Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Mój tata mi zawsze opowiadał, że w jego rodzinnych stronach była babka co zamieniała katar na sraczkę, mogę podać namiary jak coś @Speranza 😂💋
a tak serio to współczuję, zdrówka kochana!
Powiem Ci, że dzisiaj już jestem na takim etapie zasmarkania, że zaczynam rozważać te opcję 🤣 na moją wagę też by to pozytywnie wpłynęło 😂notsobadd, Rachelka23, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesoowa wrote:Czy namówiłam męża, żeby mnie zabrał do miasteczka na lody? 😇 czy żałuję? Ani trochę 🤪
Ja właśnie czekam na kebaba chociaż ogólnie nie lubię, ale chyba PMS się domaga. Również niczego nie żałuję 😂 btw. Prezesowa dzisiaj towarzyszysz mi cały dzień na zakupach, byłam w bricomanie, w obi, w castoramie i wszędzie się natykam na gumowe młotki 😂
Edit. A lody niech idą w cycki 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2024, 13:35
Prezesoowa, CoffeeDream, Speranza :), Zaczarowan, Rachelka23, Gregorka, pp2018, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Hejka girls!🥰
Przesyłam dla Was wirtualne kwiatuszki🌻🌼🌹🥀🌺
A bukiecik dla @Pati💐💐💐💐
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 08:05
Rachelka23, Speranza :), Prezesoowa, pp2018, CoffeeDream, Malinowysorbet, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
Ale tu dzisiaj cichutko. Chyba wszyscy korzystają z pięknej pogody 😊
My też dzisiaj zaliczyliśmy długi spacer z pieskiem. Ale już jestem w domu, wykąpana, teraz czas na kanapowy chill 😊
A „stary stary” poszedł jeszcze zmęczyć się na siłowni 😁
Miłego wieczoru, kochane babeczki ♥️Zaczarowan, Prezesoowa, pp2018, CoffeeDream, Gregorka, MummyYummy, Malinowysorbet, Zbuntowana, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
My już też właśnie wróciliśmy, byliśmy u teściów. Grilla zjadłam, ale nie dużo..bo zaczął mnie boleć brzuch 😂 Sympatycznie było, pogoda dopisywała i cieszę się z dzisiejszego dnia ❤️ mam nadzieje dziewczyny, że u Was równie przyjemnie 😘 Też poszliśmy się wykąpać, bo wiadomo jak to po ognisku i będzie odpoczynek, wiec dołączam do Ciebie elektro🫂😀😊
Miłego wieczorku!elektro96, Prezesoowa, pp2018, Gregorka, MummyYummy, Malinowysorbet, Zbuntowana, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
-
Smerfetkaa wrote:To taki jabłecznik? 🥰 Marzę o takim od jakiegoś czasu. Taki biszkopt z owocami 🥰
My dziś rowerami mimo wiatruWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2024, 19:19
elektro96, pp2018, Gregorka lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Prezesoowa wrote:A ja mam takie pytanie do dziewczyn suplementujących witaminę D - czy jeśli spędzacie caly dzień na zewnątrz w słońcu to bierzecie standardową dawkę czy jednak ją korygujecie?
Mielismy właśnie z mężem wymianę zdań na ten temat:PCoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość
30 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Dziś 21dc. Teoretycznie 15dpo ale może i 12-13, bo kto wie kiedy owulka byla.
Dziwny ten cykl strasznie.
Owulka wg apki i objawów w 6dc. Ale mąż mówił podczas przytulanek ze w 8dc było tak jakby ten dzień miał być. Wtedy ostatnie przytulanki. Czyli jest 14-12dpo. Biorę progesteron. Regularnie. Nie ominęłam żadnej dawki. I dziś plamienie. Nie okres ale bladoróżowo brązowe plamki na bieliźnie i na papierze toaletowym. Ale pink z dzisiaj rana negatywny. Ciekawe czy rozkręca się okres ale dziwne to. Pewnie za mało progesteronu znowu:( a jutro posiew mam zaplanowany przed hsg. Czy z plamieniem można zrobić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2024, 20:07
-
Prezesoowa wrote:A ja mam takie pytanie do dziewczyn suplementujących witaminę D - czy jeśli spędzacie caly dzień na zewnątrz w słońcu to bierzecie standardową dawkę czy jednak ją korygujecie?
Mielismy właśnie z mężem wymianę zdań na ten temat:Pelektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:No to faktycznie nie Twój dzień, ale już się kończy i jutro na pewno będzie lepiej 🍀
Oby, bo dziś niekontrolowanie sobie pobeczalam. Jakoś nerwy mi puściły z tego wszystkiego.
Dziś rano zresztą robiłam ponownie test, 12 dpo i biel. Już teraz czułam bóle miesiączkowe, także czekam na @.
Mam nadzieję, że u Was dziś lepiej. U mnie to dziś misz masz emocji. -
Zimozielona wrote:Hej dziewczyny, ja zwykle przez pracę do tyłu ze wszystkim.
Dziś 21dc. Teoretycznie 15dpo ale może i 12-13, bo kto wie kiedy owulka byla.
Dziwny ten cykl strasznie.
Owulka wg apki i objawów w 6dc. Ale mąż mówił podczas przytulanek ze w 8dc było tak jakby ten dzień miał być. Wtedy ostatnie przytulanki. Czyli jest 14-12dpo. Biorę progesteron. Regularnie. Nie ominęłam żadnej dawki. I dziś plamienie. Nie okres ale bladoróżowo brązowe plamki na bieliźnie i na papierze toaletowym. Ale pink z dzisiaj rana negatywny. Ciekawe czy rozkręca się okres ale dziwne to. Pewnie za mało progesteronu znowu:( a jutro posiew mam zaplanowany przed hsg. Czy z plamieniem można zrobić?
Hej, nawet jeżeli to plamienie implantacyjne to kreseczka Ci nie wyjdzie w tym samym dniu, a dopiero po kilku dniach. Zależy jak długo będzie Ci się utrzymywać plamienie, mogło to być jednorazowo i np. zwiastujące zagnieżdżenie i to totalnie nie stoi na przeszkodzie w zrobieniu posiewu, czego Ci bardzo życzę, ale może to być już plamienie zwiastujące okresobserwuj swoje ciało 🌞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2024, 20:21
-
Zaczarowan wrote:Hej, nawet jeżeli to plamienie implantacyjne to kreseczka Ci nie wyjdzie w tym samym dniu, a dopiero po kilku dniach. Zależy jak długo będzie Ci się utrzymywać plamienie, mogło to być jednorazowo i np. zwiastujące zagnieżdżenie i to totalnie nie stoi na przeszkodzie w zrobieniu posiewu, czego Ci bardzo życzę, ale może to być już plamienie zwiastujące okres
obserwuj swoje ciało 🌞
-
Prezesoowa wrote:Co do tej witaminy D to w Fertisimie mam 2000 jednostek, ale to dawka dla podtrzymania, a chciałabym trochę jeszcze podnieść, więc od 2 miesięcy oprócz tego przyjmuję jeszcze 2000. Mąż uważa, że w takie dni jak dzisiaj, gdzie 90% dnia spędziłam na słońcu to mogłabym tę dodatkową dawkę sobie podarować. Chyba nie pozostaje mi nic innego jak zrobić badania i się przekonać
Ja pytałam mojej lekarki. Biorę tak samo jak Ty - w Fertistimie i dodatkowo jeszcze 2000j. Powiedziała, że mam utrzymywać pomimo słonecznej pogody, ale u mnie wit. D jest na poziomie 40, więc mogę jeszcze podciągnąćMyślę, że dobrze byłoby zbadać
Ja Wam powiem, że jestem wykończona. Dzisiaj rano objazd po marketach na rozeznanie terenu, a wieczorem pojechaliśmy busem już na zakupy. Także jestem wymęczona, lżejsza o kilka tysięcy, a przed sobą mam perspektywę kilku tygodni ostrego zapierd…. wokół domu 😂 ale mam nadzieję, że będzie pięknie, nie mogę się doczekać efektów 😍
@Coffee, też dziś 12 dpo i też dziś sikałam - bielą mogłabym oślepić 😂 No cóż, nie tym razem. W nagrodę kupiłam sobie dwa desperadosy na wieczór, za tą kilkutygodniową abstynencję bo to przecież miał być TEN cykl 😅Prezesoowa, CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Hej!
@Smerfetka, jeśli chodzi o plany majówkowe, to u nas pełen spontan,.więc jeszcze nie wiem 🤭 Na pewno jutro idę na badania i mam nadzieję, że wyniki będą w miarę szybko.
@Majlen, mniam 🤤
@Coffee, rozumiem Twoją złość... A szwagier wie, że macie inne plany? Ja też nie lubię, jak ktoś krzyżuje mi plany i rozumiem, że Twój mąż nie chce ich urazić, ale z drugiej strony liczy się też Wasze dobro. No ja niestety też mam w rodzinie takie osoby, które sobie coś wymyślą i trzeba się dostosować do ich olśnień🙄 Teraz jest już tego mniej, ale mimo wszystko sporo krwi to potrafi napsuć. A co do udostępniania mieszkania, to nikt nie powinien tego od Ciebie wymagać. To jest Twoja prywatna strefa. No i współczuję flaka w oponie 🫂
@Prezesoowa, ale pięknie 🥰
@Rachelka, bardzo mi przykro, że tak Cię to wszystko przytłoczyło 🫂 Czasem zdarzają się takie chwile, ale warto się podnieść i my możemy Ci w tym pomóc 💪 Co do męża, to może porozmawiaj z nim o wsparciu, jakiego od niego oczekujesz. I nie przepraszaj, Kochana 😘 Masz pełne prawo do takich emocji...
@Speranza, Ciebie również przytulam i życzę dużo zdrówka 😘
@Pati, mocne kciuki za badania ✊✊✊ Ale to fakt, zleciało szybko!
Wpadłam na chwilę, nadrobiłam i życzę Wam udanego wieczoru 😘Prezesoowa, Rachelka23, Speranza :), CoffeeDream, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A nadal lekarz przepisuje Ci duphaston? Chyba jest dla Ciebie za słaby..
Właśnie chciałam o to zapytać. Może ten duphaston w Twoim przypadku jest za słaby, @Zimozielona co lekarz mówi w temacie Twoich „cieni” na testach i plamien?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dziewczyny przytulam za biele 🫂 ja już nawet dzisiaj nie sprawdzałam szkoda testu i jednak zawsze jakoś to boli jak się widzi biel :p
A co do wit D to jaki poziom powinna mieć staraczka?
Badałam w styczniu i miałam 35 i lekarz mowil ze jest ok. Biorę tylko puerie gdzie jest 2000j.03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Prezesoowa wrote:Jeśli nie masz żadnych chorób typu niedoczynność tarczycy, PCOS itp. to około 50 - 60 byłoby dobrze03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Prezesoowa wrote:To jeszcze mam pytanko o sok z pomidorów- czy Wasi mężczyźni piją? Polecacie któryś?
Jak już urosną nam pomidory to zrobię sama, ale do sierpnia jeszcze dalekoPrezesoowa lubi tę wiadomość
30 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Prezesoowa wrote:No właśnie też miałam coś około 45, ale nie suplementowałam wcale 🫣 no i przy nadwadze muszę pamiętać, że witamina D lubi zalegać w tkance tłuszczowej zamiast działać tam gdzie trzeba..
To jakie macie plany wokol domu? Będziesz chciała nam później pokazać efekty swojej ciężkiej pracy?
Ja dziś tylko soczek, ale mąż obiecał, że jak wrócimy we wtorek to będzie mojito ze świeżo wyrośniętą miętą ❤️ smacznego desperadosa)
Przy PCOS podobno powinno być wyżej, nawet w granicach 60-70 🤔
Ojjj plany mamy szerokie. Będzie sadzenie nowych roślinek, drzewek, będzie nowy taras, malowanie werandy, kładzenie płytek i cegiełek… generalnie w ciul roboty, oczywiście że Wam pokaże jak to nabierze kształtów 🤪
Mojito ♥️ rozpieszcza Cię ten mężuś, zazdroooZaczarowan, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻