Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    No, na olx bym się bała, allegro wydaje się bezpieczniejsze, bo hajs od razu.

Liyss, Prezesoowa 🍀🍀🍀
    Poza tym na OLX ciągle przychodzą smsy i wiadomości od oszustów(boty). Słabe jest to, że nie potrafią nic z tym zrobić.
    U mnie dalej temp. 37. Ale ciągle mam kaszel. Gdy zaszłam w pierwszą ciążę, też byłam chora. Szukam znaków 🤣

Siknęłam właśnie dla sportu, żeby zobaczyć, czy jeszcze Ovi widać na teście( 9 dpo i 10 po zastrzyku) i jest cień cienia. A planowo miałam testować jutro ( 10 dpo i 11 po zastrzyku) 😏. Nie wiem, czy jest sens.

@Zimnozielona 🫂

Dobrego dnia, dziewczęta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 07:08

nick nieaktualny, Dropsik lubią tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zimozielona tulę 🫂🫂🫂
    @Amira ja tak jak mówi ultramaryna bym poszła na betę, bo to może być cień a może być po prostu testowa. Coś delikatnie przebija, ale ciężko określić czy to to :(

Amira, nick nieaktualny, Speranza :) lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew już spuszczona. Beta za pare godzin powinna być… gdyby nie ten sen to bym się tak nie stresowała, a tak to nie potrafię myśleć o niczym innym… prog pod wieczór, bo jak się okazało nie robią go na miejscu :/

Dropsik, elektro96, nick nieaktualny, Zaczarowan, Pati2804, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amira beta wszystko wyjaśni jak dziewczyny pisały 🥹

Kejtka, ja dziś jechałam do labu jak na ścięcie 🙈 kurde robiłaś w ślą? Ciekawe, że tyle się czeka na proga może przez to, że w sobotę robiłaś? Bo ja w pt miałam betę i proga w tym samym czasie. A dziś też badalas proga?

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    25.03 292g kuleczki, widzieliśmy Twoją buźkę 🥰
    01.04 20cm i 344g malutkiego człowieczka 🫶🏻
    22.04 564g naszego cudu 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Krew już spuszczona. Beta za pare godzin powinna być… gdyby nie ten sen to bym się tak nie stresowała, a tak to nie potrafię myśleć o niczym innym… prog pod wieczór, bo jak się okazało nie robią go na miejscu :/
    Zobaczysz, że będzie zupełnie inaczej. Ze snami często jest tak, że jest się zupełnie inaczej. Ja miałam tak z badaniami 7 dpo. A wyniki wyszły dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 07:32

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:24

Liyss🧚🏻, Gregorka, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Amira beta wszystko wyjaśni jak dziewczyny pisały 🥹

Kejtka, ja dziś jechałam do labu jak na ścięcie 🙈 kurde robiłaś w ślą? Ciekawe, że tyle się czeka na proga może przez to, że w sobotę robiłaś? Bo ja w pt miałam betę i proga w tym samym czasie. A dziś też badalas proga?

Nie, w diagnostyce :/ U mnie ŚLA było w sobotę zamknięte więc pojechałam do diagnostyki, która jest jest całodobowa, jeszcze się dziś na ceny dyżurowe załapałam, bo nie mogalam wytrzymać 🙈 bo powtórkę chyba lepiej w tym samym labo robić 🤔 nooo babka mówiła, że przez to, że w weekend badałam, bo prog jedzie w świat, a beta u nich jest sprawdzana 🙄 no wzięłam od razu proga…

Liyss, musimy wytrzymać🍀 choc już widzę moje skupienie na pracy dzisiaj 🙈

• Majuna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 19:24

Liyss🧚🏻, Rachelka23, nick nieaktualny, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @KejtKa @Liyss @Platynova trzymam za Was dziś kciuki. ✊

@Zimozielona przykro mi... 🫂

@Amira ja niestety nie widzę, ale jeśli na żywo coś widzisz, to nie ma co sobie przedłużać niepewności i zrobić betę.

Dobrego dnia!

Ja dziś niechętnie do pracy, bo czeka mnie beznadziejne spotkanie z firmą, która miała nam oddać gotowy projekt w czerwcu ubiegłego roku, a oddali totalne gów**. Od tamtej pory nikt nie ma ochoty ze sobą już współpracować, ale trzeba. Nie mają ani wiedzy, ani narzędzi by zrobić to tak, jak należy, ale to mogli nam powiedzieć wcześniej i to przeanalizować, a nie po roku od podpisania umowy. 🙈 Niestety nie ode mnie zależy, że współpraca nadal trwa... Ja to bym nawet na starcie ich nie wybrała. Już każda strona chce to mieć za sobą i się pożegnać. 😑

Dzięki za kciuki dla męża. Już pojechał, za godzinę ma badanie. Niestety na wynik poczekamy do przyszłego poniedziałku, myślałam, że każda klinika zapewnia szybki wynik, wiem, że w Bocianie tak jest. Robi w INVICTA jak coś.

Szok, że tak długo 😳 Mąż właśnie w bocianie miał chyba po 3 - 4 godzinach 😳

Majuna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    Zobaczysz, że będzie zupełnie inaczej. Że snami często jest tak, że ani nam się zupełnie inaczej. Ja miałam tak z badaniami 7 dpo. A wyniki wyszły dobre.

Oby, oby. Aczkolwiek te ⏸️ też mi się przyśniły 🙈 co za kombo, moja głowa jest straszna…

Rachelka23, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @KejtKa @Liyss @Platynova trzymam za Was dziś kciuki. ✊

@Zimozielona przykro mi... 🫂

@Amira ja niestety nie widzę, ale jeśli na żywo coś widzisz, to nie ma co sobie przedłużać niepewności i zrobić betę.

Dobrego dnia!

Ja dziś niechętnie do pracy, bo czeka mnie beznadziejne spotkanie z firmą, która miała nam oddać gotowy projekt w czerwcu ubiegłego roku, a oddali totalne gów**. Od tamtej pory nikt nie ma ochoty ze sobą już współpracować, ale trzeba. Nie mają ani wiedzy, ani narzędzi by zrobić to tak, jak należy, ale to mogli nam powiedzieć wcześniej i to przeanalizować, a nie po roku od podpisania umowy. 🙈 Niestety nie ode mnie zależy, że współpraca nadal trwa... Ja to bym nawet na starcie ich nie wybrała. Już każda strona chce to mieć za sobą i się pożegnać. 😑

Dzięki za kciuki dla męża. Już pojechał, za godzinę ma badanie. Niestety na wynik poczekamy do przyszłego poniedziałku, myślałam, że każda klinika zapewnia szybki wynik, wiem, że w Bocianie tak jest. Robi w INVICTA jak coś.

Mojego męża w invicta wstępne były już po godzinie 😳
    Kilka parametrów po 4h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 07:30

Majuna lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    Nie, w diagnostyce :/ U mnie ŚLA było w sobotę zamknięte więc pojechałam do diagnostyki, która jest jest całodobowa, jeszcze się dziś na ceny dyżurowe załapałam, bo nie mogalam wytrzymać 🙈 bo powtórkę chyba lepiej w tym samym labo robić 🤔 nooo babka mówiła, że przez to, że w weekend badałam, bo prog jedzie w świat, a beta u nich jest sprawdzana 🙄 no wzięłam od razu proga…

Liyss, musimy wytrzymać🍀 choc już widzę moje skupienie na pracy dzisiaj 🙈

Tak masz rację też słyszałam, żeby w tym samym miejscu robić. Ja nawet nie patrzałam gdzie taniej tylko pojechałam do ślą gdzie mam blisko i są fajne babeczki 😂

Ja już pół godziny w pracy i co zrobiłam? Obejrzałam 100 razy nasze reakcje na test hahahah

Zaraz odkładam tel i będę pewnie odświeżać później 🍀

Majuna, Malinowysorbet, Zbuntowana, notsobadd, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pati2804, CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna kciuki za męża! To faktycznie długo się czeka ciekawe czemu no ale pewnie każda klinika ma inaczej. Najważniejsze, że poszedł i będzie z głowy i teraz kciuki za wyniki 😁✊🏻

Majuna lubi tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    05.03 156 g dzidziusia 🥰
    20.05 1197g ludzika 🥰

preg.png
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:

Invimed też na długi czas oczekiwania. O ile dobrze pamiętam to 5 dni roboczych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 07:36

Majuna lubi tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny. Nie śpię od 5 🙈

To będzie dobry dzień! Kciuki za wszystkie potrzebujące ✊🏻

Kejtka! ✊🏻✊🏻

Ja dziewczyny muszę wyluzować, tak bardzo wierzę w naszego kropka, biorę leki, heparynkę i proga więc już bardziej nie mam wpływu co będzie..

Ja miesiąc temu wróciłam z urlopu a dalej mam tryb wakacyjny na Vinted 😂

Udanego dnia ❤️
    Dzien dobry ja też się dziś obudziłam o 5 i jakoś nie mogę spać... od kilku dni jak kładę się do łóżka spać muszę sie dodatkowo czymś przykryć bo mi zimno i dreszcze... nie ma temperatury... pewnie zbliża się małpa... czy któraś z Was tak miała?
    Co do sprzedaży to jestem rozczarowana też mam pate fajnych kiecek prawie nowych i ciężko że sprzedażą albo się targują na v usunelam konto bo zero zainteresowania na olx parę bolerek dprzedalam że śmieszne pieniądze... miałam ogloszony zamek na olx ale gość niby nie umiał sobie z tym poradzić chciał przez kuriera no i poszukałam odebrali skasowali 40zl za przesyłkę gość zapłacił przy odbiorze ale firma kurierska to oszuści i do dziś nie oddali kasy 3 razy reklamowałam...wybierzkuriera.pl uważajcie na to bo wysyłać paczki szybko to robią ale kasy brak u mnie już 3mc się z nimi boksuje
    Trzymam za was kciuki kochana @Kejtka .. @Lissy
    ...
    Armia jak nslpa nie przyjdzie to nie raz po tygodniu od małpy dopiero wychodzi... czasem testy mało czule a czasem fałszywki ciężko powiedzieć... tule jak to mówią puki małpy nie ma piłka w grze...
    Prezesowa trzymam kciuki nie zmiennie za tate... I za ciebie kochana bo to kosztuje cie sporo nerwow...
    Platynowa kciuki za wizytę... I jeśli jeszcze któraś potrzebuje też trzymam....

Liyss🧚🏻, Rachelka23, Majuna, Amira, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majunka, mój mąż robił za pierwszym razem w Invimedzie i czekaliśmy tydzień, a teraz w Bocianie i były po niecałych 3 godzinach. Chyba mimo wszystko następnym razem wrócimy do Invimedu, bo tamte wyniki były jakby bardziej przejrzyste. Tak samo polecił androlog 😊

Majuna, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do teściów, to ja też mówię bezosobowo 😁 4 lata po ślubie, a ja nadal nie potrafię się przełamać 🤣

Majuna, Liyss🧚🏻, nick nieaktualny, Pati2804, CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳

💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Dzien dobry ja też się dziś obudziłam o 5 i jakoś nie mogę spać... od kilku dni jak kładę się do łóżka spać muszę sie dodatkowo czymś przykryć bo mi zimno i dreszcze... nie ma temperatury... pewnie zbliża się małpa... czy któraś z Was tak miała?
    Co do sprzedaży to jestem rozczarowana też mam pate fajnych kiecek prawie nowych i ciężko że sprzedażą albo się targują na v usunelam konto bo zero zainteresowania na olx parę bolerek dprzedalam że śmieszne pieniądze... miałam ogloszony zamek na olx ale gość niby nie umiał sobie z tym poradzić chciał przez kuriera no i poszukałam odebrali skasowali 40zl za przesyłkę gość zapłacił przy odbiorze ale firma kurierska to oszuści i do dziś nie oddali kasy 3 razy reklamowałam...wybierzkuriera.pl uważajcie na to bo wysyłać paczki szybko to robią ale kasy brak u mnie już 3mc się z nimi boksuje
    Trzymam za was kciuki kochana @Kejtka .. @Lissy
    ...
    Armia jak nslpa nie przyjdzie to nie raz po tygodniu od małpy dopiero wychodzi... czasem testy mało czule a czasem fałszywki ciężko powiedzieć... tule jak to mówią puki małpy nie ma piłka w grze...
    Prezesowa trzymam kciuki nie zmiennie za tate... I za ciebie kochana bo to kosztuje cie sporo nerwow...
    Platynowa kciuki za wizytę... I jeśli jeszcze któraś potrzebuje też trzymam....
    Ja kiedyś miałam tak z firmą, która upadła. Ponad 1000 zł. Wysłałam listem poleconym za potwierdzeniem odbioru przedsądowe wezwanie do zapłaty. Kasą wpłynęła następnego dnia po odebraniu listu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 07:42

Zbuntowana, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami, dzień dobry 😊 u nas dzisiaj straaasznie zimno.
    Od wczorajszego wieczora urosły mi maleńkie skrzydełka, chyba w końcu doszłam do siebie i przetrawiłam wszystkie informacje. Siedzę w anglojęzycznych publikacjach naukowych i układam plan na najbliższe 3 miesiące 😁
    Oczywiście wszystkie informacje pokrywają się z Twoimi zaleceniami suplementacji, Prezesowa. Dziękuję Ci jeszcze raz i podziwiam za ogromną wiedzę 🌸
    Musimy wjechać z porządną suplementacją, bo tylko w ten sposób jest możliwość, aby poprawić tą nieszczęsną morfologię… Mam dzisiaj luźny dzień w pracy, więc postaram się to jakoś rozsądnie ułożyć i zrobić zakupy. A w maju zweryfikujemy to razem z dietetyczka 😊
    Także tak!
    Miłego dnia ♥️

Rachelka23, notsobadd, Majuna, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Dropsik, nick nieaktualny, Pati2804, Speranza :), CoffeeDream, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo

💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 22 kwietnia 2024, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A zwykle jak długo Ci się utrzymuje kreska po Ovi?
    Okazuje się, że różnie. Kiedyś już 7 dpo( 8 po zastrzyku) skusiłam się na test i nic nie było. A teraz drugi cykl z rzędu jest cień.
    Może jutro( 10 dpo i 11 po zastrzyku) z ciekawości też siknę i zobaczę jak wygląda test. Dziś taki.

IMG20240422070513.jpg

Zaczarowan lubi tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    21.06.2025 ⏸️
    _________
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ