Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
@Suzie - wpisz mnie na badanie proga 21.08. Kurcze nie wiem czy to ostatnio, to była owulacja, ale pójdę sprawdzić
Suzie lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Dziś mija mi ostatni dzień urlopu i powrót do rzeczywistości 🥹. Fajnie było tak nie chodzić do pracy, a jednocześnie nie siedziało się za darmo w domu 😅
Nigdzie nie byliśmy, ale mimo to i tak czuję się super wypoczęta i zrelaksowana 🤗Dropsik, ariete lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Żyjecie?
Miłego ostatniego dnia długiego weekendu dla odpoczywających ♥️Dropsik lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Miłego ostatniego dnia długiego weekendu dla odpoczywających ♥️
Co to za życie w tym upale 😂🥹
Miłego dnia dla wszystkich ❤️Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Co to za życie jak ostatni dzień urlopu dzisiaj, a jutro do pracy 🥹😕 Normalnie śnił mi się powrót, nie chce mi się🤭
Mam nadzieję, że obejdzie się dzisiaj bez jakichś anomalii pogodowych, bo oczywiście już od rana Alerty przyszły 🙈👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
elektro96 wrote:Żyjecie?
Miłego ostatniego dnia długiego weekendu dla odpoczywających ♥️
Kochana, jak Twoja temperatura w tym cyklu? Odbiła w końcu?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
notsobadd wrote:Kochana, jak Twoja temperatura w tym cyklu? Odbiła w końcu?
Nie mogę nigdzie znaleźć takich małych baterii do termometru. Muszę jutro skoczyć do jakiegoś sklepu z elektroniką 😩27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Nie mogę nigdzie znaleźć takich małych baterii do termometru. Muszę jutro skoczyć do jakiegoś sklepu z elektroniką 😩
Ale jajniki dawały znać i śluz też był? Kurczę, może faktycznie termometr leci w kulki 😕👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Hej ☺️ja też tak jak większość miałam tydzień wolny , szybko to minęło ... ogólnie teraz mam ostatnie 2 tyg spokoju w pracy a od września nowa gr najmłodsza w przedszkolu ( pracuje jako nauczyciel ) Dzisiaj mamy pierwszą rocznicę ślubu i idziemy na jakiś fajny obiad , miłego dnia dziewczyny 🌺
elektro96, notsobadd, Liyss🧚🏻, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Ale jajniki dawały znać i śluz też był? Kurczę, może faktycznie termometr leci w kulki 😕27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Nie wiadomo kiedy ten weekend się skończył... Dzisiaj jeszcze chociaż na basen po 16 wyskoczyliśmy, więc trochę skorzystałam. Jutro Vienka ma badanie drożności w szpitalu, więc poproszę o wszystkie kciuki na pokład 😁♥️Vienna lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Nie mogę się już doczekać mojej wizyty u lekarza, a to jeszcze tyle trzeba czekać. Krwawienie się definitywnie skończyło, ale i tak nie wiem czy wszystko jest dobrze. W pierwszej ciąży człowiek się czuję jak dziecko we mgle, a przynajmniej ja się tak czuję... Czasem mój brzuch jest miękki, a innym razem robi się taki twardy i napięty. Nic mnie nie boli, ale dziwne to i nie wiem czy tak powinno być . Czy Wy też tak macie/miałyście?"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Speranza ja mam wrażenie, że jak w ciągu dnia więcej robię, chodzę to wtedy brzuch twardszy jest.
Fajnie, że chodzisz na basen 🥹 ja też o tym myślę.
W ogóle się zastanawiam czy mogę gorzej czuć się przez przyjmowanie żelaza? No ale gin mi zaleciła to biorę..
Mam wrażenie, że jestem jedyną narzekającą ciężarną 😂 ale 21tc a mdłości są. Mniejsze bo mniejsze ale ostatnio powróciły. Może to upał?
Miłego wieczoru!
Speranza :) lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:Speranza ja mam wrażenie, że jak w ciągu dnia więcej robię, chodzę to wtedy brzuch twardszy jest.
Fajnie, że chodzisz na basen 🥹 ja też o tym myślę.
W ogóle się zastanawiam czy mogę gorzej czuć się przez przyjmowanie żelaza? No ale gin mi zaleciła to biorę..
Mam wrażenie, że jestem jedyną narzekającą ciężarną 😂 ale 21tc a mdłości są. Mniejsze bo mniejsze ale ostatnio powróciły. Może to upał?
Miłego wieczoru!
To że chodzę to mocno na wyrost 🤣 Raz byłam 🤣 tak to tylko spaceruje, o ile pogoda pozwala, bo w upały zwyczajnie nie daje rady. O basenie dopiero chce pogadać z ginekologiem 😊 Lyiss Tobie te mdłości mocno dają w kość, więc masz prawo narzekać i o tym mówic... Przykro mi, że nadal je odczuwasz. Naprawdę nie ma na nic reguły.
Ja mam twardy ten brzuch jak coś więcej porobie, ale też czasami rano się tak budzę, więc nie wiem czy tak powinno być"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:To że chodzę to mocno na wyrost 🤣 Raz byłam 🤣 tak to tylko spaceruje, o ile pogoda pozwala, bo w upały zwyczajnie nie daje rady. O basenie dopiero chce pogadać z ginekologiem 😊 Lyiss Tobie te mdłości mocno dają w kość, więc masz prawo narzekać i o tym mówic... Przykro mi, że nadal je odczuwasz. Naprawdę nie ma na nic reguły.
Ja mam twardy ten brzuch jak coś więcej porobie, ale też czasami rano się tak budzę, więc nie wiem czy tak powinno być
Ja we wrześniu będę mówić z gin o basenie bo się obawiam o infekcję 🙈
No w te upały to się nawet nie chce wyjść na zewnątrz.. Ja czekam na 20 stopni 😂 a tak to cały dzień wentylator mi chodzi bo inaczej się nie da.
A bierzesz magnez? Bo też w sumie chyba jak się bierze magnez to ten brzuch nie będzie taki twardy, tak mi się wydaje ale może dziewczyny się wypowiedzą co się bardziej znają 🙈Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:Ja we wrześniu będę mówić z gin o basenie bo się obawiam o infekcję 🙈
No w te upały to się nawet nie chce wyjść na zewnątrz.. Ja czekam na 20 stopni 😂 a tak to cały dzień wentylator mi chodzi bo inaczej się nie da.
A bierzesz magnez? Bo też w sumie chyba jak się bierze magnez to ten brzuch nie będzie taki twardy, tak mi się wydaje ale może dziewczyny się wypowiedzą co się bardziej znają 🙈
Ja też się boję infekcji na basenie właśnie...
Biorę magnez z B6 z Prenacaps, ale tam jest niewielka dawka, chyba z 50 procent dziwnego zapotrzebowania, więc może to za mało."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"