X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2024, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa winko brzmi cudownie. Zazdroszczę :) u mnie juz 7dpo wiec odpuszczam alkohol już.

Mam dziwne przeczucie ze się udało, Sutki mnie szczypią, a to w sumie był jeden z pierwszych objawów wcześniej. Zobaczymy, jeszcze tydzień i wszystko będzie jasne :)

Prezesoowa, Fermina, Speranza :), damrade, Lauraa, Dropsik, Majuna, Pati2804, notsobadd, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Niedoszławielodzietna, trzymam kciuki, żeby przeczucie Cię nie myliło!

Ja sobie dziś myślałam, że wyjątkowo spokojna u mnie ta 2 połowa cyklu. Nie mam jakiegoś mega napięcia, że trzeba czekać do testu, nic sobie nie wkręcam itp. Ale dziś czułam się mega słabo, jakbym miała zemdleć a teraz mam wrażenie, że mnie rozkłada jakąś choroba a ja naprawdę nie choruję, także zobaczymy. :D

Speranza :), damrade, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ja w tym roku robiłam takie
    https://www.instagram.com/reel/C4I-5cPo-HA/?igsh=MTV3cDR6MDZheDR0dw==
    Ooo robiłam go z 3 lata temu i posypywałam pistacjami pokruszonymi u góry żeby wyglądało jak szczypiorek 😂 goście byli zachwyceni 🥰🥰

Prezesoowa, Dropsik, Majlen, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Hej dziewczyny! Czy do tego wątku można się przyłączyć jeśli wcześniej na miesięcznym z Wami nie byłam? Jakby co się nie obrażę 😅 Mam na razie czerwone światło na starania, ale mam wielką nadzieję, że się to wkrótce odmieni😐

Helloł, zapraszamy ❤️ Im nas więcej tym weselej

Prezesoowa, Lauraa, blob lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ u Was pyszności. U mnie w tym roku klasyczny jabłecznik i 3bit. Zrobiłam pod syna, bo to akurat zje.

Chyba 🙈 się zbliża. Śluz delikatnie zabarwiony jak przed okresem. Wypada za 3 dni, więc wszystko by się zgadzało. I zacznie się 16 cs 😔.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2024, 21:09

damrade lubi tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę Wam się do czegoś przyznać 🫣 W tym roku nie zrobiłam na święta NIC, okrągłe 0. Pierwszy raz od kilku lat 🙈
    Żurek dostałam od babci, bo „jej się więcej zrobiło”, sałatkę dała mi mama, jutro jedziemy do drugiej babci, a w poniedziałek jedziemy do teściowej. Każdej zapytałam co mam przygotować i wszystkie stwierdziły, że nic bo będzie za dużo 😂
    Więc czuję się jak śmierdzący leń jak czytam o waszych wszystkich pysznościach 😝

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2024, 21:15

Prezesoowa, Rachelka23, NiedoszlaWielodzietna, Dropsik, damrade, Majuna, Pati2804, KejtKa, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nie przejmuj się, bo ja bym też nic nie zrobiła, gdybym się nie uparła i nawet przed chwilą nadawałam co z nim - sernikiem- zrobimy :P mój mąż powiedział, że wygrałaś święta i się ciesz 😁

Wiesz w Twoim wypadku to warto było pójść dzisiaj do tej kuchni, nawet nie tylko z uwagi na ten sernik ale inne okoliczności… 😂🤪
    Chyba Ci dzisiaj zazdroszczę 😂 Prawie 3 tygodnie plamien i krwawień zabiły nasze pożycie małżeńskie 😂

elektro96, damrade, Majuna, MummyYummy lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd, a jak Twoje samopoczucie?

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium? endometrioza?
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 30 marca 2024, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No ja mam nadal okres :P odkąd biorę omegę to trwa 3-4 dni dłużej, ale jeśli dzięki temu nie wzięłam ani jednej tabletki przeciwbólowej to przeżyję to dłuższe 🩸, ale praktycznie bezbolesne:)

Mój Pan okres w marcu też był niezauważalny, ale długi jak na mnie, a w lutym tak bolało, że musiałam wyjść z pracy 😭

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Notsobadd, a jak Twoje samopoczucie?

Dobrze, błagam wszechświat, żeby to była normalna🐒 i się za kilka dni po ludzku zakończyła, a nie przekształciła w kolejną serię plamień 😂🙏🏻
    Bo w sumie wszystko na to wskazuje, taki klasyczny jak na mnie 2 dzień okresu dzisiaj.
    Dzięki, że pytasz 😘

elektro96, Speranza :), Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Jasne, że można! Opowiesz nam coś o sobie? 😊

Dziękuję ❤️ ciągle czekam aż będę mogła zacząć sikać na testy i wpisać się na jakiś wątek miesięczny, ale życie mnie ostatnio uczy cierpliwości 🙈

Wszystko się ustabilizowało życiowo, więc mieliśmy zacząć się starać. Porobiłam wyniki badań, wyszło trochę niedoborów, więc dietetyk skierowała na helicobacter i pasożyty. Miałam przeleczyć i w końcu zaciągnąć męża na starania 🤪 wtem dzwoni ginekolog, że mam zmianę na szyjce i musimy ją wyciąć. Teraz czekam na wyniki biopsji i trzęsę portkami, ale staram się nastawić, że ta zla passa w końcu się skończy i spełnię nasze marzenie o dziecku ☀️

Także aktualnie dbam o siebie, suplementy, zdrowa dietka, żeby poprawić wyniki badań i w końcu ruszyć 🙏

Mam nadzieję, że szybko się wdrożę w Wasz wątek i dowiem się o Was więcej! Na razie widzę, że kusicie ciastami 🤪

CoffeeDream, damrade, Pati2804, Rachelka23, Prezesoowa, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Dziękuję ❤️ ciągle czekam aż będę mogła zacząć sikać na testy i wpisać się na jakiś wątek miesięczny, ale życie mnie ostatnio uczy cierpliwości 🙈

Wszystko się ustabilizowało życiowo, więc mieliśmy zacząć się starać. Porobiłam wyniki badań, wyszło trochę niedoborów, więc dietetyk skierowała na helicobacter i pasożyty. Miałam przeleczyć i w końcu zaciągnąć męża na starania 🤪 wtem dzwoni ginekolog, że mam zmianę na szyjce i musimy ją wyciąć. Teraz czekam na wyniki biopsji i trzęsę portkami, ale staram się nastawić, że ta zla passa w końcu się skończy i spełnię nasze marzenie o dziecku ☀️

Także aktualnie dbam o siebie, suplementy, zdrowa dietka, żeby poprawić wyniki badań i w końcu ruszyć 🙏

Mam nadzieję, że szybko się wdrożę w Wasz wątek i dowiem się o Was więcej! Na razie widzę, że kusicie ciastami 🤪
    Jak Twoje wrażenia ze współpracy z dietetykiem? Sama staram się wprowadzać trochę elementów z diety Akademii Płodności. Ale na maj umówiłam nas właśnie na wizytę do dietetyka, jeżeli do tego czasu nam się nie uda 😊

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 30 marca 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Witaj 😊 mam nadzieję, że nasze forum przyniesie Ci szczęście i będzie już tylko lepiej 🍀

Lauraa, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @notsobadd @elektro96 Dziewczyny ja Wam tak kibicuję, że oddam swoją „kolejkę” do ⏸️ na Waszą rzecz 🥹
    No i po raz kolejny Ovu doprowadziło mnie do łez… niezła beksa ze mnie 🥹
    To najpiękniejsze, co dzisiaj usłyszałam… Dziękuję Ci za to, Kochana. Ale ja Tobie również kibicuję z całych sił. Zasługujesz na to, co najlepsze.

Lauraa, Prezesoowa, Majuna, Pati2804, notsobadd, KejtKa lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 30 marca 2024, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jak Twoje wrażenia ze współpracy z dietetykiem? Sama staram się wprowadzać trochę elementów z diety Akademii Płodności. Ale na maj umówiłam nas właśnie na wizytę do dietetyka, jeżeli do tego czasu nam się nie uda 😊

Powiem Ci, że jestem mega zadowolona. Ja akurat poszłam do takiej typowej dietetyczki klinicznej od problemów z układem pokarmowym, bo wiedziałam że od tego muszę zacząć. Super mnie nakierowała gdzie szukać, rozpisała mi wszystkie parametry, które muszę poprawić. I rzeczywiście po leczeniu i wprowadzeniu supli jest duża poprawa. Niestety wcześniej lekarze przez rok mówili, że taka moja uroda 🤣 dali antybiotyki i koniec leczenia. Także jak jest jakiś dietetyk z holistycznym podejściem i pasją to warto 🙏

Oczywiscie życzę Ci, żeby do tego maja się udało 💪🏻

elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 12:19

Prezesoowa, Pati2804, notsobadd lubią tę wiadomość

• Lauraa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Witaj 😊 mam nadzieję, że nasze forum przyniesie Ci szczęście i będzie już tylko lepiej 🍀

Dziękuję ❤️ razem zawsze łatwiej się wszystko przechodzi 🥹

grazka0022, Malinowysorbet, Prezesoowa, Majuna, Pati2804, damrade, blob lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja muszę Wam się do czegoś przyznać 🫣 W tym roku nie zrobiłam na święta NIC, okrągłe 0. Pierwszy raz od kilku lat 🙈
    Żurek dostałam od babci, bo „jej się więcej zrobiło”, sałatkę dała mi mama, jutro jedziemy do drugiej babci, a w poniedziałek jedziemy do teściowej. Każdej zapytałam co mam przygotować i wszystkie stwierdziły, że nic bo będzie za dużo 😂
    Więc czuję się jak śmierdzący leń jak czytam o waszych wszystkich pysznościach 😝
    Ja to samo! Przyjechałam na gotowe 🙈 Ale serio jest tyle jedzenia, że bez sensu coś było brać. Jak przyjeżdżamy bez okazji to staram się z czymś przyjechać, bo wtedy ma to jakiś sens. A teraz pewnie bym to zabrała z powrotem do domu, bo kto to zje wszystko.

Prezesoowa, Pati2804, notsobadd lubią tę wiadomość

• Lauraa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja to samo! Przyjechałam na gotowe 🙈 Ale serio jest tyle jedzenia, że bez sensu coś było brać. Jak przyjeżdżamy bez okazji to staram się z czymś przyjechać, bo wtedy ma to jakiś sens. A teraz pewnie bym to zabrała z powrotem do domu, bo kto to zje wszystko.

Mi jest trochę wstyd, bo miałam zrobić żurek 🙈 a przypadkiem zobaczyłam, że moja ulubiona knajpa robi wynosy na Wielkanoc i miala właśnie w swojej ofercie 🤪 oczywiscie nie będę kłamać, że to ja robiłam 😝

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2024, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Mi jest trochę wstyd, bo miałam zrobić żurek 🙈 a przypadkiem zobaczyłam, że moja ulubiona knajpa robi wynosy na Wielkanoc i miala właśnie w swojej ofercie 🤪 oczywiscie nie będę kłamać, że to ja robiłam 😝
    Ja kiedyś nie wyprowadzałam z błędu odnośnie ciasta, które teściowie u mnie jedli. Trochę wtopa, bo w kuchni na wierzchu został kartonik po cieście 🙈🤡

Lauraa, Pati2804, notsobadd, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ