Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dropsik wrote:Myślę, że ten długi weekend każdemu się przyda na przewietrzenie głowy 🥰
Kto ma ten ma, ja w piątek pracuje 🤣👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Suzie wrote:Kto ma ten ma, ja w piątek pracuje 🤣Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:Najlepiej mają ludzie na urlopie, prawda @Notsobadd? 🤪🤪
Pogadamy jak ja będę na swoim, a wam się skończyZbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:Pogadamy jak ja będę na swoim, a wam się skończy
Zbuntowana lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Speranza co u Ciebie?🥹
Zbuntowana, Speranza :) lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Suzie wrote:Hej, jestem już po wizycie. Na lewym jajniku 17mm pęcherzyk dominujący, w czwartek rano mam wziąć ovitrelle i ok. 29 sierpnia zrobić test
A wy dziewczyny co robicie w długi weekend ? Ja wróciłam do domu rodzinnego i mam wizytę u fryzjera.
Wczoraj zrobiłam nieśmiało test i wyszedł pozytywny , ale jest bardzo wcześnie wychodzi,że 3 tydzień , czy mogę zaplanować wizytę u gina na przyszły tydzień czy poczekać jeszcze trochę ?? -
Kori_ wrote:Super 🥰
A wy dziewczyny co robicie w długi weekend ? Ja wróciłam do domu rodzinnego i mam wizytę u fryzjera.
Wczoraj zrobiłam nieśmiało test i wyszedł pozytywny , ale jest bardzo wcześnie wychodzi,że 3 tydzień , czy mogę zaplanować wizytę u gina na przyszły tydzień czy poczekać jeszcze trochę ??
Za tydzień może być za wcześnie.👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Wczoraj zrobiłam nieśmiało test i wyszedł pozytywny , ale jest bardzo wcześnie wychodzi,że 3 tydzień , czy mogę zaplanować wizytę u gina na przyszły tydzień czy poczekać jeszcze trochę ??
Gratulacje 😍 -
Kori_ wrote:Dziękuję właśnie wychodzi 3 tyg i 4 dni, spróbuję się umówić za tydzień lub dwa, wolałabym wiedzieć czy wszystko jest ok ….
Pati2804, Kori_ lubią tę wiadomość
-
Gratuluję! 😘😘 co będziesz robiła na włoskach? -
Kori gratulacje. Najpierw zbadaj betę 🤞🏻 a wizyta tak jak dziewczyny piszą 7/8 tydzień powinno już być serduszko.
Kori_ lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:Kori gratulacje. Najpierw zbadaj betę 🤞🏻 a wizyta tak jak dziewczyny piszą 7/8 tydzień powinno już być serduszko.
Kori_ lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Speranza co u Ciebie kochana ? 😘 Mam nadzieję że plamienie się uspokoiło bo czytalam że znowu nawróciło trochę.. ☹🫂 Ja ruchy poczułam w 19tc dokładnie 😘 a mam łożysko na przedniej ścianie.
U mnie od tygodnia kiepsko bo się rozchorowałam, jestem na antybiotyku i niezbyt mam siły na forum.. ☹ale od wczoraj biorę antybiotyk więc mam nadzieję że szybko mi przejdzie..
no i zanim się rozchorowałam to zaczęłam zamawiać wyprawke i teraz codziennie odbieram paczki od kurierów..🙈 a nie mam siły ich odpakowac 🤣
Zimozielona daj znać co u Ciebie ..😘elektro96, ellevv lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za wskazówki zrobię betę pierwsze w takim razie
Zaczarowan wrote:Gratuluję! 😘😘 co będziesz robiła na włoskach?
Zaczarowan, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 😊 U mnie intensywnie ostatnio. Plamienie na szczęście się skończyło jakieś dwa dni temu, więc liczę na to, że krwiak się wykrwawił i więcej przygód nie będzie. Dowiem się dopiero na kontroli pod koniec sierpnia. Na początku schizowałam, że tyle muszę czekać na kolejną wizytę i nawet chciałam się zapisać do jakiegokolwiek innego ginekologa, ale teraz jestem już spokojna. Ufam, że bobas rośnie sobie zdrowo i nie będę mu w tym przeszkadzać. Jak to powiedział mój narzeczony - nie ma mu tam po co co chwilę świecić tym USG 😅 On na szczęście ma zdecydowanie bardziej luźne podejście i czasami sprowadza mnie na ziemię. Poza tym przez ten czas siedzenia i leżenia w domu jadłam słodycze, nic się nie ruszałam i mam 2,5 kg więcej w stosunku do czasu sprzed ciąży. Na szczęście ruszam się teraz więcej i nie jem słodyczy, więc wracam na zdrowe dla mnie i bejbika tory. Czy na Whatsappie dużo się u Was dzieje? Czy też taki spokój jak tutaj?
Pati, przeziębiłas się bidulko? Co Cię za chorobsko dopadło? Dobrze, że jakieś leki Ci lekarz wynalazł. Mam nadzieję, że szybko minie ☺️Pati2804, elektro96, ellevv lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
elektro96 wrote:Dokładnie, Ty będziesz chillować, a ja już dawno zapomnę że byłam na urlopie 😆
Ja mojego kwietniowego już prawie też nie pamiętam. Ten Wietnam wydaje mi się nierealny. Na szczęście zrobiłam dużo zdjęć ☺️ W ogóle dzisiaj telefon pokazał mi galerie zdjęć zrobionych na wakacjach dokładnie rok temu - na Lofotach i się rozmarzyłam ☺️ To naprawdę były świetne wakacje z namiotem na dachu samochodu ☺️ Teraz na długi weekend chcieliśmy gdzieś pojechać, ale dopiero w poniedziałek się okazało, że niemaz ma jednak w piątek wolne i jak zaczęliśmy czegokolwiek szukać, to wszystko zarezerwowane albo zostały same mega drogie oferty, a jakoś mnie to nie kreci żeby ileś tysięcy wydawać ma trzy dni. Jakie macie plany na długi weekend?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Suzie wrote:Kto ma ten ma, ja w piątek pracuje 🤣
Suzie wygląda na to, że polacze się z Tobą w pracowniczym bólu, zdalnie bo zdalnie, ale jednak trochę boli 😅"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"