Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Chyba widzę nowy fotel w tle ♥️ jak się sprawdza?29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
https://ibb.co/HNL1CHw
https://ibb.co/0sX86XJ
Wooow, raj!! 😍👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
elektro96 wrote:Chyba widzę nowy fotel w tle ♥️ jak się sprawdza?
Czy Twój mąż już wrócił? Czekam w napięciu na wieści od Ciebie 😘Prezesoowa, KejtKa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Speranza :) wrote:https://ibb.co/MVPyfCW
https://ibb.co/HNL1CHw
https://ibb.co/0sX86XJ
Wooow, ale tam pięknie!👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Oddzywam się po skończonych pazurach 😉
Nie robiłam jednak kwiatków
@Paima niech twoje maleństwo rośnie zdrowe 😘
A co do grupy na mess, to ja jestem na nie 🫤
Z doświadczenia wiem, że to jest nie do ogarnięcia. Byłam w grupie 7-osobowej i serio nie dało się tak odpisywać, jak na forum. Tu jesteśmy w stanie ogarniać i mieć porządek, można wrócić do wiadomości patrząc na godzinę, a na messenger cały czas przewijać, no nie widzę tego.. głosówek też nie lubię, a do tego wstawiania zdjęć przez stronę, to już się przyzwyczaiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2024, 19:33
Speranza :), Paima, Majuna, MummyYummy, Suzie, Rachelka23, Vienna, notsobadd, Dropsik, elektro96, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻, Chmurka21, Prezesoowa, Zaczarowan, KejtKa, Pati2804, CoffeeDream, Gregorka, Lauraa, blob lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Zgadzam się z Majlen, takie zbiorowe grupy na komunikatorze średnio się sprawdzają. A głosówek też nie lubię, dla nagrywającego jest to wygodne, ale odsłuchiwać nie zawsze ma się czas albo możliwość
Chmurka21, CoffeeDream lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:50
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
.
MummyYummy, elektro96, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
.
MummyYummy, Suzie, Speranza :), Chmurka21, blob lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
12.2024 💔
_____
Majlen wrote:Oddzywam się po skończonych pazurach 😉
Nie robiłam jednak kwiatków
@Paima niech twoje maleństwo rośnie zdrowe 😘
A co do grupy na mess, to ja jestem na nie 🫤
Z doświadczenia wiem, że to jest nie do ogarnięcia. Byłam w grupie 7-osobowej i serio nie dało się tak odpisywać, jak na forum. Tu jesteśmy w stanie ogarniać i mieć porządek, można wrócić do wiadomości patrząc na godzinę, a na messenger cały czas przewijać, no nie widzę tego.. głosówek też nie lubię, a do tego wstawiania zdjęć przez stronę, to już się przyzwyczaiłam
Widzę, że kolejna z nas zrobiła french 😎notsobadd, Majlen lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Majuna wrote:Piękne, uwielbiam takie klasyczki, sama popylam głównie w nudziakach. Latem mnie czasem najdzie na kolor. 😁
Majuna lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
@Speranza, piękne widoki. Mam nadzieję, że porządnie odpoczęliście. 😁
@Majlen, piękne pazurki.Speranza :), Majlen lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
MummyYummy wrote:@elektro, przybijam piątkę z przeziębieniem... Właśnie grzeję się pod kocykiem, zimno mi, bolą mnie gardło i kości 🙄 Zdrówka 😘
@Liyss, współczuję przerwy w śnie w nocy, to pewnie wynika że stresu 🫂 Do piątku już tylko kawałeczek!
@Anonim, Wam również życzę zdrówka 😘
@blob, kocham quiet luxury ♥️
@notsobadd, przytulam mocno 🫂🫂🫂 Czasem tak się po prostu dzieje, że jest w nas dużo emocji i ciężko nam je w sobie dusić 😘 Nie obwiniaj się, Kochana, to jest trudna sytuacja dla Was obojga.
@Majlen, to jest bardzo dobry sposób 🤭 A tekst męża też dobry, po co 🤣
@Prezesoowa, rozczulił mnie ten pociąg 🥺🥺🥺 Ojeju, to jest piękne, Dziewczyny, że mały taka wspaniałą grupę ♥️♥️♥️
@Julixxx, hej! Bardzo mi przykro, że tak się męczysz z torbielami 🫂 Niestety, tak jak piszą Dziewczyny, najpierw trzeba zażegnać ten problem, żeby przystąpić do dalszych działań. Długo się staracie? Ile już miesięcy bierzesz metforminę? Jaką dawkę? Czy to jest doktor na K (nie wiem, czy tak możemy tu operować nazwiskami 😉) z Bociana?
@Paima, barszcz 😋😋😋 No teraz to mam smaka 🤭
@Prezesoowa, o dziwo bardzo dobrze 🤪 No nie powiem, jest poprawa w jego zachowaniu, może ja też staram się wykazać się większym zrozumieniem. Dobrze, że ze mną pojechał ♥️
Ogólnie po badaniu zaczęłam lekko plamić... Domyślałam się, że po pobraniu materiału do cytologii, ale wtedy też mnie bardzo uspokajał. Zadzwoniłam do swojego gina, bo przecież bym nie wytrzymała z takim ciśnieniem. Potwierdził, że to raczej od tego, zapytał, jakie plamienie, a że było go nie za dużo i to raczej taki śluz podbarwiony na brązowo, to powiedział, że jeśli do jutra minie, to na spokojnie. Teraz już nic się nie dzieje na szczęście ♥️ Ale potwierdzam, okropne doświadczenie, a u mnie był jeszcze jakiś powód mechaniczny, to naprawdę jeszcze bardziej współczuję takich doświadczeń innym kobietom 🥺
@Majuja, dobrze, że jesteś ♥️ i lajkujesz 🤪 Oby przesilenie szybko Ci odpuściło! Pożyczyłabym smacznej kawusi, ale to o jakieś 6 godzin za późno 😅
@Dropsiku, dziękuję za radę ♥️ Może rzeczywiście tym się kierował, a jednak USG było naprawdę niedawno, więc uzbrajam się w cierpliwość 💪
@Iskiereczka, witaj!
@grazka, potwierdzam, nerw też może być objawem ciąży 😉 Ja w pierwszych tygodniach mogłabym zagryźć każdego, kogo spotkałam i to o byle co 😅 Na szczęście dzieci i Mąż byli w miarę bezpieczni 🤪
@Prezsoowa, życzę powodzenia ✊💪 To na pewno trudna decyzja, ale nie ma sensu się męczyć. A mąż jest niezadowolony z uwagi na dojazdy?
@Paula, fakt, 2 USG na ciążę to kosmos 🤯 Z jednej strony pisze się o tym, że w Polsce za bardzo chuchają, ale z drugiej to, oczywiście moim zdaniem, inne kraje trochę przesadzają z takim podejściem.
@Fermina, super, że zajrzałaś ♥️ Mam nadzieję, że w rodzinie wszystko ok.
Ja myślę, że tutaj rzeczywiście jest łatwiej nadrobić, bo jak na Messengerze zatrzymasz się w jednym miejscu, a ktoś w między czasie coś napiszę, to znowu zjazd na dół i szukanie 🤪 A ja dziś nadrabiam ponad 20 stron, także... 😅
@elektro, czy to jest buraczkowa? 🤤🤤🤤 Jeju, nadrabiam Was i tylko mówię do Męża: "zjadłabym placuszki, zjadłabym barszcz, zjadłabym chłopski garnek, zjadłabym schabowe, zjadłabym zupkę" 🤣
@Iskiereczka, ja stosowałam metforminę, ale Merformax, między innymi z uwagi na IO, ale głównym powodem było unormowanie pracy jajników.
@Malinowysorbet, Tobie również życzę zdrówka 😘 Jeju, ale wiele z nas coś złapało 🤧
@Paima, fantastyczne wieści ♥️♥️♥️ Cudowny człowieczek 🥺🥺🥺 Cioteczki witają!
@notsobadd, super, czyli owu była 💪♥️ Z jednej strony nie popieram przyjmowania leków bez powodu, z drugiej może warto wprowaadzi, żeby zyskać pewność, że już w 100% jest ok. Sama miałabym dylemat. A z drożnością podbijam, warto zrobić 💪
@Speranza, super, że odpoczynek był udany ♥️ Jakie widoki 😍 Trzymam kciuki, żeby wietnamskie starania było owocne ✊✊✊
@Majlen, ale pazy piękne 🥰
Kobieto, jak ja Cię zawsze podziwiam że jesteś w stanie się do wszystkich odnieść! 🙊
Współczuję nerwów związanych z plamieniem, ale najważniejsze że już jest okej ♥️MummyYummy, Prezesoowa, CoffeeDream, blob lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Majlen wrote:Mi ostatnio takie neutralne pasują. Jakoś nie widzę siebie narazie w kolorze 😁 mam na przemian french I babyboomer
Ja właśnie zawsze robię takie nudziaczki i moja stylistka zawsze się śmieje, że u mnie to wiecznie ślubne 😂 Ale ja tak nie cierpię kolorów i wzorkow, chyba że bardzo delikatne. Raz zaszalałam z czarnymi i były super, szkoda że piękne tylko przez tydzień zanim się całe nie porysowały 🤪👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Czy Twój mąż już wrócił? Czekam w napięciu na wieści od Ciebie 😘
notsobadd, Majuna, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Chmurka21, Vienna, Prezesoowa, Pati2804, Dropsik, CoffeeDream, blob lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Wysłałam zaproszenie, zaakceptuj jak możesz 🙊👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻