Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Zimozielona wrote:No jeszcze miałam nadzieję. Ale dziewczyny niestety biało. Nie udało się finalnie w marcu mimo iż miałam dwa testowania. Nie czuję się gotowa na kwiecień. Nie wiem nawet kiedy @ będzie i kiedy ovu.
Jak dziewczyny się trzymacie?
Prezesowa jak tata? Pati jak fasolka twoja?
🫂🫂🫂 -
Pisałam już ja marcowym, ale tu też napiszę, że niedawno siadłam od rana, sprzątnie, pranie, ciasto, święconka, zrobione. Jeszcze tylko pościel zmienic i finito 🫡
Na obiad zaserwowałam carbonare ,teraz trochę odpoczynku się należy 😁
Nawet nie miałam dziś czasu myśleć o moich objawach i brak czasu na nakręcanie, jedynie to dziś mi temperatura podskoczyła z 36,54 na 36,67, zobaczymy co to jutro będzie. Ale no bolą mnie te jajniki, wczoraj tylko jakby mniej, cycki też ciężkie, sutki wrażliwe, wzdęcie. No typowo jak na 🐒,ale śluz nadal mleczny, żadnego plamienia nie mamCoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Suzie wrote:W kwietniu dam z siebie wszystko 😂
I to się nazywa dobre nastawienie! 💪
Ja też się podczepiam, żeby zarazić się tą mocą 🥰
Co by jutro się nie wydarzyło i tak będzie dobrze, nowy cykl nowa możliwość do starania 😊Suzie, CoffeeDream, Prezesoowa, Pati2804, blob lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Hej dziewczyny! 🌞🦠🦠
Wszystkiego dobrego na Święta! Spokojnego i rodzinnego czasu wam życzę! 🌷🐣🐣
Prezesowa widzę, że ujęłaś mnie na pierwszej stronie- dziękuje! Jakbyś znalazła czas to możesz mi wpisać przewidywany termin porodu na 18.10 ❤️👶🏻elektro96, Prezesoowa, notsobadd, Majuna, Malinowysorbet, pp2018, CoffeeDream, damrade, Pati2804, blob lubią tę wiadomość
-
Ja mam pełną lodówkę jedzenia, a wysłałam właśnie męża do KFC po jedzonko, bo mam taką ochotę że szok😂 normalnie rzadko jadam takie rzeczy, ale dziś stwierdziłam że muszę się posilić jakimś syfem, bo czeka mnie jeszcze sprzątanie, a to wymaga energii 😁
pp2018, CoffeeDream, elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
Miałam testować jutro, będzie to 9 dpo. Czy warto tak wcześnie? Mam dwa testy z Facelle, paskowy i strumieniowy. Owu można powiedzieć, że potwierdzona.
Jeszcze poza środowym, piątkowym usg byłam w ten poniedziałek na badaniu i lekarka zaproponowała usg czy była owulacja skoro i tak jestem na wizycie i mam usg w pakiecie. W piątek poprzednia lekarka nie była pewna czy owu była, natomiast w poniedziałek druga lekarka stwierdziła, że owulacja była. Ciałko żółte bardziej przypominało kwiatek i było bardziej pofałdowane
Jeszcze oddałam próbki do badań na robaki do laboratorium Felixa, bo takie dziwne dźwięki mój brzuch wydaje od stycznia, a jestem po warzywnym poście Dąbrowskiej. W lutym próbowałam, ale chyba przeoczyłam pełnię i już w marcu się zawzięłam, żeby ogarnąć temat.
Już zaczynam się fiksować38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
CoffeeDream wrote:Ale dziś piękna pogoda 🥰 Aż żal siedzieć w domu przy garach. Idę z psiakami trochę pochillowac na słoneczku 🌞
Ja robię 2w1, czyli korzystam ze słoneczka sprzątając samochody 😅🤪 a mój mąż wymienia koła. Także średnio świąteczne te nasze zadania dzisiejsze 😂MummyYummy, CoffeeDream, pp2018, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
pp2018 wrote:Miałam testować jutro, będzie to 9 dpo. Czy warto tak wcześnie? Mam dwa testy z Facelle, paskowy i strumieniowy. Owu można powiedzieć, że potwierdzona.
Jeszcze poza środowym, piątkowym usg byłam w ten poniedziałek na badaniu i lekarka zaproponowała usg czy była owulacja skoro i tak jestem na wizycie i mam usg w pakiecie. W piątek poprzednia lekarka nie była pewna czy owu była, natomiast w poniedziałek druga lekarka stwierdziła, że owulacja była. Ciałko żółte bardziej przypominało kwiatek i było bardziej pofałdowane
Jeszcze oddałam próbki do badań na robaki do laboratorium Felixa, bo takie dziwne dźwięki mój brzuch wydaje od stycznia, a jestem po warzywnym poście Dąbrowskiej. W lutym próbowałam, ale chyba przeoczyłam pełnię i już w marcu się zawzięłam, żeby ogarnąć temat.
Już zaczynam się fiksowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 16:47
pp2018, Prezesoowa lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
MummyYummy wrote:Na szczęście tak, choć sprzątania był ogrom. Zapach na klatce utrzymywał się jeszcze z tydzień 🤭 Na początku nawet ładny, a później lekko meliną dawało 🤣
CoffeeDream, pp2018, Prezesoowa, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
O mamo, a mój mąż ma w samochodzie taki pierd*lnik, że często mówię, że tam jeszcze tylko 💩 na środku 😂
Chyba Wam zazdroszczę, że Wasi tak dbają 🥹
Mój tylko ogarnia większość rzeczy takich „mechanicznych” sam, więc jakieś oleje klocki czy takie inne rzeczy mi odpadają u mechaników.
Ale co do dbania o czystość i porządek to zabieram się za to sama, bo wiem że inaczej w białych spodniach w jego aucie nie usiądę 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
elektro96, Prezesoowa, Platynova55, pp2018, MummyYummy, notsobadd, CoffeeDream, Vienna, Malinowysorbet, Dropsik, Sparky, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Zrobiłam test dla sportu przed chwilą i oczywiście bielutko, ale spodziewałam się tego, więc nie ma płaczu. Jutro spodziewane nadejście 🐒 Dziwne jest tylko to że plamienie ustało, było w czwartek i trochę wczoraj, a dzisiaj cisza. Pewnie cisza przed burzą
pp2018 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
27 dzień cyklu, przy 28-dniowych, więc pewnie jutro zawita księżna"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"