Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Speranza :) wrote:Wczoraj wieczorem szorowalo po dnie. Niestety, ale progesteron robi ze mną cuda... Potrafię zrobić aferę o byle drobiazg. Nie wiem jak niemaz to wytrzymuje... Wczoraj już się pokłóciliśmy, bo on też teraz mnóstwo frustracji związanych z tą nową, beznadziejna praca. Przez to mam wrażenie, że oboje jesteśmy momentami w kryzysie, przez co nikt nie jest w stanie pomóc tej drugiej osobie. No ale to było wczoraj, bo dzisiaj znowu mam inny humor i wszystko jest dobrze. Szczerze powiedziawszy to chyba zasługa mojego dzisiejszego snu... Śnił mi się nasz synek, taki już raczkujący, jak sobie siedzi i bawi się klockami. Był przeuroczy i patrzyłam na niego w tym śnie i czułam, że go tak mocno kocham. Bardzo byl realny ten sen 🥰🥹 Tak jakby przyszedł do mnie się pokazać i mnie uspokoić. Wiem, że dla niego muszę się postarać być spokojniejsza i się nie martwić drobiazgami. ☺️
Coffee, a co u Ciebie? Jak nastrój?
🥹 piękny sen Speranza. To tylko świadczy jak mocno pragniesz swojego bobaska mieć już obok 🥰
U mnie powolutku, będę podejmować się kuracji odrabaczajacej od Lamblii. Tylko aktualnie szukam jeszcze lekarza, który pokieruje tym procesem. I sama nie wiem czy zrobić to porządnie i zgłosić się do dietetyka klinicznego (co trwa znacznie dłużej, bo odpowiednie przygotowanie też zajmuje), czy zgodzić się na wzięcie od razu leków, które przepisał internista i tyle... 🙄 Także takie dylematy aktualnie... 🙈🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Hej, ja wracam już do domu z imprezy rodzinnej, trochę słabo mi fizycznie przez podróż, jutro wracam i będę aktywniejsza ❤️
Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Miłego dnia dziewczyny!! Mimo że to poniedziałek ☺️ Ja zaraz zbieram się i jadę do moich rodziców na cały dzień, będę tam trochę zdalnie pracować, a trochę odpoczywać
Dropsik, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, elektro96, MummyYummy, Vienna, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Miłego dnia! Niech ten tydzień będzie dla wszystkich pozytywny 🙂
Ja dziś idę tylko na morfologię i zbadać mocz, więc bez większych emocji 😜grazka0022, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Zaczarowan, Speranza :), elektro96, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry i miłego dnia 🥰
Witam się z Wami w półmetku mojej ciąży 🤩
Niesamowite, jak czas szybko leci! Teraz bobo będzie najwięcej rosnąć więc i ja pewnie z czasem zamienię się w kulkę 😁
Zbuntowana, Speranza :), grazka0022, Dropsik, elektro96, Prezesoowa, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Cześć dziewczyny czas leci bardzo szybko Lissy półmetek Dropsik prawie już nie długo się rozpakuje... Suzi mam.nadzieje ze impreza w miarę...?
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Speranza :) wrote:Wczoraj wieczorem szorowalo po dnie. Niestety, ale progesteron robi ze mną cuda... Potrafię zrobić aferę o byle drobiazg. Nie wiem jak niemaz to wytrzymuje... Wczoraj już się pokłóciliśmy, bo on też teraz mnóstwo frustracji związanych z tą nową, beznadziejna praca. Przez to mam wrażenie, że oboje jesteśmy momentami w kryzysie, przez co nikt nie jest w stanie pomóc tej drugiej osobie. No ale to było wczoraj, bo dzisiaj znowu mam inny humor i wszystko jest dobrze. Szczerze powiedziawszy to chyba zasługa mojego dzisiejszego snu... Śnił mi się nasz synek, taki już raczkujący, jak sobie siedzi i bawi się klockami. Był przeuroczy i patrzyłam na niego w tym śnie i czułam, że go tak mocno kocham. Bardzo byl realny ten sen 🥰🥹 Tak jakby przyszedł do mnie się pokazać i mnie uspokoić. Wiem, że dla niego muszę się postarać być spokojniejsza i się nie martwić drobiazgami. ☺️
Coffee, a co u Ciebie? Jak nastrój?mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Dzien dobry dziewczyny w poniedziałek
Jeszcze i jutro i urlopMummyYummy, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Hej Dziewczyny, tak to ja nutka
Pięknego dnia i miłego tygodnia
Zniknęłam z forum z powodu sytuacji o której nie mogę mówić tutaj na forum, ale potrzebowałam też się trochę wyciszyć. Powoli przestaję wierzyć, że jeszcze nam się uda, bo w grę wchodzą tylko starania naturalne, dodatkowo czułam, że zaniedbałam rodzinę - kiedyś walczyłam już z nałogiem, a forum bardzo mnie pochłaniało
Jejku jak ten czas leci - Dropsik, Zaczaorwana ani się nie obejrzycie, a będziecie rodzić, Liyss to już połowa
Gratuluję też Pauli i Leśneintro jeśli tutaj zaglądająDropsik, Zaczarowan, Zbuntowana, Leśneintro lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, dzisiaj trochę odpoczynku
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Zbuntowana wrote:Cześć dziewczyny czas leci bardzo szybko Lissy półmetek Dropsik prawie już nie długo się rozpakuje... Suzi mam.nadzieje ze impreza w miarę...?
Tak, było całkiem ok, na szczęście był jeden dramat, ale to na szczęście niezwiązany z namiZbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Liyss🧚🏻 wrote:Dzień dobry i miłego dnia 🥰
Witam się z Wami w półmetku mojej ciąży 🤩
Niesamowite, jak czas szybko leci! Teraz bobo będzie najwięcej rosnąć więc i ja pewnie z czasem zamienię się w kulkę 😁
Kiedy to minęło 😲Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Dzień dobry 🍀
Mało ostatnio się udzielam, bo coś nie mam poprostu ochoty 🫣. Jestem na tym urlopie, nie chce spędzać całych dni w telefonie, a jeszcze tydzień mi został .
U mnie bez zmian, owulacja niby jutro według aplikacji, ale śluzu plodnego 0, owulaki też negatywne..we wrześniu idę do ginekologa, będę mu raczej mówić żebyśmy zaczęli stymulację, bo nie chce dłużej czekać..mówił, że po odstawieniu AH, organizm potrzebuje ponad 6msc, no mi teraz w sierpniu już minie 7, więc zobaczymy. Mam tylko znaki zapytania w głowie, że przed suplementacją tych wszystkich witamin, miałam piękny śluz, teraz go w ogóle nie ma. I też co się stało z owulacją, nie mówię, że przez suple, tylko raz gdzieś mi się serio przydarzyła, w tym moim długim cyklu 47dni, no i później co się niby stało, gdzieś zaginęła..😵💫
Nie powiem, że jestem zmęczona tym wszystkim, bo nie jestem w dołku, ale wiecie, no takie mam dziwne poczucie bezsilności, wokół tylko te mamusie z brzuszkiem, a ja nawet nie mam owulacji, żebyśmy mogli się starać..eh
Czekam teraz w aucie na mamę, bo poszła do lekarza i lecimy gdzieś na shopping, miłego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 09:39
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:Dzień dobry 🍀
Mało ostatnio się udzielam, bo coś nie mam poprostu ochoty 🫣. Jestem na tym urlopie, nie chce spędzać całych dni w telefonie, a jeszcze tydzień mi został .
U mnie bez zmian, owulacja niby jutro według aplikacji, ale śluzu plodnego 0, owulaki też negatywne..we wrześniu idę do ginekologa, będę mu raczej mówić żebyśmy zaczęli stymulację, bo nie chce dłużej czekać..mówił, że po odstawieniu AH, organizm potrzebuje ponad 6msc, no mi teraz w sierpniu już minie 7, więc zobaczymy. Mam tylko znaki zapytania w głowie, że przed suplementacją tych wszystkich witamin, miałam piękny śluz, teraz go w ogóle nie ma. I też co się stało z owulacją, nie mówię, że przez suple, tylko raz gdzieś mi się serio przydarzyła, w tym moim długim cyklu 47dni, no i później co się niby stało, gdzieś zaginęła..😵💫
Nie powiem, że jestem zmęczona tym wszystkim, bo nie jestem w dołku, ale wiecie, no takie mam dziwne poczucie bezsilności, wokół tylko te mamusie z brzuszkiem, a ja nawet nie mam owulacji, żebyśmy mogli się starać..eh
Czekam teraz w aucie na mamę, no poszła do lekarza i lecimy gdzieś na shopping, miłego!
Czuję się tak samo jak ty... U mnie po pół roku tak organizm doszedł, że się rozwaliło wszystko jeszcze bardziej. mamy bardzo podobną sytuacjęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 09:35
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
Suzie wrote:Czuję się tak samo jak ty... U mnie po pół roku tak organizm doszedł, że się rozwaliło wszystko jeszcze bardziej. mamy bardzo podobną sytuacjęStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Mgiełka wrote:Hej Dziewczyny, tak to ja nutka
Pięknego dnia i miłego tygodnia
Zniknęłam z forum z powodu sytuacji o której nie mogę mówić tutaj na forum, ale potrzebowałam też się trochę wyciszyć. Powoli przestaję wierzyć, że jeszcze nam się uda, bo w grę wchodzą tylko starania naturalne, dodatkowo czułam, że zaniedbałam rodzinę - kiedyś walczyłam już z nałogiem, a forum bardzo mnie pochłaniało
Jejku jak ten czas leci - Dropsik, Zaczaorwana ani się nie obejrzycie, a będziecie rodzić, Liyss to już połowa
Gratuluję też Pauli i Leśneintro jeśli tutaj zaglądają
Hej Nutko, fajnie że do nas wróciłaś. Czasami każdy potrzebuje odpocząć, dobrze że dałaś sobie ten czas :* 🫂 nie trać nadziei, trzymam mocne kciuki za wasze starania! 🥹Mgiełka, Zbuntowana lubią tę wiadomość