X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    bardzo bardzo dawno temu na telefon stacjonarny w domu ( ciekawe czy ktoś jeszcze taki w domu ma) zadzwonił facet i powiedział, że trumnę, którą zamawiałam przywiozą za godzinę - ktoś sobie żart zrobił, ale ile ja się wtedy stracha najadłam :D chyba nawet wyszłam z domu :D ale byłam nastolatką i do dziś to zapamiętałam :D

Moi rodzice jeszcze mają :P

MagicznaNuta lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹

📆 Kalendarz wizyt
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    a często dzwoni ? :D

Raz w miesiącu, ja to wszystko na paczkomaty zamawiam, ale karma dla psa się nie zmieści i w sumie tylko wtedy :D

Start starania: Marzec 2024

12 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
    ?? - 🥚
    ?? - testowanie

🔜
    24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
    27.02 - monitoring

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    To ja gośćmi się nie przejmuje, ale dlatego, że mamy imprezowe rodziny, ważne żeby bimberku nie brakło i żarcia a reszta to tam wiecie :D
    jakbym czytała o rodzinie męża - bimberek i żarcie i zabawo trwaj :D

grazka0022, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Raz w miesiącu, ja to wszystko na paczkomaty zamawiam, ale karma dla psa się nie zmieści i w sumie tylko wtedy :D
    przybijam piątkę :D

grazka0022 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @MagicznaNuta, hejka! 🙃 Ile lat mają Twoje dzieci? My też mamy w drodze trzeciego członka rodziny 😉
    @Vienna, pomodlę się za Ciebie i Twojego Kropeczka ♥️
    @Prezesoowa, zauważyłam, że dużo jest takich historii, że ciszę pojawiają się z zaskoczenia w bardzo młodym albo już nieco starszym wieku. No ale psikusa w postaci bobasa życzę każdej z Was ♥️ Oczywiście za tatę trzymam wszystkie kciuki, które mam, nawet te u stópek ✊✊✊
    @Gregorka, czadowy progesteron 🔥
    @Zaczarowan, genialna historia z położną 😂
    @notsobadd, tu też padłam 🤣
    Ja też bardzo dobrze wspominam dzień swojego ślubu 🥰 Serio, na żadnym innym weselu tak dobrze się nie bawiłam 🤭 Ale też w naszej sytuacji nic się nie zmieniło jakoś drastycznie - mieszkaliśmy razem, a Starsza miała ponad dwa lata 😉 Także tego stresu związanego ze zmianą trybu życia czy przygotowaniami nie było w ogóle. A to, jak goście się będą bawić, to miałam w poważaniu, bo zrobiłam, co mogłam, a gadać i tak będą 🤪

15 i 8 a u Ciebie? :)

• Fermina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    15 i 8 a u Ciebie? :)

O! I jak się dzieciaki dogadują z 7letnią różnicą? U mnie będzie tyle między najstarsztm a maluchem w brzuchu. :)

MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane❤️🤗 przy swoich naturalnych owulacjach 18-25,a w poprzednim cyklu miałam 27,54 5dpo. Moja pani doktor mówiła,że to świadczy tylko o ładnej owulacji,a w moim przypadku, że było więcej niż jeden dominujacy pęcherzyk. Cieszę się,że w ogóle owulacja była 🤗

Prezesoowa, Zaczarowan, MagicznaNuta, elektro96, notsobadd, Liyss🧚🏻, Pati2804, MummyYummy, Majuna, Dropsik, CoffeeDream, Chmurka21 lubią tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    O! I jak się dzieciaki dogadują z 7letnią różnicą? U mnie będzie tyle między najstarsztm a maluchem w brzuchu. :)

mimo tej różnicy wieku mają naprawdę fajny kontakt :) wiadomo córka już nastolatka i czasem się wkurza, jak przyjdą koleżanki, a młody zagląda :) i od samego początku miałam dużą pomoc od niej - wiem, że nie powinno tak być - ale sama się garnęła :) wszystko ma plusy i minusy :) jak trochę podrosną to ta różnica bardziej się zatrze :)

Fermina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Dziekuje kochane❤️🤗 przy swoich naturalnych owulacjach 18-25,a w poprzednim cyklu miałam 27,54 5dpo. Moja pani doktor mówiła,że to świadczy tylko o ładnej owulacji,a w moim przypadku, że było więcej niż jeden dominujacy pęcherzyk. Cieszę się,że w ogóle owulacja była 🤗
    czekamy na osikańca i moze bliźniaki ❤️

Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    migły mi tu piękne kwiaty na balkonie, elektro dobrze kojarzę, że u Ciebie?

mam bardzo słoneczny taras i zastanawiam się co posadzić, myślałam o supertuniach vista, ale nie miałam nigdy i myślę czy mszyce nie będą atakować?
    Ja mam też zachodni balkon, dużo słoneczka. Niestety surfinie maja tendencję do mszycy, wiec przypuszczam ze supertunie również. Ale mam je po raz pierwszy, więc na 100% się nie wypowiem 😊 dużo słońca lubią też pelargonie

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 7 maja 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Ja mam też zachodni balkon, dużo słoneczka. Niestety surfinie maja tendencję do mszycy, wiec przypuszczam ze supertunie również. Ale mam je po raz pierwszy, więc na 100% się nie wypowiem 😊 dużo słońca lubią też pelargonie
    też właśnie obiło mi się o uszy z tymi mszycami i zastanawiam się :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo paczek i paczkomatów zaraz lecę odebrać przesyłkę z hm :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczyny, tato w końcu się doczekał, mają go dzisiaj przenosić na tę ultrafiltrację, więc proszę o pół kciuka, żeby to pomogło i żeby szybko stamtąd wrócił..

Myślałam, że mi ulży, ale jestem przerażona :(

Będzie cały, a nawet dwa!

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jezu, ja podobnie. Dzwonili kiedyś z „Millenium” i chłop wydawał się mega podejrzany, kazał podawać mi jakieś kody, wejść w aplikację… więc zwyzywałam go od złodziei i nierobów i zrobiłam zgłoszenie do Millenium. Po czym dostałam odpowiedź, że bardzo mi dziękują, ale Pan faktycznie był od nich 😂😂😂

No ale jednak biorąc pod uwagę to jak obecnie działają oszuści to jednak taka reakcja lepsza 😅

Prezesoowa, MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że był temat ślubów - u nas skromnie 😅 najpierw cywilny dla rodziny w restauracji, a tydzień później impreza dla znajomych w barze 😃 jeszcze jak rodzinka poszła to dopijałyśmy ze świadkową otwarte alkohole 🤣 trochę brak mi pierwszego tańca, ale nie zamieniłabym jednak naszego ślubu na takie typowe wesele 😅

Fermina, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KejtKa wrote:
    No ale jednak biorąc pod uwagę to jak obecnie działają oszuści to jednak taka reakcja lepsza 😅

Kiedyś chciałam wysłać chłopakowi prezent na urodziny ale nie znałam dokładnego adresu, tylko telefon stacjonarny właśnie i podając się za urzędniczkę urzędu miasta zadzwoniłam na telefon stacjonarny jego mamy z informacją, że była awaria w systemie ewidencji ludności i musi mi pomóc zweryfikować poprawność danych, także nie odbieram telefonów z nieznanych numerów i nikomu niczego nie podaję przez telefon. 🤣

elektro96, Pati2804, MagicznaNuta, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

U mnie supertunie się super sprawdzają i od strony południowej i zachodniej, uwielbiają wodę, ale nie wolno ich przelać bo umierają w męczarniach 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2024, 15:46

elektro96, MagicznaNuta lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagicznaNuta wrote:
    a propo paczek i paczkomatów zaraz lecę odebrać przesyłkę z hm :D

A ja z Hebe 😅

MagicznaNuta, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹

📆 Kalendarz wizyt
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    U mnie supertunie się super sprawdzają i od strony południowej i zachodniej, uwielbiają wodę, ale nie wolno ich przelać bo umierają w męczarniach 🙄
    Postaram się ich nie zabić, chociaż różnie u mnie z tym bywa… 🤪

MagicznaNuta, notsobadd lubią tę wiadomość

30 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 7 maja 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A co zamawiałaś? :)
    Niebieski komplet, jeszcze nie otworzyłam paczki i nie wiem jak na żywo :)
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1233590001.html

Pati2804, Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ