Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
@Prezesoowa winko brzmi cudownie. Zazdroszczę u mnie juz 7dpo wiec odpuszczam alkohol już.
Mam dziwne przeczucie ze się udało, Sutki mnie szczypią, a to w sumie był jeden z pierwszych objawów wcześniej. Zobaczymy, jeszcze tydzień i wszystko będzie jasnePrezesoowa, Fermina, Speranza :), damrade, Lauraa, Dropsik, Majuna, Pati2804, notsobadd, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
@Niedoszławielodzietna, trzymam kciuki, żeby przeczucie Cię nie myliło!
Ja sobie dziś myślałam, że wyjątkowo spokojna u mnie ta 2 połowa cyklu. Nie mam jakiegoś mega napięcia, że trzeba czekać do testu, nic sobie nie wkręcam itp. Ale dziś czułam się mega słabo, jakbym miała zemdleć a teraz mam wrażenie, że mnie rozkłada jakąś choroba a ja naprawdę nie choruję, także zobaczymy.Speranza :), damrade, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:Ja w tym roku robiłam takie
https://www.instagram.com/reel/C4I-5cPo-HA/?igsh=MTV3cDR6MDZheDR0dw==Prezesoowa, Dropsik, Majlen, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Lauraa wrote:Hej dziewczyny! Czy do tego wątku można się przyłączyć jeśli wcześniej na miesięcznym z Wami nie byłam? Jakby co się nie obrażę 😅 Mam na razie czerwone światło na starania, ale mam wielką nadzieję, że się to wkrótce odmieni😐
Helloł, zapraszamy ❤️ Im nas więcej tym weselejPrezesoowa, Lauraa, blob lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
🔜
8.01 - drożność
14.01 - wizyta w klinice
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Ależ u Was pyszności. U mnie w tym roku klasyczny jabłecznik i 3bit. Zrobiłam pod syna, bo to akurat zje.
Chyba 🙈 się zbliża. Śluz delikatnie zabarwiony jak przed okresem. Wypada za 3 dni, więc wszystko by się zgadzało. I zacznie się 16 cs 😔.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2024, 21:09
damrade lubi tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Ja muszę Wam się do czegoś przyznać 🫣 W tym roku nie zrobiłam na święta NIC, okrągłe 0. Pierwszy raz od kilku lat 🙈
Żurek dostałam od babci, bo „jej się więcej zrobiło”, sałatkę dała mi mama, jutro jedziemy do drugiej babci, a w poniedziałek jedziemy do teściowej. Każdej zapytałam co mam przygotować i wszystkie stwierdziły, że nic bo będzie za dużo 😂
Więc czuję się jak śmierdzący leń jak czytam o waszych wszystkich pysznościach 😝Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2024, 21:15
Prezesoowa, Rachelka23, NiedoszlaWielodzietna, Dropsik, damrade, Majuna, Pati2804, KejtKa, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Nie przejmuj się, bo ja bym też nic nie zrobiła, gdybym się nie uparła i nawet przed chwilą nadawałam co z nim - sernikiem- zrobimy mój mąż powiedział, że wygrałaś święta i się ciesz 😁
Wiesz w Twoim wypadku to warto było pójść dzisiaj do tej kuchni, nawet nie tylko z uwagi na ten sernik ale inne okoliczności… 😂🤪
Chyba Ci dzisiaj zazdroszczę 😂 Prawie 3 tygodnie plamien i krwawień zabiły nasze pożycie małżeńskie 😂elektro96, damrade, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Notsobadd, a jak Twoje samopoczucie?
Prezesoowa lubi tę wiadomość
28 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Prezesoowa wrote:No ja mam nadal okres odkąd biorę omegę to trwa 3-4 dni dłużej, ale jeśli dzięki temu nie wzięłam ani jednej tabletki przeciwbólowej to przeżyję to dłuższe 🩸, ale praktycznie bezbolesne:)
Mój Pan okres w marcu też był niezauważalny, ale długi jak na mnie, a w lutym tak bolało, że musiałam wyjść z pracy 😭Start starania: Marzec 2024
11 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
🔜
8.01 - drożność
14.01 - wizyta w klinice
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
elektro96 wrote:Notsobadd, a jak Twoje samopoczucie?
Dobrze, błagam wszechświat, żeby to była normalna🐒 i się za kilka dni po ludzku zakończyła, a nie przekształciła w kolejną serię plamień 😂🙏🏻
Bo w sumie wszystko na to wskazuje, taki klasyczny jak na mnie 2 dzień okresu dzisiaj.
Dzięki, że pytasz 😘elektro96, Speranza :), Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Jasne, że można! Opowiesz nam coś o sobie? 😊
Dziękuję ❤️ ciągle czekam aż będę mogła zacząć sikać na testy i wpisać się na jakiś wątek miesięczny, ale życie mnie ostatnio uczy cierpliwości 🙈
Wszystko się ustabilizowało życiowo, więc mieliśmy zacząć się starać. Porobiłam wyniki badań, wyszło trochę niedoborów, więc dietetyk skierowała na helicobacter i pasożyty. Miałam przeleczyć i w końcu zaciągnąć męża na starania 🤪 wtem dzwoni ginekolog, że mam zmianę na szyjce i musimy ją wyciąć. Teraz czekam na wyniki biopsji i trzęsę portkami, ale staram się nastawić, że ta zla passa w końcu się skończy i spełnię nasze marzenie o dziecku ☀️
Także aktualnie dbam o siebie, suplementy, zdrowa dietka, żeby poprawić wyniki badań i w końcu ruszyć 🙏
Mam nadzieję, że szybko się wdrożę w Wasz wątek i dowiem się o Was więcej! Na razie widzę, że kusicie ciastami 🤪CoffeeDream, damrade, Pati2804, Rachelka23, Prezesoowa, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
-
Lauraa wrote:Dziękuję ❤️ ciągle czekam aż będę mogła zacząć sikać na testy i wpisać się na jakiś wątek miesięczny, ale życie mnie ostatnio uczy cierpliwości 🙈
Wszystko się ustabilizowało życiowo, więc mieliśmy zacząć się starać. Porobiłam wyniki badań, wyszło trochę niedoborów, więc dietetyk skierowała na helicobacter i pasożyty. Miałam przeleczyć i w końcu zaciągnąć męża na starania 🤪 wtem dzwoni ginekolog, że mam zmianę na szyjce i musimy ją wyciąć. Teraz czekam na wyniki biopsji i trzęsę portkami, ale staram się nastawić, że ta zla passa w końcu się skończy i spełnię nasze marzenie o dziecku ☀️
Także aktualnie dbam o siebie, suplementy, zdrowa dietka, żeby poprawić wyniki badań i w końcu ruszyć 🙏
Mam nadzieję, że szybko się wdrożę w Wasz wątek i dowiem się o Was więcej! Na razie widzę, że kusicie ciastami 🤪28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Mam nadzieję, że szybko się wdrożę w Wasz wątek i dowiem się o Was więcej! Na razie widzę, że kusicie ciastami 🤪Lauraa, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Prezesoowa wrote:@notsobadd @elektro96 Dziewczyny ja Wam tak kibicuję, że oddam swoją „kolejkę” do ⏸️ na Waszą rzecz 🥹
To najpiękniejsze, co dzisiaj usłyszałam… Dziękuję Ci za to, Kochana. Ale ja Tobie również kibicuję z całych sił. Zasługujesz na to, co najlepsze.Lauraa, Prezesoowa, Majuna, Pati2804, notsobadd, KejtKa lubią tę wiadomość
28 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
elektro96 wrote:Jak Twoje wrażenia ze współpracy z dietetykiem? Sama staram się wprowadzać trochę elementów z diety Akademii Płodności. Ale na maj umówiłam nas właśnie na wizytę do dietetyka, jeżeli do tego czasu nam się nie uda 😊
Powiem Ci, że jestem mega zadowolona. Ja akurat poszłam do takiej typowej dietetyczki klinicznej od problemów z układem pokarmowym, bo wiedziałam że od tego muszę zacząć. Super mnie nakierowała gdzie szukać, rozpisała mi wszystkie parametry, które muszę poprawić. I rzeczywiście po leczeniu i wprowadzeniu supli jest duża poprawa. Niestety wcześniej lekarze przez rok mówili, że taka moja uroda 🤣 dali antybiotyki i koniec leczenia. Także jak jest jakiś dietetyk z holistycznym podejściem i pasją to warto 🙏
Oczywiscie życzę Ci, żeby do tego maja się udało 💪🏻elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Witaj 😊 mam nadzieję, że nasze forum przyniesie Ci szczęście i będzie już tylko lepiej 🍀
Dziękuję ❤️ razem zawsze łatwiej się wszystko przechodzi 🥹grazka0022, Malinowysorbet, Prezesoowa, Majuna, Pati2804, damrade, blob lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Ja muszę Wam się do czegoś przyznać 🫣 W tym roku nie zrobiłam na święta NIC, okrągłe 0. Pierwszy raz od kilku lat 🙈
Żurek dostałam od babci, bo „jej się więcej zrobiło”, sałatkę dała mi mama, jutro jedziemy do drugiej babci, a w poniedziałek jedziemy do teściowej. Każdej zapytałam co mam przygotować i wszystkie stwierdziły, że nic bo będzie za dużo 😂
Więc czuję się jak śmierdzący leń jak czytam o waszych wszystkich pysznościach 😝Prezesoowa, Pati2804, notsobadd lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Ja to samo! Przyjechałam na gotowe 🙈 Ale serio jest tyle jedzenia, że bez sensu coś było brać. Jak przyjeżdżamy bez okazji to staram się z czymś przyjechać, bo wtedy ma to jakiś sens. A teraz pewnie bym to zabrała z powrotem do domu, bo kto to zje wszystko.
Mi jest trochę wstyd, bo miałam zrobić żurek 🙈 a przypadkiem zobaczyłam, że moja ulubiona knajpa robi wynosy na Wielkanoc i miala właśnie w swojej ofercie 🤪 oczywiscie nie będę kłamać, że to ja robiłam 😝 -
Lauraa wrote:Mi jest trochę wstyd, bo miałam zrobić żurek 🙈 a przypadkiem zobaczyłam, że moja ulubiona knajpa robi wynosy na Wielkanoc i miala właśnie w swojej ofercie 🤪 oczywiscie nie będę kłamać, że to ja robiłam 😝
Lauraa, Pati2804, notsobadd, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość