Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati2804 wrote:Ja przyznam się szczerze że mam balsam i kremy ale tak mi się nie chce... przekładam to na kolejne dni 🙈 zresztą jak wszystko ostatnio 😅
Ja dziś tylko krem do buzi ale i tak nazwę to skin care bo wtedy czuję się taka zadbana 🤣🤣🤣
Edit: Krem na buzię! 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2024, 21:53
Zaczarowan, Pati2804, elektro96, notsobadd, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
To ja zaszalalam i nawet peeling zrobiłam xd
Liyss🧚🏻, Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
📆 Kalendarz wizyt
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
01/04 - urofizjo
07/04 - ginekolog
-
Zimozielona - doczytałam, ale super z tym udrożnionym jajowodem !!! Ekstra! Jesteś dzielna, że zniosłaś ten ból. Sama miałam niedrożny jeden jajowód i bolało bardzo to badanie. U mnie HSG nie doprowadziło do odetkania. Lekarz robił najpierw histeroskopie, ale też nie pomogła i dopiero w trakcie laparoskopii udało się odetkać, za co jestem mega wdzięczna mojemu lekarzowi, bo wielu innych mówiło, że to niemożliwe.
Pati kochana, nie martw się wynikami badań, sądzę, że to nic złego, badź dobrej myśli i pogadaj z lekarzem. Czasem za dużo czytamy i się nakręcamy niepotrzebnie (mówię też za siebie).
Pati2804 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Wszystko w porządku ♥️♥️♥️
Widziałam, jak maluszek rusza nóżkami 🥺🥺🥺
Więcej napiszę później 😘😘😘Pati2804, Malinowysorbet, Fermina, Speranza :), Liyss🧚🏻, Zaczarowan, elektro96, Suzie, notsobadd, Leśneintro, pp2018, Majuna, Prezesoowa, KejtKa, Gregorka, MagicznaNuta, Dropsik lubią tę wiadomość
-
Mummy to super 🥹 można iść spać! Dobranoc
MummyYummy lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Mummy, super wieści ♥️ czekamy na więcej informacji i zdjęcia bobaska!
31 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
MummyYummy wrote:Wszystko w porządku ♥️♥️♥️
Widziałam, jak maluszek rusza nóżkami 🥺🥺🥺
Więcej napiszę później 😘😘😘
Suuuper 🥰🥰🥰 pozdrawiamy maluszka 🫣🫣🫣MummyYummy lubi tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Nie byłam w pociągu, bo wreszcie 🐒 sobie poszła i dopadłam mężulka *nie mówcie pani doktor* 🫣
@Mummy bardzo się cieszę, że wszystko w porządku, czekam na fotkę 😍
Dobrej nocy 💤MummyYummy, Prezesoowa, KejtKa, elektro96, Gregorka, MagicznaNuta, Zaczarowan lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Nie byłam w pociągu, bo wreszcie 🐒 sobie poszła i dopadłam mężulka *nie mówcie pani doktor* 🫣
@Mummy bardzo się cieszę, że wszystko w porządku, czekam na fotkę 😍
Dobrej nocy 💤
Oł jeah! Jak coś, to pamiętaj o nadwyżce dla mnie 🤣🤣🤣notsobadd lubi tę wiadomość
Dzidziuś ma już 4 cm, serduszko bije 176 uderzeń na minutę ♥️ Lekarz próbował dziś obstawić płeć 😅 Mówił, że na ten moment to jak wróżenie z fusów, ale być może coś tak dynda między nóżkami 💪, choć może być to wyrostek płciowy 🤭 Powiedział, że sam jest ciekawy, kto tam mieszka.
Ciśnienie w normie, choć na porannej wizycie wykręciłam 150/90. Glukoza na granicy, mam przestrzegać diety niskowęglowodanowej. Reszta jest ok, z przeciwciałami różyczki dodał, że być może rzeczywiście miałam w ostatnim czasie kontakt z tą chorobą, ale byłam szczepiona, IgM ujemne, więc mam się tym nie martwić. Nie przechodziłam toksoplazmozy (a przed badaniami byłam pewna, że tak, nie wiem, skąd takie przekonanie), więc mam uważać na oeocez warzywa i kotki. No i blizna po CC jest trochę cienka, więc trzeba ją obserwować.
W końcu jestem dobrej myśli, dużo mi dało spotkanie za maluszkiem 🥰Pati2804, Majuna, Prezesoowa, notsobadd, KejtKa, Leśneintro, Suzie, Fermina, elektro96, Gregorka, MagicznaNuta, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Dzidziuś ma już 4 cm, serduszko bije 176 uderzeń na minutę ♥️ Lekarz próbował dziś obstawić płeć 😅 Mówił, że na ten moment to jak wróżenie z fusów, ale być może coś tak dynda między nóżkami 💪, choć może być to wyrostek płciowy 🤭 Powiedział, że sam jest ciekawy, kto tam mieszka.
Ciśnienie w normie, choć na porannej wizycie wykręciłam 150/90. Glukoza na granicy, mam przestrzegać diety niskowęglowodanowej. Reszta jest ok, z przeciwciałami różyczki dodał, że być może rzeczywiście miałam w ostatnim czasie kontakt z tą chorobą, ale byłam szczepiona, IgM ujemne, więc mam się tym nie martwić. Nie przechodziłam toksoplazmozy (a przed badaniami byłam pewna, że tak, nie wiem, skąd takie przekonanie), więc mam uważać na oeocez warzywa i kotki. No i blizna po CC jest trochę cienka, więc trzeba ją obserwować.
W końcu jestem dobrej myśli, dużo mi dało spotkanie za maluszkiem 🥰
Super wieści 😘 dobrze, że jest dobrze ❤️
Obudziłam się taka głoooodna 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 04:07
MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
- Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
- ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
⏸️ 🥰🤰
1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 ng/ml
5.03 betaHCG 1873,70 mIU prog 29,00 ng/ml
• 18 marca - 1 wizyta usg
✨️2025 jest nasz!✨️ -
nick nieaktualnyDzień dobry!
Mummy, wybacz, wczoraj nie dotrwałam, śpiulkolot mi odleciał 🙈 ale super! Ciotki czekają na fotkę!
Prezesoowa, nie dziwię się, że się martwisz… mam nadzieję, że jednak jest w miarę ok 🫂 ja za to mialam koszmar… a mianowicie śniło mi się… krwawienie 😳 jaka ja ulgę czułam jak się obudziłam… ale pierwsze co zrobiłam po obudzeniu to poleciałam do kibla upewnić się, że to na pewno sen
-
@Mummy jak pięknie 🤩 ależ to serduszko szybko bije 🤩 masz jakieś przeczucie co do płci?
@prezesowa mam nadzieję, że tata śpi po lekach i niedługo się odezwie
@suzie czy Ty dziś powtarzasz test?
@Vienna czekamy na wieści co u Ciebie 🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2024, 06:10
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Dzidziuś ma już 4 cm, serduszko bije 176 uderzeń na minutę ♥️ Lekarz próbował dziś obstawić płeć 😅 Mówił, że na ten moment to jak wróżenie z fusów, ale być może coś tak dynda między nóżkami 💪, choć może być to wyrostek płciowy 🤭 Powiedział, że sam jest ciekawy, kto tam mieszka.
cudowne wieści, rośnie maleństwo 😍🫶🏻MummyYummy lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dzień dobry, wstać dzisiaj z łóżka to był jakiś wyczyn 💤🙄
@Prezesowa, tata na pewno odpoczywa i niedługo się do Was odezwie :*
Czekam na wieści ze wszystkich wizyt i od Vienny 🙏🏻Prezesoowa lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dzień dobry słoneczka 🌞 postaram się być dzisiaj z wami całą sobą. Jednak ostatnio jestem zbyt zmęczona na myślenie i na życie 😅 ciągle bym spała. Praca, obiad , drzemka, zakupy, mycie i spanie
😴
Wczoraj byłam nadprogramowo u lekarza bo coś mnie swędziało ale to nie infekcja tylko jakeś podrażnienie i pęcherzyk ma 16 mm.
@Mummy suuuper! Ja też już się nie mogę doczekać aż coś zobaczę więcej a nie mówiąc już o serduszku. A ty co byś wolała? Chłopiec, dziewczynka? 🍼
@ Prezesowa ściska ciebie i tatę !MagicznaNuta, MummyYummy lubią tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej -
Ponoć jak tętno utrzymuje się powyżej 160 to dziewuszka, ale wiadomo jak jest z takimi "ponoć". Piękne wieści!MummyYummy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny