Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Leśneintro wrote:Hejka, witam się w ten słoneczny dzień. Mojego niezrównoważenia ciąg dalszy. Po pierwszej energii związanej z rozpoczęciem nowego cyklu mam spektakularny zjazd. Pewnie z dwóch powodów. Przytyłam. 3 kg w dwa miesiące (a u mnie niestety gubienie kilogramów to droga przez mękę, trzymanie diety na 100% to i tak spadek wagi rzędu max 1kg/mc). No i skończył mi się okres i ciągle rozkminiam, że na pewno to nie jest normalne (jak twierdziła moja gin), że krwawienie trwa u mnie 2 dni. Żeby ono jeszcze było intensywne-ale nie, to w zasadzie bardziej plamienie niż krwawienie a lekami przeciwbólowymi muszę się faszerować przez 5 dni.
Chce w tym miesiącu odstawić słodycze, włączyć aktywność i trzymać dietę, ale sama nie wierzę, że to coś da. No ale podejmę rękawice
Kochana może idź lepiej do innego lekarza. Wg mnie takie skąpe i krótkie @ są do weryfikacji 😪Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:39
Prezesoowa, Monk@, Pati2804 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Majuna wrote:@Prezesoowa o nie, nie Kochana. Ja boćki biorę tylko od tych co mają więcej. Ten jeden jest Twój i na pewno Ci się przyda. Zakumplujcie się. 😘
Co do badania, nie stresują mnie raczej takie rzeczy, ale ostatnio po problemowym wkuciu może podświadomość zadziałała. Lub picie, bo masz rację, rano się nie napiłam. Piłam tylko w nocy.
@Mummy plany to jedno, a wykonanie... 🤣 Ja codziennie mam dużo planów tylko nagle się okazuje, że dobę mam za krótką. 😉
@Liyss niestety nie znam się na tym. Sama zrobiłam ostatnio to badanie, ale u mojego lekarza i trochę poczekam za wynikami. Liczę, że u Ciebie te wyniki przynosią odpowiedzi a później będzie pięknie. ❤
@Rahia ojej. przykro mi. Te infekcje to potrafią napsuć. Mnie kiedyś też jedna trzymała 2 miesiące. W posiewach już było czysto, a nadal odczuwałam dyskomfort. Oby szybko udało się zażegnać problem. Partner jest przeleczony? Może wzajemnie sobie przekazujecie?
@Miś tak krótki to rzeczywiście nie za dobrze. I przede wszystkim ta faza lutealna. Tutaj już Prezesoowa dobry trop narzuciła.
@Suzie dawaj śmiało w razie czego, dla kogoś może to będzie błahostką, ale dla Ciebie może to być realny problem i każda z nas z pewnością to uszanuje. Zresztą... Każda z nas czasem ma doła z powodu pierdółek.
@Patience przykro mi... 🫂
Dziękuję dziewczyny za kciuki za wyniki. W związku z tym, że byłam w labie niedaleko domu, a tam chyba wywożą to na jakieś wypiździejowo bo wyniki są zawsze w nocy, to i teraz się tego spodziewam. Ale rano Wam na pewno dam znać co tam wyszło. 😊
Kciuki kochana ✊🏻 dobrze, że robisz te badanie może to chyba dać jakąś odpowiedź.. ja czekałam od 05.04 a Ty kiedyś masz mieć wynik? 😁Majuna lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Prezesoowa wrote:Zapomniałam Wam opowiedzieć mojego dzisiejszego snu
Ogólnie coraz częściej rozważam zmianę pracy i po dzisiejszych rewelacjach w pracy to tym bardziej, więc śniło mi się, że znalazłam pracę w Gdańsku i szykowałam się do przeprowadzki. I pamiętam, że mój mąż płakał, a ja mu mówiłam, żeby się martwił, bo ja tam będę mieć dziewczyny z forum to może nawet nie będę miała czasu go odwiedzać...
No słowa pocieszenia dla męża pierwsza klasa 😅👌
Ale jeśli to sen proroczy to oczywiście pomożemy się rozgościć jak coś🤪Prezesoowa, Lauraa, Majuna lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majuna, Zaczarowan, Suzie, Chmurka21, Prezesoowa, Leśneintro, Vienna, elektro96, Malinowysorbet, MummyYummy, Lauraa, Platynova55, Anonim1992, Monk@, Rachelka23, Pati2804 lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Późne przywitanie z mojej strony- hej 😀
@Patience 🫂za biel,
@Suzie za paskudny czas, wiem, ze waga i jej przyrost może być frustrujący. Może niedoczynnosc tarczycy albo jakieś hashimoto?
@ Presesoowa ja mam również nawrot depresji, wydaje mi się, ze nieskuteczne starania pogorszyły ten stan. Ale od tygodnia jestem na lekach i zaczynam powoli czuć poprawę. Leki są niby bezpieczne w ciąży, zreszta już nie myśle w tych kategoriach. Ja po prostu bardzo schudłam, bo nie mogłam ani jeść ani spać. Trzymam kciuki, zebys podjęła walkę z ta menda deprecha
@Lesneintro ja bym to skonsultowała z jakimś innym lekarzem
@Majuna kciuki za wyniki
Wysyłam ☀️☀️☀️ buziaki
Majuna, Prezesoowa, MummyYummy, Lauraa lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Dziewczyny, jak ja was rozumiem z tymi tekstami. U mnie to samo, całą podstawówkę, gimnazjum, technikum. Co chwile "o a ty nie jesz?" A ze 3 lata temu miałam spięcie z jedną ciotką mojego, pierwszy raz widze babe i to były jej pierwsze słowa do mnie, nawet nie wiedziała jak mam na imię "oo ale ty chuda, co on Cie nie karmi?" a ja cham naczelny wiadomo "Ooo ale ty gruba,twoj mąż chyba cie przekarmia" No i oczywiście afera. Kłótnia z moim, i teksty, że jestem obrażalska.
Ale od stycznia 23 jak zmieniłam pracę na biurową to przytyłam 15kg I zrobiłam się troche kwadratowa, ale wyglądam lepej niż za niedowagi. Teraz mam i dupę i cycanotsobadd, Majuna, Prezesoowa, Malinowysorbet, Chmurka21, MummyYummy, Lauraa, Monk@, Rachelka23, Pati2804 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:39
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Chmurka21 wrote:Późne przywitanie z mojej strony- hej 😀
@Patience 🫂za biel,
@Suzie za paskudny czas, wiem, ze waga i jej przyrost może być frustrujący. Może niedoczynnosc tarczycy albo jakieś hashimoto?
@ Presesoowa ja mam również nawrot depresji, wydaje mi się, ze nieskuteczne starania pogorszyły ten stan. Ale od tygodnia jestem na lekach i zaczynam powoli czuć poprawę. Leki są niby bezpieczne w ciąży, zreszta już nie myśle w tych kategoriach. Ja po prostu bardzo schudłam, bo nie mogłam ani jeść ani spać. Trzymam kciuki, zebys podjęła walkę z ta menda deprecha
@Lesneintro ja bym to skonsultowała z jakimś innym lekarzem
@Majuna kciuki za wyniki
Wysyłam ☀️☀️☀️ buziaki
Nie mam hasimoto, ale mam niedoczynność. Mam zalecenia od endo i je przestrzegam, jak na początku coś schudłam to już wrociło, a nawet więcej👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:Mój mąż uważa, że waga kobiety jest prawidłowa jak patrzy w dół i cycki przesłaniają brzuch bo jak brzuch wystaje to już czas coś zrzucić
To już po mniePrezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Prezesoowa wrote:W przypadku niedoborów to polecam dietetyka klinicznego, jest teraz sporo osób wartych polecenia, które zajmują się płodnością i przygotowaniem do ciąży warto też samemu poczytać, bo jak lekarz zobaczy, że jesteś świadoma wielu rzeczy to też inaczej Cię potraktuje29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
i po mnie 🤭 ale to dlatego, że cycki równie płaskie co brzuch xD😂Prezesoowa, elektro96, Malinowysorbet, Majuna, KejtKa lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Jutro o 13. Cały czas czuję jakiś lekki doskomfort, a dodatkowo po zażyciu Gynoxinu zauważyłam jakąś dziwna wydzielinę i nie wiem czy to od niego czy coś tam się dzieje. Głupio wchodzić w takie nieprzyjemne szczegóły 🤪 Ale idę to sprawdzić.
Prezesoowa, notsobadd, Majuna lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
grazka0022, Prezesoowa, notsobadd, Majuna lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Prezesoowa wrote:Dziękuję :* chodzę regularnie do psychologa i psychiatry, bo mam cykliczne badania na ocenę organicznych uszkodzeń mózgu u mnie taka depresja jest wywoływana przez deformację mózgu i przy osłabieniu organizmu jest "normalna", a teraz jeszcze dochodzą czynniki zewnętrzne. Nie ma też co ukrywać, ze będę wiecznie się dobrze czuć, bo i tak mam wielkiego farta, bo z moją chorobą po operacji najdłużej w dobrym stanie osoba przetrwała 8 lat, mi wczoraj minęło 6, więc ma prawo się pogarszać
Jeśli mogę spytać, to co w przypadku gdy się pogarsza? To wszystko bardzo poważnie brzmi.Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Majuna wrote:Robiłam 4.04. I czas oczekiwania do 5 tyg. 😬😬😬 Robiłam przez Venisafe test. Podejrzewam, że ginowi zależało bo mają kogoś u siebie od tego. Więc no z jego polecenia zrobiłam, bo obiecałam sobie, że będę się go słuchać. 😅
Haha rozumiem, pewnie też bym się posłuchała 😁 a z ciekawości ile tam kosztował ten test? Trochę długo ale cierpliwość to przecież drugie imię staraczki 😂✊🏻Majuna lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
notsobadd wrote:i po mnie 🤭 ale to dlatego, że cycki równie płaskie co brzuch xD😂
notsobadd, Majuna, Rachelka23 lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
elektro96 wrote:Dlatego ja już staram się wpisywać w ovu każdy głupi objaw który u siebie zauważam, żeby w kolejnym cyklu udowodnić sobie że to nic nowego i żebym się nie dopatrywała jak kretynka 🤪 chyba też mam fiziolca 🤣
Skoro kobiety w ciąży dopada baby brain to powinna być też jakaś nazwa na staraniowego pierdolca pt. „ojej, kłuje mnie jajnik, to na pewno coś znaczy”😅elektro96, Malinowysorbet, Leśneintro, Majuna, Rachelka23, Pati2804, KejtKa lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻