X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kiedyś teściowie namawiali nas na zakup takiego bardzo dużego domu do remontu, z dużym ogrodem. Już nawet zadzwoniliśmy, ale się okazało, że ktoś zdążył przed nami zarezerwować. I wyobraźcie sobie, że potem się okazało, że teściowie myśleli, że będziemy tam wspólnie mieszkać :D :D :D i już nawet plany mieli kto, gdzie itd. Do teraz przyszła teściowa przeżywa, że nam wtedy nie wyszło :D Jak się domyślacie w lekkim szoku byliśmy, że w ogóle coś takiego przyszło im do głowy :D I do teraz mam bekę, jak ona o tym z żalem wspomina, że ktoś kupił NASZ dom przed nami :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Staram się już nawet tych cykli nie liczyć, żeby się nie dołować. Normalnie powinna brać progesteron po owulacji, ale ostatnio ciągle coś się działo u mnie i nie brałam. w tym cyklu też nie wezmę, bo przed biopsją mam nie brać, w zeszłym była infekcja i były inne globulki, a jeszcze wcześniej zrobiłam sobie sama miesiąc przerwy, bo czułam, że inaczej zwariuję. Taki prawilny cykl z pełną stymulacją będzie dopiero w czerwcu. Teraz trochę na pół gwizdka.

Okej.. No tak rzeczywiście. Mam nadzieje, że ten czerwcowy cykl zakończy się dwoma kreseczkami! 😍 Spróbuj z tym progesteron od owulacji, zawsze to niesie jakąś dodatkową nadzieje 😊 miałaś robioną drożność?

Speranza :) lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Rozumiem, że na monitoringu wyszlo, że są bezowulacyjne?

Ja to przeczuwałam wcześniej, ale tak, na 4 monitoringi miałam 2 owulacyjne i 2 bezowulacyjne. Przy czym te owulacyjne to już po tym jak zaczęłam ostra suplementację, bo przyznam szczerze że wcześniej jeszcze przed staraniami rzadko kiedy czułam ból owulacyjny, może raz-dwa razy do roku.

Był weterynarz u pieska. Stwierdził, że to po prostu stan zapalny stawów i to częste u owczarków. No niby wiem, ale trochę na pałę ta diagnoza 🙄 Dostała zastrzyki i serię tabletek przeciwbólowych i przeciwzapalnych na 10 dni. Ja bym pewnie drążyła, no ale przyjmował go mój mąż 🙄
    Podobno na powrót zaczęła łazić za kotem, a to uznajemy za dobry objaw 😅

Speranza :), Prezesoowa, Zaczarowan, Dropsik lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻

Wysłany: 2 maja 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana - tak miałam drożność, a potem laparoskopię podczas której lekarz udrożnił jeden z jajowodów i usunął ogniska endometriozy. Generalnie dużo się u mnie działo. W maju też mam nadzieję na sukces, a co! :D

Prezesoowa, Zaczarowan, Fermina, Rahia, Dropsik lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja to przeczuwałam wcześniej, ale tak, na 4 monitoringi miałam 2 owulacyjne i 2 bezowulacyjne. Przy czym te owulacyjne to już po tym jak zaczęłam ostra suplementację, bo przyznam szczerze że wcześniej jeszcze przed staraniami rzadko kiedy czułam ból owulacyjny, może raz-dwa razy do roku.

Był weterynarz u pieska. Stwierdził, że to po prostu stan zapalny stawów i to częste u owczarków. No niby wiem, ale trochę na pałę ta diagnoza 🙄 Dostała zastrzyki i serię tabletek przeciwbólowych i przeciwzapalnych na 10 dni. Ja bym pewnie drążyła, no ale przyjmował go mój mąż 🙄

Kochana to obserwujcie pieska najwyżej możecie iść do innego weta 😘✊🏻

notsobadd lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Chyba trochę za wcześnie na taki stan zapalny? Ja mam molosy i one mają albo młodzieńczą kulawiznę do 2rz a potem dopiero na starość. Obserwujcie psinę. Najważniejsze, że jej lepiej :*

Jeszcze edit: jak nasz pies miał tę młodzieńczą kulawiznę to zrobili mu rtg + badania krwi, wiec ja bym jeszcze poszła do tego Waszego weta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2024, 12:42

notsobadd lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Ferminko piękna beta 😍 mam nadzieję, że się uspokoiłaś :)

Oj tak, zwłaszcza, że wydzielinę mam już dziś w standardowym kolorze. 😍

Speranza :), Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Chyba trochę za wcześnie na taki stan zapalny? Ja mam molosy i one mają albo młodzieńczą kulawiznę do 2rz a potem dopiero na starość. Obserwujcie psinę. Najważniejsze, że jej lepiej :*

Jeszcze edit: jak nasz pies miał tę młodzieńczą kulawiznę to zrobili mu rtg + badania krwi, wiec ja bym jeszcze poszła do tego Waszego weta.

Niekoniecznie wcześnie… znajomy ma 2 owczarki i jedna już mając 3 lata zaczęła przerabiać problemy ze stawami.
    Na pewno pójdziemy jeszcze do naszego weta w przyszłym tygodniu, ale cieszę się chociaż z tych przeciwbólowych, bo nie będzie cierpieć 🥹
    No ale 600 zł już nie nasze dzisiaj 🫣

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie @Fermina @Rahia ogromnie Wam gratuluję wyników! 😊♥️ Za dużo dziś od rana i pominęłam bez słowa Wasze piękne wiadomości, wybaczcie ;*

Fermina, Rahia, MummyYummy lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Moi rodzice też mają owczarka długowłosego. U naszej suni to z kolei coś się przyczepiło i przy odbycie cały czas się liże i ma zaczerwienione, nabrzmiałe. Już dwa razy tata z nią jeździł i albo zastrzyk, albo jakiś antybiotyk, ale to dalej wraca 🙄

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana - tak miałam drożność, a potem laparoskopię podczas której lekarz udrożnił jeden z jajowodów i usunął ogniska endometriozy. Generalnie dużo się u mnie działo. W maju też mam nadzieję na sukces, a co! :D

O Jezu.. wlansie zorientowałam się jak zabrzmiała moja wiadomość! Oczywiście kochana- w maju tez Ci życzę dwóch kreseczek! Jejku, sorka! 😂😂🫣

Speranza :) lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png

Wysłany: 2 maja 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Zaczarowan - hahahaaa, luzik :)

Dziewczyny, myślicie że przeziebienie w pierwszym tygodniu cyklu może dużo namieszać w cyklu, czy się tym nie przejmować?

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ Zaczarowan - hahahaaa, luzik :)

Dziewczyny, myślicie że przeziebienie w pierwszym tygodniu cyklu może dużo namieszać w cyklu, czy się tym nie przejmować?

Ja bym się nie przejmowała 😛 co ma być to będzie

Speranza :), Zaczarowan lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Moi rodzice też mają owczarka długowłosego. U naszej suni to z kolei coś się przyczepiło i przy odbycie cały czas się liże i ma zaczerwienione, nabrzmiałe. Już dwa razy tata z nią jeździł i albo zastrzyk, albo jakiś antybiotyk, ale to dalej wraca 🙄

Alergia?

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Alergia?

Albo pasożyty jakieś upierdliwe? 🤔

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Fermina @notsobadd Wet powiedział, że to jakieś zapalenie, ale żadnych badań nie robił i też takie leczenie w ciemno...

• Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę mnie tu mniej.. badania nasienia u mojego małża wyszły źle. Jesteśmy przed drugim badaniem i wizyta u androloga.

Żeby wiedzieć ile mam czasu na jego leczenie a na decyzję o in vitro. Zrobiłam AMH mam 30,5 lat. Wynik 4,1. I nie wiem co o nim sądzić.. podpowiecie?

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczka a jakie normy były w tym labie?

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Sikoreczka a jakie normy były w tym labie?

0,7 do 7,5

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 2 maja 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie roznic w metodach wychowawczych, to właśnie tego też bym sie bała najbardziej. Wiem, że to nie ma wielkiego znaczenia, ale jednak chociażby z uwagi na mój zawód, chciałabym wychować mojego Synka zgodnie z moimi wizjami 😂 przez grube lata „wychowywałam” nie moje dzieci, a teraz czas na mnie 😂😎 a mając teściową za płotem to prawdopobnie byłoby „ciekawie” 🤡

Przyjdzie mój z pracy i zacznę z nim rozmowę..

Rachelka23, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ