Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj dziewczyny naczelną marudną jestem tu chyba ja 😝
Też mimo że odpuściłam, przynajmniej staram się i już tak nałogowo codziennie o tym nie myślę to w mojej głowie nadal jest ta chęć posiadania dziecka i zastanawiania sie „co jeśli nie wyjdzie?” 🥲
Życie staraczek już takie jest..
U mnie dzisiaj strasznie pochmurno i rano jak wstałam to zaczął padać grad 🫢 później deszcz. Teraz póki co spokojnie. Ale zapowiada się dzień spędzony w domu.
Dzisiaj miałam takie sny, co się obudziłam i zasnęłam spowrotem to co innego. Ogólnie od tygodnia chyba co noc śnią mi się straszne bzdury. Czuje się niewyspana ale chyba nie dam rady sie zdrzemnąć 😔
-
Malinowysorbet wrote:Płakać mi się chce już od tych starań a jednocześnie nie chce się poddawać bo bardzo chciałabym zajść w ciążę. Ale to całe mierzenie temperatury, robienie testów, sprawdzanie macicy, nie ukrywajmy ale celowanie z seksem, to można oszaleć 😮💨 Wiadomo, ze czasami wystarczy raz i sie trafi ale co jesli nie? Mózg staraczki już nigdy nie będzie taki sam, bo ciągle się myśli zeby nie popełnić jakiegoś błędu i dać z siebie wszystko. I mam wrażenie, że w całym tym cyklu jest tylko jakis tydzień kiedy czuje się dobrze i jestem szczęśliwa a pozostałe to przeżywanie i załamywanie ze znowu nie wyszło 🤪 dobra wyrzuciłam to z siebie, może będzie trochę lepiej
Kochana nasza… ♥️ my Cię tu wszystkie rozumiemy chyba jak nikt inny. Chyba wszystkie już przerobiłyśmy ten moment, w którym chciałyśmy powiedzieć „a jeb*ć to wszystko”, bo starania pochłaniają tak wiele wyrzeczeń i wysiłku. Na pewno nie jest łatwo, ale wierzę że na końcu okaże się że było warto, kiedy przytulisz do siebie swoje wyczekane maleństwo. Pozwól sobie upaść, ale tylko na chwilkę.. my Cię tu zawsze podniesiemy, będziesz dalej szła po dzidziolka ramię w ramię z nami ♥️
PS. Widzę, że jesteśmy wpisane razem na testowanie 30.04. Codziennie proszę moją prababcię, żeby tam u góry szepnęła komuś słówko w mojej sprawie, od dzisiaj poproszę ją też o Ciebie, sorbeciku 😘 Babcia Ania to potężna moc w niebie, moja mama u niej wyprosiła już wiele rzeczy… 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2024, 08:39
Pati2804, Malinowysorbet, elektro96, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Platynova55, Majuna, MummyYummy, Dropsik lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
To ja z kolei mam tak, że mam pełen zapał, a im bliżej płodnych to się boję, że się uda (absurd!), a potem znowu mam nadzieję, ze się udało, a im bliżej okresu tym wiem, że nie. Przychodzi okres i znowu pełno motywacji i tak w kółko…
Prezesoowa, Majuna, Rachelka23 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
notsobadd wrote:Kochana nasza… ♥️ my Cię tu wszystkie rozumiemy chyba jak nikt inny. Chyba wszystkie już przerobiłyśmy ten moment, w którym chciałyśmy powiedzieć „a jeb*ć to wszystko”, bo starania pochłaniają tak wiele wyrzeczeń i wysiłku. Na pewno nie jest łatwo, ale wierzę że na końcu okaże się że było warto, kiedy przytulisz do siebie swoje wyczekane maleństwo. Pozwól sobie upaść, ale tylko na chwilkę.. my Cię tu zawsze podniesiemy, będziesz dalej szła po dzidziolka ramię w ramię z nami ♥️
PS. Widzę, że jesteśmy wpisane razem na testowanie 30.04. Codziennie proszę moją prababcię, żeby tam u góry szepnęła komuś słówko w mojej sprawie, od dzisiaj poproszę ją też o Ciebie, sorbeciku 😘 Babcia Ania to potężna moc w niebie, moja mama u niej wyprosiła już wiele rzeczy… 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 10:47
Prezesoowa, notsobadd, Majuna lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Prezesoowa wrote:A nie dałabyś rady odpuścić tego mierzenia, testowania, sprawdzenia, a po prostu co drugi-trzeci dzień? Może to jest klucz do sukcesu przytulam Cię mocno i doskonale rozumiem, czasem chciałoby się po prostu przewietrzyć głowę
No ja zauważyłam, że mam luz taki w głowie tylko w trakcie miesiączki, bo potem czekanie na owu, a potem czekanie czy coś z tego bedzie.
O ja tak samo, jak mam @ i potem te kilka dni płodnych, a po owulacji zbijam pionę z załamką.
Dzisiaj idę do gina i tak mam nadzieję, że mnie troche pocieszy.Liyss🧚🏻, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesoowa wrote:A nie dałabyś rady odpuścić tego mierzenia, testowania, sprawdzenia, a po prostu co drugi-trzeci dzień? Może to jest klucz do sukcesu przytulam Cię mocno i doskonale rozumiem, czasem chciałoby się po prostu przewietrzyć głowę
No ja zauważyłam, że mam luz taki w głowie tylko w trakcie miesiączki, bo potem czekanie na owu, a potem czekanie czy coś z tego bedzie.Prezesoowa lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
Prezesoowa wrote:Trzymam kciuki za wizytę o której mamy tuptać pod gabinetem?
@Liyss🧚🏻 a co z Twoją wizytą? O której mamy czekać?
U mnie 15:30 Ale dam znać pewnie z godzinę po, bo jeszcze lecę później załatwić parę spraw.Prezesoowa, Vienna, Pati2804, MummyYummy, Dropsik lubią tę wiadomość
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
🔜
10.02 - drożność
Malinowysorbet wrote:Ojej 🥺🥺 przyznam szczerze, że spłakałam się jak bóbr 🥺 moja babcia tez miała na imię Ania i byla najkochańsza ❤️ dziękuję Ci ❤️
Co dwie Anki to nie jedna! ♥️ Jak się wezmą razem do działania to się nawet nie obejrzymy i będzie po sprawie 😘 Głowa do góry, mamy cel do osiągnięcia! ☺️🫶🏻Prezesoowa, Malinowysorbet, MummyYummy lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesowa, jak ma się tata?
Prezesoowa lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Malinowysorbet wrote:Właśnie boję się, że jak odpuszczę testowanie to będę panikować, że przegapię ten moment i niestety nie mam już takiego libido żeby już parę dni po miesiączce regularnie co 2 dni cały czas 🤪 na takim luzie to próbowaliśmy do stycznia, bez żadnych pozytywnych efektow niestety...
Przemyśl to, bo być może po prostu masz za dużo tego na głowie… 😘 Spokój też jest ważny 😊Prezesoowa, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
@Liyss🧚🏻 a co z Twoją wizytą? O której mamy czekać?
Kochana, ja trzymam kciuki, żebyś szybko na nowo weszła w tą rzeczywistość po tym krótkim wyjeździe 🥹✊🏻
Ja dziś wizytuje o 16:40. Idę do nowego gin z wszystkimi wynikami, jakie mam. Jestem ciekawa czy coś pomoże i czy w końcu to będzie ten lekarz 🥹
grazka0022, elektro96, Vienna, Prezesoowa, Majuna, Platynova55, MummyYummy, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss🧚🏻 wrote:Kochana, ja trzymam kciuki, żebyś szybko na nowo weszła w tą rzeczywistość po tym krótkim wyjeździe 🥹✊🏻
Ja dziś wizytuje o 16:40. Idę do nowego gin z wszystkimi wynikami, jakie mam. Jestem ciekawa czy coś pomoże i czy w końcu to będzie ten lekarz 🥹
To kciuczki ✊🏻 Ja też idę do nowej, tzn dopiero 2 raz, ale za pierwszym dopiero mi zleciła co mam robić, a dziś idę z wynikami.Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
🔜
10.02 - drożność
Dla mnie w tych staraniach najgorsze jest to, że ja nie jestem w ogóle cierpliwa i mam w sobie praktycznie zero takiej pokory. Zawsze działałam ekspresowo, jak coś chciałam to dążyłam do tego i to miałam. Nie potrafię siedzieć na dupie i czekać, aż przyjdzie samo, ja muszę działam i mieć. A tu działam już dość długo i nie mam 😂 i ciągle muszę czekać… na owu, na okres, na wizytę, na wyniki… w międzyczasie infekcje, cykle bezowulacyjne, choroby… i tak straszliwie mnie to wkur*ia ze w tym przypadku nie na wszystko mam wpływ i czekam czekam czekam…. Nosi mnie to strasznie 🙊
Malinowysorbet, Suzie, Prezesoowa, Chmurka21, Leśneintro, Platynova55, MummyYummy, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dzień dobry w ten obrzydliwie pochmurny dzień 🙄
Dobrze że mam dziś wolne, bo totalnie nie chce mi się wynurzać z domu, nawet pies jak zobaczył deszcz to odmówił spaceru 😂
Trzymam kciuki żeby ten tydzień zaskoczył nas nowymi ⏸️✊Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Dziękuję dziewczyny jesteście kochane ❤️ i jak widać, w mniejszym lub większym stopniu razem jedziemy na tym samym wózku. Fajnie, że możemy się tu wygadać 😘
notsobadd, Vienna, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Majuna, Gregorka, Rachelka23, Pati2804 lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
elektro96 wrote:Powiem Ci szczerze, że ja odpuściłam testy owu bo dla mnie to była za duża presja… teraz po prostu obserwuję siebie - śluz i objawy. Od tego cyklu mierzę tempkę, ale to tak bardziej z ciekawości 😊
Przemyśl to, bo być może po prostu masz za dużo tego na głowie… 😘 Spokój też jest ważny 😊
Ja tak samo. Na razie testów owu nie planuję robić, chciałabym jak najwięcej luzu o ile się da.Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
notsobadd wrote:Dla mnie w tych staraniach najgorsze jest to, że ja nie jestem w ogóle cierpliwa i mam w sobie praktycznie zero takiej pokory. Zawsze działałam ekspresowo, jak coś chciałam to dążyłam do tego i to miałam. Nie potrafię siedzieć na dupie i czekać, aż przyjdzie samo, ja muszę działam i mieć. A tu działam już dość długo i nie mam 😂 i ciągle muszę czekać… na owu, na okres, na wizytę, na wyniki… w międzyczasie infekcje, cykle bezowulacyjne, choroby… i tak straszliwie mnie to wkur*ia ze w tym przypadku nie na wszystko mam wpływ i czekam czekam czekam…. Nosi mnie to strasznie 🙊
notsobadd, Prezesoowa, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Kciuki ! Daj znać po, oby coś doradziła patrząc na wyniki 🥹😘Prezesoowa, grazka0022 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️