Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Platynova55 wrote:Napiszę tak jak dziewczyny tutaj że może warto faktycznie tą endometrioze sprawdzić, nawet dla świętego spokoju żeby to wykluczyć. A co do ovitrelle to ja w tym cyklu brałam pierwszy raz, też miałam dwa pęcherzyki, teraz czekam czy coś z tego będzie 😉
Sprawdzę to napewno
Czy po zastrzyku bierzesz jakieś tabletki? Czy tylko zastrzyk? -
PMS chyba dzisiaj wisi w powietrzu. Ja to już nawet sama nie wiem o co mi chodzi 😤🤣
Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
@Pati2804 jak lubisz Emily, to spodoba Ci się też "the bold type" to chyba tłumaczone jest "dziewczyny nad wyraz" ale to chyba gdzieś indziej leci niż na Netflixie. Szczerze mówiąc nie pamiętam gdzie oglądałam.
Ja siadłam sobie w końcu spokojnie na kanapie. Po pracy kilka spraw w sklepie, spacer, obiad, kościół, ogarnęłam psa, co by na święta u rodziny też się jakoś prezentował, porobiłam trochę prania i... Spać mi się już chce. A chciałam się jeszcze spakować na wyjazd (nienawidzę). 😑Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Sikoreczkaaa wrote:Sprawdzę to napewno
Czy po zastrzyku bierzesz jakieś tabletki? Czy tylko zastrzyk?starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
Matko, ledwo żyję. Wyjechałam na zakupy o 16 i dopiero wróciłam. Wszystko przez to, że zamawiałam sobie zabawki dla dzieci w jednym sklepie, mieli mi odłożyć do dziś i odłożyli zupełnie coś innego niż chcialam😭 No prawie mnie szlag trafił i potem jeździłam jak wściekla szukając czegoś innego, potem spożywka (zgubiłam listę zakupów przy okazji ) i tak minęło. Chciałam coś dziś jeszcze porobić ale nie ma opcji. Idę do wanny.
Co do Fertistimu? Czy go się odstawia w przypadku pozytywnego testu ciążowego? Tak tylko pytam, a nuż mi się przyda ta informacja.😁 -
Pati2804 wrote:Aż mi się przypomniało ostatnio , maz chodzi po domu i czegoś szuka, aż w końcu pyta "Pati, nie widziałaś może, na fotelu leżała karteczka z nr telefonu do jednego gościa, przed chwilą ją tam kładłem a teraz jej nie mogę znaleźć" , a ja jak chodzę po domu i widzę że coś gdzieś leży a nie powinno to wyrzucam do śmieci i ogólnie sprzątam, układam no i tą karteczkę "sprzątnęłam" , nie zdążyła poleżeć nawet kilka minut haha 😂
Moja krew ❤❤❤ Stary potem czegoś szuka, a ja udaje, że nie wiem, a dawno leży w śmieciach. Tak samo usuwam maile, bo uważam że są mi niepotrzebne, po czym mój też się mnie pyta a ja takie "eee, nie wiem, już tego nie mam" 🤣🤣🤣Pati2804, Monk@ lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Majuna wrote:@Pati2804 jak lubisz Emily, to spodoba Ci się też "the bold type" to chyba tłumaczone jest "dziewczyny nad wyraz" ale to chyba gdzieś indziej leci niż na Netflixie. Szczerze mówiąc nie pamiętam gdzie oglądałam.
Ja siadłam sobie w końcu spokojnie na kanapie. Po pracy kilka spraw w sklepie, spacer, obiad, kościół, ogarnęłam psa, co by na święta u rodziny też się jakoś prezentował, porobiłam trochę prania i... Spać mi się już chce. A chciałam się jeszcze spakować na wyjazd (nienawidzę). 😑Majuna lubi tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Dzieńdobrywieczór 😆
Nie było mnie tu dziś pół dnia, bo przez to, że wstałam dziś o 6.30 choć nie musiałam, to po sprzątaniu przed obiadem uciełam sobie drzemeczkę, później wrócił mój Man i pojechaliśmy na rowery do lasu z piesiem, super taki chill 💚 słoneczko, zieleń i śpiew ptaków 😇
Po drodze do domu, zajechaliśmy do moich rodziców na bigos i niedawno weszliśmy do domu.
Gotuje jeszcze jajka na jutro, rano będę zdobić, a zaraz odpalamy film 🤩
Co to objawów, to mniej mnie dziś bolą te jajniki, wzdęcie nadal mam, pms jako taki nie, choć bywały dziś momenty poddenerwowania 😆
(jak to z chłopem), eh zaczęłam się zastanawiać czy to testowanie nie będzie za wcześnie, czy nie lepiej faktycznie poczekać, czy spóźni mi się 🐒 i dopiero sprawdzićWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 21:40
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 08:26
Prezesoowa, Majuna, elektro96 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 08:26
Majuna, Monk@ lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Kochana już obejrzałam wszystkie sezony dziewczyny nad wyraz 🙈🤣 I potwierdzam , leciało to na netflix ale pod angielską nazwą, nie pamiętam jaką 🤔 ale to był sztos, 3 przyjaciółki trzymające się razem i te ich akcje😁 lubię to !😁 Ja ogólnie lubię takie pozytywne filmy/seriale 😁
Ostatnio z mężem oglądaliśmy serial Gracze/Players na netflix , po szczerze ze podobał nam się bardzo, taki inny ale ciekawy 😊 no i polecam Zmasakrowani hahhaha jak ktoś lubi śmieszne filmy/seriale akcji , oglądałam w szpitalu z mężem I powiem Wam ze śmiałam się, aż mi głupio było że ktoś usłyszy 🤪
Niedawno mówiłam że najadłam się na maxa a teraz jestem znowu tak głodna że aż mnie skreca i jest mi niedobrze z głodu 😳🤢 ja pierdziu, nie wiem już co mam jeść 🙁 wszystko zjadłam co było.. zostało to na święta...😂🤣
Edit:
Hahhah to się chyba nazywa "baby brain" bo podałaś angielski tytuł a ja mimo że go przeczytałam to zdążyłam o nim zapomnieć hahhaha ale się uśmiałam sama z siebie 😂😂🤣🙈
Tak Pati, dokładnie, ale z grzeczności nie chciałam Cię uświadamiać, bo pomyślałam, że się załamiesz, że baby brain już dopadł. 🤣🤣🤣Prezesoowa, Pati2804, elektro96, Monk@ lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 08:27
Majuna, Monk@ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny chciałam życzyć Wam spokojnych świąt, spędzacie ten czas tak jak lubicie 😘
Pati2804, Prezesoowa, Zbuntowana, elektro96, notsobadd, Majuna, Fermina, Vienna, Platynova55, Gregorka, KejtKa, CoffeeDream, NiedoszlaWielodzietna, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Majlen wrote:Właśnie, czemu te wszystkie badania są takie drogie 🫣🫣
Pakiet witaminowy ponad 5 stów
PCOSponad 5 stów
Pakiet dla kobiet planujących ciążę ponad 8 stów
Itp itd ...
Ludzie kochani 🤑🤑
Skąd Ty te ceny bierzesz..... u nas najtaniej jest w szpitalu wojewodzkim.... badania nawet 20 zł tańsze niż w diagnostyce czy sla....🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Oh nie było mnie przez cały piątek, a tu tyle stron - nie do nadrobienia 🥹❤️❤️
Wesołych zdrowych i rodzinnych Świąt 🐣 niech przyniosą magię jajeczek 🪺Prezesoowa, Anonim1992, Vienna, Pati2804, Gregorka, notsobadd, CoffeeDream, NiedoszlaWielodzietna, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
I ja Wam życzę wesołych, zdrowych świąt 🐣 spędzcie ten czas tak jak chcecie, gdzie chcecie i z kim chcecie ❤️ i pysznego jedzonka 😁
I też bardzo się cieszę, że tu jesteście i że możemy się wzajemnie wspierać w tym mimo wszystko trudnym dla nas czasie 😉 a no i ja na pewno tu z Wami zostaje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 06:25
Vienna, Malinowysorbet, Pati2804, Dropsik, Prezesoowa, Gregorka, notsobadd, elektro96, NiedoszlaWielodzietna, CoffeeDream, Majuna, damrade, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
Dzień dobry 🌼
Życzę wszystkim Wesołych Świąt 🥰 spróbujcie odpocząć i oderwać trochę myśli od codziennych trosk i obowiązków ❤️
Jeszcze Wam muszę opowiedzieć przykrą historię z wczoraj. Poszliśmy z moim na zakupki. I patrzymy promka na nasze ulubione winko, no to bierzemy dwa 🤣 wracamy, a że mieliśmy sporo zakupów to ja też niosłam i były dość ciężkie. Już byliśmy na klatce schodowej, mój poleciał szybko do góry odnieść te zakupy co niósł i chciał zbiec na dół żeby mi pomóc... I nagle słyszymy jak torba z zakupami się przewraca a wino rozbija... Boziuuu całe piętro z czerwonego wina, wszystkie chodniczki sąsiadów uwalone. Wyglądało jak jakaś masakra 🤣 może to jakiś znak z góry, że mam już nie pić alkoholu 🤣Malinowysorbet, Platynova55, Pati2804, Dropsik, Prezesoowa, Gregorka, notsobadd, elektro96, Majuna, grazka0022, damrade, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
-
PaulaG wrote:Skąd Ty te ceny bierzesz..... u nas najtaniej jest w szpitalu wojewodzkim.... badania nawet 20 zł tańsze niż w diagnostyce czy sla....Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
No jeszcze miałam nadzieję. Ale dziewczyny niestety biało. Nie udało się finalnie w marcu mimo iż miałam dwa testowania. Nie czuję się gotowa na kwiecień. Nie wiem nawet kiedy @ będzie i kiedy ovu.
Jak dziewczyny się trzymacie?
Prezesowa jak tata? Pati jak fasolka twoja?