Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewczyny
powoli do Was wracam Prezesowa dobrze, że zaznaczyłaś mi @ bo przyszła 11 kwietnia Dobrze, że nie w sobotę ( bo bóle pierwszego dnia mam okropne).
Muszę się wczytać ale z tego co widzę, jest temat zup uwielbiam wszystkie, w każdej postaciMummyYummy lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj ciąg dalszy pomidorowej
Prezesoowa, blob, Malinowysorbet, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Nie chciałabyś sprzątać po tym gotowaniu, bo to niestety nie idzie w parze... Co najmniej jakby do ugotowania czegoś wymagane było wysadzenie połowy kuchni
blob lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Prezesoowa wrote:Nie chciałabyś sprzątać po tym gotowaniu, bo to niestety nie idzie w parze... Co najmniej jakby do ugotowania czegoś wymagane było wysadzenie połowy kuchni
Kochana, mój jak ostatnio zadzwonił jak byłam na paznokciach, że zrobi mielone to bałam się do domu wrócić. Ja nie mam pojęcia jak to jest, że jak facet gotuje to razem z nim gotuje podłoga, zlew, i drzwi do lodówki bo wszystko solidarnie upierd…. 🤪blob, Malinowysorbet, Prezesoowa, KejtKa, MummyYummy, elektro96, Liyss🧚🏻, Pati2804, Rachelka23 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:ooo kopytka uwielbiam - z masłem i cukrem, albo z sosikiem grzybowym och jakbym zjadła.. Ty zła kobieto, teraz oprócz tarty to będę w weekend naparzać kopytka
Prezesoowa, notsobadd lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Kochana, mój jak ostatnio zadzwonił jak byłam na paznokciach, że zrobi mielone to bałam się do domu wrócić. Ja nie mam pojęcia jak to jest, że jak facet gotuje to razem z nim gotuje podłoga, zlew, i drzwi do lodówki bo wszystko solidarnie upierd…. 🤪
O tak, jak mój ostatnio robił gołąbki, to potem przez godzinę szorował garnek, bo go zjarał 🙈 o syfie wszędzie nie wspomnę 🙈Prezesoowa, MummyYummy, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
blob wrote:przyznam Wam się, że jak czasem gotuję - np. jak robię jakieś leczo czy coś , gdzie jest dużo krojenia obierania - to też syfu narobię o tyle dobrze, że nikt po mnie nie musi sprzątać - bo sama się wkurzam na ten bałagan
Dobra to teraz ja sie przyznam! Nie umiem smażyć, jak robimy np naleśniki to ja robie ciasto a mój smaży Ja wszystko spaleblob, MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
To u mnie ja robię więcej bałaganu przy gotowaniu. Mąż jak gotuje to od razu sprząta.
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
nick nieaktualnygrazka0022 wrote:Dobra to teraz ja sie przyznam! Nie umiem smażyć, jak robimy np naleśniki to ja robie ciasto a mój smaży Ja wszystko spale
-
blob wrote:mi smażenie też kiepsko wychodzi , no np. kotlety schabowe słabo mi wychodzą - a niby nie da się tego zepsuć lepiej mi wychodzą potrawy, które się gotuje albo piecze w piekarniku
Spoko, da się zrobić schabowe w piekarniku Robiłam kilka razy i wychodząblob, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
🔜
10.02 - drożność
nick nieaktualny
-
blob wrote:jakoś specjalnie je robisz?
Niee, schabowe robie normalnie. A pieke tak jak tu:
https://pysznieczyprzepysznie.pl/kotlety-schabowy-z-piekarnika/
My jeszcze lubimy z serem to tak z 5 min przed końcem nakładam na nie ser i są eleganckieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2024, 14:04
Prezesoowa, blob, Dropsik lubią tę wiadomość
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
🔜
10.02 - drożność
Apropo, rozmowa sprzed chwili:
Jak poproszę, żeby coś zrobił a nie ma jednego składnika to jest error, system zawieszony, błąd komunikacji z serwerem. Nie ma w lodówce - koniec. Trzeba przywrócić ustawienia fabryczne i przypomnieć, że istnieje coś takiego jak sklep 😂Prezesoowa, MummyYummy, blob, Malinowysorbet, Dropsik, elektro96, Liyss🧚🏻, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻