X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Też właśnie o tym pomyślałam, po co w takim razie te zaręczyny? Albo w jedną, albo w drugą stronę 😊
    A przed zaręczynami nigdy nie pojawił się temat ślubu?

Nie wiem po co, skąd mam wiedzieć po co :D to chyba bardziej pytanie do mojej drugiej połówki.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 7 maja 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Pewnie tak palnął jak to zwykle facet, nie spodziewając się jaką to lawinę wywoła w Twojej głowie :* mam nadzieję, że odnajdziesz w tej sytuacji spokój i dojdziecie do porozumienia :) a najbardziej to Ci życzę tego wymarzonego bobasa, albo trzech <3 :*

Dokładnie tak jest, palnął głupotę, a we mnie się posypało. Na szczęście to było dawno temu.
    Zasadniczo on jest właśnie tym dzieckiem teściowej, które czasem mam ochotę zlać :D :D :D nawet mu to mówię :D

san95, Prezesoowa, MagicznaNuta, elektro96, Pati2804, Chmurka21 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • san95 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ślubów to powiem wam, że u mnie w rodzinie był ślub jednostronny…. Panna młoda w kościele powtarzała przysięgę po księdzu, a młody stał jak słup. Bardzo dziwne to było. I nie wiem po co w ogóle ten ślub. Młody niewierzący, a młoda tak.

• Suzie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    nie żebym się śmiała z tych dziur, ale tak zabawnie o tym opowiadasz, że śmieję się do siebie :)

Ciesze się, że komuś polepszam humor tymi sytuacjami życiowymi :P

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹

📆 Kalendarz wizyt
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Prezesoowa - na razie odwiesiłam temat na kołek . Tak naprawdę u nas starania o dziecko pojawiły się jakieś 2 miesiące po zaręczynach i coraz to nowe złe informacje od lekarzy na temat mojego stanu zdrowia i płodności skutecznie wstrzymywały jakiekolwiek tematy ślubne. W tym czasie tyle było łez, problemów do rozwiązania, badań, zabiegów w szpitalu, że jakoś nie myślałam żeby jeszcze ten temat otwierać. A potem wypalił z tym tekstem któregoś dnia i zrobiło mi się jeszcze gorzej, bo nie dość, że dziecka mu nie mogę dać, to jeszcze to odebrałam tak, że z tego powodu jestem też niegodna żeby być żoną... No masakra. Ale też wiem, że poniekąd to moja nadinterpretacja tego. Długo by pisać. Koniec końców i tak jesteśmy razem, bo się zwyczajnie kochamy i chcemy razem być. Nieformalnie, bo nieformalnie, ale jednak w miłości i szacunku. A co przyniesie przyszłość to zobaczymy

Niegodne to są takie myśli do pojawiania się w Twojej głowie 🙈 Cieszę się, że zdajesz sobie sprawę, że to tylko Twój nadinterpretacja. Jesteś świetną babką i zasługujesz na cudowną przyszłość, ze ślubem czy bez Twój facet to farciarz i ja na jego miejscu bym Cię zaobrączkowała, bo wtedy to już „zaklepana” 😅🤪

Speranza :), Prezesoowa, MagicznaNuta, elektro96, Gregorka, Pati2804, Chmurka21 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No macie racje z tym ślubem, ja się ugiełam, ale tak jak mówie, dla mnie to nie miało znaczenia tak zbytnio :D Teraz to nawet sie ciesze na to wesele, ale musze powiedzieć, że organizacja nie spadła na mnie w 100% jak to często bywa, że to Panna Młoda organizuje. Sale szukaliśmy razem, mój DJa, ja fotografa wiecie tak w miarę po równo ogarniamy ten temat. :D Za to ja chce zrezygnować z 1 tańca, bo mam dwie lewe nogi.

Start starania: Marzec 2024

12 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
    ?? - 🥚
    ?? - testowanie

🔜
    24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
    27.02 - monitoring

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:
    Co do ślubów to powiem wam, że u mnie w rodzinie był ślub jednostronny…. Panna młoda w kościele powtarzała przysięgę po księdzu, a młody stał jak słup. Bardzo dziwne to było. I nie wiem po co w ogóle ten ślub. Młody niewierzący, a młoda tak.

😳 ale bym się dziwnie czuła na miejscu tej Młodej. Nie wyobrażam sobie tego… aczkolwiek szanuję, że się zdecydowali na takie rozwiązanie.

MagicznaNuta, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    No macie racje z tym ślubem, ja się ugiełam, ale tak jak mówie, dla mnie to nie miało znaczenia tak zbytnio :D Teraz to nawet sie ciesze na to wesele, ale musze powiedzieć, że organizacja nie spadła na mnie w 100% jak to często bywa, że to Panna Młoda organizuje. Sale szukaliśmy razem, mój DJa, ja fotografa wiecie tak w miarę po równo ogarniamy ten temat. :D Za to ja chce zrezygnować z 1 tańca, bo mam dwie lewe nogi.

U nas też razem wszystko ogarnialiśmy. Ba, mój nawet główny motyw kwiatowy wybrał :D

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Hej :) Widzę, że masz hashimoto - jak udało Ci się opanować przeciwciała?

Z tą moją tarczycą to się dzieją dziwne rzeczy. Raczej nie mam opanowanych przeciwciał. U mnie była najpierw niedoczynność i leki, później przeszło w nadczynność i leki na nadczynność, później ciąża i znowu leki na niedoczynność. Po ciąży się wyniki w miarę ustabilizowały i lekarz chyba mając na uwadze problemy z nadczynnością - nie daje mi nic obecnie. Będę niedługo na kontroli to zobaczę co tam z tą moją tarczycą - ostatnio jak byłam u lekarza, nie wiedział, że planujemy kolejne dziecko. Jak się dowie o staraniach to pewnie da leki , trochę się boję co powie na to, że w tym wieku i mając dwójkę dzieci - chcę kolejne.

• Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    U nas za to długo zeszło do zaręczyn, bo ponad 4 lata. I wtedy mnie to dobijało, bo myślałam, że znowu coś będzie nie tak, ale ostatecznie z dzisiejszej perspektywy wiem, że zrobiliśmy to w najlepszym momencie, bo byliśmy już idealnie zgrani, przeszliśmy wiele i żadne z nas nie podejrzewało, że przyjdzie się nam rozstać. Przy 4 rocznicy powiedziałam mu, że ja chcę zbudować rodzinę i mieć dzieci, więc jeśli on tego nie chce ze mną to powinien mnie o tym poinformować i dać mi szansę na odnalezienie pełni szczęścia. No i kilka miesięcy później się oświadczył i poszło już szybko. Mieliśmy za to większy problem, bo mąż się upierał przy wielkim weselu, a ja chciałam zwykły obiad i Seszele :P za tę kasę z wesela to by były Seszele, Malediwy, Filipiny na pełnym wypasie i jeszcze by zostało :P ostatecznie było wesele i poprawiny... Nigdy więcej :P

U nas po 4,5 roku zaręczyny. Moje wesele było super, jakbym miała coś zmienić to skróciłabym je do godziny 1 :P

MagicznaNuta, Prezesoowa, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    san95 wrote:

Wydaje mi się, że bardziej komfortowy dla wszystkich byłby standardowy cywilny :D

MagicznaNuta, Zaczarowan lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

12 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
    ?? - 🥚
    ?? - testowanie

🔜
    24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
    27.02 - monitoring

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Suzie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Wydaje mi się, że bardziej komfortowy dla wszystkich byłby standardowy cywilny :D

Tylko gorzej jak panna młoda jest tak wierząca, że inny ślub nie wchodzi w grę. :/

MagicznaNuta, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍

📆 Kalendarz wizyt
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    U nas po 4,5 roku zaręczyny. Moje wesele było super, jakbym miała coś zmienić to skróciłabym je do godziny 1 :P
    u nas nieoficjalne zaręczyny po miesiącu znajomości, oficjalne z pierścionkiem po 3 miesiącach, ślub po roku znajomości, jak sobie teraz pomyślę - szalone to było :) a teraz leci nam 17 lat razem i prawie 16 po ślubie :)

Speranza :), Zaczarowan, elektro96, Prezesoowa, Malinowysorbet, notsobadd, Gregorka, MummyYummy, Pati2804, Chmurka21 lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 maja 2024, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta - witamy na pokładzie :) powodzenia w staraniach :)

MagicznaNuta, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym miała zdecydować się na ślub to tylko i wyłącznie cywilny i obiad 😂 max 3 godziny i wyjazd na wspólne wakacje 😂 Stresują mnie takie wydarzenia, chciałabym żeby to było po mojemu, czyli spokojnie i krótko 😎

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    MagicznaNuta - witamy na pokładzie :) powodzenia w staraniach :)
    Dziękuję i wzajemnie :)

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    O to to! Moje wesele tez było super ale o 3 miałam tak dosyc, że siedziałam i czekałam aż wszyscy już sobie pójdą 🤣

Zaczarowan, MagicznaNuta, Pati2804, Majuna, Chmurka21 lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • san95 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    😳 ale bym się dziwnie czuła na miejscu tej Młodej. Nie wyobrażam sobie tego… aczkolwiek szanuję, że się zdecydowali na takie rozwiązanie.
    Było to mega mega dziwne. No, ale młoda wierząca i po prostu chciała. Oczywiście był też klasyczny cywilny, ale tego kościelnego to nigdy nie zapomnę 🫣

MagicznaNuta, notsobadd lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    To mojemu zależało, żeby zrezygnować z pierwszego tańca i sprzedałam 1 taniec za dwie kremówki :D :D ostatecznie DJ nam doradził rozpoczęcie wspólnym tańcem z gośćmi i moim zdaniem wypadło super :) mi się bardzo podobało :)
    bardzo fajny pomysł :) 2 lata temu byłam na weselu gdzie nie było pierwszego tańca tylko Młodzi wyszli właśnie do Gości i wszyscy razem tańczyli - fajnie to wyszło :)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 maja 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Jakbym miała zdecydować się na ślub to tylko i wyłącznie cywilny i obiad 😂 max 3 godziny i wyjazd na wspólne wakacje 😂 Stresują mnie takie wydarzenia, chciałabym żeby to było po mojemu, czyli spokojnie i krótko 😎

Ja gdybym jednak kiedyś brała ślub to tak by to wyglądało - obiad, kawa deser i wyjazd na wakacje :D zaproszonych 10 osób (z obu stron łącznie oczywiście) :D

Zaczarowan, Prezesoowa, MagicznaNuta, notsobadd, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ