Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:Też właśnie o tym pomyślałam, po co w takim razie te zaręczyny? Albo w jedną, albo w drugą stronę 😊
A przed zaręczynami nigdy nie pojawił się temat ślubu?
Nie wiem po co, skąd mam wiedzieć po coto chyba bardziej pytanie do mojej drugiej połówki.
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Prezesoowa wrote:Pewnie tak palnął jak to zwykle facet, nie spodziewając się jaką to lawinę wywoła w Twojej głowie :* mam nadzieję, że odnajdziesz w tej sytuacji spokój i dojdziecie do porozumienia
a najbardziej to Ci życzę tego wymarzonego bobasa, albo trzech
:*
Dokładnie tak jest, palnął głupotę, a we mnie się posypało. Na szczęście to było dawno temu.
Zasadniczo on jest właśnie tym dzieckiem teściowej, które czasem mam ochotę zlaćnawet mu to mówię
san95, Prezesoowa, MagicznaNuta, elektro96, Pati2804, Chmurka21 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
MagicznaNuta wrote:nie żebym się śmiała z tych dziur, ale tak zabawnie o tym opowiadasz, że śmieję się do siebie
Ciesze się, że komuś polepszam humor tymi sytuacjami życiowymiMagicznaNuta lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Speranza :) wrote:Prezesoowa - na razie odwiesiłam temat na kołek . Tak naprawdę u nas starania o dziecko pojawiły się jakieś 2 miesiące po zaręczynach i coraz to nowe złe informacje od lekarzy na temat mojego stanu zdrowia i płodności skutecznie wstrzymywały jakiekolwiek tematy ślubne. W tym czasie tyle było łez, problemów do rozwiązania, badań, zabiegów w szpitalu, że jakoś nie myślałam żeby jeszcze ten temat otwierać. A potem wypalił z tym tekstem któregoś dnia i zrobiło mi się jeszcze gorzej, bo nie dość, że dziecka mu nie mogę dać, to jeszcze to odebrałam tak, że z tego powodu jestem też niegodna żeby być żoną... No masakra. Ale też wiem, że poniekąd to moja nadinterpretacja tego. Długo by pisać. Koniec końców i tak jesteśmy razem, bo się zwyczajnie kochamy i chcemy razem być. Nieformalnie, bo nieformalnie, ale jednak w miłości i szacunku. A co przyniesie przyszłość to zobaczymy
Niegodne to są takie myśli do pojawiania się w Twojej głowie 🙈 Cieszę się, że zdajesz sobie sprawę, że to tylko Twój nadinterpretacja. Jesteś świetną babką i zasługujesz na cudowną przyszłość, ze ślubem czy bez Twój facet to farciarz i ja na jego miejscu bym Cię zaobrączkowała, bo wtedy to już „zaklepana” 😅🤪Speranza :), Prezesoowa, MagicznaNuta, elektro96, Gregorka, Pati2804, Chmurka21 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
No macie racje z tym ślubem, ja się ugiełam, ale tak jak mówie, dla mnie to nie miało znaczenia tak zbytnio
Teraz to nawet sie ciesze na to wesele, ale musze powiedzieć, że organizacja nie spadła na mnie w 100% jak to często bywa, że to Panna Młoda organizuje. Sale szukaliśmy razem, mój DJa, ja fotografa wiecie tak w miarę po równo ogarniamy ten temat.
Za to ja chce zrezygnować z 1 tańca, bo mam dwie lewe nogi.
MagicznaNuta lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
27.02 - monitoring
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
san95 wrote:Co do ślubów to powiem wam, że u mnie w rodzinie był ślub jednostronny…. Panna młoda w kościele powtarzała przysięgę po księdzu, a młody stał jak słup. Bardzo dziwne to było. I nie wiem po co w ogóle ten ślub. Młody niewierzący, a młoda tak.
😳 ale bym się dziwnie czuła na miejscu tej Młodej. Nie wyobrażam sobie tego… aczkolwiek szanuję, że się zdecydowali na takie rozwiązanie.MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
grazka0022 wrote:No macie racje z tym ślubem, ja się ugiełam, ale tak jak mówie, dla mnie to nie miało znaczenia tak zbytnio
Teraz to nawet sie ciesze na to wesele, ale musze powiedzieć, że organizacja nie spadła na mnie w 100% jak to często bywa, że to Panna Młoda organizuje. Sale szukaliśmy razem, mój DJa, ja fotografa wiecie tak w miarę po równo ogarniamy ten temat.
Za to ja chce zrezygnować z 1 tańca, bo mam dwie lewe nogi.
U nas też razem wszystko ogarnialiśmy. Ba, mój nawet główny motyw kwiatowy wybrałMagicznaNuta lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Hej
Widzę, że masz hashimoto - jak udało Ci się opanować przeciwciała?
Z tą moją tarczycą to się dzieją dziwne rzeczy. Raczej nie mam opanowanych przeciwciał. U mnie była najpierw niedoczynność i leki, później przeszło w nadczynność i leki na nadczynność, później ciąża i znowu leki na niedoczynność. Po ciąży się wyniki w miarę ustabilizowały i lekarz chyba mając na uwadze problemy z nadczynnością - nie daje mi nic obecnie. Będę niedługo na kontroli to zobaczę co tam z tą moją tarczycą - ostatnio jak byłam u lekarza, nie wiedział, że planujemy kolejne dziecko. Jak się dowie o staraniach to pewnie da leki , trochę się boję co powie na to, że w tym wieku i mając dwójkę dzieci - chcę kolejne. -
Prezesoowa wrote:U nas za to długo zeszło do zaręczyn, bo ponad 4 lata. I wtedy mnie to dobijało, bo myślałam, że znowu coś będzie nie tak, ale ostatecznie z dzisiejszej perspektywy wiem, że zrobiliśmy to w najlepszym momencie, bo byliśmy już idealnie zgrani, przeszliśmy wiele i żadne z nas nie podejrzewało, że przyjdzie się nam rozstać. Przy 4 rocznicy powiedziałam mu, że ja chcę zbudować rodzinę i mieć dzieci, więc jeśli on tego nie chce ze mną to powinien mnie o tym poinformować i dać mi szansę na odnalezienie pełni szczęścia. No i kilka miesięcy później się oświadczył i poszło już szybko. Mieliśmy za to większy problem, bo mąż się upierał przy wielkim weselu, a ja chciałam zwykły obiad i Seszele
za tę kasę z wesela to by były Seszele, Malediwy, Filipiny na pełnym wypasie i jeszcze by zostało
ostatecznie było wesele i poprawiny... Nigdy więcej
U nas po 4,5 roku zaręczyny. Moje wesele było super, jakbym miała coś zmienić to skróciłabym je do godziny 1MagicznaNuta, Prezesoowa, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
san95 wrote:Co do ślubów to powiem wam, że u mnie w rodzinie był ślub jednostronny…. Panna młoda w kościele powtarzała przysięgę po księdzu, a młody stał jak słup. Bardzo dziwne to było. I nie wiem po co w ogóle ten ślub. Młody niewierzący, a młoda tak.
Wydaje mi się, że bardziej komfortowy dla wszystkich byłby standardowy cywilnyMagicznaNuta, Zaczarowan lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
27.02 - monitoring
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Wydaje mi się, że bardziej komfortowy dla wszystkich byłby standardowy cywilny
Tylko gorzej jak panna młoda jest tak wierząca, że inny ślub nie wchodzi w grę.MagicznaNuta, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
nick nieaktualnySuzie wrote:U nas po 4,5 roku zaręczyny. Moje wesele było super, jakbym miała coś zmienić to skróciłabym je do godziny 1
a teraz leci nam 17 lat razem i prawie 16 po ślubie
Speranza :), Zaczarowan, elektro96, Prezesoowa, Malinowysorbet, notsobadd, Gregorka, MummyYummy, Pati2804, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
MagicznaNuta - witamy na pokładzie
powodzenia w staraniach
MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość
Jakbym miała zdecydować się na ślub to tylko i wyłącznie cywilny i obiad 😂 max 3 godziny i wyjazd na wspólne wakacje 😂 Stresują mnie takie wydarzenia, chciałabym żeby to było po mojemu, czyli spokojnie i krótko 😎
-
nick nieaktualny
-
Suzie wrote:U nas po 4,5 roku zaręczyny. Moje wesele było super, jakbym miała coś zmienić to skróciłabym je do godziny 1
Zaczarowan, MagicznaNuta, Pati2804, Majuna, Chmurka21 lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
notsobadd wrote:😳 ale bym się dziwnie czuła na miejscu tej Młodej. Nie wyobrażam sobie tego… aczkolwiek szanuję, że się zdecydowali na takie rozwiązanie.
MagicznaNuta, notsobadd lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:To mojemu zależało, żeby zrezygnować z pierwszego tańca i sprzedałam 1 taniec za dwie kremówki
ostatecznie DJ nam doradził rozpoczęcie wspólnym tańcem z gośćmi i moim zdaniem wypadło super
mi się bardzo podobało
2 lata temu byłam na weselu gdzie nie było pierwszego tańca tylko Młodzi wyszli właśnie do Gości i wszyscy razem tańczyli - fajnie to wyszło
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Jakbym miała zdecydować się na ślub to tylko i wyłącznie cywilny i obiad 😂 max 3 godziny i wyjazd na wspólne wakacje 😂 Stresują mnie takie wydarzenia, chciałabym żeby to było po mojemu, czyli spokojnie i krótko 😎
Ja gdybym jednak kiedyś brała ślub to tak by to wyglądało - obiad, kawa deser i wyjazd na wakacjezaproszonych 10 osób (z obu stron łącznie oczywiście)
Zaczarowan, Prezesoowa, MagicznaNuta, notsobadd, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"