Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Niech solidarnie pije sok pomidorowy, na pewno mu to ja zdrówko pójdzie 😅
U mnie największy szok od kilku msc przeżywają moje dziewczyny w pracy. Dla kontekstu: ja rocznik 96’, reszta 76’-79’. Więc jak widziały kilka lat temu moje śniadania to była zgroza - 2 knoppersy, drożdżówka, red bullek i cola… A teraz wyjmuję te wszystkie moje pudełka, warzywka, owocki, pudełko z suplami a one przecierają oczy 😂
Jadłam codziennie na słodko śniadania. Wiecznie na jakiejś diecie, bo trenowałam systematycznie. A ostatnio jak sobie jem pełnoziarnistą bułkę przepełnioną warzywami i do tego skyr albo jakiś taki Serek, to też są zdziwieni, że widzą mnie z bułką
Czy coś w tym dziwnego 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2024, 13:32
notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
-tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
- 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
- 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
- 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
- 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
- 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
- 10.09 - 31+4 1946g💪
cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:Może przegapiłam
Była, ale tylko pogratulowała Ferminie i zniknęła
Może majówkę już świętujePrezesoowa lubi tę wiadomość
-
A to chyba nie piję, bo badałam, czy pić bo raczej nie zaszkodzi ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2024, 13:34
♀️29 ♂️34
- wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 10.09 - 31+4 1946g💪
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
CoffeeDream wrote:@Vienna Nie przejmuj się, jest ok 😉 jeśli chcesz być spokojniejsza to oczywiście skonsultuj to z lekarzem
Choćby do jakiegokolwiek na teleporadę :*Vienna lubi tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- 16.07 - 23+3 663g 🎀
- 05.08 - 26+3 900g 🩷
- 10.09 - 31+4 1946g💪
- 01.10- wizyta
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Ja ten sam rocznik co ty 😝
Jadłam codziennie na słodko śniadania. Wiecznie na jakiejś diecie, bo trenowałam systematycznie. A ostatnio jak sobie jem pełnoziarnistą bułkę przepełnioną warzywami i do tego skyr albo jakiś taki Serek, to też są zdziwieni, że widzą mnie z bułką
Czy coś w tym dziwnego 🤭
Po prostu dobrze karmisz jajeczka 🤪Majlen, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Vienna wrote:Niby w normie, ale przecież powinna się podwajać co 48h 🥺 u mnie przyrost dwudniowy to ledwie 61%
Kochana, skonsultuj to. Szczególnie, że wspominałaś o wyjeździe :* Będziesz spokojniejsza po kontakcie z lekarzem.Vienna, Gregorka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Vienna wrote:Dziewczyny nie jest dobrze beta 94,920 😥
Wpisałam w kalkulator i mieści się w normie. Jak poczujesz się spokojniejsza, to zrób może w czwartek, napewno pójdzie do góry 😘 Proga dalej bierzesz?Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:Niby w normie, ale przecież powinna się podwajać co 48h 🥺 u mnie przyrost dwudniowy to ledwie 61%
Badanie robiłaś dzisiaj czy wczoraj?Vienna lubi tę wiadomość
-
Vienna wrote:Badałam dziś. W czwartek mogę skoczyć i pewnie pójdę, ale już się trochę podłamałam 🥺
Proga biorę dalej
Póki co się nie zamartwiaj - beta jeszcze może wyskoczyć; mogłaś dorzucić sobie proga w badaniuVienna lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Pati2804 wrote:
Kochane ciocie , wita się z Wami Franek ❤🥺 ma 6 cm 🍀
Po 2 i pół godziny podróży dotarliśmy na miejsce , ale mieliśmy opóźnienie chyba z pół godziny. Pani doktor bardzo sympatyczna, od razu jak przyłożyła głowice usg do brzucha to mówi " o haha od razu widać płeć, nie da się ukryć" więc pytam kogo widzi a ona na to że chłopca 🙈 byłam w szoku i pytam się jej czy na 90 % chociaż może potwierdzić że to chłopiec a ona się uśmiechnęła i mówi że nie da się pomylić 😅🤣 i nie ma innej opcji i że jest pewna 🤪 z usg według niej mówi że wszystko dobrze I że nie ma zastrzeżeń, bo wszystko wygląda super i że tylko czekamy na wyniki krwi i całość dostanę na e-mail za 5-7 dni max 10 dni 🙂
Jak przyłożyła głowice do brzucha to mówi do nas "o zobaczcie, mały patrzy się na nas haha" jakby czuł że ktoś go podgląda, obrócił twarz w naszą stronę 😁 tyle rzeczy ta pani sprawdzała i tyle zdjęć zrobiła że aż byłam w szoku, wszystko było tak dobrze widać, nawet palce. Mąż zresztą też był w szoku że teraz taka technologia że aż tak dokładnie wszystko widać 😅 no i w drodze do domu zgodnie wybraliśmy imię Franek, żeby moc się jakoś zwracać do brzucha 😁 dziadek i babcia dostali balona a w nim niebieskie stópki i pomponiki które wyleciały jak przebili, dziadek zadowolony ze będzie "prawdziwym dziadkiem" a nie mężem babci jak to u nas mówią haha bo to pierwszy wnuk będzie i ode mnie i od męża ze strony 😅 zresztą mój tata też będzie prawdziwym dziadkiem i to jego pierwszy wnuk bo jestem jedynaczką 🙂
Hej Franiu 😍Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:
Kochane ciocie , wita się z Wami Franek ❤🥺 ma 6 cm 🍀
Po 2 i pół godziny podróży dotarliśmy na miejsce , ale mieliśmy opóźnienie chyba z pół godziny. Pani doktor bardzo sympatyczna, od razu jak przyłożyła głowice usg do brzucha to mówi " o haha od razu widać płeć, nie da się ukryć" więc pytam kogo widzi a ona na to że chłopca 🙈 byłam w szoku i pytam się jej czy na 90 % chociaż może potwierdzić że to chłopiec a ona się uśmiechnęła i mówi że nie da się pomylić 😅🤣 i nie ma innej opcji i że jest pewna 🤪 z usg według niej mówi że wszystko dobrze I że nie ma zastrzeżeń, bo wszystko wygląda super i że tylko czekamy na wyniki krwi i całość dostanę na e-mail za 5-7 dni max 10 dni 🙂
Jak przyłożyła głowice do brzucha to mówi do nas "o zobaczcie, mały patrzy się na nas haha" jakby czuł że ktoś go podgląda, obrócił twarz w naszą stronę 😁 tyle rzeczy ta pani sprawdzała i tyle zdjęć zrobiła że aż byłam w szoku, wszystko było tak dobrze widać, nawet palce. Mąż zresztą też był w szoku że teraz taka technologia że aż tak dokładnie wszystko widać 😅 podziękowaliśmy pani doktor za to że nas wcisnęła dzisiaj a ona na to że zawsze stara się pomagać jak tylko może pacjentom, anioł nie kobieta normalnie , to było bardzo miłe no i zyskała pacjentkę 😊 no i w drodze do domu zgodnie wybraliśmy imię Franek, żeby moc się jakoś zwracać do brzucha 😁 dziadek i babcia dostali balona a w nim niebieskie stópki i pomponiki które wyleciały jak przebili, dziadek zadowolony ze będzie "prawdziwym dziadkiem" a nie mężem babci jak to u nas mówią haha bo to pierwszy wnuk będzie i ode mnie i od męża ze strony 😅 zresztą mój tata też będzie prawdziwym dziadkiem i to jego pierwszy wnuk bo jestem jedynaczką 🙂
Cześć Franek! Cudownie Cię podejrzeć! :*
Bardzo się cieszę, że wszystko u Was dobrze! Wspaniałe wieści!Pati2804 lubi tę wiadomość