz dla bobasa ? 😊

Dla bobaska na razie mam jedną książeczkę z bajkami do czytania 🤣 Chociaż to w sumie bardziej dla nas 😄 Wybraliśmy prawie łóżeczko, to znaczy nad dwoma firmami jeszcze się zastanawiamy. Okazało się, że mój brat i bratowa mają jeszcze dużo rzeczy po chlopcach (mój młodszy bratanek ma 4 latka) i chcą nam dać - wózek gondole, nosidełko do samochodu, jakieś ubranka. Wszystko kupowali porządne i jest nie zniszczone. Oddam do gruntownego czyszczenia jeszcze i chętnie skorzystam ☺️ Na razie szczerze mówiąc nie kupuje niczego, bo uważam że trochę u mnie za wcześnie. Za to wybieram różne rzeczy w necie i sobie notuje ☺️

Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Ja mojego kwietniowego już prawie też nie pamiętam. Ten Wietnam wydaje mi się nierealny. Na szczęście zrobiłam dużo zdjęć ☺️ W ogóle dzisiaj telefon pokazał mi galerie zdjęć zrobionych na wakacjach dokładnie rok temu - na Lofotach i się rozmarzyłam ☺️ To naprawdę były świetne wakacje z namiotem na dachu samochodu ☺️ Teraz na długi weekend chcieliśmy gdzieś pojechać, ale dopiero w poniedziałek się okazało, że niemaz ma jednak w piątek wolne i jak zaczęliśmy czegokolwiek szukać, to wszystko zarezerwowane albo zostały same mega drogie oferty, a jakoś mnie to nie kreci żeby ileś tysięcy wydawać ma trzy dni. Jakie macie plany na długi weekend?
    Ja w sumie nie mam żadnych planów. W niedzielę idę do pracy 😁
    Takie wyjazdy w długi weekend też nie są dla mnie, bo nie dość że jest drogo, to jeszcze wszędzie są tłumy… nie umiem wypocząć w takim otoczeniu 😩

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 14 sierpnia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja w sumie nie mam żadnych planów. W niedzielę idę do pracy 😁
    Takie wyjazdy w długi weekend też nie są dla mnie, bo nie dość że jest drogo, to jeszcze wszędzie są tłumy… nie umiem wypocząć w takim otoczeniu 😩

O tak, mam tak samo!!! Nie cierpię tłumów i w ogóle wtedy nie odpoczywam. Także przybijam piąteczkę 😅 Współczuję pracy w niedzielę, ale mam nadzieję, że chociaż będziesz miała spokojnie i szybko zleci

Zbuntowana, elektro96 lubią tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć a już raczej dobranoc ja chyba też będę musiała oczyścić głowę bo mój cykl ciągle trwa okres nie przyszedł... zrobiłam dziś kolejny test wiedząc że to bapewno nie ciaza bo już by dawno wyszło... no i co seria pilnować z allegro i też dziś bialy... choć mozg staraczki mówi że tu objaw tu objaw...a tu masz nic nie ma od czerwca... proszę przyjdź już w końcu.. bo ile można? Mam być cierpliwa do piątku prawie jestem...🤪😜🤭 chyba się spielam jednak że mamy czas do końca roku..bo później może urodzić sie np chore... pomarudzilam buziaki gla was i samych pozytywnych snów...

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza ja też bardzo dużo dostałam od znajomych po ich dzieciach i to jest mega fajna opcja. Za free można sobie choćby przetestować różne rzeczy, a w razie niewypału nie ma poczucia straty kasy lub żalu, że jednak trzeba kupić coś innego.
    I przyłączam się do tych, którzy w długie weekendy nie wyjeżdżają, bo nie lubią tłumów 🙋 Jedziemy tylko do moich rodziców, bo dawno nie byliśmy, ale mam nadzieję, że ominiemy korki 🙏

Miłego weekendu 🥰 dla tych pracujących, obyście lekko przeszły przez te pracujące dni 🥺

Speranza :) lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 18:00

• Suzie Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Jestem już po ovitrelle 🙈 mąż musiał mi zrobić zastrzyk 🤭

Speranza :), Zaczarowan, ellevv, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
    20/11 - monitoring, 14.20
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 🩷 Dobrego dnia dziewczyny!

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Kori_ Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Na WhatsApp też zapanował spokój 🙈 wszyscy odpoczywają 😅
    A jak nie wiem co to za choróbsko, ale antybiotyk mam więc liczę że zadziała 🙏
    Cieszę się że plamienie ustało, po cichu zaciskam kciuki aby tak zostało ✊🍀😘 mnie się już przytyło 4 kg, także ten 😅🙈 uważam że to i tak mało 🙂 a jak u Ciebie z wyprawka? Coś już masz dla bobasa ? 😊
    A ja akurat w takie dni właśnie mam czas żeby coś napisać i przejrzeć wątek 🙈 jeśli chodzę normalnie do pracy to nie jestem wstanie być na bieżąco .
    Ja odpoczywam też tak jak lubię , w domu rodzinnym na spokojnie, teraz też wszedł na budowę hydraulik i gościu od rekuperacji więc i tak nie moglibyśmy nigdzie jechać :))

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • Paima Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 21:47

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png

Wysłany: 15 sierpnia, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Dzień dobry 🌻
    Czekam na gości. Pogoda nam padła dziś 💦🌧️🌧️☔☔☔⚡⚡

U mnie też mąż ma tę zaszczytną rolę i jest moim pielęgniarzem do zastrzyków 😜😜

Speranza miło, że trochę dostaniecie 😉
    Zawsze to mniej na liście wyprawkowej, a i tak jest jeszcze mnóstwo do kupienia 🤭
    Jak coś od brata Ci nie podpasuje, to kupisz nowe. 😉

Mnóstwo do kupienia??? 🫣 chyba muszę zacząć czytać na ten temat... 😅

Dobrego dnia dziewczyny! U mnie rano było upalnie, taka zupa ze stojącym powietrzem, a właśnie zaczęła się burza i w końcu jest czym oddychac 😁

• Paima Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 21:47

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

preg.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 15:59

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywajcie, bo przyszły tydzień obfity w wizyty :P

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
    20/11 - monitoring, 14.20
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem 🫡
    Powtórzyłam prolaktynę, tsh, ft3 i ft4. Muszę mieć większy odpoczynek przed takimi badaniami, bo teraz wszystko wszystko cud miód więc olewam endokrynologa i tylko zmierzam do ginekologa.

Zazdroszczę Wam długiego weekendu, ja w pracy kisnę.
    Miłego weekendu 🤗

elektro96, Suzie, CoffeeDream, Gregorka lubią tę wiadomość

💔28.03.2024

⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
    🩺21.10.2023 - ❤️
    🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹
    🩺19.11.2014 - 5,03 cm 🧸

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Cześć i czołem 🫡
    Powtórzyłam prolaktynę, tsh, ft3 i ft4. Muszę mieć większy odpoczynek przed takimi badaniami, bo teraz wszystko wszystko cud miód więc olewam endokrynologa i tylko zmierzam do ginekologa.

Zazdroszczę Wam długiego weekendu, ja w pracy kisnę.
    Miłego weekendu 🤗
    To super, że poprawa w wynikach 🤗
    Jednak wszystko ma wpływ na badania, a stres i zmęczenie, chyba przede wszystkim

Nineq lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
‹‹ 1615 1616 1617 1618 1619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ