Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry, melduję się dzisiaj dość późno. Ale lepiej późno niż wcale
Dzisiaj praktycznie dzień bez telefonu. Jutro planuję tak samo. Taki detoks.
Miałam testować 1 kwietnia ale wredna małpa zawitała już dzisiaj, pokrzyżowała mi plany badaniowe całkowice. Przynajmniej wiem że mogę ten gin z tonikiem. I chyba aż się ubżdryngolę dzisiaj 😁
CoffeeDream, Platynova55, Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
MummyYummy wrote:Przykro mi, że okres pokrzyżował Ci plany związane z badaniami 🫂🫂🫂
2025 jakoś bardziej do mnie przemawia niż 2024 , nie ma co się przejmować trzeba się znowu przytulaćSperanza :), Rachelka23, CoffeeDream, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
MummyYummy wrote:A czujesz się okresowo??
Czy ja wiem. Jako mało czuję to znaczy ani na okres ani na nic innego. Po ostatniej wizycie u ginekologa nie mam nadziei żadnej na ten cykl, więc niech po prostu terminowo okres nadejdzie.
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Hej dziewczyny! Czy do tego wątku można się przyłączyć jeśli wcześniej na miesięcznym z Wami nie byłam? Jakby co się nie obrażę 😅 Mam na razie czerwone światło na starania, ale mam wielką nadzieję, że się to wkrótce odmieni😐
grazka0022, Fermina, Rahia, Rachelka23, Majuna, Pati2804, blob lubią tę wiadomość
-
Jakie ciasta piekłyście w tym roku? Ja kocham piec ale w tym roku totalnie nie mam sił i zrobiłam tylko galaretkowiec Czerwony Kapturek ☺️ także chętnie się dowiem co dobrego zrobiliście w te święta 😍🥰
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Prezesoowa wrote:
Ja też zawsze mam problem z odwróconymi zdjęciami, ale widzę że na ovu wyświetla się w Twoim poście prawidłowo. To ciekawe 🤔Prezesoowa, damrade lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
damrade wrote:Jakie ciasta piekłyście w tym roku? Ja kocham piec ale w tym roku totalnie nie mam sił i zrobiłam tylko galaretkowiec Czerwony Kapturek ☺️ także chętnie się dowiem co dobrego zrobiliście w te święta 😍🥰
Prezesoowa, damrade, CoffeeDream, Majuna, Pati2804, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
damrade wrote:Jakie ciasta piekłyście w tym roku? Ja kocham piec ale w tym roku totalnie nie mam sił i zrobiłam tylko galaretkowiec Czerwony Kapturek ☺️ także chętnie się dowiem co dobrego zrobiliście w te święta 😍🥰
Robię snickersa i babkę kokosową, oba wegańskie bo mamy alergikaPrezesoowa, damrade, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
https://www.instagram.com/reel/C4I-5cPo-HA/?igsh=MTV3cDR6MDZheDR0dw==Malinowysorbet, Prezesoowa, damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:Ja w tym roku robiłam takie
https://www.instagram.com/reel/C4I-5cPo-HA/?igsh=MTV3cDR6MDZheDR0dw==27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Ja już mam pełen brzuszek, bo jesteśmy u teściow 🥰😁 Synek śpi, teściowie w kościele, mąż u kolegi. Mam chatę dla siebie i zaliczam ten wieczór jako najlepszy ze wszystkich dni świątecznych 🤣 Cisza, spokój... Takiego wieczoru potrzebowałam 😁
Pogoda była piękna dzisiaj. Trochę nie jestem przygotowana ubraniowo, bo nie spodziewałam się aż takiego upału. Myślałam, że będzie wiosennie i ciepło po prostu 🙈
Przytulam za biele i 🐒, a oczekującym życzę ⏸️. Czy ktoś zakończy miesiąc i zacznie święta z przytupem? Mocne kciuki!
Ktoś się pytał o objawy ciążowe w 5tc. To u mnie na tym etapie nie było objawów wyraźnych. Jedynie pogorszenie się snu nocnego wybudzanie sie, trudności z ponownym zaśnięciem. W poprzedniej ciąży miałam skurcze" okresowe" dodatkowo. W tej nie. W poprzedniej miałam okresowe piersi, a w tej raz (chwilę po owulacji) poczułam takie napływanie mleka (znam to uczucie z okresu karmienia piersią) a teraz piersi są na przemian twarde i bardziej miękkie. Na pewno w tej ciąży piersi są bardziej wrażliwe i je czuję. Młodości przyszły później.
W sumie to brak objawów jest objawem, bo u mnie miesiączka wywołuje lawinę objawów (wzdęcia, pryszcze, przetłuszczanie się włosów, skurcze, plamienia, poczucie zimna i wiele innych) a ciąża zaledwie ułamek i to nie jednoznacznych 🤣 Taka uboga wersja okresowych objawówelektro96, Zaczarowan, Malinowysorbet, Prezesoowa, Pati2804, MummyYummy, blob lubią tę wiadomość
-
Dropsiku, czyli po prostu z tych wszystkich objawów można naprawdę wróżyć jak z fusów 🤣 Ale z drugiej strony to pocieszające, bo można też pozytywnie się zaskoczyć, jeżeli małpa nie przyjdzie 🤔
Ja już naprawdę w tym cyklu staram się za dużo nie nakręcać i mieć wszystko w pompie, bo mam wrażenie, że niedługo każde pierdnięcie po owulacji wzięłabym za objaw ciążowy 🤪 Dzisiaj apka przesunęła mi małpę na 2.04, czyli w sumie tak jak spodziewałam się jej od początku. Zobaczymy. Zdrowy rozsądek podpowiada mi, że zaskoczenia nie bedzie 😊
Na moim tiktoku nadal szaleją testy ciążowe i wszystkie wróżby pt. jesteś we wczesnej ciąży i dowiesz się o niej na początku kwietnia 🤣 Przewijam te cholerstwa od razu jak widzę, a i tak ciągle wracają 😤Dropsik, Malinowysorbet, Zaczarowan, Prezesoowa, CoffeeDream, Majuna, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
@damrade ja zrobiłam mazurka z kremem pistacjowym i biała czekolada 😊
Melduje, ze przeżyłam ten dzień i nikt nie ucierpiał 😆
Jutro ostatni dzień marca i święta. Sikne sobie dla sportu, ale coś czuje, że to wywoła wilka (🐒) z lasu 😆Dropsik, elektro96, Prezesoowa, damrade, CoffeeDream, Majuna, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Prezesoowa wrote:
To widzę ostro zarobieni byliście w tym przedświątecznym ferworze… 🔥🤪Prezesoowa, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Ja upiekłam babkę cytrynową 😀damrade, Dropsik, CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość