Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Hej 🌸 Miłego dnia 🩷☺️
Trzymam kciuki za wszystkie dziś tego potrzebujące ✊
U mnie pogoda póki co ładna. Słoneczko na niebie jest, ale chmury nadciągają... 😟
Mnie lekki katar złapał, ale mam nadzieję, że się nie rozwinie i zwalcze to nie faszerując się lekami. 🙄 Ale czytam, że nie tylko mnie coś bierze... Także zdrówka Dziewczyny! 🩷
U mnie wczoraj była owulka, dała o sobie znać dość boleśnie. A dziś skok temperatury, także nie mam wątpliwości. Podziałane co się dało. 😅
A co do presji, to wczoraj też byliśmy już trochę zmęczeni. I tylko ja wiedziałam o owulce, więc jakoś go nakręciłam, ale ciężko jest, gdy przychodzi zmęczenie, a w głowie presja do działania.
@Rachelka Ja również nie umiem szukać w lumpach. Męczy mnie to. Zresztą... Ja się często frustruję jak online robię zakupy, a co dopiero tam 😀
Trzymamy kciuki👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
22/08 37+1, 3401g 💪🏻
📆 Kalendarz
5/09 gin
-
Jeny, mimo wszystko jakoś mi lżej, że nie tylko ja tak odwaliłam. Najgorsze jest to, że ja sama sobie wkręciłam, że jak się nie kochaliśmy w ten dzień tylko dzień czy dwa wcześniej to już nic z tego i generalnie spisałam cykl na straty 🙈 Ja nie wiem jak te nasze mózgi czasami funkcjonują… Mam generalnie wrażenie, że strasznie uraziłam jego męskość i obwiniłam, a potem do mnie dotarło że nasze niepowodzenia to tak naprawdę moja „wina” a on nigdy nic ni powiedział w takim kontekście…
No wariatka, mówię Wam 😂 dzień po owu, a ja już czekam na okres i planuje kolejny cykl 😂elektro96, Zaczarowan, blob, Malinowysorbet, Pati2804, KejtKa, Rachelka23, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Jesteście kochane, że nie oceniacie ♥️
Majuna, Zaczarowan, blob, CoffeeDream, Malinowysorbet, Pati2804, Vienna, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:Hej 🌸 Miłego dnia 🩷☺️
Trzymam kciuki za wszystkie dziś tego potrzebujące ✊
U mnie pogoda póki co ładna. Słoneczko na niebie jest, ale chmury nadciągają... 😟
Mnie lekki katar złapał, ale mam nadzieję, że się nie rozwinie i zwalcze to nie faszerując się lekami. 🙄 Ale czytam, że nie tylko mnie coś bierze... Także zdrówka Dziewczyny! 🩷
U mnie wczoraj była owulka, dała o sobie znać dość boleśnie. A dziś skok temperatury, także nie mam wątpliwości. Podziałane co się dało. 😅
A co do presji, to wczoraj też byliśmy już trochę zmęczeni. I tylko ja wiedziałam o owulce, więc jakoś go nakręciłam, ale ciężko jest, gdy przychodzi zmęczenie, a w głowie presja do działania.
@Rachelka Ja również nie umiem szukać w lumpach. Męczy mnie to. Zresztą... Ja się często frustruję jak online robię zakupy, a co dopiero tam 😀
Zdrówka dla Ciebie 😘
i oczywiście czekamy na efekty działania! 🤪CoffeeDream lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Nic straconego, plemniki mogą nawet 5 dni poczekać na komórkę jajową 🤞 🤞 🤞
A to wcale nie jest ani Twoja, ani jego wina. Za takie teksty będą solidne kary, np. w pociągu dostaniesz miejsce stojące, a dziś stania kilka godzin, więc uważaj
Problem jest taki, że nasze mózgi w momencie rozpoczęcia starań zastrajkowały i mają na nas wywalone
Ależ ja to wszystko w teorii wiem! 🤪 Nie chciałybyście widzieć mojej historii przeglądania wczoraj po 23. 584939 artykułów o drodze plemnika, czasie zaplodnienia i w ogóle xD ja jestem jakaś nienormalna, przysięgam 😂 wstyd mi dzisiaj.
Tak jak mówisz, mózgi nas opuściły ewidentnie 🙈🙈🙈Prezesoowa, blob, Malinowysorbet, elektro96, Vienna, Dropsik, KejtKa lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Ależ ja to wszystko w teorii wiem! 🤪 Nie chciałybyście widzieć mojej historii przeglądania wczoraj po 23. 584939 artykułów o drodze plemnika, czasie zaplodnienia i w ogóle xD ja jestem jakaś nienormalna, przysięgam 😂 wstyd mi dzisiaj.
Tak jak mówisz, mózgi nas opuściły ewidentnie 🙈🙈🙈
Tak na pocieszenie powiem, że w moim szczęśliwym cyklu, myślałam dosłownie, że nic z tego. Był może raz/dwa seksik i tylko tyleTo był ten cykl kiedy miałam już dosyć 😂😂
notsobadd, blob, CoffeeDream, Majuna, Malinowysorbet, Prezesoowa, elektro96, pp2018, Suzie, Pati2804, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Niech pierwsza rzuci kamieniem ta, która nigdy tego nie robiła
Ja dzisiaj miała wkrętkę, że może jednak jestem w ciąży i kusiło mnie, żeby siknąć na test, bo te skurcze macicy to pewnie poronienie, a że po drodze miałam okres to nic, przecież się zdarzachcesz coś jeszcze wiedzieć?
Dobra, jak już Prezesowej odwala to czuję się lekko rozgrzeszona 🤪
Jeśli mogę Ci zadać niedyskretne pytanie - od nowego cyklu ruszacie dalej ze staraniami rozumiem po ostatnich zapewnieniach męża?Prezesoowa lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Zaczarowan wrote:Tak na pocieszenie powiem, że w moim szczęśliwym cyklu, myślałam dosłownie, że nic z tego. Był może raz/dwa seksik i tylko tyle
To był ten cykl kiedy miałam już dosyć 😂😂
Nie dawaj mi nadziei, dobij ją! 😂😂Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dziewczyny czy takie testy
https://www.aptekarosa.pl/produkt/48787-milapharm-test-plodnosci-meskiej-1-sztuka.html
Mają jakąś wartość? wiecie coś?
Bo zastanawiam się nad tym, żeby mojego biednego przyszłego męża nie stresować badaniem nasienia.
Ale coś nie wiem czy w to wierzyć.Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Dziewczyny czy takie testy
https://www.aptekarosa.pl/produkt/48787-milapharm-test-plodnosci-meskiej-1-sztuka.html
Mają jakąś wartość? wiecie coś?
Bo zastanawiam się nad tym, żeby mojego biednego przyszłego męża nie stresować badaniem nasienia.
Ale coś nie wiem czy w to wierzyć.grazka0022, notsobadd, blob, Dropsik lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
No też mi się tak wydawało, ale myślałam, że może którejś się sprawdziłoStart starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
blob wrote:Każda z Nas czasem zrobi, powie coś czego później żałuje, nie obwiniaj się za mocno. Powiedz mężowi, że dzieciątka najczęściej " wychodzą z przytulanek " ( przepraszam, za takie słowa) przed ovu, że to nie jego wina. Jestem pewna, że zrozumiał, że trochę z bezsilności tak powiedziałaś.
Mówi, że jest głodny i zaglądał do lodówki. I ja do niego podchodzę i mówię, że ja mu zrobię jakąś pyszną kolację, za chwilkę i tak wzięłam go za rękę, podeszliśmy do łóżka usiadł sobie i mu mówię - ale najpierw moja kolacja 😅 i już nie miał jak uciec 😅
Dzień wcześniej też mieliśmy przytulankiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2024, 10:30
blob, Malinowysorbet, CoffeeDream, Vienna, notsobadd, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Lauraa lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 10.09- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:Taką mam nadzieję, ale czy ja wiem co staremu odwali? będę zmuszona poczekać i się przekonać, ja jestem gotowa i czekam na jego krok
A wybierasz się na jakiś monit w przyszłym cyklu?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyMajlen wrote:A ja mojemu ostatnio w dzień owulacji to tak zrobiłam
Mówi, że jest głodny i zaglądał do lodówki. I ja do niego podchodzę i mówię, że ja mu zrobię jakąś pyszną kolację, za chwilkę i tak wzięłam go za rękę, podeszliśmy do łóżka usiadł sobie i mu mówię - ale najpierw moja kolacja 😅 i już nie miał jak uciec 😅
Dzień wcześniej też mieliśmy przytulankimój by bardzo chciał, żebym sama tak inicjowała
mam jeszcze plamienie, ale hmm dziś środa dzień ...
Majlen, notsobadd lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:A ja wam powiem, że im bliżej płodnych to mąż jest gotowy do działania w każdym momencie, a ja zaczynam czuć presję...
A kiedyś jak mi się chciało i miałam zaloty, to on mi z tekstem wyskoczył
' a po co teraz, jak nie masz płodnych' 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2024, 10:37
pp2018, blob, CoffeeDream, Suzie, Zaczarowan, notsobadd, Malinowysorbet, Dropsik, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 10.09- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Pati2804 wrote:O której ten pociąg do gabinetu ? 😅
Właśnie też miałam pytaćPati2804 lubi tę wiadomość
👩30👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍