Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż ma zrobić badania i zaliczyć wizytę u androloga 10 kwietnia… ja chyba umrę ze stresu 🥹
Amira lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 08:40
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 08:29
Prezesoowa, Eniana, Majuna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Mój też się tym nie interesował i nawet nie wiedzial kiedy powinnam/będę robić testy 😅
Mój o testowanie nie, chyba nie wie, że w ogóle to robię 😅 ale dopytuje o owu („na kiedy ma zbierać”) 🤣 i o to kiedy mam mieć okres 🧐CoffeeDream, Monk@, Prezesoowa, Majuna, Pati2804, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Dziewczyny, nie znam się, ale czy jakiś lekarz będzie mi w stanie coś jutro doradzić/pomóc podczas @, gdzie cały czas czuję lewy jajnik? To znaczy czy będą mogli wykonać jakieś badanie? Podejrzewam, że w tym przypadku tylko USG, które jest polecane po zakończeniu @.
Na chwilę było lepiej i myślałam, że przestało, ale jednak dalej to samo. 😐 Teraz to boję się na maxa...
Edit: zresztą obawiam się znieczulicy lekarzy, że powiedzą, że to @, gdzie nigdy tak nie miałam 😔dziwny ten cykl...Prezesoowa, CoffeeDream, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Ja tez dziewczyny kryzys, ale u mnie to już chyba niekończący się… myśle o psychologu i psychiatrze nawet.
Nie sądziłam, ze ta sytuacja nas tak wykończy, nie umiem tego przerwać, a dochodzą nowe kwestie, teraz ten testosteron. 🙁
Z jednej strony może spoko, ze są jakieś tego przyczyny, z drugiej już pół neta przejrzałam, ze to nie takie proste do naprawy.
Ściskam Was wszystkie i te w kryzysie i te bez kryzysu 🥰Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Pomyśli że to na przeprosiny 😅🙈 oby się udalo ✊🍀🤭
elektro96, Rachelka23, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
@elektro96 nie umrzesz ze stresu, bo my Ci nie damy 😘 mam dobre przeczucia co do Was, mega kciuki 😊🤞🏻
Prezesoowa, elektro96, Majuna, MummyYummy, Gregorka, Pati2804, Chmurka21, Monk@ lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 21:43
notsobadd, Prezesoowa, elektro96, Rahia, Anonim1992, CoffeeDream, Eniana, Platynova55, Dropsik, Majuna, Lauraa, Vienna, MummyYummy, Gregorka, Rachelka23, Pati2804, Chmurka21, Liyss🧚🏻, Monk@, martysiaczki, KejtKa, Malinowysorbet, bonmer, ellevv lubią tę wiadomość
-
Paima wrote:Prezesoowa dopisz mi proszę termin porodu na 14.11 ☺️
Byłam dziś na wizycie i mamy serduszko❤️
I te soczyste mężowe "a nie mówiłem" 🙈
Cudowne wieści ♥️ czasem warto tych naszych chłopaczków jednak posłuchać… 🤪 a jacy dumni jak wychodzi wszystko na ich 🤭Lauraa lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Leśneintro wrote:Mam wyniki:
Progesteron 32,20 ng/ml
Estradiol 415,00 pg/m
Dziś 9 dpo. Co myślicie?
Jakieś duże mi się wydają te wartości
Chyba estradiol o wiele za duży👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
Hej dziewczęta jestem nowa
Obecnie przeszłam druga inseminacje tydzień temu i teoretycznie 9.04 mam zamiar pójść na betę ale nie wiem czy się czegoś spodziewać.
Przyjmiecie mnie ? 🙏Eniana, Majuna, Lauraa, Gregorka, Amira, Rachelka23, MummyYummy, Rahia, Pati2804, Chmurka21, martysiaczki, Malinowysorbet, bonmer lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Że tak spytam - kiedy sikasz? :>
Prezesoowa, Majuna, Lauraa, Pati2804, Liyss🧚🏻, Monk@ lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Coś mi się wydaje, że to będzie formalność 🤭
@Leśneintro chyba się zapowiada owocne sikanie 🤔elektro96, Prezesoowa, Majuna, NiedoszlaWielodzietna, Lauraa, Gregorka, MummyYummy, Pati2804, Liyss🧚🏻, Monk@ lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻