Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam za tydzień kontrolę u endokrynolożki i jakoś posmutniałam, bo kazała przyjść za 3 miesiące albo jak będzie potwierdzona ciąża. I życzyła, żeby dzieciątko pojawiło się jak najszybciej. Także tego. A żadnych objawów okresu nadal nie mam. Co miesiąc miałam różne objawy, ale zawsze miałam spuchnięte cycki. A teraz nic...👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
📆 Kalendarz wizyt
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
01/04 - urofizjo
07/04 - ginekolog
-
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:Zaczarowan to już kawał chłopa 🥹♥️
Dziękuję dziewczyny za przepisy na sos 😘
Ja polecam pomidory z puszki z firmy Mutti są najlepsze 🥹
Chmurka to dobre informacje 🥹
Zielona dobrze, że już po drożności, kciuki ✊🏻Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pati2804 wrote:Dziewczyny przyszły wyniki badań krwi i podsumowanie prenatalnych, ryzyka niskie 🥰
Ale mam jedno pytanie do kogoś kto się może w nic orientuje, jest tu ktoś taki ? 🤔😘
Lecę Was nadrabiać, bo przez te wyniki o mały włos serce mi nie wyskoczyło i zbladłam ze stresu 🙈
Kochana, cieszę się, że wyniki pomyślne 🥰
Ja niestety nie jestem najlepsza w interpretacji, a coś budzi Twoje wątpliwości?Pati2804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFermina wrote:Mówiłam, że wizyta u endo nie jest ekscytująca? A jednak się zaskoczyłam. Byłam u nowej babki z pakietu, która jak się dowiedziała, że jestem w 3 ciąży przez pół godziny opowiadała mi jaka masakra jest z trójką dzieci i pierwsze 7 lat człowiek nie ma siły żyć. Optymizmem zawiało, powiem Wam. 😂
Na szczęście takie rzeczy mnie śmieszą i musiałam dostosowywać mimikę twarzy do "powagi" wynurzeń lekarki bo miałam ochotę się jej roześmiać w twarz. Przychodzi baba do lekarza a
lekarz, mówi że już koniec radości w jej życiu. 🤣
Edit: a najlepsze jej przerażone pytanie: "I naprawdę Pani sama chciała?" 😂 -
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Dziewczyny przyszły wyniki badań krwi i podsumowanie prenatalnych, ryzyka niskie 🥰
Ale mam jedno pytanie do kogoś kto się może w nic orientuje, jest tu ktoś taki ? 🤔😘
Lecę Was nadrabiać, bo przez te wyniki o mały włos serce mi nie wyskoczyło i zbladłam ze stresu 🙈Pati2804 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zaczarowan wrote:A myślałaś by pójść do ginekologa? Może jakaś torbiel Ci się zrobiła? Dodatkowo po AH często te owulacje są takie wiesz.. znikome
Oczywiście kochana życzę Ci żebyś zaszła jak najszybciej, bo jedne dochodzą do siebie po kilku msc, drugie natomiast pół roku i więcej. No wszystko zależy od organizmu. Trzymam kciuki żeby małpka przyszła, czekaj cierpliwie. A jak będzie dokuczał Ci ból jajników to polecam przejść się na usg 😘 Trzymaj się kochana, a teraz może zaprzyjaźnij się z termoforem
Zaczarowan lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
- Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
- Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston ❌️
- ❤️ 5 cykl - lametta + ovitrelle + duphaston
⏸️ 🥰🤰
1.03 betaHCG 222,70 mIU/ml prog 19,38 ng/mL (13dpo)
3.03 betaHCG 664,10 mIU/ml prog 21,24 ng/ml
5.03 betaHCG 1873,70 mIU prog 29,00 ng/ml
• 18 marca - 1 wizyta usg
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Suzie wrote:Ja mam za tydzień kontrolę u endokrynolożki i jakoś posmutniałam, bo kazała przyjść za 3 miesiące albo jak będzie potwierdzona ciąża. I życzyła, żeby dzieciątko pojawiło się jak najszybciej. Także tego. A żadnych objawów okresu nadal nie mam. Co miesiąc miałam różne objawy, ale zawsze miałam spuchnięte cycki. A teraz nic...♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
⏸️ 🥰🤰
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:Przykro mi bardzo
jeśli małpa się nie pojawi do końca tygodnia to może warto przejść się na USG, żeby zobaczyć co się tam dzieje?
Prezesoowa lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
⏸️ 🥰🤰
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Prezesoowa wrote:11 cm to już kawał człowieka! Posmyraj go tam od ciotki
O matko, połówkowe - nie przeraża Cię to trochę?
Trochę tak, ale cieszę się bardzo ❤️Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Majlen wrote:Też w tym cyklu ani raz nie poczułam piersi, a zawsze mi je rozsadzało :o
No to siedzimy w tym razem, w zeszłym miesiącu tak bolały i były tak twarde, że myślałam, że wybuchną a w tym nic, a do okresu 2 dni. 🥴👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
📆 Kalendarz wizyt
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
01/04 - urofizjo
07/04 - ginekolog
-
Prezesoowa wrote:Bardzo bardzo się cieszę
ja idę we wtorek na usg piersi
ogólnie masz mega diagnostyczny maj, mam co do tego bardzo dobre przeczucie :*
Może tli się jakaś nadzieja, że plemniczki się akurat wzmocnią i idealnie po HSG zaskoczy. Chociaż nie wiem, czy powinnam tak się łudzić… 😁Prezesoowa, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
31 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Jest jedną rzecz która mnie zastanawia to w rozpisce przy badaniach jest coś takiego jak badanie dopplerowskie-> tętnica maciczna i one wszystkie są poniżej normy, przy dolnej granicy, ktoś się orientuje co to oznacza ? 🤔
U mnie jak miałam poniżej normy dopływ z jednej strony do macicy to dostałam acard na miesiąc ale to wyszło na prenatalnych 2 trymestru. Zapytaj gina -
Liyss🧚🏻 wrote:Majlen 🫂 tak jak dziewczyny piszą, po AH pewnie organizm musi dojść do siebie. Kciuki kochana ✊🏻
Kejtka, zapisałam sobie. Lubie te przepisy z kwestia smaku 😁
Liyss a jak nastawienie przed pierwszą wizytą?🥰 -
Prezesoowa wrote:Nie wiem, czy Tobie takie podejście odpowiada, ale ja postanowiłam się cieszyć póki mogę i póki @ nie ma. I chociaż logicznie wiem, że szanse na ciążę w tym cyklu są marne to nadal jestem radosna i pełna nadziei, a dzięki temu moje wewnętrzne bateryjki się ładują. Czy będzie bolało? Będzie. A czy nie bolałoby, gdybym była cały cykl smutna, że nic z tego? Też by było, ale minimalnie mniej, tyle że byłabym smutna i zdołowana 2 tygodnie dłużej
więc mam zamiar się cieszyć, słuchać mojego organizmu, który robi mnie w konia, ale jednak jakoś odpowiada i zobaczyć co będzie. Na wielu etapach już nic nie zależy od nas
Prezesoowa, Zbuntowana, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
31 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Lecę Was nadrabiać, bo przez te wyniki o mały włos serce mi nie wyskoczyło i zbladłam ze stresu 🙈Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:ale tu cisza
@Mummy się pewnie zbiera na wizytę
Opowiem Wam jeszcze jakim jestem beznadziejnym człowiekiem...
Wychodząc od taty, na wejściu na oddział stał lekarz, pielęgniarka prowadząca i ewidentnie przekazywali jakieś kiepskie informacje, bo trzy kobiety naprzeciw nich stały złamane w pół w rozpaczy. A co ja zrobiłam? Uciekłam biegiem, szybko bokiem, żeby nie złapać tych negatywnych emocji, a w głębi ducha ucieszyłam się, że dziś nie ja odbieram takie wiadomości.. No jaką trzeba być mendą, żeby w obliczu czyjejś tragedii się cieszyć?
Jestem zła na siebie i mam wyrzuty sumienia, nie mam zupełnie pojęcia o kogo chodziło, ale pomodlę się dziś o jego życie
Byłabyś mendą, gdybyś komuś źle życzyła, nie widzę tu niczego takiego, raczej osobę, która bardzo boi się o tatę i drży, że złe wiadomości mogą być dla niej. Bardzo to ludzkie, @Prezesowa. Przecież Twoja ulga nie dołożyła nikomu cierpienia. :*Prezesoowa, CoffeeDream, MagicznaNuta lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:ale tu cisza
@Mummy się pewnie zbiera na wizytę
Opowiem Wam jeszcze jakim jestem beznadziejnym człowiekiem...
Wychodząc od taty, na wejściu na oddział stał lekarz, pielęgniarka prowadząca i ewidentnie przekazywali jakieś kiepskie informacje, bo trzy kobiety naprzeciw nich stały złamane w pół w rozpaczy. A co ja zrobiłam? Uciekłam biegiem, szybko bokiem, żeby nie złapać tych negatywnych emocji, a w głębi ducha ucieszyłam się, że dziś nie ja odbieram takie wiadomości.. No jaką trzeba być mendą, żeby w obliczu czyjejś tragedii się cieszyć?
Jestem zła na siebie i mam wyrzuty sumienia, nie mam zupełnie pojęcia o kogo chodziło, ale pomodlę się dziś o jego życiePrezesoowa lubi tę wiadomość
31 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Prezesowa dziewczyny dobrze piszą. Żyjesz w takim stresie związanym z twoim tata,że takie reakcje są normalne. Jesteś dobrym człowiekiem, nikomu zle nie życzysz i masz tez po prostu swoje emocje i uczucia ;*
Prezesoowa lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸