X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba na weeeknd zniknę z radaru, a na pewno dzisiaj. Dobrze że testowałam dzisiaj, a nie wczoraj. Najgorsze że okresu też nie mam jeszcze. Dzięki za tulaski ❤️ A co do wątku kwietniowego to faktycznie atmosfera tam siadła od jakiegoś czasu.. Miłego weekendu wam życzę. Trzymajcie się ❤️

Lauraa, Vienna, Prezesoowa, Dropsik, Gregorka, Zbuntowana, Amira, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    To dotyczy tylko nabiału z niepasteryzowanego mleka. Ja jem wszystko tylko patrzę jakie mleko było użyte i 9/10 to pasteryzowane, więc problemu nie ma w sumie. Normalnie kupuje parmezan albo jakiś ser parmezan podobny.

Właśnie przy fetach widzę, że jest pasteryzowane (choć na ten, która miałam w domu było napisane tylko „mleko”), a teraz przeglądam sobie stronę Auchana i rzeczywiście sporo jest tych dojrzewających opisanych jako pasteryzowane, część jako niepasteryzowane, ale przy wielu nie jest nic napisane 😳🙄 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Tutaj racja, ale nie ma tego złego - na sali poporodowej sobie odbijesz i mąż zrobi Ci ucztę samych ulubionych rzeczy 🤣 🥰

Sushi też, laski, możecie, ale pieczone lub smażone, nie to z surową rybą 😊

Najgorzej, moja ulubiona kombinacja to ta z surowym łososiem 🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde im dalej wchodzę w Internety tym większe rozbieżności z tymi serami, do głowy dostać można 🤣

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Ja też lubię,ale siedziałam cicho. Nie planuję teraz z wami pić. Lubię tego glutka sobie gryźć i cedzić przez zęby 🙈🙈
    Ej, mam to samo!😄🙈

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Wracam z treningu 💪 W domu czekają na mnie jabłka pod kruszonką 🥰🥰 z lodami 😎
    Słońce wyszło, zimno jak nie wiem, ale jednak ciut z tym słońcem przyjemniej 😁
    Jaki trening wykonujesz w ciąży? 😉

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 21:48

Rachelka23 lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    https://jysk.pl/ogrod/zestawy-z-sofa/zestaw-wypoczynkowy-agermose-6-miejs-naturalny?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwz42xBhB9EiwA48pT72VOUbC-wCAyjb7CqPYBaz7JVSaesxCpm4u5l0gDdHeZT9p_nbKjWhoCPxkQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
    To jest wypoczynek,który mają moi rodzice tylko, że z niższym stołem,a tutaj jest z wyższym 🤗
    A w mrówce był bardzo podobny tylko szary i w tej samej cenie 😁 My kupiliśmy szary z małą sofka, ława i 2 fotelami🤗🤗🤗🤗
    Bardzo ładny. Właśnie w Brico taki jest. Tzn. podobny za 1999 zł. Ale kolor odpada 😔 moje sierściuchy szybko by zniszczyły.

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Jest betka!
    IMG-0644.png
    Cudowny wynik 🤩❤️
    Trzymam kciukaski za przyrosty🤗🤞🍀

KejtKa lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Dziewczyny, chyba na weeeknd zniknę z radaru, a na pewno dzisiaj. Dobrze że testowałam dzisiaj, a nie wczoraj. Najgorsze że okresu też nie mam jeszcze. Dzięki za tulaski ❤️ A co do wątku kwietniowego to faktycznie atmosfera tam siadła od jakiegoś czasu.. Miłego weekendu wam życzę. Trzymajcie się ❤️

Przytulam 🫂 i rozumiem ten smutek z bezsilności. Wiem, że się uda w końcu!! Odpoczywaj i wracaj jak będziesz czuła, że chcesz. Buziaki od psiary ❤️

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Ja właśnie sobie zrobiłam i czekam aż będzie gotowe do wypicia 😁
    Przyłączam się za Waszym przykładem również z kubeczkiem,czekam i też na 3 wypije 🤭🤗

CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 21:48

Rachelka23 lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dobra oferta! A moze bedą miec w innych kolorkach 🤔 My kupiliśmy z wystawki i za niecałe 900zł. Moi rodzice też z wystawki i 500zl taniej wyszło,bo cena od 3 lat widzę,że utrzymuje,ale często robią fajne rabaciki 🤗🤭 a jak wiadomo to moja ulubiona cena hihi🤭😁
    Będę obserwowała stronkę. Marzy mi się ciemnoszary 😁

Gregorka lubi tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Babcia pewnie nie ma nic złego na myśli tylko mówi tak z pojętej wg siebie troski. Przytulam Cię za to, bo pomimo, że rozumiesz to pewnie i tak gdzieś kłuje.

Przykre jest to, że starania izolują nas od ludzi, mam podobnie. Już nie mówiąc o ludziach z dziećmi albo spodziewającymi się dzieci. Dziś zaprosili nas kolejni znajomi i się wybieramy, ciekawe czy też się dowiem o kolejnej ciąży... Zauważyłam, że mąż widzi, że to bolesny temat, bo nie namawia i nie dopytuje, bo chyba się boi, że mu czymś rzygnę :P

Mam dokładnie tak samo... W naszej paczce jest jeszcze kilka osób, które nie mają dzieci i za każdym razem, jak jest spotkanie, zastanawiam się, czy ktoś poinformuje o ciąży... Smutne to, ale prawdziwe.

Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Najlepszejest to, że ja im tej ciąży życzę, ale no mogliby smsem poinformować, żebym mogła ochłonąć, a nie jak z liścia pysk :P
    Mimo wszystko baw się dobrze, a jak jednak poinformują, to zaaplikuj podwójną dawkę drineczków 🤪😘

Prezesoowa, CoffeeDream, notsobadd, Zbuntowana, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

35 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 12:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Wspaniale! Cudownie <3 Gratulacje Kochana :* trzymam kciuki za powtórkę i daj znać jak się pojawi prog :*

Nie żebym co chwilę nie sprawdzała mimo że babka mówiła o poniedziałku 🤣

Prezesoowa, elektro96, notsobadd, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Jaki trening wykonujesz w ciąży? 😉
    Chodzę na taniec towarzyski z mężem i w soboty są ćwiczenia z techniki, wzmacniające, rozciągające. Takie ogólnorozwojowe.

Wieczorami robię trening z Ola Żelazo i Izą Dembińską jako takie wyciszenie po całym dniu. Jeszcze jakiś stretching chce zamiennie robić, ale nie mam do polecenia jeszcze fajnego. Szukam wciąż :)
    Chciałabym też na jogę chodzić, ale musze się zorientować czy ta, na którą kiedyś chodziłam jeszcze działa.

Zaczarowan, Majuna, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, mam wyniki proga i estradiolu 7dpo

Screenshot-2024-04-20-17-10-30-32-40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12-2.jpg

Może nie powinnam robić tego badania po Ovitrelle(podany 8 dni temu) 🫣🤦🤦 Bo w głowie miałam tylko Dupka. A o Ovi zapomniałam.
    🧐🧐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2024, 17:20

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2024, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Anonim ja też małopolska, ale daleko od stolycy województwa :)

Widziałam też temat siemienia - są badania naukowe, które mówią, że spożywanie od 100g siemienia dziennie mogą wywoływać skutki uboczne w postaci zatrucia cyjanowodorem i to przy dłuższym stosowaniu :)

Nadrobiłam i lecę dalej :* byłam u taty z mężem i był taki słaby, że po godzinie kazał nam iść, bo zasypiał na siedząco. Mam nadzieję, że to ta pogoda :( Idę się szykować do znajomych, chyba się zrelaksuję przy kilku drinkach, o ile nie strzelą mi w twarz ciążowym brzuchem :P

@Grazka Kochanie odpocznij i wróć, czekamy na Ciebie :*

@Platynowa - odezwij się! Martwię się:(

@Eniana - jesteś! Jak dobrze <3 jak się czujesz? Czekamy na Twoją wizytę we wtorek :)

🫂🫂🫂

Ja teraz trochę z drugiej strony, bo zbliża się panieński mojej kumpeli i organizujemy m.in. dojazd. Co prawda już dużo wcześniej deklarowałam, że mogę być autem, no i jedna z koleżanek (z tych co wiedzą, że się staramy) już zaczęła dopytywać czy na serio czy nie będę pić. Dyplomatycznie odpisałam, że raczej nie (a wiadomo - kategorycznie nie) i mam wrażenie, że coś podejrzewa 🙈 kurde no 🙈 Współtwórca nie wie to nie będę tego dalej puszczać 🤣 bo wy to wiadomo 🤣

Rachelka23, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość

‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ