X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 13:19

Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Franuś😍😍 rośnij zdrowo 🩵

Pati2804 lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    20240430-135420.jpg

Kochane ciocie , wita się z Wami Franek ❤🥺 ma 6 cm 🍀

Po 2 i pół godziny podróży dotarliśmy na miejsce , ale mieliśmy opóźnienie chyba z pół godziny. Pani doktor bardzo sympatyczna, od razu jak przyłożyła głowice usg do brzucha to mówi " o haha od razu widać płeć, nie da się ukryć" więc pytam kogo widzi a ona na to że chłopca 🙈 byłam w szoku i pytam się jej czy na 90 % chociaż może potwierdzić że to chłopiec a ona się uśmiechnęła i mówi że nie da się pomylić 😅🤣 i nie ma innej opcji i że jest pewna 🤪 z usg według niej mówi że wszystko dobrze I że nie ma zastrzeżeń, bo wszystko wygląda super i że tylko czekamy na wyniki krwi i całość dostanę na e-mail za 5-7 dni max 10 dni 🙂
    Jak przyłożyła głowice do brzucha to mówi do nas "o zobaczcie, mały patrzy się na nas haha" jakby czuł że ktoś go podgląda, obrócił twarz w naszą stronę 😁 tyle rzeczy ta pani sprawdzała i tyle zdjęć zrobiła że aż byłam w szoku, wszystko było tak dobrze widać, nawet palce. Mąż zresztą też był w szoku że teraz taka technologia że aż tak dokładnie wszystko widać 😅 podziękowaliśmy pani doktor za to że nas wcisnęła dzisiaj a ona na to że zawsze stara się pomagać jak tylko może pacjentom, anioł nie kobieta normalnie , to było bardzo miłe no i zyskała pacjentkę 😊 no i w drodze do domu zgodnie wybraliśmy imię Franek, żeby moc się jakoś zwracać do brzucha 😁 dziadek i babcia dostali balona a w nim niebieskie stópki i pomponiki które wyleciały jak przebili, dziadek zadowolony ze będzie "prawdziwym dziadkiem" a nie mężem babci jak to u nas mówią haha bo to pierwszy wnuk będzie i ode mnie i od męża ze strony 😅 zresztą mój tata też będzie prawdziwym dziadkiem i to jego pierwszy wnuk bo jestem jedynaczką 🙂

Franek ♥️♥️♥️ Cześć! 🥺🥺🥺

Jeju, Pati, gratuluję ♥️ Wzruszyłam się, Kochana, bardzo cieszę się Waszym szczęściem ♥️♥️♥️

• Rahia Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Franek! Śliczne imię :)

preg.png

29.04.2024 beta 380 ml
    02.05.2024 beta 1246 ml
    16.05.2024 💖
    10.06.2024 3,63 cm (10+4)
    19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
    21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane ❤️ mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Znalazłam punkt pobrań diagnostyki czynny 2.05. Czyli to będzie ten sam lab. Tylko muszę trochę dalej podjechać

Vienna, mocno trzymam kciuki ✊✊✊

Vienna lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane ❤️ mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Znalazłam punkt pobrań diagnostyki czynny 2.05. Czyli to będzie ten sam lab. Tylko muszę trochę dalej podjechać

A ostatnia beta była 26.04, dobrze widzę w stopce?

Vienna lubi tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    20240430-135420.jpg

Po 2 i pół godziny podróży dotarliśmy na miejsce , ale mieliśmy opóźnienie chyba z pół godziny. Pani doktor bardzo sympatyczna, od razu jak przyłożyła głowice usg do brzucha to mówi " o haha od razu widać płeć, nie da się ukryć" więc pytam kogo widzi a ona na to że chłopca 🙈 byłam w szoku i pytam się jej czy na 90 % chociaż może potwierdzić że to chłopiec a ona się uśmiechnęła i mówi że nie da się pomylić 😅🤣 i nie ma innej opcji i że jest pewna 🤪 z usg według niej mówi że wszystko dobrze I że nie ma zastrzeżeń, bo wszystko wygląda super i że tylko czekamy na wyniki krwi i całość dostanę na e-mail za 5-7 dni max 10 dni 🙂
    Jak przyłożyła głowice do brzucha to mówi do nas "o zobaczcie, mały patrzy się na nas haha" jakby czuł że ktoś go podgląda, obrócił twarz w naszą stronę 😁 tyle rzeczy ta pani sprawdzała i tyle zdjęć zrobiła że aż byłam w szoku, wszystko było tak dobrze widać, nawet palce. Mąż zresztą też był w szoku że teraz taka technologia że aż tak dokładnie wszystko widać 😅 podziękowaliśmy pani doktor za to że nas wcisnęła dzisiaj a ona na to że zawsze stara się pomagać jak tylko może pacjentom, anioł nie kobieta normalnie , to było bardzo miłe no i zyskała pacjentkę 😊 no i w drodze do domu zgodnie wybraliśmy imię Franek, żeby moc się jakoś zwracać do brzucha 😁 dziadek i babcia dostali balona a w nim niebieskie stópki i pomponiki które wyleciały jak przebili, dziadek zadowolony ze będzie "prawdziwym dziadkiem" a nie mężem babci jak to u nas mówią haha bo to pierwszy wnuk będzie i ode mnie i od męża ze strony 😅 zresztą mój tata też będzie prawdziwym dziadkiem i to jego pierwszy wnuk bo jestem jedynaczką 🙂

O jakie malutkie szczęście ❤️❤️ Hej Franiu, a może wolisz Franek? 😂🫣 Piękności! Dużo zdrówka, niech rośnie maluszek. Super, że dał się zbadać, mój był taki dzikus..😂 Cieszę się, że dziadkowie zadowoleni! 😎

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    20240430-135420.jpg

Jaki gościu 🥺 czytam I mam łzy w oczach. Gratulacje, rośnij zdrowy mały Franeczku ❤️

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie ta Diagnostyka dziś rozczarowuje... prawie 15ta i nie ma wyników bety. :/

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dziś mam 20dpo a beta 96... Wydaje mi się że to strasznie mało, patrząc na wyniki innych dziewczyn 😥

Vienna, masz możliwość umówienia się na teleporade?

Dziewczyny już wcześniej pisały, ale niekiedy przyrosty są mniejsze.. i potem ładnie startują.

Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    20240430-135420.jpg

Cześć Franku ♥️
    Wszystkie Franki to świetne chłopaki, rośnij zdrowo ☺️🍀

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A zwykle o której miałaś wyniki?
    Przeważnie niewiele po 12tej.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Zaczarowan, Pati2804, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Mogłabym się umówić na teleporadę do babeczki do której mam wizytę 6.05. Mąż zaraz wróci z pracy, przegadam to z nim i zobaczę
    Vienka trzymam kciuki🤞❤️ przyrost masz prawidłowy,ale dla własnego sumienia lepiej się skonsultować ❤️

Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati! Też czułam,że będzie chlopczyk 💙🤗
    Gratulacje dla Was 😘❤️

Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 106.65! 😁

Głupi test!

Pati2804, Suzie, notsobadd, Prezesoowa, Vienna, Liyss🧚🏻, Paima, Zaczarowan, MagicznaNuta, Malinowysorbet, Gregorka, Leśneintro, Rahia, Majuna, Rachelka23, KejtKa lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wpisanie wizyty na 13 mają o 18.15 :)

Pati2804, Gregorka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Jest !!! ❤❤😁 gratulacje ! I już nie rob testów, błagam 😅😘

Mój mąż też mi kazał to obiecać🤣

Pati2804, Prezesoowa, Rachelka23 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ