Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry Kochane
U nas znowu ponuro i zimno, ale to nic, życzę Wszystkim miłego dnia
Notsobadd pięknie, że owulka była
Speranza pozytywnie zazdroszczę wyjazdu, super, że odpoczeliście, widoki przepiękne
Majlen ekstra pazy
Idę nadrabiać dalej
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Mój stary wczoraj zamówił na kolację pizzę, ale stwierdził, że od dzisiaj to on już wraca do zdrowych nawyków 🥹 Mówi, że dzisiaj wraca na siłkę, bo doczytał że aktywność fizyczna podnosi testosteron i dowiedział się, jakie produkty mają najwięcej antyoksydantów… a później poszedł spać, bo „sen też jest ważny” 🥹🤣
No normalnie wzrusz 100%… widzę, że dostał skrzydeł po tej wizycie.Malinowysorbet, Zaczarowan, blob, Prezesoowa, MummyYummy, notsobadd, Majuna, Gregorka, Leśneintro, Chmurka21, Amira, grazka0022, CoffeeDream, Dropsik, Vienna, Liyss🧚🏻, Pati2804, KejtKa, Lauraa lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
nick nieaktualnyElektro super, że jest poprawa z wynikami męża, to duży krok, będzie tylko lepiej super, że mąż podbudowany i tak się stara a wiadomość o koleżance z pracy - mnie strasznie dołują takie informacje, robię USG piersi co rok, ale ciągle obawiam się najgorszego.
elektro96 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Podbijam apel @Pati 🔝
Kiedyś usłyszałam mądrą rzecz - w samochodzie jesteśmy zmuszone co roku zrobić przegląd. Wymienić olej, klocki. Dlaczego sobie nie robimy takiego obowiązkowego przegladu?
USG piersi, cytologia, morfologia, badanie moczu i ja dorzucam jeszcze oglądanie znamion dermatoskopem - to tylko kilka rzeczy a jakich istotnych ☺️
Czuję okropne zmęczenie materiału, leżę już w łóżku i planuję szybciej iść spać, dlatego żegnam się chyba już z Wami na dzisiaj, co bym jutro na pociąg nie zaspała bo mnie do @elektro nie zabierzecie 😂
Dobrej nocki 🫶🏻😘 -
Majuna wrote:Dzień dobry! Dobrego dnia!
@Suzie u mnie śliczne słonko 🌞, ale temp. również 0. 🙄 ja wczoraj na spacerze byłam w kurtce zimowej, bo tak wiało... 😑 gdzie ta wiosna?
@Prezesoowa dobry sen 😁 ja bardzo nie lubię tych gonitw we śnie. Bardzo często kiedyś miałam sny, że chcę biec, a nie mogę lub nie mogę czegoś dogonić. Okropne uczucie. 🤨
@Lyiss moje kciuczki lecą!
Czekam już na stacji!
PS. Odjazd ze stacji "Staraczkowice" 😅
U mnie nawet słońca nie ma. Wyjęłam szal jesienny do płaszcza wiosennego.Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
elektro96 wrote:Mój stary wczoraj zamówił na kolację pizzę, ale stwierdził, że od dzisiaj to on już wraca do zdrowych nawyków 🥹 Mówi, że dzisiaj wraca na siłkę, bo doczytał że aktywność fizyczna podnosi testosteron i dowiedział się, jakie produkty mają najwięcej antyoksydantów… a później poszedł spać, bo „sen też jest ważny” 🥹🤣
No normalnie wzrusz 100%… widzę, że dostał skrzydeł po tej wizycie.
Słodkie..❤️elektro96, Majuna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
@MummyYummy dużo zdrówka 😘
@Liyss trzymam kciukasy i przesyłam dobre myśli 😊
@Elektro96 @Smerfetka mocne kciuki ✊️
Dzień dobry,
Paskudnie zimno i mokro 🥶MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Dzień dobry dziewczyny! ❤️ Dobrego dnia!
W nocy tak mnie nawalała głowa.. tragicznie! 🤬 walczyłam ze sobą, by nie wziąć tabletki.
Liyss- Kciuki za operacje męża! 🫂
Jejku tak.. sny, w których gdzieś gonimy, szukamy są najgorsze 🫣
MummyYummy jak robiłam badania na NFZ, to normalnie szlam do labu, oni dawali mi kod dostępu, a następnie kierowałam się z tymi badaniami do gin. Nie wiem jak z cytologią było, ale kojarzę, że działało to na zasadzie, że jak zły wynik to zadzwonią.
MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Na pewno warto dorzucić dodatkową dawkę witaminy C np. 1000, dobry magnez i Omegę - u facetów też jest bardzo ważna.
Co do tego tenfertilu to też nie jest najlepszy preparat, bo ma koenzyn q10 w postaci ubichinonu, a dużo lepszy jest ubichinol no i dawka też jest malutka, bo w 4 kapsułkach tylko 40 mg, więc mógłby dorzucić 50 mg ubichinolu. Dużą wadą jest też B12 w formie cyjanokobalaminy, która jest gorsza od metylokobalaminy, a nawet dobrze wchłanialna metylokobalamina wchłania się tylko w 1%. Wg mnie witaminy E i selenu (który tu jest w bardzo dobrej formie) też nie jest za wiele29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
To napewno to! 😘MummyYummy lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Mój stary wczoraj zamówił na kolację pizzę, ale stwierdził, że od dzisiaj to on już wraca do zdrowych nawyków 🥹 Mówi, że dzisiaj wraca na siłkę, bo doczytał że aktywność fizyczna podnosi testosteron i dowiedział się, jakie produkty mają najwięcej antyoksydantów… a później poszedł spać, bo „sen też jest ważny” 🥹🤣
No normalnie wzrusz 100%… widzę, że dostał skrzydeł po tej wizycie.
Wzrusz… 🥹 Ale chlopak walczy, super 💪🏻🫶🏻Prezesoowa, Gregorka, elektro96, blob, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
elektro96 wrote:Dziękuję ♥️ może po prostu wybierze to opakowanie, które kupił, a dalej lepiej kupić to co najważniejsze osobno?
Mój tez brał tenfertilOn i pamietam, że dokładał sobie Koenzymq10, Magnez i coś tam jeszcze (nie mogę znaleźć kartki z kliniki niepłodności ) 😂
A ponadto powiem- PREZESOWA jaka ty masz wiedzę! Nie bez przyczyny taki nick 😂👏🏻👏🏻👏🏻❤️Prezesoowa, notsobadd, elektro96, MummyYummy, blob, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Amira wrote:Dzień dobry dziewczyny, mój nastrój dzisiaj daje mi się we znaki...🤦🏻♀️ Irytuje mnie wszystko i każdy kogo spotkam🤦🏻♀️ ja już w pracy, a tak mi się chce że hej... Ledwo z łóżka się podnioslam. Dziś temp 37.18, a na porannej toalecie , na papierze zaobserwowałam malutkie kropeczki krwi... Ledwo widoczne... Mój organizm mnie wykończy psychicznie. Podziwiam te kobiety, którym wszystko jedno ...
@prezesowa ja jak zwykle siadam przy oknie w naszym pendolino 😂
Małe kropeczki na 4 dni przed @ 🤔 a temp i tak wciąż wysoka, daj znać jak sytuacja będzie się rozwijać. No i łączę się w tej niepewności...Amira lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
04.24 metformina
08.24 leczenie doksycyklina
01.25 leczenie metronidazol + tarivid
🧔🏻♂️ 36