Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Niech solidarnie pije sok pomidorowy, na pewno mu to ja zdrówko pójdzie 😅
U mnie największy szok od kilku msc przeżywają moje dziewczyny w pracy. Dla kontekstu: ja rocznik 96’, reszta 76’-79’. Więc jak widziały kilka lat temu moje śniadania to była zgroza - 2 knoppersy, drożdżówka, red bullek i cola… A teraz wyjmuję te wszystkie moje pudełka, warzywka, owocki, pudełko z suplami a one przecierają oczy 😂
Jadłam codziennie na słodko śniadania. Wiecznie na jakiejś diecie, bo trenowałam systematycznie. A ostatnio jak sobie jem pełnoziarnistą bułkę przepełnioną warzywami i do tego skyr albo jakiś taki Serek, to też są zdziwieni, że widzą mnie z bułką
Czy coś w tym dziwnego 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2024, 13:32
notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:Może przegapiłam
Była, ale tylko pogratulowała Ferminie i zniknęła
Może majówkę już świętujePrezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
A to chyba nie piję, bo badałam, czy pić bo raczej nie zaszkodzi ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2024, 13:34
♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
CoffeeDream wrote:@Vienna Nie przejmuj się, jest ok 😉 jeśli chcesz być spokojniejsza to oczywiście skonsultuj to z lekarzem
Choćby do jakiegokolwiek na teleporadę :*Vienna lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Ja ten sam rocznik co ty 😝
Jadłam codziennie na słodko śniadania. Wiecznie na jakiejś diecie, bo trenowałam systematycznie. A ostatnio jak sobie jem pełnoziarnistą bułkę przepełnioną warzywami i do tego skyr albo jakiś taki Serek, to też są zdziwieni, że widzą mnie z bułką
Czy coś w tym dziwnego 🤭
Po prostu dobrze karmisz jajeczka 🤪Majlen, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Vienna wrote:Niby w normie, ale przecież powinna się podwajać co 48h 🥺 u mnie przyrost dwudniowy to ledwie 61%
Kochana, skonsultuj to. Szczególnie, że wspominałaś o wyjeździe :* Będziesz spokojniejsza po kontakcie z lekarzem.Vienna, Gregorka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Vienna wrote:Dziewczyny nie jest dobrze beta 94,920 😥
Wpisałam w kalkulator i mieści się w normie. Jak poczujesz się spokojniejsza, to zrób może w czwartek, napewno pójdzie do góry 😘 Proga dalej bierzesz?Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:Niby w normie, ale przecież powinna się podwajać co 48h 🥺 u mnie przyrost dwudniowy to ledwie 61%
Badanie robiłaś dzisiaj czy wczoraj?Vienna lubi tę wiadomość
-
Vienna wrote:Badałam dziś. W czwartek mogę skoczyć i pewnie pójdę, ale już się trochę podłamałam 🥺
Proga biorę dalej
Póki co się nie zamartwiaj - beta jeszcze może wyskoczyć; mogłaś dorzucić sobie proga w badaniuVienna lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:
Kochane ciocie , wita się z Wami Franek ❤🥺 ma 6 cm 🍀
Po 2 i pół godziny podróży dotarliśmy na miejsce , ale mieliśmy opóźnienie chyba z pół godziny. Pani doktor bardzo sympatyczna, od razu jak przyłożyła głowice usg do brzucha to mówi " o haha od razu widać płeć, nie da się ukryć" więc pytam kogo widzi a ona na to że chłopca 🙈 byłam w szoku i pytam się jej czy na 90 % chociaż może potwierdzić że to chłopiec a ona się uśmiechnęła i mówi że nie da się pomylić 😅🤣 i nie ma innej opcji i że jest pewna 🤪 z usg według niej mówi że wszystko dobrze I że nie ma zastrzeżeń, bo wszystko wygląda super i że tylko czekamy na wyniki krwi i całość dostanę na e-mail za 5-7 dni max 10 dni 🙂
Jak przyłożyła głowice do brzucha to mówi do nas "o zobaczcie, mały patrzy się na nas haha" jakby czuł że ktoś go podgląda, obrócił twarz w naszą stronę 😁 tyle rzeczy ta pani sprawdzała i tyle zdjęć zrobiła że aż byłam w szoku, wszystko było tak dobrze widać, nawet palce. Mąż zresztą też był w szoku że teraz taka technologia że aż tak dokładnie wszystko widać 😅 no i w drodze do domu zgodnie wybraliśmy imię Franek, żeby moc się jakoś zwracać do brzucha 😁 dziadek i babcia dostali balona a w nim niebieskie stópki i pomponiki które wyleciały jak przebili, dziadek zadowolony ze będzie "prawdziwym dziadkiem" a nie mężem babci jak to u nas mówią haha bo to pierwszy wnuk będzie i ode mnie i od męża ze strony 😅 zresztą mój tata też będzie prawdziwym dziadkiem i to jego pierwszy wnuk bo jestem jedynaczką 🙂
Hej Franiu 😍Pati2804 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
-
Pati2804 wrote:
Kochane ciocie , wita się z Wami Franek ❤🥺 ma 6 cm 🍀
Po 2 i pół godziny podróży dotarliśmy na miejsce , ale mieliśmy opóźnienie chyba z pół godziny. Pani doktor bardzo sympatyczna, od razu jak przyłożyła głowice usg do brzucha to mówi " o haha od razu widać płeć, nie da się ukryć" więc pytam kogo widzi a ona na to że chłopca 🙈 byłam w szoku i pytam się jej czy na 90 % chociaż może potwierdzić że to chłopiec a ona się uśmiechnęła i mówi że nie da się pomylić 😅🤣 i nie ma innej opcji i że jest pewna 🤪 z usg według niej mówi że wszystko dobrze I że nie ma zastrzeżeń, bo wszystko wygląda super i że tylko czekamy na wyniki krwi i całość dostanę na e-mail za 5-7 dni max 10 dni 🙂
Jak przyłożyła głowice do brzucha to mówi do nas "o zobaczcie, mały patrzy się na nas haha" jakby czuł że ktoś go podgląda, obrócił twarz w naszą stronę 😁 tyle rzeczy ta pani sprawdzała i tyle zdjęć zrobiła że aż byłam w szoku, wszystko było tak dobrze widać, nawet palce. Mąż zresztą też był w szoku że teraz taka technologia że aż tak dokładnie wszystko widać 😅 podziękowaliśmy pani doktor za to że nas wcisnęła dzisiaj a ona na to że zawsze stara się pomagać jak tylko może pacjentom, anioł nie kobieta normalnie , to było bardzo miłe no i zyskała pacjentkę 😊 no i w drodze do domu zgodnie wybraliśmy imię Franek, żeby moc się jakoś zwracać do brzucha 😁 dziadek i babcia dostali balona a w nim niebieskie stópki i pomponiki które wyleciały jak przebili, dziadek zadowolony ze będzie "prawdziwym dziadkiem" a nie mężem babci jak to u nas mówią haha bo to pierwszy wnuk będzie i ode mnie i od męża ze strony 😅 zresztą mój tata też będzie prawdziwym dziadkiem i to jego pierwszy wnuk bo jestem jedynaczką 🙂
Cześć Franek! Cudownie Cię podejrzeć! :*
Bardzo się cieszę, że wszystko u Was dobrze! Wspaniałe wieści!Pati2804 lubi tę wiadomość