Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
MummyYummy wrote:Na ten moment jest to 2 grudnia 😉
A dziękuję, bardzo dobrze 😘 Jestem mega zadowolona, że się zgodziłam. To tylko kilka tygodni, a czuję, że zrobiłam mega progres w tych rzeczach, z którymi do tej pory nie było mi po drodze. Druga strona też jest zadowolona i nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale naprawdę ludzie są bardzo pomocni, wyrozumiali o wszystko odbywa się bardzo na luzie. Nawet jak jest jakiś pilny temat, to wszystko rozłożone tak, że nie czuję presji. Oby tak dalej 💪
A pisałaś ostatnio, że w pracy też kwas? Znowu przełożona?Majuna, Chmurka21, notsobadd, Suzie, Prezesoowa, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:40
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Majuna wrote:Ale cichutko 💤
Zaczarowan, Majuna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Dziewczyny, siedzę dziś w domu i schizy mnie łapią 🤯 weszłam na winiary i tam chyba ezra pisała, ze jej mezowi spadły wyniki, bo testosteron za wysoki po stymulacji. No i ogółem w necie ciagle pisza o tym, ze po tych lekach jest jeszcze gorzej, ze przestymulowane, a ten nasz lekarz dowalil aż tyle/…
Ogółem chciałam wylać chwilowe żale, bo chyba i tak nie mamy wyjścia. Nie chce iść do kolejnego lekarza, bo inny lekarz może powiedzieć zupełnie coś innego i już w ogóle nie będziemy wiedzieć co robić, a ten ma dobre opinie, wiec staram się wierzyć, ze wie co robi 🤯
Sorki, ze tak tu wpadłam, ale mezowi nie mogę nic powiedzieć l, bo on nie może mieć cienia stresu, ze to może pogorszyc 🤪
@Prezesowa, ludzie to są chamy… Btw myśle, ze korzystaj z męża i dawaj klapki!👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Dziewczyny, siedzę dziś w domu i schizy mnie łapią 🤯 weszłam na winiary i tam chyba ezra pisała, ze jej mezowi spadły wyniki, bo testosteron za wysoki po stymulacji. No i ogółem w necie ciagle pisza o tym, ze po tych lekach jest jeszcze gorzej, ze przestymulowane, a ten nasz lekarz dowalil aż tyle/…
Ogółem chciałam wylać chwilowe żale, bo chyba i tak nie mamy wyjścia. Nie chce iść do kolejnego lekarza, bo inny lekarz może powiedzieć zupełnie coś innego i już w ogóle nie będziemy wiedzieć co robić, a ten ma dobre opinie, wiec staram się wierzyć, ze wie co robi 🤯
Sorki, ze tak tu wpadłam, ale mezowi nie mogę nic powiedzieć l, bo on nie może mieć cienia stresu, ze to może pogorszyc 🤪
@Prezesowa, ludzie to są chamy… Btw myśle, ze korzystaj z męża i dawaj klapki!
Mój mąż na początku brał jedną tabletkę clo na 3 dni, ale kiedy zrobił po miesiącu badanie krwi, okazało się że wzrost hormonów nie jest zadowalający. Od wtedy bierze 1 tabletkę na 2 dni, czyli tak jak u Was.
Myślę, że nie ma co się nakręcać… ja też nie wiem czasem, co myśleć, ale widziałam również historie, kiedy to leczenie pomogło. Nie ma reguły. Trzeba czekać 😊Chmurka21, Prezesoowa lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
elektro96 wrote:Też to przeczytałam. Ja podeszłabym do tego na spokojnie. Za miesiąc zrobicie kontrolę hormonów i zobaczycie, jak mąż zareaguje na leczenie, czy testosteron nie będzie za wysoki. Także nie obawiałabym się zbytnio 😊
Mój mąż na początku brał jedną tabletkę clo na 3 dni, ale kiedy zrobił po miesiącu badanie krwi, okazało się że wzrost hormonów nie jest zadowalający. Od wtedy bierze 1 tabletkę na 2 dni, czyli tak jak u Was.
Myślę, że nie ma co się nakręcać… ja też nie wiem czasem, co myśleć, ale widziałam również historie, kiedy to leczenie pomogło. Nie ma reguły. Trzeba czekać 😊
Dzięki za pokrzepienie ❤️
Ale u was tylko clo?
U nas ovitrelle i jeszcze ten anastrozol bluefish. Zastanawia mnie, dlaczego np. U was jeden lek, a u nas aż tyle.👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Dzięki za pokrzepienie ❤️
Ale u was tylko clo?
U nas ovitrelle i jeszcze ten anastrozol bluefish. Zastanawia mnie, dlaczego np. U was jeden lek, a u nas aż tyle.Chmurka21 lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
elektro96 wrote:Tak, tylko clo. Ale wspominałaś coś, że okazało się, że jądro jest pomniejszone? Może to też ma wpływ i dlatego dostaliście więcej? Czytam właśnie, że anastrozol stosuje się w przypadku hipogonadyzmu.
Czyli u was po prostu za niski testosteron bez powodu?
Tak, w sumie to oba są mniejsze niż standardowo, a jedno znacznie.👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Czyli u was po prostu za niski testosteron bez powodu?
Tak, w sumie to oba są mniejsze niż standardowo, a jedno znacznie.29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Ech… sama nie wiem co gorsze. Bo z jednej strony myśle sobie, ze No jest przyczyna, jakoś to można w głowie ułożyć. Z drugiej No są za małe te jądra, wiec już nie urosną 😂
Dobra, to już się trochę uspokoiłam; ze u Was sytuacja wyglada inaczej, wiec być moze dlatego inne leczenie.
Dzięki 😘👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
Chmurka21 wrote:Ech… sama nie wiem co gorsze. Bo z jednej strony myśle sobie, ze No jest przyczyna, jakoś to można w głowie ułożyć. Z drugiej No są za małe te jądra, wiec już nie urosną 😂
Dobra, to już się trochę uspokoiłam; ze u Was sytuacja wyglada inaczej, wiec być moze dlatego inne leczenie.
Dzięki 😘
Nie ukrywam, boję się przeokrutnie…Chmurka21 lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Ja byłam na paznokciach, a zaraz na squasha 😂Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Suzie wrote:Ja byłam na paznokciach, a zaraz na squasha 😂
Prezesoowa lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Nie ukrywam, boję się przeokrutnie…
Ooo, to trzymam kciuki za pomyślne wyniki 🥰 Ale wiem, co czujesz. Ten moment przed badaniami jest chyba najgorszy z tego wszystkiego.
@suzie pokaz pazy!Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Walczymy dalej! -
.
Prezesoowa, elektro96, notsobadd, Rachelka23, Liyss🧚🏻, Miś, Pati2804, MummyYummy, Malinowysorbet, Dropsik, Chmurka21, Lauraa, Vienna lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Majuna wrote:Chyba wszystkie korzystamy z pogody. Ja idę mierzyć sobie okno, rolet mi się jeszcze w salonie zachciało. W ogóle zabierzcie mi neta, bo przewalam hajsy. Kupiłam dywan, fotel, nowe zasłony, firany, kanape na balkon i kokon na balkon z poduchami. Mam wyrzuty sumienia, ale mąż mi mówi, że powiedzmy, że nadal wykańczam mieszkanie to mi lepiej. 😀
Prezesoowa, Majuna, notsobadd lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Prezesoowa wrote:Już przebolałam ten temat i mnie nie rusza, więc mogę opowiadać, bo zwłaszcza jak zaczynam opowiadać historię jak dotarłam do diagnozy to ludzie patrzą na mnie jak na eksponat w muzeum
Tak naprawdę nie ma rokowań, mogę w każdej chwili dostać udaru np. i umrzeć, bo w moim przypadku nie mam szans na przeżycie tego. Mogę też dociągnąć do 70, ale w nienajlepszym stanie fizycznym Z tego co ja wiem - a fakt, że dawno nie sprawdzałam, bo nie chcę się na tym skupiać - jedna osoba w Polsce po takiej operacji jak miałam przeżyła 8 lat bez większych problemów ze zdrowiem, potem już poszło szybko w dół. Lekarze sami nie wiedzą co i jak, mój ukochany neurochirurg powiedział, że mam żyć każdego dnia jakby to był mój ostatni i staram się tak robić
I tak jak pisała @elektro - każdy ma swoją historię za swoją wagą. Ja jestem gruba, bo nie mogę się ruszać mogę się ruszać, ale w ograniczonym zakresie i non stop kontrolując puls, bo jak mi wyjdzie za wysoki to od razu mi wali w banie i mdleje, albo głowa mnie boli tak, że ląduję w szpitalu itp. Nawet mój gin się śmieje ze mnie, że zostały mi tylko emeryckie spacerki
Kochana dużo przeszłaś. Wszystkiego dobrego dla Ciebie ❤️Prezesoowa lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
.
notsobadd, elektro96, Rachelka23, Liyss🧚🏻, Pati2804, MummyYummy, Suzie, Malinowysorbet, Chmurka21, Prezesoowa, Lauraa, Vienna lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀