X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A nadal lekarz przepisuje Ci duphaston? Chyba jest dla Ciebie za słaby..
    Tak i nawet kazał teraz w tym cyklu nie brać żeby”zobaczyc”. Wzięłam mimo to. Nie chciałam sytuacji z stycznia gdzie przez proga nie utrzymałam kropka.

Wizyta u nowego gina 24.05. Ciekawe jaki będzie miał plan na mnie.

Prezesoowa, Speranza :), notsobadd lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za brak mnie dziś ale muszę wam powiedzieć że spędziłam cudowny dzień i lapalam wit d az spieklo mi kark bo zapomnialam go posmarowac 🤣🤣. Dziś testowałam ale biel ale nie wiele wskazuje na 🙊🙊 temperatura cały czas ponad 37 dziś godzinę wcześniej zmierzyłam to było 37,2 nie jestem już nawet przeziębiona żeby to było to kompletnie nie ogarniam tego cyklu.
    Zobaczyłam pytanie o sok pomidorowy to jeśli łagodny to z biedronki najsmaczniejszy a pikantny to chyba dawtona są w takiej szklanej butelce😅

Prezesoowa, Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No właśnie sama nie wiem, będę sprawdzać :) mój by taki pikantny to nosem wciągał, bo lubi. Jestem tylko ciekawa czy to taki sok 100%, bo jeśli tak to powinien być ok :)
    Niby właśnie ma napisane sok 100%… 🤔

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Widziałam właśnie artykuł, że ten z biedronki vital fresh jest bardzo dobry, bo wyciskany z pomidorów, a nie z zagęszczonych soków. A miewasz jakieś problemy z jego dostępnością? Kojarzysz jakie ma daty ważności? Wolałabym kupić zapas na dłużej 😃
    Ja kupuję z Rivivy w kartonie 🙄 datę ma na pewno długa, a z dostępnością na pewno nie ma żadnego problemu. Tego z vital fresh chyba nigdy nie widziałam. Pewnie trzeba by go szukać w lodówce?

30 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Weekend bardzo udany, szybko minął ten czas. Goście też zadowoleni. Lubię się jak nawzajem odwiedzamy. 🥳

Przytulam was za biele, przykro że teraz się nie udało...

Zamówiłam inozytol,bo mi się skończył. W moim przypadku żadnych różnic w cyklu nie ma 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2024, 21:30

Zbuntowana, Rachelka23, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    26/02 - PAPP-A
    03/03 - prenatalne
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja pytałam mojej lekarki. Biorę tak samo jak Ty - w Fertistimie i dodatkowo jeszcze 2000j. Powiedziała, że mam utrzymywać pomimo słonecznej pogody, ale u mnie wit. D jest na poziomie 40, więc mogę jeszcze podciągnąć :) Myślę, że dobrze byłoby zbadać :)

Ja Wam powiem, że jestem wykończona. Dzisiaj rano objazd po marketach na rozeznanie terenu, a wieczorem pojechaliśmy busem już na zakupy. Także jestem wymęczona, lżejsza o kilka tysięcy, a przed sobą mam perspektywę kilku tygodni ostrego zapierd…. wokół domu 😂 ale mam nadzieję, że będzie pięknie, nie mogę się doczekać efektów 😍
    @Coffee, też dziś 12 dpo i też dziś sikałam - bielą mogłabym oślepić 😂 No cóż, nie tym razem. W nagrodę kupiłam sobie dwa desperadosy na wieczór, za tą kilkutygodniową abstynencję bo to przecież miał być TEN cykl 😅

Też sobie popijam dziś piwko na pocieszenie 🤪 No trudno...
    Jejku, to faktycznie intensywny dzień u Was. Ale będzie pięknie 🥰💚

Prezesoowa, notsobadd, Gregorka lubią tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    U mnie dziś pogoda piękna. Byłam na cmentarzu, na grobie mojej siostry. Pospacerowałam trochę. Posiedziałam na balkonie, na słoneczku. I się poryczałam. Chyba mam dość już tych starań. Tak czytam o wsparciu Waszych mężów/narzeczonych, a ja tego wsparcia nie mam. Mąż chce koniecznie mieć drugie dziecko, ale niczego poza badaniem nasienia od siebie nie daje. Czuję się zostawiona sama sobie. Jutro powinnam zacząć 4 cykl stymulowany z Clo, ale chyba sobie odpuszczę. Po prostu nie mam już siły na to wszystko. Dopiero teraz poczułam ile mnie to wszystko kosztuje.

Przepraszam, że tak marudzę w tak piękny dzień, ale musiałam się wygadać.
    Bardzo dobrze ze sie wygadałaś...rozumiem to jak żyli moi teściowie i teściowa zachorowała też czułam że nie mam wsparcia bo fla mnie nie starczalo czasu..

Rachelka23 lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś łapaliśmy naturalną witaminkę D 🌞
    Obiad u rodziców i na ogródku siedzieliśmy.
    Piękna pogoda na majówkę się zapowiada u nas 🤩

Dziewczyny, tulę za biel Vizira 🫂
    Mój cykl też jest dziwaczny, sama nie wiem już co zwiastuje 😵‍💫 i nie wiem czy jutro sikać

Co do soku, to mój bardzo lubi sok z pomidorów. Pije ten z Dawtona

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

➡️Starania "na poważnie "
    • październik 2024

- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Hej dziewczyny. Weekend bardzo udany, szybko minął ten czas. Goście też zadowoleni. Lubię się jak nawzajem odwiedzamy. 🥳

Przytulam was za biele, przykro że teraz się nie udało...

Zamówiłam inozytol,bo mi się skończył. W moim przypadku żadnych różnic w cyklu nie ma 🙈

Jaki inozytol zamówiłaś? 😊

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Mój mąż nie chce ich urazić... Oni sobie zaplanowali, że jadą z synkiem do miejsca, gdzie jest pełno atrakcji dla dzieci i że zajada. No i żeby nie płacić za nocleg to u nas chcą się zatrzymać, wiadomo. No tylko zła trochę jestem, bo ja jestem bardzo wyrozumiała, ale raczej nie wpraszam się komuś. Chyba, że naprawdę sytuacja by była mocno skomplikowana to wiadomo... Ale tutaj... Trochę powinni pomyśleć i czasem zmienić swoje plany, a nie myśleć, że ktoś będzie układał swoje plany pod nich.
    Nie wiem, może powinnam zluzować... Ale serio chciałam inaczej ich przyjąć na naszym mieszkaniu. Tymbardziej, że tu będą pierwszy raz.
    W pełni cie rozumiem i faktycznie głupio se die tak wpraszaja...

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile czeka się mniej więcej na wyniki badań nasienia? I jak to jest z umawianiem, długo czeka się na termin? Z dnia na dzień to raczej niewykonalne?

• Majlen Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziewczyny, ile czeka się mniej więcej na wyniki badań nasienia? I jak to jest z umawianiem, długo czeka się na termin? Z dnia na dzień to raczej niewykonalne?
    My czekaliśmy 4 dni na wszystkie badania. Część z nich była po dniu

CoffeeDream lubi tę wiadomość

♀️28 ♂️33

• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024

✨️2025 jest nasz!✨️
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Co do czekania na wyniki, to zależy. Musicie zapytać w konkretnej klinice. W Invimedzie czekaliśmy tydzień, w Bocianie niecałe 3 godziny. Jeżeli chodzi o termin, to też zależy jak się trafi. Mój mąż zazwyczaj umawiał około tydzień w przód. Pamiętaj, że trzeba przed badaniem zachować wstrzemięźliwość od współżycia - 3-5 dni 😊

CoffeeDream, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

30 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    My w bocianie wyniki mieliśmy po ok 2h, a na wizyte czekalismy tydzien :)

CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:

Mój mąż czekał ok. tygodnia, wyniki wstępne były już po godzinie. Reszta kilka godzin później, ale nie robił posiewu. Badal w Invicta.
    Pamiętajcie o wstrzemięźliwości i kilka dni bez alko, bo mojemu się zapomniało 🤭

CoffeeDream lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2024, 22:03

elektro96, Malinowysorbet, Majlen, Speranza :), Prezesoowa, Gregorka, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A ja mam takie pytanie do dziewczyn suplementujących witaminę D - czy jeśli spędzacie caly dzień na zewnątrz w słońcu to bierzecie standardową dawkę czy jednak ją korygujecie?
    Mielismy właśnie z mężem wymianę zdań na ten temat:P
    Mój endokrynolog rok temu przepisał mi taka co miałam bra tylko 1 dxien w tygodniu... I twierdził że powinno byc ok.. dietetyczką raczej upiera się że jue powinno jej die grać przy takim badlonexznienou jak teraz... I badz tu madry..

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Majlen @Elektro @Malinowysorbet @Notsobadd Dziękuję 🩷 Spróbuję porozmawiać z mężem, że warto może już zrobić te badania na wszelki. Trzymajcie kciuki. 🙄 Boję się, że moga go wtedy te starania zestresować...
    Warto, kochana. Ja żałuję, że czekaliśmy tak długo. Jeżeli będzie wszystko ok, to super. A jeżeli nie, to będziecie wiedzieć z czym walczyć, bez zbędnego tracenia czasu 😊

Majlen, CoffeeDream, Chmurka21, Prezesoowa, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

30 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    @Majlen @Elektro @Malinowysorbet @Notsobadd Dziękuję 🩷 Spróbuję porozmawiać z mężem, że warto może już zrobić te badania na wszelki. Trzymajcie kciuki. 🙄 Boję się, że moga go wtedy te starania zestresować...
    Rozumiem, że nie jest łatwo. Mój jak szedł na badanie to był tak spięty i wystraszony ze coś będzie nie tak... a jak zobaczył wyniki to fruwał z radości. Naprawdę warto, to badanie może wiele powiedzieć. Trzymam za Was kciuki 🤞😘

CoffeeDream, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2024, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @CoffeeDream
    A może się zaskoczysz i sam będzie też chciał zrobic badania 😊 .
    Mój lekarz, tak samo jak ja, był w szoku, że mój facet sam z siebie chciał zrobić badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2024, 22:14

CoffeeDream, Prezesoowa, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

♀️28 ♂️33

⬇️
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024

✨️2025 jest nasz!✨️
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ