Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Wesołych spokojnych Świąt dziewczyny. Mam nadzieję, ze będą magiczne a tuż po nich każda z nas będzie miała swojego kurczaczka 😊
Vienna, Majlen, Pati2804, Dropsik, Prezesoowa, notsobadd, elektro96, NiedoszlaWielodzietna, Majuna, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Życzę wszystkim Wesołych Świąt 🩷
I życzę żeby przykicał do nas zajączek-bobasek 😁🤭🍀Pati2804, Dropsik, Prezesoowa, Gregorka, Vienna, notsobadd, NiedoszlaWielodzietna, Majuna, Malinowysorbet, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Pati2804 wrote:Kiedy testujesz kochana? 😘
Widziałam wykres, jest obiecujący 🙂
Edit: doczytałam że jutro, trzymam kciuki ✊🍀😘
Wczoraj się zastanawiałam czy to nie będzie wcześnie?
No, ale w razie co, to będę powtarzać testy.
A co do wykresu, to dziś mi podskoczyła też temperatura, wczoraj miałam 35,54 a dziś 36,67
ciekawe ciekawePati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Dziewczyny, życzę Wam wszystkim przyjemnych świąt w taktownym gronie najbliższych osób 🌷 Żebyście po Świętach mogły powiedzieć, że było naprawdę miło, spokojnie. Buziaki!
Prezesoowa, notsobadd, Pati2804, Majlen, elektro96, NiedoszlaWielodzietna, Majuna, Malinowysorbet, Vienna, damrade, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:No i nie wiem kogo mam jeszcze dopisać, @Sparky chyba też tu z nami zostaje?
Zostaję 😀 u mnie termin jest na 17.11. póki co, pewnie zaktualizuję po prenatalnych. Na płeć zdecydowanie za wcześnie 😀Prezesoowa, elektro96, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek 🤗
W te Święta życzę Wam dużo spokoju, odpoczynku i spełnienia tego wymarzonego celu, dzięki któremu Wszystkie tu jestemy 🥰🤰🤱🩷
Wesołych Świąt!🐣🩷❤️🧡🩵💛🐇🌞
Przesyłam dla każdej wirtualne kwiatki 🌼🌷🌷🪻⚘️🌻🌺🥀🌹Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 07:47
Prezesoowa, Vienna, notsobadd, Pati2804, Majlen, elektro96, Majuna, Dropsik, Malinowysorbet, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 🌸
Prezesoowa, Pati2804, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Ale przyjemnie dziś na dworze 💚☺️
Idę po pieczywo właśnie i super jestPati2804 lubi tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 15:56
Prezesoowa, Pati2804, Majuna, Malinowysorbet, Vienna, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Prezesoowa wrote:No powiedzcie, jakiego trzeba mieć pecha! Specjalnie nie rozlegiwałam się w łóżku, żeby zrobić sernik i wykrzaczyła się strona, na której ten przepis jest :[ no serio? wszyscy akurat muszą piec placki w sobotę o 7 rano
Mam jeszcze takie pytanko odnośnie mierzenia temperatury - jutro zmienia się czas, bierzecie to jakoś pod uwagę przy pomiarach?
Jaki sernik chciałaś zrobić? Mam ich trochę poscreenowane, może akurat ten też 🤪👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Aż mi się przypomniało ostatnio , maz chodzi po domu i czegoś szuka, aż w końcu pyta "Pati, nie widziałaś może, na fotelu leżała karteczka z nr telefonu do jednego gościa, przed chwilą ją tam kładłem a teraz jej nie mogę znaleźć" , a ja jak chodzę po domu i widzę że coś gdzieś leży a nie powinno to wyrzucam do śmieci i ogólnie sprzątam, układam no i tą karteczkę "sprzątnęłam" , nie zdążyła poleżeć nawet kilka minut haha 😂
Ooo te pytania, o to gdzie coś leży to jest w ogóle hit 🤣 na aktualnym mieszkaniu jesteśmy od 1,5 roku i dajmy na to ręczniki i pościele są od początku w tej samej szafce, a ten za każdym razem pyta gdzie one są 🤣 już nie mówiąc o jakieś rzeczy w lodówce :
on: Kasia, gdzie jest jogurt?
ja: na górnej półce po prawej
on: nie ma
ja: jest
on: nie ma
ja: mam tam podejść?
on:…
ja: oto i on 🙃🙃🙃Pati2804, Prezesoowa, Majuna, Fermina lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:No powiedzcie, jakiego trzeba mieć pecha! Specjalnie nie rozlegiwałam się w łóżku, żeby zrobić sernik i wykrzaczyła się strona, na której ten przepis jest :[ no serio? wszyscy akurat muszą piec placki w sobotę o 7 rano
Mam jeszcze takie pytanko odnośnie mierzenia temperatury - jutro zmienia się czas, bierzecie to jakoś pod uwagę przy pomiarach?
Co do pomiarów to ja chyba tak jak zawsze mierze o 6 to będę mierzyć o 6 nowego czasu, ważne żeby było te kilka godzin snu. Przynajmniej tak mi się wydaje🙂Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
Platynova55 wrote:Ja wstałam robić sernik o 6, bo nie mogłam spać, chłop mój w szoku był 😂
Co do pomiarów to ja chyba tak jak zawsze mierze o 6 to będę mierzyć o 6 nowego czasu, ważne żeby było te kilka godzin snu. Przynajmniej tak mi się wydaje🙂Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Prezesoowa wrote:To nie ten przepis, ale dziękuję
Mojewypieki już działają, jeśli dalej masz problem to daj znać, wrzucę screeny 😘Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Pistacjowy sernik jest mega Ja zrobie za tydzień, a teraz to mazurek cytrynowy.
W ogóle to witam się u mnie dzień się zapowiada dobrze. Mam książkę do czytania, wyplatałam z dziećmi koszyczki z wikliny. Ogólnie to zdecydowałam że nie będę stała w kuchni, że spędzimy czas razemWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 08:23
pp2018, Prezesoowa, Monk@ lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Mam jeszcze takie pytanko odnośnie mierzenia temperatury - jutro zmienia się czas, bierzecie to jakoś pod uwagę przy pomiarach?Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Kochane!
Życzę Wam Spokojnych, Rodzinnych Świąt Wielkanocnych. Żeby ten czas był okazją do wyciszenia, docenienia tego, co mamy, a przede wszystkim przyniósł nadzieję na "lepsze" jutro. Spędzcie ten czas po swojemu, tak jak chcecie. Mam nadzieję, że każda z nas powie, że były to super momenty.
PS. Z okazji świąt zmieniłam avka, rozdaję jajeczka, brać, bo w nich małe kurczaki!
💙💛💗Pati2804, Platynova55, notsobadd, Dropsik, Malinowysorbet, Prezesoowa, elektro96, Vienna, blob, MummyYummy lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀