Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Coffee kochana, wiem, że łatwo się mówi i też nie lubię się tłumaczyć ale jeśli sobie planowałaś to zrób te badania. Powiesz, że profilaktycznie się badasz raz do roku i zapytaj kiedy oni ostatnio byli na podstawowych badaniach i tyle, nie ciągnij tematu ♥️
I tak jak Notsobad pisała - faceci, ZAWSZE mają czas na wszystko 😜CoffeeDream, Prezesoowa lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Zaczarowan wrote:~~z cyklu: życie jest trudne~~
Wiecie co dziewczyny.. macie doświadczenie w mieszkaniu z teściami, nie w tym samym domu, ale obok? Mój narzeczony strasznie się najarał, by kupić bliźniaki (jeden dla nas, drugi dla rodziców). My mamy swoje mieszkanie ogólnie, jest nam tutaj dobrze, ale wiadomo dom to jednak coś innego.. wszystko byłoby super, gdyby nie fakt, że obok jego rodziców.. 🤯
Wczoraj byliśmy u teściów, a raczej u jego mamy, bo ojciec wiecznie w wyjazdach. Mój jest jedynakiem, wiec wiecie.. jest bardzo oddany mamie, a ona jemu. Wczoraj jemy sobie obiadek, niby wszytsko okej i mój ogólnie to jest taki francuski piesek (odnośnie jedzenia) i coś tam komentował, a ja mu mówię pół żartem- pół serio, że jest panicz 😂 A teściowa jak do mnie wystartowała z tekstem „nie ocenia się innych przy posiłku”, a potem „nie umoralniam cię, ale po prostu tak się nie robi”… a ja jej mówię, że do Pani tego nie powiedziałam, tylko do mojego narzeczonego i dziękuje za rady, będę wiedziała na przyszłość 😂 Potem jeszcze dostała arytmii… ale to już wogole inny temat.
Mój skumał, że z tym „paniczem” to był żart, ale nic nie powiedział, żeby ją przystopować czy coś. Przykro mi się zrobiło i wizja tego wspolnego domu.. szczerze- dołuje mnie 😕 Chciałabym mieszkać w domu, w idealnym świecie blisko mieć dziadków, którzy służą pomocą.. mama mojego jest taka władcza, ona nie lubi sprzeciwu.. No a ja mimo że jestem wrazliwa i ciepła, to jestem pyskata 😂😎
Nie wiem czy wytrzymam to psychicznie 🤪
Oj uważałabym z tym pomysłem, tym bardziej jak sama mówisz teściowa czasami nie potrafi się ugryźć w język.
Dobrze byłoby mieć ją blisko „w razie w”, ale czy za samą ścianą? Musisz brać pod uwagę, że teraz jeszcze jest młoda, pewnie pracuje, ma swoje życie. Za jakiś czas pójdzie na emeryturę, straci swoje dotychczasowe życie i przerzuci całe zainteresowanie na Was - moja mam przerabiała to z moją babcią. Interesował ją każdy szczegół naszego życia, i to nawet nie chodzi o to że negatywnie, ale ile można nieproszonych rad słuchać? Na szczęście szczera rozmowa pomogła, ale jaką masz gwarancję że w Twoim przypadku będzie tak samo? Tym bardziej, że mąż jest jedynakiem. Może skończyć się tak, że Ty będziesz sfrustrowana jej zachowaniami, mąż nie będzie Twojej frustracji rozumiał i może to bym między wami temat zapalny.
Oczywiście nie zniechęcam Cię do tego pomysłu, bo jest tu dużo dziewczyn, które z teściami mieszkają i jest ok (nasza Pati np zawsze sobie chwali), ale poukładaj sobie w głowie różne scenariusze jak może być w przyszłości.
Na pewno podejmiecie dobrą decyzję 💋Zaczarowan, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Macie racje dziewczyny.. dzięki, że wyraziłyście swoje zdanie ❤️ Pogadam z moim na poważnie i tyle. Mam nadzieję, że weźmie do serca moje zdanie.
Chcę tworzyć z nim rodzinę ❤️ a nie z nim i jego rodzicami 😂🤯CoffeeDream, notsobadd, Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Speranza :), Vienna, Pati2804, Dropsik, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Piesio ma 5 lat, więc jeszcze młoda 🥹
Co do badań to ja czasem jak mamie mówię, że jadę w spbote do labu np to mówię tylko, że jadę sprawdzić TSH. No ale ja mam niedoczynność, więc u mnie to norma że latam na krew kilka razy w roku.
Kochana, jeśli chcesz zrobić te badania to je po prostu zrób. Faceci mają zupełnie inne podejście i dla nich zawsze jest dużo czasu na wszystko, a my się przez to denerwujemy :*
To młodziutka, może faktycznie jakiś spadek energii miała. A sprawdzaliscie czy nie złapała kleszcza? -
Zaczarowan wrote:Macie racje dziewczyny.. dzięki, że wyraziłyście swoje zdanie ❤️ Pogadam z moim na poważnie i tyle. Mam nadzieję, że weźmie do serca moje zdanie.
Chcę tworzyć z nim rodzinę ❤️ a nie z nim i jego rodzicami 😂🤯
A to ten temat bliźniaka już na poważnie? Czy na razie takie gdybanie? -
CoffeeDream wrote:Wiecie co mnie bawi 😄 Jak zaczęłam tłumaczyć mojemu, że to badanie nasienia nie musi zaraz oznaczać najgorszego i że może dać nam ewentualnie wskazówki jak warto coś podkręcić suplami, to grzecznie podszedł do szafeczki z suplami i mówi, że on bierze suple 😆 no co za chłop... Może i bierze, ale nieregularnie.
😂😂 a może dobrze się sprawdzi takie specjalne pudełeczko na leki, gdzie masz rozdzielone na dni tygodnia?Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:To młodziutka, może faktycznie jakiś spadek energii miała. A sprawdzaliscie czy nie złapała kleszcza?
U niej jest taki okropny problem z tymi szukaniem kleszczy… to owczarek długowłosy, teraz jeszcze zmienia sierść więc wygląda jak jedna wielka kupka sierści bo ucieka od czesania na wszystkie sposoby.
Więc z wyłapaniem kleszczy mamy czasem problem, stosujemy różne preparaty ale widzę po kotach że one średnio działają, więc i u niej pewnie to samo.
Też mi to przeszło przez myśl, że może to jakieś odkleszczowe, bo skąd tak nagle👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Hej dziewczyny 🥰
Daaawno się tak nie wyluzowałam jak podczas wczorajszego wyjścia było pyszne jedzonko, drineczki i plotki. Brakowało mi tego bardzo. Kompletnie o niczym nie myślałam, zasnęłam jak dziecko. Dzisiaj natomiast cały dzień mam zamiar robić kompletnie NIC 🫢
Od samego przebudzenia doskwiera mi mocno lewy jajnik. Bardzo nieprzyjemne to jest. 😐
Życzę wam miłego dnia ❤️CoffeeDream, Speranza :), Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Wiecie co mnie bawi 😄 Jak zaczęłam tłumaczyć mojemu, że to badanie nasienia nie musi zaraz oznaczać najgorszego i że może dać nam ewentualnie wskazówki jak warto coś podkręcić suplami, to grzecznie podszedł do szafeczki z suplami i mówi, że on bierze suple 😆 no co za chłop... Może i bierze, ale nieregularnie.
😂😂😂 oni są bezbłędni, przysięgam 😂
Myślę, że to po prostu strach przed wynikiem. Daj się chłopakowi przespać z tą myślą 🙈CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:U niej jest taki okropny problem z tymi szukaniem kleszczy… to owczarek długowłosy, teraz jeszcze zmienia sierść więc wygląda jak jedna wielka kupka sierści bo ucieka od czesania na wszystkie sposoby.
Więc z wyłapaniem kleszczy mamy czasem problem, stosujemy różne preparaty ale widzę po kotach że one średnio działają, więc i u niej pewnie to samo.
Też mi to przeszło przez myśl, że może to jakieś odkleszczowe, bo skąd tak nagle
Ja mam leonbergera, to jest jedna wielka kupa futra - używamy obroży Foresto, tak samo jak u drugiego psa i kotów i nie ma kleszczy.notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Witam się z Wami z roboty, bleee... Na szczęście niewiele się dziś dzieje i wcześniej kończę, więc nie jest źle. W ogóle nie wiem po co mnie tutaj ściągali 😊.
@Zaczarowana – o rety... ale szykuje się teściowa... szkoda, że twój narzeczony nie stanął po Twojej stronie i się nie odezwał. Może pogadaj też z nim o tym? Ja bym uciekała przed takim mieszkaniowym rozwiązaniem. Wiadomo, że fajnie jest mieć swój dom/bliźniaka, ale kurcze, nie z teściami za ścianą... Ja bym nie chciała ani z moimi rodzicami mieszkać ani z teściami, wiem, że na dłuższą metę wszyscy by się męczyli. Mimo tego, że kocham jednych i lubię drugich. Niektórym wspólne mieszkanie się udaje i zazdroszczę takim ludziom, ale to chyba jednak wyjątki potwierdzające regułę.
@notsobadd – 1) oby z pieskiem było wszystko dobrze, głaszczę go wirtualnie życząc mu zdrowia 😊 2) super, że jest okres (skoro już miał przyjść) – hahaaa, czy pisanie takich rzeczy na tym forum jest w ogóle dozwolone? może zaraz bana dostanęw każdym razie widzę, że zaczynasz przygodę z Aromkiem, ja też go biorę w 3-7 dc. Trzymam mocno kciuki, żeby przyniósł efekty w postaci dwóch kreseczek
@ Smerfetka – kawa mrożona, o rety ale narobiłaś mi smaka... chyba będę musiała zrobić po pracy 😊
@ Majlen – komisja ds. cienia czeka na teścior 😊 trzymam mocno kciuki!!
@ Cofee – zrób te badania, będziesz miała poczucie, że coś się dzieje w dobrym kierunku. Ja o niektórych rzeczach nie mówię narzeczonemu, bo jego zdaniem też za mocno się nakręcam, staram, w przecież wystarczy wyluzować... szkoda gadać, faceci...
@Rahia – ale beta, wow!!!! 😊 Pięknie!
Dobra, może popołudniu coś jeszcze poodpisuje, bo teraz już muszę wrócić do roboty.
Miłego dnia dziewczyny!!!!
notsobadd, Zaczarowan, CoffeeDream, Majlen lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Fermina wrote:Ja mam leonbergera, to jest jedna wielka kupa futra - używamy obroży Foresto, tak samo jak u drugiego psa i kotów i nie ma kleszczy.
Taaak, ja akurat kupowałam ostatnio u weta innej firmy, ale słyszałam że Foresto jest spoko.
U kotów niestety tylko kropelki, bo nie mam odwagi im założyć obroży, boję się że gdzieś się powieszą 😣👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Podziwiam dziewczyny, które pracują przy mdłościach. Jak wy to robicie? Wzięcie urlopu to chyba najlepszy pomysł na jaki wpadłam. Czuję, że cały przeleżę w łóżku 🙈
Zaczarowan o kurde to teściowa na poważnie podchodzi do tematu jak idzie oglądać bliźniaka a to ona zaproponowała te rozwiązanie? 🙈Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Speranza :) wrote:Cześć dziewczyny,
Witam się z Wami z roboty, bleee... Na szczęście niewiele się dziś dzieje i wcześniej kończę, więc nie jest źle. W ogóle nie wiem po co mnie tutaj ściągali 😊.
@Zaczarowana – o rety... ale szykuje się teściowa... szkoda, że twój narzeczony nie stanął po Twojej stronie i się nie odezwał. Może pogadaj też z nim o tym? Ja bym uciekała przed takim mieszkaniowym rozwiązaniem. Wiadomo, że fajnie jest mieć swój dom/bliźniaka, ale kurcze, nie z teściami za ścianą... Ja bym nie chciała ani z moimi rodzicami mieszkać ani z teściami, wiem, że na dłuższą metę wszyscy by się męczyli. Mimo tego, że kocham jednych i lubię drugich. Niektórym wspólne mieszkanie się udaje i zazdroszczę takim ludziom, ale to chyba jednak wyjątki potwierdzające regułę.
@notsobadd – 1) oby z pieskiem było wszystko dobrze, głaszczę go wirtualnie życząc mu zdrowia 😊 2) super, że jest okres (skoro już miał przyjść) – hahaaa, czy pisanie takich rzeczy na tym forum jest w ogóle dozwolone? może zaraz bana dostanęw każdym razie widzę, że zaczynasz przygodę z Aromkiem, ja też go biorę w 3-7 dc. Trzymam mocno kciuki, żeby przyniósł efekty w postaci dwóch kreseczek
@ Smerfetka – kawa mrożona, o rety ale narobiłaś mi smaka... chyba będę musiała zrobić po pracy 😊
@ Majlen – komisja ds. cienia czeka na teścior 😊 trzymam mocno kciuki!!
@ Cofee – zrób te badania, będziesz miała poczucie, że coś się dzieje w dobrym kierunku. Ja o niektórych rzeczach nie mówię narzeczonemu, bo jego zdaniem też za mocno się nakręcam, staram, w przecież wystarczy wyluzować... szkoda gadać, faceci...
@Rahia – ale beta, wow!!!! 😊 Pięknie!
Dobra, może popołudniu coś jeszcze poodpisuje, bo teraz już muszę wrócić do roboty.
Miłego dnia dziewczyny!!!!
Żadnego bana, to akurat samo sedno, dobrze że już jest 😎 Tak, zaczynam z Aromkiem i jestem ciekawa jak będę się po nim czuć. Masz już jakieś doświadczenie ze stymulacją? Bierzesz NAC w zwiększonej dawce do niego? Podobno lepiej działa wtedy.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:Próbowałam już tego... 🙄 Szczególnie na wyjazdach. To nigdy nie było tak, żeby puste wrócilo. Zawsze jakiś dzień pominie 🙈 o wieczornej suplementacji nie zapomina, bo akurat bierze ashwaganda/melatonina, ale na noc też nie powinno brać się niektórych supli, więc bez sensu żeby wtedy łykał wszystko 🙄 ciężki to temat 😆
Ajjj.. to rzeczywiście. Chyba nic innego nie pomoże, dopóki mąż sam nie zrozumie sensu brania tych tabletek 😕 Będę trzymała kciuki za badanie nasienia ;*Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
san95 wrote:Hej dziewczyny 🥰
Daaawno się tak nie wyluzowałam jak podczas wczorajszego wyjścia było pyszne jedzonko, drineczki i plotki. Brakowało mi tego bardzo. Kompletnie o niczym nie myślałam, zasnęłam jak dziecko. Dzisiaj natomiast cały dzień mam zamiar robić kompletnie NIC 🫢
Od samego przebudzenia doskwiera mi mocno lewy jajnik. Bardzo nieprzyjemne to jest. 😐
Życzę wam miłego dnia ❤️
Cieszę się, że spędziłaś tak miło dzień 🩷 Taki luz też jest zbawienny dla naszej psychiki ☺️Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Niby gdybanie, ale teściowa już się umowila na oglądanie bliznaiaka 🤡
To faktycznie luźne rozmowy 🤡
A może umówiłaby się na jego oglądanie już z Wami skoro to miałaby być wspólna decyzja….Zaczarowan lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Liyss🧚🏻 wrote:Podziwiam dziewczyny, które pracują przy mdłościach. Jak wy to robicie? Wzięcie urlopu to chyba najlepszy pomysł na jaki wpadłam. Czuję, że cały przeleżę w łóżku 🙈
Zaczarowan o kurde to teściowa na poważnie podchodzi do tematu jak idzie oglądać bliźniaka a to ona zaproponowała te rozwiązanie? 🙈
No oczywiście, że Ona 😂 🤪 -
Zaczarowan wrote:No oczywiście, że Ona 😂 🤪
Zaprawdę powiadam Ci, przemyśl to sobie wzdłuż i wszerz, bo z odstąpieniem od tego pomysłu już po zakupie będzie ciężko… 🙈Speranza :), Zaczarowan, Prezesoowa, CoffeeDream, Pati2804, Dropsik, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻