Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:To zależy, w którą stronę pójdzie zanim zdecydowałam się na operację to traciłam wzrok, słuch i miałam prawostronną niedoczulicę, czyli np. nie poczułam jak przytrzasnęłam dłoń drzwiami od samochodu, a jak przypaliłam sobie rękę na ognisku to zaniepokoił mnie smród palonej skóry, zanim się zorientowałam co jest nie tak a zanim doczekałam się na operację to nie wychodziłam sama z domu, bo traciłam czucie w nogach i się po prostu przewracałam o takich podstawowych problemach jak ból głowy odbierający oddech czy zawroty głowy i utrata równowagi to nie wspominam, bo przy reszcie to był pikuś no liczę, że zanim zostanę warzywkiem to minie jeszcze kilka dobrych lat, a może nawet będę mieć szczęście, że zginę w jakimś wypadku zanim mnie to spotka
😳 to brzmi niesamowicie poważnie 😳 a jakie są rokowania na Twoją dalszą przyszłość? Bo piszesz tu o 8 latach, dlaczego taka akurat granica? Jeśli to zbyt prywatne to oczywiście przepraszam, nic nie opowiadaj👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Drukujecie jak szalone od rana 🤪 czytałam jednym okiem, bo drugim pilnowałam psa na spacerze, więc wybaczcie, że odnoszę się może bez ładu i składu.
Suzie, wiem, że to zabrzmi jak frazes, ale najważniejsze, żebyś to Ty dobrze czuła się we własnym ciele 😘 ludziom nigdy nie dogodzisz… dla nich zawsze będziesz „zbyt”.
Ja w ostatnim czasie schudłam ok. 5kg, więc przy mojej przeciętnej wadze jest to raczej widoczne. Ostatnio dostaję komentarze na ten temat, niby w pozytywnym sensie, że dobrze wyglądam, ale wku*wia mnie to niemiłosiernie. Bo ludzie nie maja pojęcia czym to jest spowodowane. Że prawie od dwóch lat bezskutecznie staramy się o dziecko, że nerwy zżerają mnie od środka, że musieliśmy chociaż spróbować zmienić nasz styl żywienia, bo być może to coś da… Dlatego po prostu milczenie jest złotem… 😊 Nigdy nie wiesz z czym się zmierza drugi człowiek, więc po prostu nie klep głupot…Prezesoowa, Chmurka21, Lauraa, Majuna, Monk@, Rachelka23, Pati2804 lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
o to, to… znam temat xD ale są tego plusy - większość lata śmigam bez stanika 🤪Malinowysorbet, Prezesoowa, Majuna, Platynova55 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Ja miałam wizytę u lekarza i wszystko ok z bąbelkiem. Idę do przychodni jeszcze zapytać czy może coś do endokrynologa się zwolniło wcześniej 🤡 Nie wiem czemu, ale w tej ciąży lekarze tak przeżywają to TSH mocno, a w poprzedniej obydwoje mówili, że luz i fizjologia 🙃 Nawet Internet tak mówi...
No, ale dostałam zielone światło na wakacje i ostatni tydzień kwietnia spędzamy na Korfu ✈️🥰elektro96, Prezesoowa, notsobadd, Miś, Malinowysorbet, Zaczarowan, Lauraa, MummyYummy, Majuna, Chmurka21, Monk@, Rachelka23, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Ja miałam wizytę u lekarza i wszystko ok z bąbelkiem. Idę do przychodni jeszcze zapytać czy może coś do endokrynologa się zwolniło wcześniej 🤡 Nie wiem czemu, ale w tej ciąży lekarze tak przeżywają to TSH mocno, a w poprzedniej obydwoje mówili, że luz i fizjologia 🙃 Nawet Internet tak mówi...
No, ale dostałam zielone światło na wakacje i ostatni tydzień kwietnia spędzamy na Korfu ✈️🥰29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Dropsik wrote:Ja miałam wizytę u lekarza i wszystko ok z bąbelkiem. Idę do przychodni jeszcze zapytać czy może coś do endokrynologa się zwolniło wcześniej 🤡 Nie wiem czemu, ale w tej ciąży lekarze tak przeżywają to TSH mocno, a w poprzedniej obydwoje mówili, że luz i fizjologia 🙃 Nawet Internet tak mówi...
No, ale dostałam zielone światło na wakacje i ostatni tydzień kwietnia spędzamy na Korfu ✈️🥰
A jesteś na l4? Czy pracujesz jeszcze?Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:16
Prezesoowa lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
elektro96 wrote:
Widziałam taką koszulę w wisienki i chyba się skuszę 🙈 mam już w serducha i kooochamPrezesoowa, elektro96 lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Już przebolałam ten temat i mnie nie rusza, więc mogę opowiadać, bo zwłaszcza jak zaczynam opowiadać historię jak dotarłam do diagnozy to ludzie patrzą na mnie jak na eksponat w muzeum
Tak naprawdę nie ma rokowań, mogę w każdej chwili dostać udaru np. i umrzeć, bo w moim przypadku nie mam szans na przeżycie tego. Mogę też dociągnąć do 70, ale w nienajlepszym stanie fizycznym Z tego co ja wiem - a fakt, że dawno nie sprawdzałam, bo nie chcę się na tym skupiać - jedna osoba w Polsce po takiej operacji jak miałam przeżyła 8 lat bez większych problemów ze zdrowiem, potem już poszło szybko w dół. Lekarze sami nie wiedzą co i jak, mój ukochany neurochirurg powiedział, że mam żyć każdego dnia jakby to był mój ostatni i staram się tak robić
I tak jak pisała @elektro - każdy ma swoją historię za swoją wagą. Ja jestem gruba, bo nie mogę się ruszać mogę się ruszać, ale w ograniczonym zakresie i non stop kontrolując puls, bo jak mi wyjdzie za wysoki to od razu mi wali w banie i mdleje, albo głowa mnie boli tak, że ląduję w szpitalu itp. Nawet mój gin się śmieje ze mnie, że zostały mi tylko emeryckie spacerki
Zawsze mi się robi głupio kiedy trzęsę się nad każdym jednym swoim odchylem od normy w wyniku, a potem uświadamiam sobie z jakimi problemami zdrowotnymi mierzą się inni…
Masz za sobą kawał historii, obyś żyła długo, zdrowo i szczęśliwie nasza silna konduktorko 🫶🏻😊elektro96, Prezesoowa, Malinowysorbet, Lauraa, Majuna, Leśneintro, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Już przebolałam ten temat i mnie nie rusza, więc mogę opowiadać, bo zwłaszcza jak zaczynam opowiadać historię jak dotarłam do diagnozy to ludzie patrzą na mnie jak na eksponat w muzeum
Tak naprawdę nie ma rokowań, mogę w każdej chwili dostać udaru np. i umrzeć, bo w moim przypadku nie mam szans na przeżycie tego. Mogę też dociągnąć do 70, ale w nienajlepszym stanie fizycznym Z tego co ja wiem - a fakt, że dawno nie sprawdzałam, bo nie chcę się na tym skupiać - jedna osoba w Polsce po takiej operacji jak miałam przeżyła 8 lat bez większych problemów ze zdrowiem, potem już poszło szybko w dół. Lekarze sami nie wiedzą co i jak, mój ukochany neurochirurg powiedział, że mam żyć każdego dnia jakby to był mój ostatni i staram się tak robić
I tak jak pisała @elektro - każdy ma swoją historię za swoją wagą. Ja jestem gruba, bo nie mogę się ruszać mogę się ruszać, ale w ograniczonym zakresie i non stop kontrolując puls, bo jak mi wyjdzie za wysoki to od razu mi wali w banie i mdleje, albo głowa mnie boli tak, że ląduję w szpitalu itp. Nawet mój gin się śmieje ze mnie, że zostały mi tylko emeryckie spacerki
Podziwiam Cię za to podejście do życia. Każda z nas ma jakąś swoją historię, ale mijając tyle ludzi każdego dnia na ulicy nawet nie spodziewamy się jakie są to historie.elektro96, Prezesoowa, Malinowysorbet, Lauraa, Majuna, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
notsobadd wrote:Widziałam taką koszulę w wisienki i chyba się skuszę 🙈 mam już w serducha i kooocham
Prezesoowa, Majuna, Rachelka23 lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
MummyYummy wrote:Prezesoowa, Ty jesteś tak silną kobietą, że zastanawiam się, czy spotkałam taką "na żywo". Tyle przeszłaś, teraz też mierzysz się z różnymi problemami, a i tak bije od Ciebie mega siła i ciepło ♥️
Myślę, Kochana, że już niedługo los Ci to wszystko wynagrodzi. Musi tak być 💪
Ale później uświadamiam sobie, że aktualnie jesteśmy względnie zdrowi, sprawni, mamy pracę, dach nad głową, nie musimy aż tak zwracać uwagi na każdą wydaną złotówkę… I naprawdę jestem za to wdzięczna każdego wieczoru, kiedy kładę się spać.
Jesteś naprawdę silną babką, Prezesowa. Podziwiam Cię bardzo! ♥️notsobadd, Prezesoowa, Lauraa, Majuna, Platynova55, MummyYummy, Monk@, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
No, ale dostałam zielone światło na wakacje i ostatni tydzień kwietnia spędzamy na Korfu ✈️🥰
Dobrze, że z dzieciątkiem wszystko dobrze ;* Zazdroszczę wakacji! Odpoczywajcie 🫂 -
Prezesowa aż łezka mi się zakręciła, jak silna kobieta jesteś. Dajesz ogromna motywacje i siłę do walki z każdym mniejszym i większym problemem. Ty nas popychasz zebysmy spinaly jajniki i działały 😁
Życzę Ci dużo zdrowia i siły do starości 💪🧡elektro96, notsobadd, Prezesoowa, Majuna, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸