X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczyny, tato w końcu się doczekał, mają go dzisiaj przenosić na tę ultrafiltrację, więc proszę o pół kciuka, żeby to pomogło i żeby szybko stamtąd wrócił..

Myślałam, że mi ulży, ale jestem przerażona :(
    trzymam mocno kciuki, choć muszę wejść w Twoje posty, żeby dowiedzieć się co dokładnie się dzieje, dużo zdrowia dla Taty i spokoju dla Ciebie, wysyłam wsparcie - żebyś choć odrobinę była mniej przerażona.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 22:08

grazka0022, MagicznaNuta, Zaczarowan, notsobadd, Suzie, Prezesoowa, Speranza :), MummyYummy, Fermina, Malinowysorbet, elektro96, KejtKa, Pati2804, Liyss🧚🏻, Dropsik, Leśneintro, Majuna, CoffeeDream, Chmurka21 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migły mi tu piękne kwiaty na balkonie, elektro dobrze kojarzę, że u Ciebie?

mam bardzo słoneczny taras i zastanawiam się co posadzić, myślałam o supertuniach vista, ale nie miałam nigdy i myślę czy mszyce nie będą atakować?

elektro96 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dziewczynki owulacja była progesteron 45,01 ng/ml🤗
    ale piękny :)

Gregorka lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:

Wooo.. rakieta! 🚀🥰

Speranza :), Gregorka lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:

Wooo, piękny prog! 😍

Speranza :), Gregorka lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:

Pięknie <3

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest mój dzień. Dzwonił działowy telefon nie zdązyłam odebrać. Teraz dzwoni znowu i przypadkiem odrzuciłam, ups. :P

MagicznaNuta, Zaczarowan, Prezesoowa, MummyYummy, Malinowysorbet, Gregorka, Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Oj tam, ja też nie zawsze odbieram, a mam trzy telefony służbowe... Najbardziej mnie wkurzają tacy co jak nie odbieram raz to dzwonią pierdyliard razy pod rząd. Mają gwarancję, że nie prędko odbiorę od nich telefon :P
    najbardziej mnie wkurzają takie telefony, gdzie próbują mi coś wcisnąć, zwłaszcza, że nie umiem odmawiać, ale przeszłam na sposób mówię dziękuję i się rozłączam :)

• Suzie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Oj tam, ja też nie zawsze odbieram, a mam trzy telefony służbowe... Najbardziej mnie wkurzają tacy co jak nie odbieram raz to dzwonią pierdyliard razy pod rząd. Mają gwarancję, że nie prędko odbiorę od nich telefon :P

A to ten prawie już nie dzwoni :P
    Uznałysmy, ze widocznie nic ważnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 14:20

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny 😂 kiedyś do mnie zadzwoniła położna, ale z dziwnego numeru i chciała potwierdzić moje dane żebym jej podała imię nazwisko, datę urodzenia itp. a j mówię.. co to za oszusci! Zwłaszcza, że ja nie wiedziałam, że Ona ma do mnie zadzwonić 😂😂 rozłączyłam ją, a potem dostałam wiadomość mailem xD Nie zadzwoniła drugi raz 😬🫣🤣

notsobadd, MagicznaNuta, Suzie, MummyYummy, Prezesoowa, Malinowysorbet, elektro96, Liyss🧚🏻, Pati2804, Majuna, Gregorka lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Jejku dziewczyny 😂 kiedyś do mnie zadzwoniła położna, ale z dziwnego numeru i chciała potwierdzić moje dane żebym jej podała imię nazwisko, datę urodzenia itp. a j mówię.. co to za oszusci! Zwłaszcza, że ja nie wiedziałam, że Ona ma do mnie zadzwonić 😂😂 rozłączyłam ją, a potem dostałam wiadomość mailem xD Nie zadzwoniła drugi raz 😬🫣🤣

Jezu, ja podobnie. Dzwonili kiedyś z „Millenium” i chłop wydawał się mega podejrzany, kazał podawać mi jakieś kody, wejść w aplikację… więc zwyzywałam go od złodziei i nierobów i zrobiłam zgłoszenie do Millenium. Po czym dostałam odpowiedź, że bardzo mi dziękują, ale Pan faktycznie był od nich 😂😂😂

MagicznaNuta, MummyYummy, Prezesoowa, Malinowysorbet, Zaczarowan, elektro96, KejtKa, Pati2804, Majuna, Gregorka, CoffeeDream, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A to ja obcych numerów nie odbieram na telefonie prywatnym :P

Ja też, chyba ze mam coś zamówione i ma zadzwonić kurier :D

MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    na prywatnym też raczej nie odbieram, ale w pracy muszę wszystkie ;)

Edit: powiedzmy, że wszystkie odbieram :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 14:36

• Suzie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Ja też. I tym sposobem nie odebrałam wczoraj telefonu od szwagierki 😂

Prezesoowa, MagicznaNuta, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    na prywatnym też raczej nie odbieram, ale w pracy muszę wszystkie ;)

Ja też. I kiedyś dzwonili, że mam jechać do Lublina, bo wygrałam laptop. Spotkanie będzie w jakimś zaułku na ulicy takiej i takiej 🤣 Ale jak powiedziałam, ze dodzwoniono się do instytucji to już nie chcieli bym jechała po laptop. :(

Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MagicznaNuta, hejka! 🙃 Ile lat mają Twoje dzieci? My też mamy w drodze trzeciego członka rodziny 😉
    @Vienna, pomodlę się za Ciebie i Twojego Kropeczka ♥️
    @Prezesoowa, zauważyłam, że dużo jest takich historii, że ciszę pojawiają się z zaskoczenia w bardzo młodym albo już nieco starszym wieku. No ale psikusa w postaci bobasa życzę każdej z Was ♥️ Oczywiście za tatę trzymam wszystkie kciuki, które mam, nawet te u stópek ✊✊✊
    @Gregorka, czadowy progesteron 🔥
    @Zaczarowan, genialna historia z położną 😂
    @notsobadd, tu też padłam 🤣
    Ja też bardzo dobrze wspominam dzień swojego ślubu 🥰 Serio, na żadnym innym weselu tak dobrze się nie bawiłam 🤭 Ale też w naszej sytuacji nic się nie zmieniło jakoś drastycznie - mieszkaliśmy razem, a Starsza miała ponad dwa lata 😉 Także tego stresu związanego ze zmianą trybu życia czy przygotowaniami nie było w ogóle. A to, jak goście się będą bawić, to miałam w poważaniu, bo zrobiłam, co mogłam, a gadać i tak będą 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 14:37

grazka0022, Prezesoowa, MagicznaNuta, Gregorka, Zaczarowan, notsobadd lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @MagicznaNuta, hejka! 🙃 Ile lat mają Twoje dzieci? My też mamy w drodze trzeciego członka rodziny 😉
    @Vienna, pomodlę się za Ciebie i Twojego Kropeczka ♥️
    @Prezesoowa, zauważyłam, że dużo jest takich historii, że ciszę pojawiają się z zaskoczenia w bardzo młodym albo już nieco starszym wieku. No ale psikusa w postaci bobasa życzę każdej z Was ♥️ Oczywiście za tatę trzymam wszystkie kciuki, które mam, nawet te u stópek ✊✊✊
    @Gregorka, czadowy progesteron 🔥
    @Zaczarowan, genialna historia z położną 😂
    @notsobadd, tu też padłam 🤣
    Ja też bardzo dobrze wspominam dzień swojego ślubu 🥰 Serio, na żadnym innym weselu tak dobrze się nie bawiłam 🤭 Ale też w naszej sytuacji nic się nie zmieniło jakoś drastycznie - mieszkaliśmy razem, a Starsza miała ponad dwa lata 😉 Także tego stresu związanego ze zmianą trybu życia czy przygotowaniami nie było w ogóle. A to, jak goście się będą bawić, to miałam w poważaniu, bo zrobiłam, co mogłam, a gadać i tak będą 🤪

To ja gośćmi się nie przejmuje, ale dlatego, że mamy imprezowe rodziny, ważne żeby bimberku nie brakło i żarcia a reszta to tam wiecie :D

MagicznaNuta, MummyYummy, CoffeeDream lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo bardzo dawno temu na telefon stacjonarny w domu ( ciekawe czy ktoś jeszcze taki w domu ma) zadzwonił facet i powiedział, że trumnę, którą zamawiałam przywiozą za godzinę - ktoś sobie żart zrobił, ale ile ja się wtedy strachu najadłam :D chyba nawet wyszłam z domu :D ale byłam nastolatką i do dziś to zapamiętałam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 14:42

Zaczarowan, notsobadd lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja też, chyba ze mam coś zamówione i ma zadzwonić kurier :D
    a często dzwoni ? :D

grazka0022 lubi tę wiadomość

‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ