X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Jak Twoje samopoczucie ogólnie? 😊

Wczoraj wieczorem szorowalo po dnie. Niestety, ale progesteron robi ze mną cuda... Potrafię zrobić aferę o byle drobiazg. Nie wiem jak niemaz to wytrzymuje... Wczoraj już się pokłóciliśmy, bo on też teraz mnóstwo frustracji związanych z tą nową, beznadziejna praca. Przez to mam wrażenie, że oboje jesteśmy momentami w kryzysie, przez co nikt nie jest w stanie pomóc tej drugiej osobie. No ale to było wczoraj, bo dzisiaj znowu mam inny humor i wszystko jest dobrze. Szczerze powiedziawszy to chyba zasługa mojego dzisiejszego snu... Śnił mi się nasz synek, taki już raczkujący, jak sobie siedzi i bawi się klockami. Był przeuroczy i patrzyłam na niego w tym śnie i czułam, że go tak mocno kocham. Bardzo byl realny ten sen 🥰🥹 Tak jakby przyszedł do mnie się pokazać i mnie uspokoić. Wiem, że dla niego muszę się postarać być spokojniejsza i się nie martwić drobiazgami. ☺️

Coffee, a co u Ciebie? Jak nastrój?

Majlen, Zbuntowana lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Hej, ja chyba oficjalnie powoli wracam do starań, bo byłam zrobić badania w kierunku trombofilii i to co zleciła mi moja ginekolog. 10 probówek krwi na to poszło, myślałam że tam zejdę 😝 no ale teraz czekam na wyniki i zobaczymy co dalej. Powiem Wam, że tak jak wcześniej bardzo chciałam żeby starać się jak najszybciej tak teraz podchodzę do tego z dużo większym spokojem, ale może to dlatego że dużo różnych zawirowań życiowych zaliczylismy i trochę starania zeszły na dalszy plan. Miłego i spokojnego weekendu Wam życzę 🌞
    Daj znać koniecznie jak wyniki. Mam nadzieję, że przyniosą jakieś nowe informacje 🥰

Platynova55 lubi tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Hej, ja chyba oficjalnie powoli wracam do starań, bo byłam zrobić badania w kierunku trombofilii i to co zleciła mi moja ginekolog. 10 probówek krwi na to poszło, myślałam że tam zejdę 😝 no ale teraz czekam na wyniki i zobaczymy co dalej. Powiem Wam, że tak jak wcześniej bardzo chciałam żeby starać się jak najszybciej tak teraz podchodzę do tego z dużo większym spokojem, ale może to dlatego że dużo różnych zawirowań życiowych zaliczylismy i trochę starania zeszły na dalszy plan. Miłego i spokojnego weekendu Wam życzę 🌞

Jej, dziesięć probówek 🥴 szacun, że dałaś radę. Jakie badania robiłaś? Przy tej ilości to już jestem mega ciekawa ☺️ Tak w ogóle to bardzo miło Cię widzieć na forum ☺️ Cieszę się, że masz spokojniejsza głowę, to bardzo ważne

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Wczoraj wieczorem szorowalo po dnie. Niestety, ale progesteron robi ze mną cuda... Potrafię zrobić aferę o byle drobiazg. Nie wiem jak niemaz to wytrzymuje... Wczoraj już się pokłóciliśmy, bo on też teraz mnóstwo frustracji związanych z tą nową, beznadziejna praca. Przez to mam wrażenie, że oboje jesteśmy momentami w kryzysie, przez co nikt nie jest w stanie pomóc tej drugiej osobie. No ale to było wczoraj, bo dzisiaj znowu mam inny humor i wszystko jest dobrze. Szczerze powiedziawszy to chyba zasługa mojego dzisiejszego snu... Śnił mi się nasz synek, taki już raczkujący, jak sobie siedzi i bawi się klockami. Był przeuroczy i patrzyłam na niego w tym śnie i czułam, że go tak mocno kocham. Bardzo byl realny ten sen 🥰🥹 Tak jakby przyszedł do mnie się pokazać i mnie uspokoić. Wiem, że dla niego muszę się postarać być spokojniejsza i się nie martwić drobiazgami. ☺️

Mega wzruszający sen 🥹

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova powodzenia i kciuki za wyniki 🥹✊🏻

Platynova55, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro zdecydowałaś co z tą instruktorką? Będziesz się na to decydować? Jak w ogóle sytuacja u Was? Mąż zaczął antybiotyk?

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2024, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro zdecydowałaś co z tą instruktorką? Będziesz się na to decydować? Jak w ogóle sytuacja u Was? Mąż zaczął antybiotyk?
    Przemyślałam i chyba na razie sobie odpuszcze. Obserwuję siebie, mierze temperaturę, wszystko zapisuje i na ten moment moje przewidywania są zgodne z rzeczywistością 😁 zgadza mi się termin owulacji i termin miesiączki, także chyba niczego więcej od instruktorki się nie dowiem… Pokażę doktorkowi te moje notatki za dwa miesiące i zobaczymy co powie.
    Mąż bierze antybiotyk i bromergon - na razie 1/4 tabletki, a za tydzień zwiększymy dawkę do 1/2. Czuje się dobrze, a to najważniejsze 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2024, 08:32

Speranza :), Liyss🧚🏻, Zaczarowan lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 10 sierpnia 2024, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Polubiłam za ten piękny sen 🥰
    Mega wzrusz 🥰

Speranza :) lubi tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, dziesięć probówek 🥴 szacun, że dałaś radę. Jakie badania robiłaś? Przy tej ilości to już jestem mega ciekawa ☺️ Tak w ogóle to bardzo miło Cię widzieć na forum ☺️ Cieszę się, że masz spokojniejsza głowę, to bardzo ważne
    Cały zestaw na trombofilie, antykoagulant tocznia, białko c i s, chyba tyle. Kupę kasy mnie to kosztowało i stresu jak zobaczyłam te 10 probówek😂 ale teraz już tylko czekanie na wyniki mi zostało😊 też się cieszę że tu wracam do Was ❤️

elektro96 lubi tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️

Wysłany: 10 sierpnia 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Cały zestaw na trombofilie, antykoagulant tocznia, białko c i s, chyba tyle. Kupę kasy mnie to kosztowało i stresu jak zobaczyłam te 10 probówek😂 ale teraz już tylko czekanie na wyniki mi zostało😊 też się cieszę że tu wracam do Was ❤️

To rzeczywiście sporo tych badań ☺️ Trzymam kciuki za dobre wyniki, ewentualnie znalezienie puzelka, który powodował niepowodzenia 🤞🏻

Dobrego dnia dziewczyny! My wróciliśmy z zakupów i robimy kawkę (dla mnie lure 😅). Wspólnie stwierdziliśmy, że nic nam się nie chce , więc nie wiem jak będzie że sprzątaniem 🤣

Platynova55 lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście sporo tych badań ☺️ Trzymam kciuki za dobre wyniki, ewentualnie znalezienie puzelka, który powodował niepowodzenia 🤞🏻

Dobrego dnia dziewczyny! My wróciliśmy z zakupów i robimy kawkę (dla mnie lure 😅). Wspólnie stwierdziliśmy, że nic nam się nie chce , więc nie wiem jak będzie że sprzątaniem 🤣
    Ja dzisiaj siedzę w pracy, ale jeszcze tylko 2,5 godzinki i do domu ♥️ i w końcu weekend 😊

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 10 sierpnia 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😘

@Platynova, mocne kciuki za badania ✊ I za starania ✊😘

@Speranza, cudowny sen ♥️ U mnie też progesteron odbija się na samopoczuciu niestety... Z czasem objawy się trochę zmniejszają, czego i Tobie życzę 😘 Wierzę, że sytuacja z pracą męża jest frustrująca, ale nadal trzymam kciuki, żeby to się szybko rozwiązało ✊

Speranza :), Platynova55, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2024, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 15:58

elektro96, Platynova55, Zbuntowana, Prezesoowa, Zaczarowan, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka 🤗

Ja już po inseminacji🙈 zadzwoniono do mnie o 9:30 czy mogę teraz wpaść (wiedzą,że mam 500m do klinki 😊) od razu poszlam. Na usg wyszło,że mam 2 pecherzyki 19mm i 20mm, a endo 8,3mm. Moja pani zadecydowala,ze od razu IUI robimy,bo jutro ciężko bedzie z czasem,a miala obawy,ze w pn juz bedzie po owulce.Tak że szybko zastrzyk i telefon do meza(bo jak na złość dziś pracował) o 11:40 oddał nasienie,a o 12:20 weszłam ja(byłam 3 dziewczyna w kolejce do IUI) od dziś acco,
    i od środy cyglogest profilaktycznie🍀
    Wg naszych wyliczeń jutro wieczorem powinna być owulka🤞🍀❤️
    W nagrodę zjadłam dziś maczka i nie żałuję 🤭❤️

Miłego weekendu dziewczynki!🥰
    No to kciuki na pokład przez następne 2 tygodnie ♥️♥️♥️

Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 10 sierpnia 2024, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka 🤗

Ja już po inseminacji🙈 zadzwoniono do mnie o 9:30 czy mogę teraz wpaść (wiedzą,że mam 500m do klinki 😊) od razu poszlam. Na usg wyszło,że mam 2 pecherzyki 19mm i 20mm, a endo 8,3mm. Moja pani zadecydowala,ze od razu IUI robimy,bo jutro ciężko bedzie z czasem,a miala obawy,ze w pn juz bedzie po owulce.Tak że szybko zastrzyk i telefon do meza(bo jak na złość dziś pracował) o 11:40 oddał nasienie,a o 12:20 weszłam ja(byłam 3 dziewczyna w kolejce do IUI) od dziś acco,

Mega kciukasy!!! 🤞🏻🍀🤞🏻🍀❤️

Gregorka lubi tę wiadomość

• Platynova55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka 🤗

Trzymam kciuki! ✊✊

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2024, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegorka kciuki i ode mnie

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Kori_ Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co za piękna pogoda w ten weekend 🥰 mam nadzieję, że korzystacie i miło go spedzacie. My wczoraj mieliśmy grilla a dzisiaj chyba pójdziemy na sauny, potrzebuje się wygrzać bo mam chore zatoki w sierpniu, masakra 😫. Robi któraś z was może bondingowe rzęsy ? Ja wczoraj nakładałam i jestem zakochana w efekcie i łatwości aplikacji , tylko przy myciu buzi wszystkie odpadły …. Nie wiem co robię źle , może któraś z was ma jakiś klej do polecenia albo wie co robię źle ?

preg.png

budujemy 🏠
    kwiecień 2025 czekamy ❤️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2024, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ostatnio pochwaliłam się, że skróciły mi sie pięknie cykle, więc tym razem jak na złość 14dc i na temat owulki nie słychać zupełnie nic 😆
    Miłego dnia! ♥️

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 11 sierpnia 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka 🤗

Brzmi bardzo obiecująco! :*

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
‹‹ 1611 1612 1613 1614 1615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ