X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 20:07

patience lubi tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/4;54;32/st/20241121/e/Synu/dt/6/k/d6b7/event.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 20:07

Prezesoowa lubi tę wiadomość

https://www.tickerfactory.com/ezt/d/4;54;32/st/20241121/e/Synu/dt/6/k/d6b7/event.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kiedy lecisz do gina? Na pewno będziesz spokojniejsza ☺️ A jakie objawy Ci dokuczają?

Jutro o 13. Cały czas czuję jakiś lekki doskomfort, a dodatkowo po zażyciu Gynoxinu zauważyłam jakąś dziwna wydzielinę i nie wiem czy to od niego czy coś tam się dzieje. Głupio wchodzić w takie nieprzyjemne szczegóły 🤪 Ale idę to sprawdzić.

Majuna, MummyYummy, Lauraa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jutro o 13. Cały czas czuję jakiś lekki doskomfort, a dodatkowo po zażyciu Gynoxinu zauważyłam jakąś dziwna wydzielinę i nie wiem czy to od niego czy coś tam się dzieje. Głupio wchodzić w takie nieprzyjemne szczegóły 🤪 Ale idę to sprawdzić.

Wizyta u ginekologa dobrze Ci zrobi :) Daj znać, jak będziesz po wizycie 🫂

notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Leśneintro Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:25

notsobadd lubi tę wiadomość

• Majuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:38

notsobadd, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    12.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    O kurczę, to rzeczywiście sporo czasu, nie zdawałam sobie sprawy, ale najważniejsze to wykurzyć to raz na zawsze!

Tak, na razie mam zaplanowaną wolną majówkę i tutaj chcemy spędzić sobie czas w domu po intensywnym czasie pracy, bo po prostu potrzebujemy zwykłego lenistwa 🙈 Odwiedzimy wtedy rodzinę i pojedziemy na urodziny teściowej, jakiś grill pewnie wpadnie. Zazwyczaj dni wolne spędzamy i tak aktywnie, rowery, spacery, jakieś sporty. Potem mam ciągiem łącznie 15 dni wolnego w czerwcu i wyjeżdzamy na ślub i może sobie skoczymy w góry na kilka dni. A potem w lipcu chcielibyśmy już sobie gdzieś polecieć na typowo wakacyjny wypoczynek. Na razie czekam na maj. 😎 W maju jeszcze współorganizuje przyjaciółce panieński, także zapowiada się zabawa 💃💃💃

Podobno trzeba robić dwie serie, żeby mieć pewność, że się udało! Ale na szczęście nie jest to jakoś mocno uciążliwe, także dam radę <3 Największym minusem jest to, że nie można jeść w tym czasie cukru :D a mi tu już ślinka na te lody cieknie :D Potem się pewnie rzucę jak opętana :D

Wow to bardzo dużo planów! Nie dziwię się, że odliczasz bo brzmi to sztos! Trochę odpoczynku, trochę szaleństwa. Także odliczam z Tobą do majówki, żeby rozpocząć ten urlopowy sezon :D

Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    07.11 (7+3) CRL 0,99 + FHR 142
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    16.12 (13+0) CRL 6,71 + FHR 158
    04.02 (20+1) połówkowe

preg.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    O matko, dziewczyny, ja tu od wczoraj kminię, że coś z moją pamięcią i/lub głową jest nie tak, a właśnie mi się przypomniało, że Laura i Grażka mają tego samego awatara, tylko inne włosy 😂 już myślałam, że jakieś rozdwojenie jaźni albo że ja coś nie mogę spamiętać i nie ogarniam 😂 a faktycznie pamiętam, że była rozmowa na ten temat, że niezależnie od siebie je ustawiłyście 😂

Ja też poproszę o kciuki, żeby przetrwać. Zapowiada się bardzo ciężki dzień 😵‍💫 będę z Wami myślami ❤️ i postaram się zajrzeć na sikańca i podglądać, co tam u Was :) lecę na pole bitwy!

Hahahha taak <3 Siostry!!

Trzymam kciuki za przetrwanie <3

Monk@ lubi tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    07.11 (7+3) CRL 0,99 + FHR 142
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    16.12 (13+0) CRL 6,71 + FHR 158
    04.02 (20+1) połówkowe

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie waga to jeden z powodów mojego złego humoru. Znowu przytyłam, jem zdrowo (ale ściągnęłam fitatu i wyszło, że za dużo). Mam wrażenie, że raz zjem loda czy trochę czekolady to już kilogramy rosną. Nie mam nadwagi, ale za 5 kg mogę już mieć. Trenuję, dużo piję i na co mi to wszystko... :(

Zwłaszcza, że kiedyś byłam bardzo chuda, wręcz niedowaga i nie umiałam przytyć. Wszyscy mi tego zazdrościli, aż w końcu jak przez zdalną zaczęłam tyć to słyszałam teksty "dobrze wyglądasz, więcej nie tyj" i od tego czasu 6 kg więcej... To jak ja mam się czuć. :(

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Taaak, czasem globulki mogą dawać zbliżone upławy do grzybicznych np. Ale lepiej sprawdzić. :)

Jeju, dzięki Wam, trochę mnie pocieszyłyście bo ja praktycznie nie używam globulek, więc nawet nie wiedziałam że tak może być :)
    Ostatni raz ze 2 lata temu i nie pamiętam czegoś takiego, ale może być też tak że się tak dokładnie sobie nie przyglądałam.
    Generalnie też macie wrażenie, że po rozpoczęcie akcji „starania” macie jakiegoś fisia na swoim punkcie takim zdrowotnym? 🤪 Ja nie wiem, ale albo wcześniej było ze mną wszystko ok a teraz się sypie ze starości albo po prostu zwracam na każdą pierdolke przesadnie uwagę 😂

Lauraa lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    12.2024 💔
    _____
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lauraa, Monk@, Pati2804, KejtKa lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    12.2024 💔
    _____
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Właśnie waga to jeden z powodów mojego złego humoru. Znowu przytyłam, jem zdrowo (ale ściągnęłam fitatu i wyszło, że za dużo). Mam wrażenie, że raz zjem loda czy trochę czekolady to już kilogramy rosną. Nie mam nadwagi, ale za 5 kg mogę już mieć. Trenuję, dużo piję i na co mi to wszystko... :(

Zwłaszcza, że kiedyś byłam bardzo chuda, wręcz niedowaga i nie umiałam przytyć. Wszyscy mi tego zazdrościli, aż w końcu jak przez zdalną zaczęłam tyć to słyszałam teksty "dobrze wyglądasz, więcej nie tyj" i od tego czasu 6 kg więcej... To jak ja mam się czuć. :(

Ale to Ty masz się dobrze czuć ze sobą, to jest przecież najważniejsze :* Nikt nie ma prawa wywoływać w Tobie takiego myślenia! Skoro żyjesz zdrowo i aktywnie to jest priorytet, a najważniejsze jak czujesz się sama ze sobą.
    Jak mnie te teksty wkur*iają… odkąd pamiętam wiecznie słyszę „ale Ty jesteś chuda, Ty to możesz jeść i nic, może Ci tym razem w cycki pójdzie”…. nie wiem dlaczego ludzie dają sobie prawo do komentowania czyjej wagi w ten sposób. Ale jak kiedyś „koleżanka” zaczela mówić do mnie Chuda, a jak się odwdzięczyłam ksywka Gruba to zaraz wielka afera ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 12:08

Prezesoowa, Majuna, MummyYummy, Lauraa, Monk@, Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Suzie, nie przywiązuj się do wagi. Ważne są obwody. Przy ćwiczeniach rośnie masa mięśniowa. Może to jest powodem wzrostu wagi?

Tak wszyscy mówią niby... :/

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ale to Ty masz się dobrze czuć ze sobą, to jest przecież najważniejsze :* Nikt nie ma prawa wywoływać w Tobie takiego myślenia! Skoro żyjesz zdrowo i aktywnie to jest priorytet, a najważniejsze jak czujesz się sama ze sobą.
    Jak mnie te teksty wkur*iają… odkąd pamiętam wiecznie słyszę „ale Ty jesteś chuda, Ty to możesz jeść i nic, może Ci tym razem w cycki pójdzie”…. nie wiem dlaczego ludzie dają sobie prawo do komentowania czyjej wagi w ten sposób. Ale jak kiedyś „koleżanka” zaczela mówić do mnie Chuda, a jak się odwdzięczyłam ksywka Gruba to zaraz wielka afera ;)

No odkąd ćwiczę to się czuje lżej, ale w dołku te teksty do mnie wracają :(

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:25

• Suzie Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kto Ci tak powiedział? Dawaj tu tego gnoja wpieprzę mu i urwę język niech go więcej nie używa!!!

No mimo wszystko najważniejsza jest dieta :) przy niektórych zaburzeniach warto też dorzucić jakieś suple, moja waga ani drgnęła przed inozytolem, co najwyżej nie tyłam; a tak to mam wrażenie, że tyję z powietrza. Chociaż moje powietrze ostatnio ma w sobie trochę za dużo ciastek :P

A różne osoby. Jeszcze usłyszałam, że
    1) powodzi się u mnie pienieznie, bo "nabrałam kształtów"
    2) jeszcze spine miałam z koleżanką, któa ledwo wyszła z niedowagi i mówi, że wygląda jak wieloryb. Mówię, że w takim razie ja jestem spasiona przy niej. A ona, że ma tyle i tyle wzrostu, a ja jestem od niej ponad 10 cm wyższa, dlatego tyle ważę. Uświadomiłam ją, że jestem od niej wyższa o 5-6 cm. Głupio się jej zrobiło.

A Inozytol biorę, ale chyba nawet miesiąc jeszcze nie minął.

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Naprawdę mi przykro :( Pomyśl tylko czy to Twoja opinia na swój temat czy opinie innych osób, które gdzieś w Tobie zasiały ziarno takiego myślenia na swój temat. Warto z tym walczyć, bo jest wiele osób, które nie widzą problemu we wpędzaniu innych w kompleksy… 🙄

Prezesoowa, MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Nie przemuj się ludźmi 😘 Wiem, że nie jest łatwo wypuścić drugim uchem, co się usłyszało 🥺
    Ja np też piję 3l wody dziennie, ćwiczę ale mam takie fale, mam poprostu skomplikowaną relację z siłownią 😆 ćwiczę, ale teraz nie dźwigam nie wiadomo ile. Stawiam bardziej na ruch. No i też ważę więcej niż jak np 3 lata temu. Teraz odpowiadam żartem, że np staram się o dzidzię, a dla dzidzi potrzebny jest cholesterol i balans, a nie odchudzanie 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2024, 12:16

MummyYummy, Lauraa, Majuna, Monk@, Pati2804 lubią tę wiadomość

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024 - starania "na poważnie"
    - 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2024, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Zapomniałam Wam opowiedzieć mojego dzisiejszego snu :P

Ogólnie coraz częściej rozważam zmianę pracy i po dzisiejszych rewelacjach w pracy to tym bardziej, więc śniło mi się, że znalazłam pracę w Gdańsku i szykowałam się do przeprowadzki. I pamiętam, że mój mąż płakał, a ja mu mówiłam, żeby się martwił, bo ja tam będę mieć dziewczyny z forum to może nawet nie będę miała czasu go odwiedzać... :D
    Padłam :D

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ