Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 13:45
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024 - starania "na poważnie"
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
MummyYummy wrote:Suzie, Kochana, a dobrze się czujesz w swoim ciele? Ja od zawsze miałam fisia na punkcie wagi, ale dopiero w dorosłym życiu dotarło do mnie, że to wcale nie jest jest kompleksów, który było moje, tylko tych, które wmawiali mi inni.
Pamiętaj, że nieważne, jaka jest Twoja waga - i tak jesteś wartościowa i wyjątkowa!
Póki się nie zważyłam to się czułam dobrze. Jedynie brzuch mi przeszkadza, ale reszta ujdzie 🙉👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
elektro96 wrote:Taaak, widziałam wisienki i truskawki, ale skąd brać na to wszystko hajs ???? 🤪 no i jeszcze mąż mnie wywali z chaty razem z całą moją garderobą niedługo… 🤣
Powiedz, że była promocja 😂 mój co prawda nigdy nic nie mowi na temat moich zakupów, ale zawsze jak wracam z paczkomatu to jest tekst pt. Co, promocja była i żal było nie wziąć? 😂elektro96, Prezesoowa, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Ja ostatnio tak miałam cały dzień prawie…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Ja ostatnio tak miałam cały dzień prawie…♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024 - starania "na poważnie"
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:Już przebolałam ten temat i mnie nie rusza, więc mogę opowiadać, bo zwłaszcza jak zaczynam opowiadać historię jak dotarłam do diagnozy to ludzie patrzą na mnie jak na eksponat w muzeum
Tak naprawdę nie ma rokowań, mogę w każdej chwili dostać udaru np. i umrzeć, bo w moim przypadku nie mam szans na przeżycie tego. Mogę też dociągnąć do 70, ale w nienajlepszym stanie fizycznym Z tego co ja wiem - a fakt, że dawno nie sprawdzałam, bo nie chcę się na tym skupiać - jedna osoba w Polsce po takiej operacji jak miałam przeżyła 8 lat bez większych problemów ze zdrowiem, potem już poszło szybko w dół. Lekarze sami nie wiedzą co i jak, mój ukochany neurochirurg powiedział, że mam żyć każdego dnia jakby to był mój ostatni i staram się tak robić
I tak jak pisała @elektro - każdy ma swoją historię za swoją wagą. Ja jestem gruba, bo nie mogę się ruszać mogę się ruszać, ale w ograniczonym zakresie i non stop kontrolując puls, bo jak mi wyjdzie za wysoki to od razu mi wali w banie i mdleje, albo głowa mnie boli tak, że ląduję w szpitalu itp. Nawet mój gin się śmieje ze mnie, że zostały mi tylko emeryckie spacerki
Jejku.. nawet nie wiem, co Ci powiedzieć. Powiem jedynie, że jesteś bardzo silna i zasługujesz na wszystko.. dziękuję, że się tym podzieliłaś z nami ❤️Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Jeju, dzięki Wam, trochę mnie pocieszyłyście bo ja praktycznie nie używam globulek, więc nawet nie wiedziałam że tak może być
Ostatni raz ze 2 lata temu i nie pamiętam czegoś takiego, ale może być też tak że się tak dokładnie sobie nie przyglądałam.
Generalnie też macie wrażenie, że po rozpoczęcie akcji „starania” macie jakiegoś fisia na swoim punkcie takim zdrowotnym? 🤪 Ja nie wiem, ale albo wcześniej było ze mną wszystko ok a teraz się sypie ze starości albo po prostu zwracam na każdą pierdolke przesadnie uwagę 😂
Ojezu to cała ja! Jakbym otworzyła nagle puszkę pandory Ale myślę, że też chcemy już jak najlepiej dla swojego przyszłego bobo dlatego to tak wygląda Ja wiem, że jak miałam o siebie dbać wcześniej to się tym aż tak nie przejmowałam, że coś mnie gdzieś zakuło a teraz jak nienormalna wszystko sprawdzamnotsobadd lubi tę wiadomość
-
Majuna wrote:Całkowicie zero cukru? 😬😬😬
taak, to jest najtrudniejsze jakaś nerwowa się zrobiłam -
Prezesoowa wrote:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 10:07
Prezesoowa, elektro96, notsobadd, Zaczarowan, Lauraa, Miś, Majuna, Chmurka21, Platynova55, Malinowysorbet, MummyYummy, Monk@, Majlen, Rachelka23, Liyss🧚🏻, Pati2804, KejtKa lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Powiedz, że była promocja 😂 mój co prawda nigdy nic nie mowi na temat moich zakupów, ale zawsze jak wracam z paczkomatu to jest tekst pt. Co, promocja była i żal było nie wziąć? 😂
A mój to musi mnie namawiać, żebym sobie coś kupiła i nawet hajs wciska 🤣Majuna lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Suzie wrote:A różne osoby. Jeszcze usłyszałam, że
1) powodzi się u mnie pienieznie, bo "nabrałam kształtów"
2) jeszcze spine miałam z koleżanką, któa ledwo wyszła z niedowagi i mówi, że wygląda jak wieloryb. Mówię, że w takim razie ja jestem spasiona przy niej. A ona, że ma tyle i tyle wzrostu, a ja jestem od niej ponad 10 cm wyższa, dlatego tyle ważę. Uświadomiłam ją, że jestem od niej wyższa o 5-6 cm. Głupio się jej zrobiło.
A Inozytol biorę, ale chyba nawet miesiąc jeszcze nie minął.
oo też mam taka kolezankę który pokazuje płaski brzuch, łapie za skórę i mi pokazuje, że przytyła. I najlepsze, że ją bardzo dobrze znam i wiem, że po prostu chce usłyszeć potwierdzenie, że jest idealna
Ale też mi zawsze głupio wtedy, bo jednak nie wiem co ona musi myśleć o mnie -
Prezesoowa, Lauraa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dropsik wrote:Mój mąż to samo. Nie wiem czy to znaczy, że źle się ubieramy? 🤣🤣
Byłam nawet wczoraj w galerii i... Kupiłam zabawki do piaskownicy i spodenki dla synka 🙈 Moje dziecko nosi droższe buty niż ja. Ja nie umiem już kupować stacjonarnie, muszę przysiąść i może online coś kupić fajnego na wyjazd. Tylko, że od dwóch lat "siedzę" w domu i jakoś tak zgubiłam motywację, nawet nie wiem co bym chciała kupić 🤡
Noo ja np jak robie zamówienie to zawsze robie troche "wieksze" tak od 400/500 zł i wkładam do koszyka to co mi sie podoba, a kupuje dopiero po 2/3 dniach, bo muszę się z tym "przespać" czy na pewno potrzebuje tej bluzki, albo spodni.
A stacjonarnie to już nie wiem kiedy byłam coś kupić, nie moge sie skupić w tych sklepachWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 14:20
Dropsik, MummyYummy lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesoowa wrote:Dziękuję Wam Dziewczyny dla mnie to teraz takie nic, ale nigdy nie zapomnę mojego brata jak mnie pytał czy ta operacja to taka w miarę bezpieczna, a musiałam go uświadomić, że mam 30% szans na wyjście ze szpitala o własnych nogach i ryczeliśmy razem do 6 rano
Każda z nas ma swoją historię, swoje przejścia i swoje problemy i dla każdej z nas one są największe. I też o to chodzi, żeby się nie porównywać z innymi, bo najważniejsze, żeby wyjść z tego "bagna" obronną ręką
Jesteś niesamowita i silna, naprawdę! Dziękuję Ci za te słowa Pozwala to się na chwilę zatrzymać i doceniać każdy dzień. Uważam, że nasze nastawienie to jest połowa sukcesu dlatego wierzę, że u Ciebie tak będziePrezesoowa, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Noo ja np jak robie zamówienie to zawsze robie troche "wieksze" tak od 400/500 zł i wkładam do koszyka to co mi sie podoba, a kupuje dopiero po 2/3 dniach, bo muszę się z tym "przespać" czy na pewno potrzebuje tej bluzki, albo spodni. I
Ja też większość zamawiam online dlatego do paczkomatu dojechałabym już z zamkniętymi oczami chyba 🤭
Stacjonarnie uwielbiam chodzić na lumpki, najwięcej w swojej szafie mam z lumpeksów, bo czasem można trafić naprawdę perełki.
Nówki to tylko buty a tutaj też mam trochę fisia 😂 conversy mogłabym mieć we wszystkich kolorach tęczy 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Ja też większość zamawiam online dlatego do paczkomatu dojechałabym już z zamkniętymi oczami chyba 🤭
Stacjonarnie uwielbiam chodzić na lumpki, najwięcej w swojej szafie mam z lumpeksów, bo czasem można trafić naprawdę perełki.
Nówki to tylko buty a tutaj też mam trochę fisia 😂 conversy mogłabym mieć we wszystkich kolorach tęczy 😂
A to buty akurat tylko stacjonarnie, bo za każdym razem co zamówię to coś nie pasuje Za małe, albo za duże.
A raz słuchajcie wysłali mi dwa rózne buty, jeden 39 drugi 40
aż mi się ta scena przypomniała
https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=r82QAeUDJUIPrezesoowa, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜